Şimdi Ara

Web Tabanlı Oyunu Projesi [beta versiyon] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
3
Favori
25.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben daha öncesinde bedavaya bir sürü portal sistemi dağıttım.
    haber,makale,anket,forum vs bir yığın bedava asp script.
    açıkcası paraya önem veririm ama bu alanda onu hiç kovalamadım.

ama şundan emin ol eğer bu oyunun bir getirisi olursa o getiri direk
    olarak Tolkien Enterprises Board Games Rights'a gidecek.

Yani dediğin gibi lotr web game yapma iznine
  • O zaman ileriki zamanlar premium hesap sistemi olur ama merak etme bir ay gerekirse okul harçlığımı harcamam premium alırım ben bugün daha çok isim çoğaltırım. (Eğer elfçe isimler de istersen yaz ben sana 10-15 isim gönderirim)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Galathil

ben daha öncesinde bedavaya bir sürü portal sistemi dağıttım.
    haber,makale,anket,forum vs bir yığın bedava asp script.
    açıkcası paraya önem veririm ama bu alanda onu hiç kovalamadım.

ama şundan emin ol eğer bu oyunun bir getirisi olursa o getiri direk
    olarak Tolkien Enterprises Board Games Rights'a gidecek.

Yani dediğin gibi lotr web game yapma iznine

Kasma Tolkien Enterprise için, ben yeni kitaba başlıom :)
  • ahmet abi sana verdiğim kırmızı kutsal kitap 3 lemesi duruyorsa onu bana getirsene istanbula gelirken
    tekrar okuyayım ezberlemediğim 1-2 kısmı kaldı
  • Evet duruyor hafta içi oyun toplantısı yaparkene getiririm. Askerde bile LOTR okudum baştan bi kere daha :D
  • Yeni bir kitabını daha aldımda henüz okumadım.Okuyunca onu veririm
    Hurin'in Çocukları
  • Abi madem oyun neredeyse bitti ne zaman başlarız allahın izniyle oyuna.
    (Bu arada Hurin'in Çocukları o kadar yeni değil sadece yeni Türkçe'ye çevrildi )
  • Oyun bittide mükemmel olması için local serverda deniyo büyük ihtimal.(Bende öle yapardımda.)
  • @cegolas
    Üniversite hazırlıkta ödevlerimden biriyde Tolkien'in hayat öyküsüydü.
    1973 yılında 81 yaşında öldüğü ezberimde hala.
    Dediğin gibi kitabın çevirildiği çok olmadı ondan yeni yazmışım.

Ayrıca oyunun bittiğine az kaldı demek oyun hazır manasında değildi.
    C# C++ JAVA SQL daha iyi anlar ne demek istediğimi ki anlamış zaten.
    Oyun tam olarak bitmedi,yakın zamanda oyun hakkında bir toplantı yapacaz.
    Yazılımsal olarak bitmesi 1 hafta sürer tahminim.O toplantıda isim falan netleşecek.
    Sonra oyun açılacak.Bir süre test yapacağız yaklaşık 1 hafta oyun açık kalır ve
    beta testerlar açıkları kontrol eder.Varsa bulunur ve kapatılır.
  • Tamam anladım zaten test aşamasından geçekec demiştin ben sadece daha varmı diye sorayım dedim ama büyük gün yaklaşıyor demek.
    Ayrıca isimler elfçe olabilirmi diye sormuştum çünkü yaklaşık 10 tane isim buldum ama türkçe istersen uğraşırım bugün boşum.
  • güncel!

(arkalara düşmesin, dört gözle bekliyoruz)
  • quote:

Orjinalden alıntı: cok_yasa_kamil

güncel!

(arkalara düşmesin, dört gözle bekliyoruz)

Bugün bende hiç bakamadım konuya
    Oyunun forumunu hazırlamakla meşguldum.

