Şimdi Ara

Western union araba dolandırıcılığı mağduruyum garanti aracı oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
2.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaaşlar merhaba dün 5000 eur dolandırıldım fransadan arabasını satacakmış boşuna gelemezmiş teminat için babana para yatır dedi bende babamla garantiye gittim adamlara 50 kez sordum para çekilebilir mi hayır dediler bakın ben olayı aynen anlattım böyle böyle araba hayır çekemez dediler bakın makbuzu komple göndericem dedim şifreli falan hayır çekemez dediler, ama ben tamamen garantiye güvendim ve kazık yedim parayı çekmişler ben şimdi garantiden şikayetçi olabilir miyim

Bana parayı gönderirken 2 kağat imzaladılar dün bağırdım çağırdım geri verin dedim 3 kağat verdiler biri para miktarı alıcı gönderici onu imzaladım, birinde westernin çalışma şekli onu imzaladım, ama bana geri verdiklerinde yok garanti dolandırıcılıktan sorumlu değildir yok bilgilerin 3. Şahsa verilmesinden sorumlu değildir yazan kağadı imzalamamışım onu imzalatmamışlar ve ben onların yetersiz bilgisinin kurbanı oldum

Edit

Ya arkadaşlar size yorum yapın demedim ki yani şaka değil 15 bin liram gitti, ayrıca biri döner parası istesem vermem demiş evet benim dinimde isteyene verme yoktur. Ben diyorum ki bu bankada bana parayı yatırınca westernde 2 kağat imzalattılar ve bana garantinin aracı olduğuyla alakalı hiç bilgi verilmedi ve bugün o işlemi yapanla konuştum bana 3. Yani garanti bankın sorumlu olmadığı şartların yazdığı kağadı imzalatmamışlar garanti bankası western union bilgi formu kağadın adı, gişede ki çocuk ya abi işte o kağadı zaten kimse okumuyor falan diye sanada vermedim okutmadım falan dedi yani ben garantiye güvendim beyler, garantinin bana yüzde yüz çekemez demesine güvendim ve ben garantinin o bilgi formunu okuyup işte garanti paranın başka kişiye geçmesinden sorumlu değildiri falan görsem gişedeki çocuk bana bunu anlatsa ben zaten para mı göndermezdim şimdi benim burda hakkım yok mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brullux -- 23 Mayıs 2014; 0:38:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yolda sizi görsem abi açım 2 lira döner parası ver desem vermezsin ama böyle ucuza araba kapatıyoruz düşüncesine girip 15.000tlni çöpe atarsın
    Geçmiş olsun gitti o para soğuk bir su iç

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6372819 tane konu var forumda bununla ilgili. Gecmis olsun ne diyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hak etmişsiniz kusura bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CharSeller

Arkadaaşlar merhaba dün 5000 eur dolandırıldım fransadan arabasını satacakmış boşuna gelemezmiş teminat için babana para yatır dedi bende babamla garantiye gittim adamlara 50 kez sordum para çekilebilir mi hayır dediler bakın ben olayı aynen anlattım böyle böyle araba hayır çekemez dediler bakın makbuzu komple göndericem dedim şifreli falan hayır çekemez dediler, ama ben tamamen garantiye güvendim ve kazık yedim parayı çekmişler ben şimdi garantiden şikayetçi olabilir miyim

Bana parayı gönderirken 2 kağat imzaladılar dün bağırdım çağırdım geri verin dedim 3 kağat verdiler biri para miktarı alıcı gönderici onu imzaladım, birinde westernin çalışma şekli onu imzaladım, ama bana geri verdiklerinde yok garanti dolandırıcılıktan sorumlu değildir yok bilgilerin 3. Şahsa verilmesinden sorumlu değildir yazan kağadı imzalamamışım onu imzalatmamışlar ve ben onların yetersiz bilgisinin kurbanı oldum

Garanti Bankası sanırım söylediğiniz, bankadan western union ile para göndermeniz demek, karşıdaki kişi bu parayı alsın kullansın demek. başka türlü nasıl bir transfer şekli var ki ? EFT ve Havale nasıl geri çekilemiyorsa(ulaştıktan sonra), western union transferi de geri çekilemez.
    hemen hemen tüm alışveriş sitelerinde yazar "aracı görmeden teslim almadan ödeme yapmayınız" diye, uyarılara kulak asmayıp böyle davranmanız çok amatörce olmuş.

Ne garanti bankası, ne de western union bu hatanızı sizin lehinize telafi etmez, yazık olmuş paranıza.

• 3 kuruş ucuza kapatcaz diye türlü aksiyonlara girip, dolandırılıp, foruma konu açmak ta moda oldu son zamanlarda...

Geçmiş olsun arkadaşım, para gitti. Garanti den şikayetçi olamazsın, umurlarında olmaz...
  • O para gitti, başka araba bakın. Aynı yöntemle defalarca dolandırıcılık yapıldı.

Bilmediğiniz işlere girip de öyle "kağat" imzalamadan herkesin yaptığı gibi araba burda, para burda yapıp arabayı alın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bari parayı gönderdikten sonra değil, göndermeden önce foruma sorsaydın, çok aceleci davranmışsınız, hayat tecrübesi olur, geçmiş olsun.
  • Garanti Bankası mı tövbeler tövbesi...
    Dolandırıcılarla anlaşmış gibi müşterilerini peşkeş çekiyorlar. Dolandırıcının birine 420 lira kaptırdım sayelerinde
  • Dün haberlerde gördüm savcıyım ayagına muhaberi dolandırmaya çalıştırlar ,muhabirde oyunu yemiş gibi yaptı adamları yakalattı çakma başkomser serdarı saldılar yeniden....

• Parayi gonderiyorsunuz ama cekemiyor alici. Boyle bir transfer seklini ilk defa duydum. Demek istdgim garanti nasil boyle soyler ?

• Bankaya gitmeden bu işlem bankada nasıl yapılıyor diye baksaydınız bankacının dediği o yok çekemezler diye birşey olmadığını görürdünüz tüm sorumluluk sizde kalıyor yapacak birşey yok artık başımın gözümün sadakası olsun deyin artık.

• Bunlara hala kanıyorlarmı
  • Hala bu duruma kanıp para yollayan var mış!

ek.

*Gerçi bu ülkede emekli subaylar, öğretim görevlileri vs. bile telefon dolandırıcılarına para kaptırıyorken......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 22 Mayıs 2014; 11:56:09 >
  • ava giden avlanmış
  • Bu devirde bu şekilde dolandırılan adamın da dolandırıcı kadar olayda suçu var. Düşük fiyatlı mal alacağım vs gibi tatlı kar peşinde koş sonra vurulunca da karakola gidip devleti meşgul et. Ben komiser olsam sağlam bir fırça atardım,evladım memlekette otomobil mi bitti yok yurtdışına havale gönderiyorsun ters parende takla atıyorsun diye
  • Durumunuzu bilmiyorum ama o Fransaya kayıtlı aracı 6 aydan fazla kullanmak için alıyorsanız zaten burada deli gibi bir vergi odeyecektiniz hele bir de 1.8 dahası 2.0 üstü motorsa zaten araba kadar vergi giriyor işin işine. Olan olmuş geçmiş olsun.
    Çekilemez para yoktur devlet el koymadıkça, bloke hesap açılmadıkça.

• Geçmiş olsun, garanti bankası ile olan bir anımıda ben anlatayım. Zamanında babamın adına talebimiz ve haberimiz olmamasına ragmen kredi kartı çıkartıp iş yerine gönderiyorlar oradada başka birine teslim edip gidiyorlar. Adam kartla imza karşılığı harcamalar yapıyor ve babamın maaş hesabından sürekli asgari ücret çekiliyor. O sıralarda babam sürekli yurt dışında olduğundan fark edilmiyor durum. En son limit arttıralım diye arıyorlar o zaman fark ediliyor. Biz tabi itiraz ediyoruz hatta avukatımız ihtar gönderiyor bankaya, garanti bankası bu seferde hesabı komple bloke ediyor ve tüm kart borcunu ödemezsek hesabı açmıyacağını söylüyor. Git gel sonuç itibarı ile biz istemediğimiz karttan yapmadığımız borcu ödemek zorunda kaldık. Garanti bankasının ismindeki garanti kendisini kast ediyor, müşteriyi değil. Kendisi her zaman garantide.

• Geçmiş olsun, forumda milyon tane konu vardı bu tarz dolandırıcılıkla ilgili
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Bu devirde bu şekilde dolandırılan adamın da dolandırıcı kadar olayda suçu var. Düşük fiyatlı mal alacağım vs gibi tatlı kar peşinde koş sonra vurulunca da karakola gidip devleti meşgul et. Ben komiser olsam sağlam bir fırça atardım,evladım memlekette otomobil mi bitti yok yurtdışına havale gönderiyorsun ters parende takla atıyorsun diye

Merak etme, mahkemede hakim iyi bir fırça kayıyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.