Şimdi Ara

Wharfedale Crystal2-10 Bookshelf Hi-Fi Hoparlör İncelemesi ve ilk izlenimler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
11.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Test yapmayalı uzun süre oldu, bugün Ankara optimum outlet centerdaki media markt'da dolaşırken hi-fi demo odasına girdim (Herzaman ki gibi :))) Bu odanın en sevdiğim özelliği Bookshelf tipi hoparlörleri,floorstanding tipi hoparlörleri ,centerları,amfileri, ve subwooferları istediğiniz marka ve modelde eşleştirerek istediğiniz tip müzikte test edebiliyorsunuz...Odada hazır kurulu bulunan ve benim aklımda kalan markalar Jamo,Kef,Wharfedale,Magnat,Yamaha,Quadral,JBL,Teac vs..vs..idi.. Odada hiçbir görevli yoktu herzamanki gibi ve bende hemen dümene geçtim..Kontrol ünitesinin kullanımı çok basit ve kolay bu arada bulutsuzluk özleminin konser dvd'si çalıyor (yamaha avr'ile)

Hemen ilk olarak Quadral marka concept serisi kırmızı bir bookshelf hoparlör gözüme çarptı çok şıktı ve 2700 ytl fiyatı vardı dinlemeye başladım ses tok fakat bana biraz yavan geldi yani sıcak değildi sesi..Sırayla Jbl serisine baktım herzamanki gibi ses çok detaylı fakat biraz parlaktı yani anlam veremediğim bir netlik vardı rahatsız edecek kadar..Teac'a geçtim daha önce hiç dinlememe rağmen beğendim olması gerekene yakındı, sırada KEF vardı (modelini hatırlamıyorum ama tweeter ünitesi alışılmışın dışında aşağıya konumlandırılmış bass sürücüsü yukarıda kalıyor) aktif hala getirmemle diğerlerinden 2-3 gömlek üsttün olduğunu herzaman ki gibi KEF adı ve kalitesiyle ispatladı bu arada fiyatı 799 ytl idi ve (stereo sound stage'ı inanılmaz)sonra jamo ya geçtim o da KEF kadar iyi olmasa da ondan sonra ikinci sıraya koyabileceğim bir üründü..Magnat monitör serisine gelince tamamen hayal kırıklığı yaşadım ses o kadar soğuktu ki sanki mono dinliyormuşum gibi detaysız ve sertti.

Gelelim en sonda duran sevimli ufaklığa; iki numaraya bastım marka Wharfedale modeli de Crystal2-10'du sesi hiç ummadığım kadar detaylı (daha önce Wharfedale dinlememiştim ama 9.6 modelinin ününü biliyordum) temiz ve sıcacıktı vokaller nerdeyse JAMO veya KEF kadar iyiydi tizlerde ikisinden de geri kalır yanı yoktu..Magnat,Teac,Quadral dan çok daha detaylı ve temiz bir ses veriyordu (Yamaha amfi ile) Fiyatına bakıyım dedim 300-400 ytl civarı birşey beklerken baktım ki fiyatı 169 ytl hemen adrenalin seviyem arttı ve gidip AVR DEN bass seviyesini 6.0 db'e getirdim yaklaşık yarım saat odada bulutsuzluk özlemi dinledikten sonra sonuç muazzamdı bu fiyat seviyesinde 5.25"lik bass sürücüsüne sahip bir sistemden beklenmeyecek bir bass veriyordu bu hoparlörler,ve bi-wiring özellikliydi bu fiyata kaçmazdı anında görüntü yapıp hemen bir adet sipariş verdim ve depodan getirdiler 6 metre de HAMA 4'lük hi-fi kablosu alıp evin yolunu tuttum..Hoparlörlerin Carbon kevlar alaşımlı koniye sahip olduğunu da belirtmek isterim..

İlk İzlenimlerim

Sony Str-k 740p serisi amfi kullanıyorum 5 kanal ve bu ufaklıkları standart bağlantı ile stereo modda kullanıcam (orada sony amfi olmadığı için sony ile olan uyumunu dinleyemedim ama şüphem yoktu çünkü amfi hemen hemen bütün markaları kabul ediyor..Aldığım 4'lük kablolar biraz kalın geldi ama 3.5luk olmadığı için 2.5lik tercih etmek istemedim ve içindeki bakır oranı biraz daha yüksek olduğu için 4'lük tercih ettim..Bağlantıyı da yaptıktan onra dvd-playera hemen bir konser dvd'si koydum (DEPECHE MODE - LIVE IN MILAN) Ses daha öncede dediğim gibi bu fiyat seviyesindeki bir ürün için çok çok temiz vokaller gayet net, tizler de bir o kadar tabiri caizse tıs tıs tıs, bass sesler amfinin ayarlarından speaker formatını LARGE yaptıktan sonra daha bir öne çıktı ve daha iyi oldu..Şimdilik bu küçük inceleme ile yetinmeniz gerekecek bir iki hafta içinde daha geniş kapsamlı bir test yazısı yazabilirim Bu hoparlörün nerden baksan bir 30-40 saat de burn-in süresi var aynı şekilde kabloların da..

Sonuç;

İşçilik ------------------ 8 / 10
    Performans ----------- 8 / 10
    Fiyat ------------------- 9 / 10
    İşlevsellik ------------- 8 / 10

Recommended by atalayalper (c)

Saygılar
    atalayalper,
    atalayalper@hotmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 10 Aralık 2008; 13:58:29 >

• İki gündür yaklaşık 10 saattir hoparlörler çalışıyor biraz daha ses oturdu gibi kesinlikle orturdu hatta, şu anda Diana Krall dinliyorum (biraz önce de pink floyd ve pink martini dinledim)Hama marka 4'lük hi-fi kablo sandığımdan daha iyi çıktı bu arada tavsiye ederim metresi 7 ytl..

Yanlız benden bir uyarı bu hoparlörleri cıstak tabir ettiğimiz müzik türünü dinleyen arkadaşlarımız (club,house,trance etc..) bence almasınlar daha çok enstrümental müziklerde,jazz, blues, lounge, chill vs.. müziklerde en iyi performansı veriyor (sistem sürücüsü çok büyük olmadığı için aşırı yoğun bass içeren parçalarda bir miktar mid ve bass kaybı yaşanabilir)

Sehpa satan bir yer biliyormusunuz? Daha önce hiç bookshelf almadığım için bu konuda biraz bilgisizim yönlendiren olursa sevinirim..
  • Wharfedale diamond serisi iç kesit..Bütün componentler crystal serisiyle birebir aynı sadece hava portu ve tasarım farkı var..

• güzel inceleme, tecrübelerini aktardığın için teşekkürler
  • http://www.stereophile.com/standloudspeakers/1105wharfedale/

Burada diamond 9.1 den ne kadar memnun kaldığını anlatmış incelemeyi yapan şahıs..

http://whathifi.com/Review/Wharfedale-Diamond-91/

Sadece incelemenin üst kısmındaki "One of the greatest budget loudspeakers ever" yorumu bile yeterli 5 yıldızı vermiş what hi-fi...

B&W'ler de ki gibi driverlarda kevlar malzeme kullanımı orta frekanstaki detayı arttırıyor, ön plana çıkarıyor başarılı tweeter performansı da ayrı bir nokta kesinlikle olması gerektiği gibi..Bass sesler ise çok fazla elektronik müzik dinlemiyorsanız problem değil yeterince tatmin edici ben subwoofer bağladım bağlamamla çıkarmam bir oldu zaten eğer stereo dinliyorsam o sistemde biraz alt frekans eksik olmalı ben çok fazla bass sevmiyorum midler ön planda olacak bende diana krall dinlerken sadece onun o güzel sesini duymalıyım veya norah jones veya andrea bocelli vs..vs....(Film izlerken hariç tabii)

• bu hoparkörler hakkında çok ön yargım vardı, nerde okusam hep çok iyi şeyler yazıyolar, hiç kötü yorum duymadım, ilk fırsatta gidip dinleti yapıcam, şöyle micro hi-fi kurma düşüncem var, sanırım Wharfedale modeli de Crystal2-10 buna en iyi f/p çözümü olacak
  • Yaklaşık 50 saati geçti yavaştan pişti kablolar ve hoparlörler..İlk zamanlarda biraz tok bass verirken şimdi bass'larda yumuşama sözkonusu çok farketti cidden ama hala ısrarla söylüyorum surround olarak çok iyi hoparlör ama front olarak bile kullanılabilir ki ben şu anda front olarak kullanıyorum yaklaşık 25 m2 ye yakın bir odada fazlasıyla dolduruyor..Sanki sub varmış ta sub'ın volume'ü kısıkmış gibi hissettiriyor aramıyorum subwoofer..Ayrıca Jazz ve / veya Blues dinliyorsanız çok keyifli..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sn. atalayalper öncelikle hayırlı olsun...

Crystal serisinde kullanılan driver'lar Kevlar değil HCWPP (hot compacted woven polypropylene) denilen bir malzeme...Ancak Kevlar ile benzerlikler gösteriyor...
    MediaMarkt'ta görmüştüm bu seriyi....13 cm driver için arkadaki port çok büyük gelmişti gözüme...Ancak dinleme şansım olmadı çünkü diğer sistemlerden ayrı bir köşedeydi...Yorumlarınızı bekliyoruz gün geçtikçe...

Ben Wharfedale Diamond 9.2 kullanmıştım...Kabin içini açtığımda biraz hayal kırıklığına uğradım açıkçası...Yukarıdaki 9.1 kesitinden farklıydı, 9.2 de mid/bas ve tweeter arkasında tek parça öylece yerleştirilmilş bir damping malzemesi vardı ve kabinin geri kalan kısmında hiçbir şey yoktu...Üstelik crossover'ın dahi üstü açık duruyordu...9.1 e daha çok özenilmiş sanki...Ok dışı çok yakışıklı ancak içleri çok basit...

Aslında bir arkadaşıma hediye alıcam Tannoy mx1 (150 ytl) mi alsam Crystal mi acaba? Siz daha önce mx1 dinlediniz mi, kıyas yapabilir misiniz?

• @atalay eline sağlık. güzel oldu. yalnız bookself ile SW ihtiyaç duymaman bana biraz garip geldi. demek ki bass çok sevmiyorsun. iyi günlerde ilk fırsatta Crystal 2 dinleyeceğim.

@musemre kıyas yapmak isterdim MX sersi ile lakin raf tipi Crystal dinleyemedim. Tannoy MX 50ytl idi sanırsam adet fiyat 75ytl oldu. MX kendine fiyatıyla sıkı bir rakip bulacak sanırsam. göreceğim.
  • Selam arkadaşlar,

Tannoy mx-1 almaya niyetliyken dikmenden 150 ytl'ye (stoklarında var dikmenin hala bitiremediler) mediamarkt'dan bizzat 8-10 tane bookshelf deneyerek sesini duyarak bu ürünü almıştım çok da iyi etmişim... (burada benim vurgulamak istediğim nokta çok uygun fiyata çok iyi performans almak yoksa tabii ki çok çok daha iyileri var 500ytl ve üzerini verdikten sonra bi zahmet iyi olsunlar)

Bu arada Magnat (249 ytl) veya JBL (289 ytl) de alabilirdim, almadım çünkü inanın magnatın sesi çok donuktu, jbl de neredeyse küçük bir uydu hoparlör büyüklüğündeydi tatmin etmedi.. kontrol panelinden defalarca bir magnata getirdim bir wharfedale'ye getirdim sesi gerçekten iyi değil magnatın..Wharf'ler de demo odasının en sol üst köşesi ve en sağ üst köşesindeydiler ses olarak wharflere fark atan sadece KEF VE JAMO'nun ürünleri oldu KEF zaten başlıbaşına başka bişey..Crystaller midlerde resmen ben burdayım diye bağırıyordu ki bu benim aradığım özellikti ayrıca beklemediğim bass performansı ve driverin kalitesi de karar vermemdeki son kriterler oldu..

Şimdi Diamond ve Crystal serilerinde kullanılan malzemeler büyük oranda aynı ve çoğu yazıda ben bunların Kevlar yapıda olduğunu okudum ki Kevlar malzemesini motosiklet kullandığım için iyi tanırım bana malzeme KEVLAR gibi geliyor..(EĞER KEVLAR DEĞİLSE O ZAMAN İKİZ KARDEŞİ KADAR BENZEYEN SÜPER BİR MALZEME YAPMIŞLAR) Kevlar olmasa bile bu kadar senedir bu işin içindeyiz bu fiyata bu malzeme ve işçilik beni fazlasıyla tatmin etti...Tannoy MX-1 kullanmadım ve dinlemedim ama onunda bu yapıda olduğunu, boyutlarına göre çok iyi ses verdiğini hatta çoğu kimsenin demo yapılırken subwoofera bağlı çalıştığını zannettiğini vs..okmuştum..Tercih yapmak kolay değil ama ben biraz bu işten anlıyorsam ki anladığımı düşünüyorum kesinlikle Driverda kullanılan o Kevlarımsı malzeme,Bi-wiring seçeneği,fiyatının avantajlı olması,Tannoya göre daha yeni bir teknoloji kullanılarak üretilmiş olması ve işçilik kalitesinden dolayı Wharfedale'i seçerdim..(Bu arada 9.1 dediğiniz gibi sanki ayrı özenilerek yapılmış bir bookshelf memnun değilim şeklinde bir tane yazı okumadım what hi-fi 5 üzerinden 5 vermiş bu seriye ama Türkiyede galiba yok olsa dinlemek isterim.)

