windovs 7 format atcam anlayan var mı arkadaşlar. alanların boyutunu değiştirmek için bölümlenmiş alanları bölüp yeniden alan oluşturcam fakat resimde gördüğünüz . delete , format, extend sekmeleri görünmüyo. sadece refresh ve load driver sekmeleri görünüyor. ben komple herşeyi silip yeni w7 kurmak istiyorum bu neden kaynaklanıyo yada nasıl yapılır bu iş var mı bilen ???
zaten toplam disk alanın 30 gb her iki alanıda sil 30 gb bölüme new de yeni bölüm oluştur
quote:
Orijinalden alıntı: tecniker_1986
zaten toplam disk alanın 30 gb her iki alanıda sil 30 gb bölüme new de yeni bölüm oluştur
bu resim benim bilgisayarın değil. bunu örnek olarak internetten buldum. sorun şu ki delete , format, extend sekmeleri görünmüyo. sadece mevcut sistemin üzerine kurabiliyorum. ben komple silmek istiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: mm87
quote:
bu resim benim bilgisayarın değil. bunu örnek olarak internetten buldum. sorun şu ki delete , format, extend sekmeleri görünmüyo. sadece mevcut sistemin üzerine kurabiliyorum. ben komple silmek istiyorum
Türkçe mi sendeki? Türkçe ise o bölüme geldiğin zaman sağ tarafta sürücü seçenekleri (gelişmiş ) gibi bir ifade olur ona basarsan biçimleme vesaire hepsini görürsün.
ayrıca sisteminde tek hdd var ise bölümlere ayırdığında birde 100 mb lık bir bölüm oluşacak
kurulumu sistem açıkken dvd den başlatmış isen bu seçenekler görünmeyebilir.
quote:
kurulumu sistem açıkken dvd den başlatmış isen bu seçenekler görünmeyebilir.
EVET HOCAM BİLGİSAYAR AÇIKKEN BAŞLATTIM. İLKÖNCE BOOT AYARLARINI DÜZENLEDİM SONRA YENİDEN AÇTIM BİLGİSAYARI FAKAT ÖN YÜKLEME İÇİN BİR TUŞA BASINIZ YAZIS GELMEDİ WİNDOWS AÇILDI. OYÜZDEN BEN DE BİLGİSAYAR AÇIKKEN YAPMAYI DENEDİM. SİZCE NASIL YAPMALIYIM
Türkçe mi sendeki? Türkçe ise o bölüme geldiğin zaman sağ tarafta sürücü seçenekleri (gelişmiş ) gibi bir ifade olur ona basarsan biçimleme vesaire hepsini görürsün.
BENDEKİ TÜRKÇE BU ÖRNEK Bİ RESİM... TAMAM HOCAM BUNU DA BİR DENEYEYİM ;)
dvd takılı iken pc yeniden başlat deyip kapatın yeniden başlarken biosa girip dvd den babşlatmayı seçip kaydedip çıkın pc yeniden başlarken dvd den önyükleme için bir tuşa basın yazısı çıkmalı(boot ayarları doğru ise)
quote:
dvd takılı iken pc yeniden başlat deyip kapatın yeniden başlarken biosa girip dvd den babşlatmayı seçip kaydedip çıkın pc yeniden başlarken dvd den önyükleme için bir tuşa basın yazısı çıkmalı(boot ayarları doğru ise)
HOCAM BOOT AYARLARINI YANLIŞ YAPIYOR OLABİLİRİM BELKİ. NASIL YAPMALIYIM. DEĞİŞTİRMEM GEREKEN KISIM HANGİSİ. BEN İÇİNDE DVD SÜRÜCÜ OLANI VARSAYILAN YAPIP DEDİĞİNİZ GİBİ KAYDETİP YENİDEN BAŞLATIYORUM.
Resimdeki gibi 1.sıraya cdrom u alıp f10 la kaydedip çıkıyoruz.
quote:
Resimdeki gibi 1.sıraya cdrom u alıp f10 la kaydedip çıkıyoruz.
ALLAH RAZI OLSUN HOCAM ÇOOK SAĞOL
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme