Şimdi Ara

WEB Tarayıcı Testi: En hızlısı hangisi? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
421
Cevap
0
Favori
78.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çoğunlukla Firefox ,FF sorun çıkarırsa Chrome / Opera o da olmadı IE , ie' de olmazsa çek bilgisayarın fişini biraz dinlen
  • Hepsini kullandım

Firefox
    Opera
    İE

Diye sıralarım
  • quote:

Orjinalden alıntı: photographer86

quote:

Orjinalden alıntı: Lostfan

Safari mükemmel bence

Safari geçekten çok iyi.

Evet safari çok güzel özellikle burda gösterilen sürümü şu ana kadar kullandığım en hızlısıydı
  • TTNet'in sağladığı hıza bağlı olarak bu puanlar değişebiliyormu bilmek isterdim :)
  • firefoxdan vazgeçmem, yemem içmem yine vazgeçmem. :)
    ama maxthon 1.6 sürümü "2mb" ram yediğinden oda vazgeçilmez tarayıcılarım listesinde 2.sıraya çıkmayı başardı:)
  • Kasıntı ie6 da 3 sayfa birden açınca pc min yerden kalkamayışını izlerken biri bana firefox2 yi tavsiye etti ve Mozilla yı yüklediğimde ise öyle şaşırmıştım ki.

Mozilla ile 8-10 sekmeyi rahatlıkla yönetebilirken ie6 da 3. sayfayı açamamak aradaki fark gerçekten dağlar kadardı.

Şimdi de ie7 hariç diğerleri arasında hız açısından dağlar kadar fark olmasa da kullanış ve eklentiler Mozilla yı gerçekten lider yapmaya yetiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: numanstein

Çoğunlukla Firefox ,FF sorun çıkarırsa Chrome / Opera o da olmadı IE , ie' de olmazsa çek bilgisayarın fişini biraz dinlen

FF çöküş sonrası sıralamasında yalnızca Chrome ile Operanın yeri değişik bende gerisi aynı :D

quote:

Orjinalden alıntı: metalok

Kötü niyetli yazılımlar kullanım oranı yüksek olduğu için önceleri hep İE için yazılıyordu. FF reklamları sayesinde kullanım oranını arttırınca onun için de yazmaya başladılar. Aman Opera'yı kimse kullanmasın da bu tarayıcı için kötü niyetli yazılım yazmasınlar:)
    İnternette bilinçli kullanıcının tarayıcısı Opera'dır. Reklama kananların tarayıcısı ise Firefox, yeni başlayan acemilerin ise İE...
    Google tarayıcısının çok güvenli olmadığı söyleniyor, araştırmak gerek...

Bence firefox konusundaki düşüncen yanlış diyemesemde çok insan için geçerli değil. Mesela ben Firefox u reklamları için değil bana sağladığı eklentiler ve kullanılabilirlik için kullanıyorum. Uzun bir süre opera kullandım fakat ikisi arasındaki tercihimi dışardan hiç bir etkene bakmayarak firefox dan yana kullandım.
    Şöyle bir şey daha var pc ye virüs bulaşıyorsa eğer bu virüsün bulaşmasını firefox a veya ie ye yüklemek saçma bu çoğu zaman kullanıcı hatasıdır. İnternet den ne indirdiğini bilmeyen insanlar var hala. Resim indirdiğini sanarak indirdiği dosyayı tereddüt emeden bilgisayarına kuran insanlar var.
    Virüs veya zararlo herhangi bir yazlımı kime bulaşacak tabiki bilinösiz kişilere.
    Misal 1.5 yıldır antivirüs programı kullanmıyorum..
    Ama ie hakkındaki yorumun doğru bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 4 Nisan 2009; 9:20:01 >

• quote:

Bence firefox konusundaki düşüncen yanlış diyemesemde çok insan için geçerli değil. Mesela ben Firefox u reklamları için değil bana sağladığı eklentiler ve kullanılabilirlik için kullanıyorum. Uzun bir süre opera kullandım fakat ikisi arasındaki tercihimi dışardan hiç bir etkene bakmayarak firefox dan yana kullandım.
    Şöyle bir şey daha var pc ye virüs bulaşıyorsa eğer bu virüsün bulaşmasını firefox a veya ie ye yüklemek saçma bu çoğu zaman kullanıcı hatasıdır. İnternet den ne indirdiğini bilmeyen insanlar var hala. Resim indirdiğini sanarak indirdiği dosyayı tereddüt emeden bilgisayarına kuran insanlar var.
    Virüs veya zararlo herhangi bir yazlımı kime bulaşacak tabiki bilinösiz kişilere.
    Misal 1.5 yıldır antivirüs programı kullanmıyorum..
    Ama ie hakkındaki yorumun doğru bak.