Şu şekide kullanıyorum;

* Sony STR-K740P Ampli (stereo şekilde kullanıyorum, front hoparlör seçimi:Large + Dynamic range maximum, distance 3.0m Treble:+6dB, Bass:+6dB)
    * Sony Dvd-player
    * Wharfedale Cr2-10
    * Hama 4.00 full bakır kablo (Kabloyu Monster veya Van Den Hull olarak değiştirsem değermi sizce çünkü aldığım kablo kötü bi kablo değil media marktda çok fazla satan iyi bir kablo metresini yaklaşık 5$'dan almıştım bence bunlar yeterde artar bile ama bilemiyorum işte fikir verirseniz sevinirim..

Saygılar,
    atalayalper

• Bir iki örnek resim de koyuyorum fikir vermesi açısından..Özellikle Rosewood renk benim çok hoşuma gitti mobilyalarla da uyum sağladı sonorous ayaklar gelince de gayet şık olacaklar..Ucuz mucuz derken maliyet kablo+ayaklarla beraber 310 ytl oldu :))

• pahalı kablo almana gerek yok. aldıkların yeterli Hama alındığını sandım? kablo iyileştirmesi yapacaksan kabinin içinde ki kablolardan başlayabilirsin.
    Tannoy Mercury MX ın ceramica coated malzemeli woofer ünitesi kullanır. o da yeni sayılır ve kolon seçiminde eski teknik-yeni teknik diye seçimde etken olamaz.olmamalı.yeni treknoloji demeyin ona bakılırsa kevlar çok daha eski teknoloji. MX eski fiyatı 300ytl civarında Dikmen Tekno Sa dan ucuza alıp, 50 ytl satıyordu biliyorsunuz.
    bookself tiplerde dimond serisine göre crystal sersini tutarım. yalnız tweetr sürücü çeşitlerini tanıyorsam crystal ın tizini incelemem gerekli.
  • Tabii ki hoparlörlerde eski yeni teknoloji ayrımı olmaz Vintage serilerine günümüzde insanlar bu kadar para vermezlerdi yoksa.. Benim söylemek istediğim bu serinin yeni bir MX-1 olabileceğiydi..Yani F/p oranı tannoylar gibi bu serininde..Tannoyların sanki biraz yüzleri eskidi gibi senelerdir..

Kablolar için değişiklik çok şart değil gibi geliyor şu anda ileride olacağını da zannetmiyorum zira maliyetler aldı başını gidiyor Hi-fi işi de motosiklet almak gibi motoru alıyorsunuz neredeyse yarısı kadar da yanında masraf çıkıyor (kask,mont,bellik,dizlik,zincir,çanta,ekzost,gözlük,ayakkabı,sprey,yağ vs..) Burda da kabloydu,stand'dı,ampliydi,cdplayerdı vs..derken baktınız hesap boşalmış.. :))

@the_cantan; Hangi şehirdesin bilmiyorum ama Mediamarkt veya Elelktroworld'lerde (Özellikle Ankaradaki mağazalarda yakından ilgileniyorlar) demo odalarında epey bir marka ve model test etme imkanı bulabiliyorsun tavsiye ederim..

• yalnız açalım da elbette yeni teknolojileri severiz.yenisi de eskisinden daha iyi olur. bu noktalarda aklımızda yani.

al işte motosiklet gibi HI-FI masraf çok .

