Sorunu kısaca anlatayım. Bilgisayarımda Win2000Pro-Sp3 yuklu 1 Administrator, 2 power user ve 1 guest hesabları mevcut. Administrator bilgisayara sorunsuz olarak girerken, harıcı kullanıcılar hesab adlarını ve sifrelerini dogru yazsalar bile giremiyorlar. Error mesajı ise soyle;
"Your Account is configured to prevent you from usng this computer. Please try another computer."
bilgisayar ile ilgili daha once yapmıs oldugum bir takım ayarları eski haline getirmeme ragmen sorun bir turlu cözülmedi. Yada unuttugum veya atladıgım bir sey var ve ben bunu bir turlu hatırlayamıyorum.
control panelden > administrative tools'a girip > computer management icerisine uzun atlama yap. daha sonra user'larin accountlarini enable yap. cikmadan evvel bir de grup icerisine bak. ne ve ne yok diye. gerekirse add to yap. olmuyorsa sil windows'unu.
User accountları zaten disable değiller. bilgisayara giremeyen kullanıcılar ise power user grubundalar. girmemeleri icin bir sorun olmaması gerekiyor.
windowsu silmek isin kolayı olur (ki bence bu kolayı değil. onca saat kur yukle guncelle ayarla) keske zamanında su norton ghost olayını ogrenseydim diyorum ama benim sorunun o kadar da vahim değil umarım.
o zaman local security settings icerisine gir ve bak.. ayarlar degistirilmis demek ki? o yuzden diyorum ya bulamiyorsan sil windows'U ehe .. laf aramizda, istersen administrator disable yap bakalim ne oluyor :-))))
Sorunda orda ya ordaki ayarların hicbiri değiştirilmemiş. hatta "local security settingste>User right Assignments>Logon locally" bolumunde bahsettiğim kullanıcılar listede ama yinede giremiyorlar.
Ben ordaki accountların admin haric hepsini kaldırdım. sonra log off olup power userlardan biri ile girmeyi denedim. (amac ne olacagını gormek). Bu sefer ise beklediğimin dısında bir error mesajı geldi.Aslında olması gereken Error msj. onuda yazayım bari;
"The localy ofthis system does not permit you to logon interactivelly"
Bunun uzerine yorumu olan yada cozum onerisi olan var mı ?
Power User ve User'ların haklarını tanımla yani her birini, ait olması gereken grupları oluşturup, bu gruplara ata.
pardon ama kıl bir hata ama oluyor user ların 60 gün ve 90 gün içerisinde şifre değiştirmesi gerekiyor buna adminde dahil aklında bulusun.ayarlarında var çünkü dikkat edilmiyor ama öyle
Kullanıcı şifrelerinin doğruluğundan emin misin?
denetim masası>yönetimsel araçlar>yerel güvenlik ilkesi konsolunu aç. burda yerel ilkeler gölümünü kurcalamış olabilirsin. Bir kontrol et.
bence sifrelerde bir sorun var
Şifrelerde Sorun olacagını yada şifrelerin yanlış girildigini sanmıyorum. Zira o zaman karsıma şifrenın yanlıslıgı ile ilgili bir Error msj gelirdi.
thewolfteam, senin bahsettiğin yeri biliyoruz Zaten orası hakkında cok tavsiye ve acıklama yapıldı. Konuya soyle bakarsan anlarsın.
Doomsday, dogru o şifre değiştirme işi sinir bozucu bir ozellik.Ama bu sorunla karsılastıgım zaman en basta yaptıgım seylerin arasında kullanıcıların sifrelerini değiştirmek oldu.
Gerisini sen tahmin et
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme