|
Windows 7 "Güncelleştirmeler Yapılandırılamadı" Sorunu
Windows 7 işletim sisteminde "Güncelleştirmeler Yapılandırılamadı" hatasıyla karşılaşıyorsanız, bilgisayarınızın güncelleştirmeleri düzgün bir şekilde yüklemekte güçlük çektiği anlamına gelir. Bu sorun, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:
- Eksik veya bozuk sistem dosyaları
- Uygunsuz üçüncü taraf yazılımları
- Virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşması
Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
- Bilgisayarınızı Güvenli Modda Başlatın: Güvenli Mod, yalnızca temel sürücüleri ve hizmetleri yüklediğinden, güncelleştirmeleri yüklemeyle ilgili çakışmaları önlemeye yardımcı olabilir.
- Sistem Dosyası Denetleyicisini (SFC) Çalıştırın: SFC, işletim sisteminizdeki eksik veya bozuk dosyaları tarar ve onarır.
- DISM (Dağıtım Görüntüsü Hizmet ve Yönetimi) Aracını Kullanın: DISM, Windows güncelleştirmelerini indirirken ve yüklerken sorun gidermek için kullanılabilir.
- Üçüncü Taraf Yazılımını Kaldırın: Son zamanlarda yüklediğin herhangi bir üçüncü taraf yazılımının güncelleştirme sorunlarına neden olup olmadığını kontrol et.
- Virüs Taraması Yapın: Virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşması güncelleme sorunlarına neden olabilir. Bilgisayarınızı güvenilir bir antivirüs programıyla tarayın.
Bu adımları uyguladıktan sonra bilgisayarını yeniden başlatmayı dene. Güncelleştirmeler hala yapılandırılamıyorsa, Microsoft Destek ile iletişime geçmelisin.