Şimdi Ara

Win 7 'güncelleştirmeler yapılandırılamadı' sorunu -Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
56.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yeni aldığım sisteme win 7 kurdurdum ancak adam 32 bit kurmuş
    Ve şöyle bir sorunla karşı karşıyayım;
    Makineyi açıyorum, ekrana "win güncelleşirmeleri yapılandırılıyor, bilgisayarınızı kapatmayın" yazısı geliyor.Yükleme tamamlandığında is, güncelleştirmeler yapılandırılamadı diyip, makine kendini yeniden başlatıyor.Bu sefer de ekrana "win güncelleştirmeleri yapılandırılamadı, ayarlar geri alınıyor" yazısı çıkıp, bir süre (2-3 dk) sonra makine açılıyor.Toplam da 6-7 dk yı buluyor bu işlem.4-5 gündür kullanıyorum sistemi ve her açtığımda aynı sorunla karşılaşıyorum.Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse çok sevinirim.İyi forumlar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 7 "Güncelleştirmeler Yapılandırılamadı" Sorunu

Windows 7 işletim sisteminde "Güncelleştirmeler Yapılandırılamadı" hatasıyla karşılaşıyorsanız, bilgisayarınızın güncelleştirmeleri düzgün bir şekilde yüklemekte güçlük çektiği anlamına gelir. Bu sorun, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Eksik veya bozuk sistem dosyaları
    • Uygunsuz üçüncü taraf yazılımları
    • Virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşması

Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Bilgisayarınızı Güvenli Modda Başlatın: Güvenli Mod, yalnızca temel sürücüleri ve hizmetleri yüklediğinden, güncelleştirmeleri yüklemeyle ilgili çakışmaları önlemeye yardımcı olabilir.
    • Sistem Dosyası Denetleyicisini (SFC) Çalıştırın: SFC, işletim sisteminizdeki eksik veya bozuk dosyaları tarar ve onarır.
    • DISM (Dağıtım Görüntüsü Hizmet ve Yönetimi) Aracını Kullanın: DISM, Windows güncelleştirmelerini indirirken ve yüklerken sorun gidermek için kullanılabilir.
    • Üçüncü Taraf Yazılımını Kaldırın: Son zamanlarda yüklediğin herhangi bir üçüncü taraf yazılımının güncelleştirme sorunlarına neden olup olmadığını kontrol et.
    • Virüs Taraması Yapın: Virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşması güncelleme sorunlarına neden olabilir. Bilgisayarınızı güvenilir bir antivirüs programıyla tarayın.

Bu adımları uyguladıktan sonra bilgisayarını yeniden başlatmayı dene. Güncelleştirmeler hala yapılandırılamıyorsa, Microsoft Destek ile iletişime geçmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Güncel!!!
  • win 7 64 bit işletim sistemi kulanıyorum aynı sorun bendede var çözümünü bilen birilerinden yardım bekliyoruz.

teşekkürler
  • ben sorunu şu şekilde hallettim aslında halletmek denmez ama güncelleştirmeleri kapadım sadece uyarı vericek şekilde ayarladım önemlileri kendim manuel kuruyorum.Ayarlardan güncelleştirmeleri kapadıktan sonra aynı şeyi 1-2 kere daha yapıyor sonra yapmıyor.
  • Şunu denemekte fayda var

Denetim masasını açın. Sistem ve Güvenlik bölümündeki Sorunları bul ve düzelt yazısına tıklayın. Açılan yeni sayfadan yine Sistem ve Güvenlik bölümündeki Windows Update ile ilgili sorunları düzelt yazısına tıklayın ve açılan penceredeki yönergeleri izliyerek sorunun çözülmesini sağlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 9 Şubat 2010; 15:37:59 >
  • Arkadaşlar çözümü buldum.Nette bu güncellemenin kodunu aratın, çözümü var.Şu an tam olarak hatırlayamadığımdan, yanlış yönlerdirmek istemiyorum.
  • Arkadaşlar, bu problem Windows 7 nin ilk ciddi güncelleme problemi.
    KB974431 güncellemesindeki hatadan kaynaklanıyor.
    Çözümü şöyle;

Bilgisayarım / C: / Windows / System32 klasörüne gir
    cmd.exe ye sağ tıklayıp, Yönetici olarak çalıştır.
    Açılan DOS penceresine;
    sfc/scannow
    komutunu yaz, entere bas ve bekle.
    Tarama bittikten sonra makineni resetle.
    Microsoftun sayfasından, KB974431 güncelleme dosyasını bilgisayarınıza download edin ve güncellemeyi bu dosya ile yapın. (İnternetten otomarik güncelleme hatalı oluyor.)