Yakın zamanda web hostu ve domaini alacağım ve test etmeye başlayacağız.
    Az kaldı sabredin.
  • Sen bi dehasın ! Yeni türeyen çoğu web tabanlı oyunda daha iyi olduğunu söyleye bilirim. Maddi sıkıntılar aşılırsa kesinlikle harika bir iş çıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enochian. -- 17 Ağustos 2008; 23:04:02 >
  • Galathil eğere beta testere yada oyun içi görevliye ihtiyac olursa haberim olsun
  • Ben bu işin maddiyata binmesini ve profesyonelleşmesini dilerim. Türkçe içerik olması çok harika bir kere webde binlerce güzel oyun var bu tarz ama ingilizce. web tabanlı oyunlardan para kazanan firmalarla bir görüşsen ne güzel olur hem yardım alırsın hem para kazanırsın hem telifi bile alırsın yeniden.
  • @TheSarp
    Estağfurullah

@C# C++ JAVA SQL
    Tamam Beta döneminde haber veririm.

@Hunter_one
    Yorumların için teşekkürler.Tabikide haklısın.Oyunun kişiselliğindense profesyonelliği için çabalıyorum.
    Bu sebeptendirki öyle yada böyle maddiyata binecek bir aksilik olmazsa.
  • Oyunun yapımı dahilinde bugün minik bir tanıtım metini hazırladık.
    Onu sizinle paylaşmak isterim
    ******* = oyunun isminin olduğu bölge gizlenmiştir.Oyun açıldığında sürpriz olacak herkese.

TANITIM
    Yıllardır süregelen web tabanlı oyunların hepsinin incelenmesi ve can alıcı noktalarının alınmasıyla ortaya çıkmıştır *******.Aslında bu işe başladığımda bir oyundansa bir e-kitap yapmaktı amacım.Çok uzun süre bunun üzerine kafa yorduktan sonra en doğru ve eğlenceli yolun bu olduğunu anladım.

Hepinize denk gelmiştir RP Forumları.Konu Yüzüklerin Efendisi olur veya bambaşka bir hikaye.Herkes bir karaktere bürünür ve gayet ciddi bir şekilde normal bir forum üzerinden gelişigüzel hikayeler yazılır.Cüceler'in dilleri bozuktur ve biraz kabadırlar.Bu yüzden forumda cüce rolünü üstlenen kişilerde yazdıklarını kabalıkla harmanlar.Elfler ise az,öz ve düzgün bir dille konuşur.Bu yüzdendirki forumdaki elf karakterleri oynayan kişilerde düzgün bir dille iletirler dilediklerini.Aylar sonunda forumu ilk defa gören bir kişi mesajlarını okumaya başlayınca heyecanlanır kendini bir hikayenin ortasında bulur.İşte o zaman o forumluktan çıkar bir kitaba dönüşür.

İşte ******* kuruluş amacı budur.Yarattığım dünyada bulunan tüm ırklar özlerinde birbirlerinden ne kadar bağımsız dursalarda,birbirleriyle sımsıkı bağlıdırlar.Bazıları düşman,bazıları ittifak.Karşılıklı çıkarların denk düşmediği durumlarda elbet savaşlar olacaktır ve kılıçlar birbirine çarpacaktır.Bölgeler ele geçirilecek,savunulacak veya kaybedilecek.Bazı savaşçılar kahraman olurken bazılarıda toprak olacak.Bu kadar karmaşanın ortasında balıkçılar huzurlu bir şekilde balıklarını tutacak,hayvan ehlileştiricileride çalmak üzere oldukları ejderha yavrularının annelerinin uyanmaması için dua edecekler.Ta ki savaş kapılarına dayanana kadar.Çeşitliliğin bol olduğu bu dünyada var olduğunuz andan itibaren sizinle komutanlarınız ilgilenecek.Yapmanız gerekenleri,yapmamanız gerekenleri onlar anlatacak.Fakat nolursa olsun dünyada birlik oluşmadan huzura erilemeyecek.Çünkü iki ayrı düşüncenin hür olarak bulunduğu topraklarda savaş kaçınılmazdır.Ya kaybedeceksiniz,yada kazanacak..

İhtimaller bu kadar yüksek olduğu zamanlarda krallar,prensler ve prensesler savaşa yön verecek.Stratejik bölgelere saldırılacak.Düşmanlara pusular kurulacak.İçinde yer almasanız bile savaşların sonuçları sizin kulağınıza kadar gelecek.Merak edeceksiniz,öğrenmek isteyeceksiniz.O zaman atınıza atlayıp kütüphanelere gidip saatlerce okumak isteyeceksiniz.

