Şimdi Ara

Wentto Cep Telefonları Hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
101.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu sıralar çift hatlı telefon arayanların sık sık karşılaştığı bir marka Wentto. Ancak Filka Mobile tarafından satışı yapılan bu telefonlar hakkında bilgi bulmak oldukça zor. Kendi yaptığım aramalar sonucunda edindiğim bilgileri buraya yazıyorum:

Wentto ismi sadece Türkiye'ye özel. Yurtdışında öyle bir marka yok. Olayın aslı şu:

Mediatek adlı bir firma (çinli sanırım) isimsiz olarak çeşitli cep telefonu board'ları üretiyor. Bu telefonlar çeşitli ülkelerde çeşitli marka adları altında "toplanıp" satılıyor. Haliyle telefonu araştırdığınızda net bir sonuç elde edemiyorsunuz.

Kendi Wentto DG870 telefonumu bilgisayara bağladığımda bilgisayar MT6227 diye bir donanım bulduğunu söyledi. Bu ismi arattığımda yukarıdaki bilgilere ulaştım. Ve dahası, bir driver ve pc suite programı da buldum.

http://chuii170313.sinaman.com/MT6227.zip

(normalde ürün ile birlikte bir cd çıkmamıştı.) Şu anda telefonu bilgisayara bağlayarak telefon rehberini outlook ile eşleştirebiliyorum. (sık sık telefon değiştiriyorsanız numaralarınızın kaybolmaması için bunun ne denli önemli olduğunu bilirsiniz)

Şu anda aynı programın tema değiştirebilir versiyonunu arıyorum. Bulduğum zaman buraya yazarım.

• wentto d870 araştırıyorum şu anda bende menusü ve çift hat performansı nasıl , kamerası ne alemde,pil süresi vs.
    tavsiye edermisin..
    varsa menü resimlerini eklersen süper olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: sevimlican

wentto d870 araştırıyorum şu anda bende menusü ve çift hat performansı nasıl , kamerası ne alemde,pil süresi vs.
    tavsiye edermisin..
    varsa menü resimlerini eklersen süper olur
    Pili bende bir hafta gidiyor. Oldukça iyi yani. Ayrıca paketten 2 pil çıktığı için pil sorun olmaz diye düşünüyorum.

Ancak üzerindeki software ile ilgili problemleri mevcut. Şu anda GPRS ile internet bağlantısı yapılamıyor. Filka Mobile ile görüştüm. Telefonu yollarsam üzerine yeni software'i yükleyeceklerini ve bağlantı sorununun çözüleceğini söylediler. Telefonu kargoyla yollayıp bir hafta beklemeyi göze alamadım. O tarafa işim düştüğünde güncellemeyi bizzat gidip yaptıracağım.

Tabii üzerindeki software değişince aletin performansı ve pil ömrü değişebilir.

Çift hat konusunda sıkıntı yaşamadım, ikisi de gayet güzel çalışıyor. Ancak 2. hattın tarama aralıkları biraz uzun. Mesela telefon çekmeyen bir yere girdiğinizde 1. hattın sinyal gücü hemen düşüyor. Ancak 2. hattınki full gösteriyor. Aslında full değil, ama tarama aralığı uzun olduğu için sünyal gücünün düştüğünü bir süre sonra görebiliyorsunuz.

Kamera konusu ise oldukça ilginç. Alette çift kamera var. Ancak kameralar 2 MB olmasına rağmen 640X480'den büyük resim çekmiyor.

Video çekimi de oldukça ilginç. Ana menüden Kamera ile girdiğiniz bölüm sadece fotoğraf çekmek için. Video çekimi için Multimedya bölümünden Video Recorder'a girmeniz lazım. İlk başta bulmazı zor :D

Son olarak, türkçe çeviriler bazı yerlerde ekrana sığmıyor. Bu nedenle ben ingilizce kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fed_neil

Pili bende bir hafta gidiyor. Oldukça iyi yani. Ayrıca paketten 2 pil çıktığı için pil sorun olmaz diye düşünüyorum.

Ancak üzerindeki software ile ilgili problemleri mevcut. Şu anda GPRS ile internet bağlantısı yapılamıyor. Filka Mobile ile görüştüm. Telefonu yollarsam üzerine yeni software'i yükleyeceklerini ve bağlantı sorununun çözüleceğini söylediler. Telefonu kargoyla yollayıp bir hafta beklemeyi göze alamadım. O tarafa işim düştüğünde güncellemeyi bizzat gidip yaptıracağım.