Tannoy ah tannoy. şirket kapandı. sanırım HI-FI kanadı kapalı. o yüzden herhal mx sersini güncellenirdi.bilemeyiz. Ankara da ki Mmarkt bir ziyaret ederim.iyi eğlenceler.
  • Tannoy mx serisinin yerini fusion serisiyle doldurdu...
  • Hayırlı olsun hocam, güle güle eskit sistemi. Bir şeyi merak ettim, Trigue uydularının yerine bunu denedin mi? Sence nasıl olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paramparca -- 4 Ocak 2009; 5:12:26 >
  • bu bahsi geçen wharfdale kaç watt,kaç ohm ve en az hop. başına kaç wattlık amfi bu tip hoperlörü sürebilir? tşkler.
  • Bu hoparlör 25-100 watt r.m.s aralığında ve 6 ohm.. Ben stereo modda (2x80 watt avr'nin manualinde yazan değer) Sony ile çok çok rahat sürebiliyorum fazlasına gelmez.. Volume seviyesini çok vokalli ve enstrümental parçalarda ancak yarı seviyeye getirebiliyorum kesinlikle distorsiyona girmiyor (Aslında girebilir belki çünkü avr'den dinliyorum ve giriş seviyesi bir avr şu ana kadar rastlamadım) Arkadaki hava portu bu serinin diğer floorstanding ürünlerinde kullanılanlarla aynı büyüklükte flared yapıda ve çok iyi iş görüyor rahat nefes alıyorlar..Yalnız benden bir tavsiye bunların progressive metal (imzana yazmışsın bu türü dinlediğini farzederek yazıyorum) tarzına uygun olacaklarını düşünmüyorum Bu tarz için bence daha parlak tipteki markalara bakmalısın (Klipsch,Jbl,yamaha vs..)
  • quote:

Orjinalden alıntı: atalayalper

Bu hoparlör 25-100 watt r.m.s aralığında ve 6 ohm.. Ben stereo modda (2x80 watt avr'nin manualinde yazan değer) Sony ile çok çok rahat sürebiliyorum fazlasına gelmez.. Volume seviyesini çok vokalli ve enstrümental parçalarda ancak yarı seviyeye getirebiliyorum kesinlikle distorsiyona girmiyor (Aslında girebilir belki çünkü avr'den dinliyorum ve giriş seviyesi bir avr şu ana kadar rastlamadım) Arkadaki hava portu bu serinin diğer floorstanding ürünlerinde kullanılanlarla aynı büyüklükte flared yapıda ve çok iyi iş görüyor rahat nefes alıyorlar..Yalnız benden bir tavsiye bunların progressive metal (imzana yazmışsın bu türü dinlediğini farzederek yazıyorum) tarzına uygun olacaklarını düşünmüyorum Bu tarz için bence daha parlak tipteki markalara bakmalısın (Klipsch,Jbl,yamaha vs..)

@atalayalper hoparlörleriniz hayırlı olsun gerçekten çok iyi bir ürün seçmişsiniz güle güle kullanın Bende de Tannoy Mx-1 var geçen sene Doğubank'tan almıştım vasat bir amfi ile kullanmama rağmen müzik performansının beni çok etkilediğini söyleyebilirim. Fiyat olara da bir çiftini 150 tl ye almıştım hala da o fiyattan satılıyor yanlış hatırlamıyorsam. Bu arada progresif metal için jbl ve Klipsch gibi hoparlörlerin hiç de uygun olmadığı görüşündeyim. Özellikle Jbl'in E ve Es serileri rock veya metal türünde ki müziklerde hiç de iyi performans veremiyor. Bende progresif metal ve rock müzik dinlerim ve alacağım hoparlörün de bu tür de iyi performans vermesini isterim ama yukarıda yazdığım markalarla bu türden iyi performans almak pek mümkün değil. Özellikle Jbl'ler de orta frekans eksikliği mevcut ki zaten bu hoparlörler daha çok elektronik müzik için uygun. Daha detaylı müzik türleri için yetersiz kalıyorlar. Gerçi Wharfedale 9.6 ile Teac Ar-610 ve Denon Pma-700ae kombinasyonları ile yaptığım dinletilerde de tatmin olmadım. Wharfedale 9.6 nın dinlediğim müzik türünde iyi performans vereceğinden çok ümitliydim ama nedense istediğim sonucu alamadım gerçi amfiden kaynaklı bir durum da olabilir bir de Nad ve Cambridge'in stereo amfileri ile denemeler yapacağım umarım istediğim performansı alabilirim. Tekrar hayırlı olsun diyeyim

• @atalayalper bende micro hi fi var.Bilgisayarıma bağlı.Bu fotoyu kabinlerin arkasından çektim.Bilgi açısından.Ben seninki gibi bir bookshelf taksam çalışırmı acaba?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.