ALINTIDIR..!

Başarılar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • windows kaynak koruma bu işlemi gerçekleştiremedi diye hata verdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmetin

Arkadaşlar, bu problem Windows 7 nin ilk ciddi güncelleme problemi.
    KB974431 güncellemesindeki hatadan kaynaklanıyor.
    Çözümü şöyle;

Bilgisayarım / C: / Windows / System32 klasörüne gir
    cmd.exe ye sağ tıklayıp, Yönetici olarak çalıştır.
    Açılan DOS penceresine;
    sfc/scannow
    komutunu yaz, entere bas ve bekle.
    Tarama bittikten sonra makineni resetle.
    Microsoftun sayfasından, KB974431 güncelleme dosyasını bilgisayarınıza download edin ve güncellemeyi bu dosya ile yapın. (İnternetten otomarik güncelleme hatalı oluyor.)

ALINTIDIR..!

Başarılar..

arkadaşım başka sitelerdede çözüm için bu yol öneriliyor ancak.
    Benim sistem windows7 x64 taramadan sonra ki mesaj :
    <bazı bozuk dosyalar bulundu. onarılmadı örnek:windir/sys32/....>
    yinede KB974431 i microsoft un sitesinden indirip bi deneyeyim dedim.
    bu güncelleştirme zaten yüklü diyor.

birde güncelleştirme geçmişine giridğim zaman onlarca başarısız güncelleştirme var.
    çözümü bulan yazsında herkes faaydalansın.

Win 7 'güncelleştirmeler yapılandırılamadı' sorunu   -Acil Yardım

• Ben windows update ten güncellleştirmeleri teker teker seçerek yaptım oldu. 8 güncelleme vardı yapılandırma hatası veriyordu. Her seferinde 1 güncellemeyi seçip bilgisayarı 8 kez yeniden başlattım ve oldu, ama neden böyle yapınca oldu sorusuna verecek cevabım yok.

• Fix it de çoğunlukla bir işe yaramıyor formatlamak veya güncelleştirmeleri tek tek deneyerek hangisinin sorun yarattığını anlamakta fayda var. Sorunlu güncellemeyi yüklemeyin -yüklü görünüyorsa sisteminizden kaldırdıktan sonra- manuel oalrak yüklemeyi deneyin. Herkese kolay gelsin!
  • Kardeşim çok teşekkür ederim. 1 haftadır bu sorunu çözmekle uğraşıyorum. Senin bahsettiğin yöntem işe yaradı. meğer ne kolaymış :)
  • arkadaşlar merhaba benim pcde de aynısı var yanlız pc başlangıç sayfasını geçemiyor windows güncelleştirmeleri yapılandırma değişilikler geri alınıyor pc kapatmayınız diyor nasıl olur bi bilginiz varmıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: taha541

arkadaşlar merhaba benim pcde de aynısı var yanlız pc başlangıç sayfasını geçemiyor windows güncelleştirmeleri yapılandırma değişilikler geri alınıyor pc kapatmayınız diyor nasıl olur bi bilginiz varmıdır

hocam çözebildiniz mi, aynı sorun bende var
  • Ayni sorunu ben de bugun yasadim arkadaslar. Bilgisayar bu hatayi veriyor ve oylece kaliyor. TTNet'in kampanyali Samsung i3 islemcili Windows 8 laptopunu kullaniyorum. En azindan nasil format atarim, bilgilendirir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onur89tr kullanıcısına yanıt
    Ben de geçen sene baya uğraşmıştım. Bütün güncellemeleri teker teker yüklemelisin.Her yüklemede bilgisayarı tekrar başlatmalısın Başka çözümü yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blueeagle2020

Ben de geçen sene baya uğraşmıştım. Bütün güncellemeleri teker teker yüklemelisin.Her yüklemede bilgisayarı tekrar başlatmalısın Başka çözümü yok.

Tesekkurler dostum, 108 guncellemeden 6'sini indirmis. Sonrasinda 114 guncelleme cikti. Normal yoldan yukledim, su an yapilandiriyor. Umarim basarili olur. Olmazsa tek tek yuklemeyi deneyecegim. Sag ol tekrar.

• Iyidw beyler bendemasaustune gelemiyorum ki sistem yapilandiriliyirda bekliyorum biraz sonra bilgisayar kapaniyor

• En iyi çözüm yeni bir format cd ile format atmak ben böyle çözdüm yoksa bekle dur.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.