Tabii üzerindeki software değişince aletin performansı ve pil ömrü değişebilir.

Çift hat konusunda sıkıntı yaşamadım, ikisi de gayet güzel çalışıyor. Ancak 2. hattın tarama aralıkları biraz uzun. Mesela telefon çekmeyen bir yere girdiğinizde 1. hattın sinyal gücü hemen düşüyor. Ancak 2. hattınki full gösteriyor. Aslında full değil, ama tarama aralığı uzun olduğu için sünyal gücünün düştüğünü bir süre sonra görebiliyorsunuz.

Kamera konusu ise oldukça ilginç. Alette çift kamera var. Ancak kameralar 2 MB olmasına rağmen 640X480'den büyük resim çekmiyor.

Video çekimi de oldukça ilginç. Ana menüden Kamera ile girdiğiniz bölüm sadece fotoğraf çekmek için. Video çekimi için Multimedya bölümünden Video Recorder'a girmeniz lazım. İlk başta bulmazı zor :D

Son olarak, türkçe çeviriler bazı yerlerde ekrana sığmıyor. Bu nedenle ben ingilizce kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    bende esıme wentto hedıye aldım sımdılık daha cok yenı olmasına ragmen muzık seslerı ve kullanımı bır harıka ılerleyen zamanalrda daha detaylı bılgı verıcem sorularımızı burda hep beraber paylasalım derım ....

• quote:

Orijinalden alıntı: desi116

bende esıme wentto hedıye aldım sımdılık daha cok yenı olmasına ragmen muzık seslerı ve kullanımı bır harıka ılerleyen zamanalrda daha detaylı bılgı verıcem sorularımızı burda hep beraber paylasalım derım ....

Alıntıları Göster
    wenttonun hangi modelini aldın eşine..ve menüsü kolay mı çift hat nasıl çalışıyor?
    bende eşime almayı planlıyorum da
  • quote:

wenttonun hangi modelini aldın eşine..ve menüsü kolay mı çift hat nasıl çalışıyor?

Alıntıları Göster
    kardes 870 aldım ben esıme cok memnun ıkı hat aynı anda calısıyor ıstersen menuden bırını ıptal edebılıyorsun

ıkısının aynı anda aktıf olması cok guzel... baska sorular olursa elımedn geldıgınce cevasplamaya calsıırım
  • quote:

Alıntıları Göster
    MERHABA. YABANCI FİLM ARAMAK İÇİN FORUMA ÜYE OLDUM. FAKAT WENTTO İLE İLGİLİ YORUMLAR GÖRÜNCE BENDE BİŞEYLER YAZMAK İSTEDİM.

BENDE 3,5 AY ÖNCE İNTERNETTEN WENTTO TELEFONU KEŞFETTİM GÖRÜNÜMÜ VE ÖZELLİKLE ÇİFT HAT DESTEĞİ OLDUĞU İÇİN AÇIKÇASI UCUZDA OLDUĞU İÇİN SATIN ALDIM. UCUZ OLMASINDAN DOLAYI KALİTESİNDEN BİRAZ KORKMUŞTUM FAKAT HİÇ DÜŞÜNDÜĞÜM GİBİ OLMADI.

SADECE GELMİŞKEN SİZLERDEN BİLGİ ALMAK İSTİYORUM. 2 HAFTA ÖNCE ELİMDEN DÜŞÜRDÜM VE CAMINDA HAFİF Bİ ÇATLAK VAR. MAHALLE ARALARINDAKİ TELEFONCULARA GÖTÜRMEK İSTEMİYORUM. ACABA YETKİLİ Bİ BAYİ BİLİYORMUSUNUZ. ÜMRANİYEDE OTURUYORUM. SAYGILAR...

• quote:

Orijinalden alıntı: ihsan_saglam

MERHABA. YABANCI FİLM ARAMAK İÇİN FORUMA ÜYE OLDUM. FAKAT WENTTO İLE İLGİLİ YORUMLAR GÖRÜNCE BENDE BİŞEYLER YAZMAK İSTEDİM.

BENDE 3,5 AY ÖNCE İNTERNETTEN WENTTO TELEFONU KEŞFETTİM GÖRÜNÜMÜ VE ÖZELLİKLE ÇİFT HAT DESTEĞİ OLDUĞU İÇİN AÇIKÇASI UCUZDA OLDUĞU İÇİN SATIN ALDIM. UCUZ OLMASINDAN DOLAYI KALİTESİNDEN BİRAZ KORKMUŞTUM FAKAT HİÇ DÜŞÜNDÜĞÜM GİBİ OLMADI.

SADECE GELMİŞKEN SİZLERDEN BİLGİ ALMAK İSTİYORUM. 2 HAFTA ÖNCE ELİMDEN DÜŞÜRDÜM VE CAMINDA HAFİF Bİ ÇATLAK VAR. MAHALLE ARALARINDAKİ TELEFONCULARA GÖTÜRMEK İSTEMİYORUM. ACABA YETKİLİ Bİ BAYİ BİLİYORMUSUNUZ. ÜMRANİYEDE OTURUYORUM. SAYGILAR...

Alıntıları Göster
    Akmar Telekomünikasyon
    Adres:Bağlarbaşı Mah. Atatürk Cad. Omay Pasajı No:56/2 Maltepe/İstanbul
    Tel:0 216 305 98 95

• quote:

Orijinalden alıntı: ihsan_saglam

Alıntıları Göster
    kardes gecmıs olsun oncelıkle bence wenttoshop a bır bak orda destek alabılecegın servısler yazıyor bence yenı bır urun oldugunda anında mudahele edeceklerdır

senın telefon hakkındakı goruslerınıde merka edıyorum kullanım kolaylıgı falan nasıl yada menulerı ben acıkcası hanımdan fırsat bulupta kurcalayamadım ??

• quote:

Orijinalden alıntı: desi116

kardes gecmıs olsun oncelıkle bence wenttoshop a bır bak orda destek alabılecegın servısler yazıyor bence yenı bır urun oldugunda anında mudahele edeceklerdır

senın telefon hakkındakı goruslerınıde merka edıyorum kullanım kolaylıgı falan nasıl yada menulerı ben acıkcası hanımdan fırsat bulupta kurcalayamadım ??

Alıntıları Göster
    ilginiz için Teşekkürler KOMUTANIM

desi116; Bu zaman kadar bilindik nokia kullandım. İletişim firmalarının rekabetleri yüzünden 2-3 tane hat taşır oldum sayelerinde. çift hatlı telefonlar moda olunca internetten araştırdım bu telefonu buldum çok memnunum. Fakat aşırı mesaj yazan biri olarak sadece tuş takımını beyenmedim başka hiçbir problemim yok.

• arkadaşlar dg900 aldım 1 hafta oldu. çok memnunum bence gerçekten güzel cihazlar aynı anda 2 hattı da kullanabiliyorum bundan önce samsung kullandım çift hatlı iki numaraya da aynı anda çağrı geldiğinde telefon kafayı yiyodu bunda ben kendim bizzat ilk aldığımda iki hattıda takıp birinden diğerini aradım. hiç bir problem olmadı. bundan sonra da olmaz umarım :) şimdilik tavsiye edebileceğim bi telefon ve gerçekten fiyatına göre çok uygun
  • quote:

Orijinalden alıntı: drlocked

arkadaşlar dg900 aldım 1 hafta oldu. çok memnunum bence gerçekten güzel cihazlar aynı anda 2 hattı da kullanabiliyorum bundan önce samsung kullandım çift hatlı iki numaraya da aynı anda çağrı geldiğinde telefon kafayı yiyodu bunda ben kendim bizzat ilk aldığımda iki hattıda takıp birinden diğerini aradım. hiç bir problem olmadı. bundan sonra da olmaz umarım :) şimdilik tavsiye edebileceğim bi telefon ve gerçekten fiyatına göre çok uygun
    İlk defa duyuyorum Wentto'yu
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartallar_yalnız_uçar

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: eAgle 81

Alışveriş sitesi bile açtılar, bu marka ile ilgili
  • quote:

Orijinalden alıntı: urundepom.com

quote:

Orjinalden alıntı: eAgle 81

Alışveriş sitesi bile açtılar, bu marka ile ilgili

Alıntıları Göster
    Daha önce DG870'in gprs ile internet bağlantısının yapılamadığını ve sorunu çözmek için telefona güncelleme yaptıracağımı yazmıştım.

İşim bir türlü avrupa yakasına düşmediği için filka'yı arayarak anadolu yakasından güncellemeyi yaptırabileceğim bir yer var mı diye sordum. Maltepe'de Akcell İletişim'in yaptığını söylediler. Gittim, sağolsunlar hemen telefonu alıp taktılar bilgisayara... Yaklaşık 10 dakikada bitti. Telefonu yeniden açtığımda Data Hesaplarında AVEA, TURKCELL ve VODEFONE'un hazır ayarları gelmişti.

TURKCELL'i seçtim ve denemek için wap.garanti.com.tr'yi denedim. Voila! Güncelleme sonrasında makina nete giriyor artık... Güncellemenin henüz başka bir artısını görmedim ama incelemeye devam ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fed_neil

Daha önce DG870'in gprs ile internet bağlantısının yapılamadığını ve sorunu çözmek için telefona güncelleme yaptıracağımı yazmıştım.

İşim bir türlü avrupa yakasına düşmediği için filka'yı arayarak anadolu yakasından güncellemeyi yaptırabileceğim bir yer var mı diye sordum. Maltepe'de Akcell İletişim'in yaptığını söylediler. Gittim, sağolsunlar hemen telefonu alıp taktılar bilgisayara... Yaklaşık 10 dakikada bitti. Telefonu yeniden açtığımda Data Hesaplarında AVEA, TURKCELL ve VODEFONE'un hazır ayarları gelmişti.

TURKCELL'i seçtim ve denemek için wap.garanti.com.tr'yi denedim. Voila! Güncelleme sonrasında makina nete giriyor artık... Güncellemenin henüz başka bir artısını görmedim ama incelemeye devam ediyorum.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar telefon sahibi olanlar incelemelerine ve artı eksi yönlerini yazmaya devam edebilirlerse çok sevineceğim.bende almayı düşünüyorum.teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dişçi79 -- 23 Haziran 2008; 13:08:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dişçi79

arkadaşlar telefon sahibi olanlar incelemelerine ve artı eksi yönlerini yazmaya devam edebilirlerse çok sevineceğim.bende almayı düşünüyorum.teşekkürler.

Alıntıları Göster
    işte kardeşim bunun gibi garantili ve de kaçak olmayan telefonları alın ve de kullanın burada reklam yapan ve de gitti gidiyordan almayın.garantili aslında alan için daha olumlu çünkü her türlü muhatap buluyorlar...sevgiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: FKRKN

işte kardeşim bunun gibi garantili ve de kaçak olmayan telefonları alın ve de kullanın burada reklam yapan ve de gitti gidiyordan almayın.garantili aslında alan için daha olumlu çünkü her türlü muhatap buluyorlar...sevgiler

Alıntıları Göster
    samsung ve gm dışında bu markayı buldum.870 modeli ile ilgileniyorum.ama detaylı bi inceleme yok henüz.kullanıcılardan yardım bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dişçi79

samsung ve gm dışında bu markayı buldum.870 modeli ile ilgileniyorum.ama detaylı bi inceleme yok henüz.kullanıcılardan yardım bekliyoruz.

Alıntıları Göster
    dişçi79 KARDEŞ GM nin hem çift hattı hemde UMTS(görüntülü konuşması) var..Gercekten çok kalite bir telefon..Çift hatlı javalı garantili kalite bir telefon alırsan bunu al.Sorunsuz kullanırsın..Bu forumda reklam yapan satıcıların mallarını alma hepsinin imeiller çakmadır.sonra üzülürsün...sevgiler
  • quote:

dişçi79 KARDEŞ GM nin hem çift hattı hemde UMTS(görüntülü konuşması) var..Gercekten çok kalite bir telefon..Çift hatlı javalı garantili kalite bir telefon alırsan bunu al.Sorunsuz kullanırsın..Bu forumda reklam yapan satıcıların mallarını alma hepsinin imeiller çakmadır.sonra üzülürsün...sevgiler

Alıntıları Göster
    Bu telefonlar kesinlikle garantisiz anycool ve de d2000-n99 1-2 ve i lerinden daha iyidirler hiç yoksa servisleri var.imei leri sağlam kaçak değiller.

• quote:

Bu telefonlar kesinlikle garantisiz anycool ve de d2000-n99 1-2 ve i lerinden daha iyidirler hiç yoksa servisleri var.imei leri sağlam kaçak değiller.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Dikkat,
    Telefon olarak inceledim, güzel özellikleri var, ancak:
    Cihaz 2 MEGAPIXEL değil, 0,3 MEGAPIXEL yani en fazla 640x480 çözünürlükte fotoğraf çekebilirsiniz, alacaksanız bunu bilerek alın!!!
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.