sözlerine katılmamın yanı sıra, bilinçlide olsan bilinçsizde olsan
    torrent veya emule gibi programlardan hergün 20 saat dosya çekiyorsanda bulaşabilir.
    ben 3 senedir virüs programı kurmuyorum, ancak virüsün girdiğini en ufak bir şekilde hissettiğimde kuruyorum ve ilk günkünden daha temiz oluyor pc:)

• Gerek kullandğm eklentiler gerekse kolaylık için Mozilla
  • Neredeyse her tarayıcıyı denedim, ie ile doğdum, bir sorundan dolayı mozillaya geçtim merak ettim opera yükledim uzun zamandır da opera kullanıyordum ama opera artık canıma tak ettirdi, gerek işbankası ile uyumsuzluğu gerek ekşisözlükte bazı butonların çalışmaması ve son zamanlarda forumda acayip şekilde yavasladı sayfanın yarısı acılıyor yarısı çok bekletiyordu, dedim bir de diğer tarayıcıları deneyim.Ardından da bir test yaptım. Yaptığım test sonuçları sonunda 2 tarayıcıyı 1 haftalık süre içerisinde kullanıcam ve kararımı ona göre vericem birisi safari diğeri ise chrome.Operayı bazı özelliklerinden dolayı çok seviyordum fakat dediğim gibi beni bu tarayıcılara yöneltti. Şimdi tek sorun bu 2 tarayıcının da resime sağ tıklayınca resim özelliklerini göstermemesi araştırıcam bunu da halletmeye çalışıcam.Bakalım bu 2 tarayıcıdan birini mi seçicem yoksa operaya geri dönüş mü yapıcam.Ayrıca fanatikliğe dönüştürmeye gerek yok, kimin işine hangi tarayıcı daha çok geliyorsa onu kullanır ama bunları yazarken tamamen tarafsız davrandım.

Test Sonuçları

Dizüstü ile
    WEB Tarayıcı Testi: En hızlısı hangisi?

Masastü ile
    WEB Tarayıcı Testi: En hızlısı hangisi?

• Arkadaşlar kendi düşüncelerimi yazayım.

İnternet Explorer : İğrenç tasarım, inanılmaz kötü güvenlik, kaplumbağayla yarışır hantallık. Ayrıca her halta bunu ilk biz yaptık diyip patent işleri ile açık kodlu yazılımlara taş atan microsoft nedense sekmeli tarayıcıyı kullanmaktan çekinmemiş.

Safari : Valla kurmadım bile. TR desteği olmayan tarayıcı yaramaz bana.

Firefox : Valla açıkçası pek çok çökme yaşadım firefox ile. He bunun dışında bakalım. Eklentiler süper ama belli bir seviyeden sonra abartılıyor, reklam engelleme gibi içerikleri çok iyi. Fakat hız konusunda İE den iyi olsa da pek iyi değil. Ayrıca geri işlevi de operadaki gibi değil.

Google Chrome : Valla hızlı gibi ama beğenmedim. En basidinden bir resme tıklıyorum sola bitişik açılıyor. Tam oratada değil resimden anlamıyorsun bir şey. Sonra gene artı ( + ) tuşuna basıyorum klavyede zoom yok.Sekmeler çok yukarıya yapılmış bence. + tuşu ile yeni sekmeye ulaşmak biraz yoruyor. ( Opera da sekmelerin olduğu yere çift tıklayın yeter. ) Yani bunlar ilk karşılaştıklarım daha. Ayrıca sık kullanılan sitelerin görüntülenmesi. Yani aileler için iyi olabilir belki ama isteğe bağlı bir şey olması lazım. Şifre de olabilir gerekirse.

Gelelim favorim Opera ya.

Opera : Öncelikle açılış konusunda çok hızlı. Güvenlik konusunda da yamuğunu görmedim.

Favorim ya başta hep iyi yanları olmasın. Tek eksi si diyebileceğim şey bazı siteler de sorun oluyor. Bunlardan biri smile in fatura ödeme sayfası. Gerçi rapor edince kısa sürede çözülüyor opera tarafından bu sorun.

İyi yanlarına gelirsek. Eklentileri mevcut firefox kadar olmasa da ki zaten firefox a eklenti ile atanan bir çok özellik opera da standart. Mesela akıllı fare haraketleri ya da hızlı erişim menusü gibi.

