merhaba arkadaşlar, bilgisayarıma yeni format attım fakat okumada bir problemi olmayan hdd diskime yazma işlemini yapamıyorum. başka bilgisayarlarda sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım. bu durum sizce neden olabilir, ilk defa amd işlemcili sistem kullanıyorum. teşekkürler.
Disk etkinliği %100 olduğu halde okuma/yazma hızı çok düşük veya sıfır ise bu I/O sorunlarıyla alakalı olabilir. Harici disk ise USB kablosunu, dahili ise SATA kablosunu ve bağlantıları kontrol edin eğer düzelmezse bozuk sektör taraması yapıp disk'de sorun var mı kontrol edebilirsiniz. Kutudaki USB-SATA konvertörde hata olma ihtimali çok düşük fakat şüpheleri ortadan kaldırmak isterseniz ve garantisi bittiyse disk'i kutudan çıkartıp anakart'a direkt bağlamayı da deneyebilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: poko001
Disk etkinliği %100 olduğu halde okuma/yazma hızı çok düşük veya sıfır ise bu I/O sorunlarıyla alakalı olabilir. Harici disk ise USB kablosunu, dahili ise SATA kablosunu ve bağlantıları kontrol edin eğer düzelmezse bozuk sektör taraması yapıp disk'de sorun var mı kontrol edebilirsiniz. Kutudaki USB-SATA konvertörde hata olma ihtimali çok düşük fakat şüpheleri ortadan kaldırmak isterseniz ve garantisi bittiyse disk'i kutudan çıkartıp anakart'a direkt bağlamayı da deneyebilirsiniz.
merhaba hocam, sorunu çözdüm. anakart üzerindeki 4 adet usb 3.0 girişini aynı anda kullanıyordum. sebebin bundan kaynaklandığını düşünüyorum, diğer 2 girişi boşa düşürdüm. herhangi bir sorun yok şuan problemsiz çalışıyor. teşekkürler.