İşte bütün bunlar dünyamızda olduğu zamanda hikayenin rayında durması için yöneticiler çalışacak.Oyun dahilinde bulunan üç ayrı beyin sistemi herşeyin dengede kalması için çabalayacak.Beyin sistemleri şöyle;

-Ordu dengeleyici beyin;Savaşlar sürdüğü sürece birçok asker ölecek.İşte o zaman ordularda yeni asker açıkları oluşacak.İnsan-Elf-Cüce-Kolcu ittifağındaki asker açığı oyuncuların gelmesiyle kapanacak.Fakat Orc ve Goblin ittifağındaki ordular NPC olarak belli süreçlerde üretilecek.Tabiki buna Ordu dengeleyici robot karar verecek.
    -Savaş çıkartan beyin;Yöneticilerin bile çevrimdışı olduğu zamanlarda ordularını peşine takıp bölge kahramanlar olacak.Eğer karşı ittifak orduları ile yakın temas kurulursa basit ok atışları sonrasında savaşlar çıkacak.Biz yöneticiler bile bu savaşı çevrimiçi olduğumuzda haberler bölümünden öğrenecez.
    -Oyunu kitaba çevirecek beyin;Dediğim gibi ******* web tabanlı bir oyundan çok bir kitaba dönüşecek.Oyun boyunca yaşanan herşey not alınacak ve belli bir düzen halinde toplanacak.Daha sonra savaş bittiğindede bu hikaye tüm oyunculara anı olarak gönderilecek.

GELİŞMELER
    Oyunun devamlılığı sağlanması için sürekli güncellemeler yapılacak.Yeni silahlar,yeni ordular ve yeni yaratıklar.Belkide yeni ırklar.Bunların hepsini bize zaman gösterecek.Herşey ne kadar gelişigüzel olacak gibi gözüksede hikayede beklenmeyen olaylar ve beklenmeyen gelişmeler olacak.

OYUN SÜRESİ
    Oyunlar versiyon-versiyon sistemine göre oynanacak.Tahmini bir versiyon 1-2 yıl arasında sürecek.Bunu oyunun sıfırlanması gibi bakmaktansa bir kitabın üçlemesi gibi bakmak lazım.Çünkü hiçbirşey kendini tekrarlamayacak.

SON OLARAK
    *******'ın programlama süreci dahilinde neredeyse tüm online oyunları inceledim.Yerli oyunlarda ne yazıkki özenilecek veya örnek alınacak pek fazla özellik bulunmuyor.Yabancı yapımı oyunlarda ise günlük sadece 3 yada 4 işlem yapma hakkı bulunuyor.Örneğin bir binanın seviyesini yükseltmek istediğimizde kaynaklarımız bitiyor ve yeniden başka birşey yapmak istediğimizde ortalama 10 saat civarı beklememiz gerekiyor.Buda oyunun başında zaman geçirmemizi engelliyor.İşte bu sebeple *******''ı oynanabilir kılmak için birçok yenilik yaptım.Bu sayede oyundan daha fazla keyif alabilecek,istediğinizde önünde saatlerinizi harcayabileceksiniz.

Konu : *******'Web Tabanlı Oyunu Tanıtımı
    Yazan : Vatanay Özbeyli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Response.Write -- 18 Ağustos 2008; 1:22:40 >

• Vatanay abi şimdi şöle bi durum var.
    -Oyunu kitaba çevirecek beyin;Dediğim gibi ******* web tabanlı bir oyundan çok bir kitaba dönüşecek.Oyun boyunca yaşanan herşey not alınacak ve belli bir düzen halinde toplanacak.Daha sonra savaş bittiğindede bu hikaye tüm oyunculara anı olarak gönderilecek.
    böyle demişssinde bu çok zordur sadece olayları yazar mesala. Kaba bi tabirle Ork ların tehdit edici varlıkları yüzünden insanlar ok atışına başladı. orclar Goblin birliklerinide alarak kaleye sefere çıktı ........ Bunun gibi basma kalıp şeler olabilir Bu arada rp den çakmam :D
    Bide abi bunu bi eleştiri olarak algılama tavsiye olarak algıla

• Herşey güzel ilerliyor..
    Sabırsızlıkla bekliyoruz...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.