Hiç geri tuşuna uzanmıyorum, fare üzerindeki geri tuşundan bile daha pratik hem böylece o tuşa başka görevler atayabiliyorum. Sağ tuşa basılı tut ve sola çek bir önceki sayfadasın. Çoğu tarayıcıdaki gibi geri tuşuna basınca sayfayı yenilemiyor bu yüzden de jet hızı ile bir önceki sayfa geliyor. Yenilemek istersen o da tek tık uzağında. Bir önceki sayfanın direkt yenilenmesi çok kötü bir şey. Mesela linklere sırayla tıklıyorsun haberleri okumak için. Geri tuşuna bas hop bir baktın başka bir sayfa var karşında.

Bahsettiğim üzere oldukça hızlı. Yeni sekme açmak için + tuşuna basmak ya da sekmelerin olduğu yere çift tıklamak kafi. Yapıştır ve git özelliği linki yapıştırıp bir daha git düğmesine ya da enter a basmaktna kurtarıyor insanı. Son hatırladığımda firefox ta bunun için bile eklenti gerekiyordu.

Ayrıca şifre kaydetme sihirbazı da çok başarılı.

• bende hepsini denemiş biri olarak yorumlarımı yazayım ..

firefox gerçekten kullanışlı çok kasmaayn bi tarayıcı

opera: özellikle bahsedilen alpha versionu cok hızlı ama sayfaları yarım acıyor.. cümleler hep yarım cıkıyor dhaberde şiddetle sakının :)

safari: iyi cok hızlı ama fontları igrenc.. hersey bold, kapkaranlık.. çok rahatsız ediyor

google chrome: çok stabil değil zırt bırt kilitleniyor..

son olarak ie: herseyle uyumlu, özelliksiz, yavas, sadece pcyi ilk kurunca diğer tarayıcıları indirmek için kullanıyorum :D
  • Google Chrome Forever...Bunu kullanmaya başladığımdan beri ne firefox tanırım nede opera
  • quote:

Orjinalden alıntı: RevidaL

Mozilla benim için hiç bir zaman vazgeçilmez

+1903
  • uzun süre firefox kullandım fakat aptal aptal hataları beni bezdirdi 1 yıldır ie7+pro hatasız devam hız önemli değil önemli olan güvenlik ve sıfır hata
  • Google Chrome kullanmnızı tansiye ederim. Download yaparken ayrıca bir program kullanmıyorum. Hızlı indiriyor gibi geldi En çok kullandğım özellikleri sıkkullanılan siteleri ana ekrande vermesi ilk sırada donanimhaber Diğer bir özelliği forumlarda saklı linkleri link üzerine gelip bağlantı kopyalama yapabilmesi. rapidlinkleri eklemede büyük avantaj sağlıyor.
  • valla safariyi burdan gördükten sonra indirdim kurdum..türkçeside var ufak bir programla türkçeleşiyor..hız olarak firefoxtan hızlı gözlede gördüm
    tek sevmediğim yönü yenisekme simgesi olmaması..sağ tıklayıp sekme aç demesi..
    operaya gelince 3 kere kurdum..kullanmayı dendim..ama nedense ilk haftadan sonra hep hata verdi..
    bir türlü tam kullanamadım..
    i.e tarayıcı niyetine bile saymıyorum..windovsun hatrına bulunduruyorum..
  • safari coşmuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tosunpasa

bende hepsini denemiş biri olarak yorumlarımı yazayım ..

firefox gerçekten kullanışlı çok kasmaayn bi tarayıcı

opera: özellikle bahsedilen alpha versionu cok hızlı ama sayfaları yarım acıyor.. cümleler hep yarım cıkıyor dhaberde şiddetle sakının :)

safari: iyi cok hızlı ama fontları igrenc.. hersey bold, kapkaranlık.. çok rahatsız ediyor

google chrome: çok stabil değil zırt bırt kilitleniyor..

son olarak ie: herseyle uyumlu, özelliksiz, yavas, sadece pcyi ilk kurunca diğer tarayıcıları indirmek için kullanıyorum :D

http://forum.donanimhaber.com/m_30956113/tm.htm

Opera bence en iyisi.

Çünkü en güvenlisi, safari ve chrome'dan sonra en hızlısı, yeni web motoru görüntüleme sorunlarını da gideriyor ve biraz kurcalarsanız görürsünü en kullanışlısı da o olduğunu görürsünüz.

• Safariyi hiç duymamıştım bi ona bakicam ..
    Chrome dan şaşmam bu arada
  • Ayarlarıyla her zaman firefox
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.