Merhaba arkadaşlar birçok kişi bunu araştırıyor sanırım, en azından çevrede gördüklerime dayanarak. Bununla ilgili bir anlatım yapıldı mı bilmiyorum ama ben yine de ufak bişeyler hazırlayayım dedim. Konumuza dönelim:
Windows 7, 8 veya 8.1 den yükseltme yaptınız ama Windows 10 temiz kurulum yapmak istiyorsunuz.
Windows 7, 8 veya 8.1 sistemlerden her hangi birini temiz kurulumdan sonra güncelleştirmeleri açık tutup güncelleme yaparsanız sağ altta Windows 10'a yükseltme simgesi gelecektir fakat buna çok ta gerek yok. Windows 10 temiz kurulum da yapabilirsiniz. Eğer orijinal lisansınız var ve kullanmak istiyorsanız:şuradan ProduKey programını ücretsiz olarak indirin ve ProduKey.exe'yi çalıştırın.
Lisans anahtarınızın yedeğini alın. Fotoğrafını çekebilirsiniz, ss alabilirsiniz veya bir yerlere yazabilirsiniz size kalmış.
Daha sonra buradan Media Creation Tool programını indirin ve aşağıdaki adımları izleyin:
Daha sonra kurulumu yaptıktan sonra çok çok büyük bir ihtimal ile Windows Lisans Anahtarını otomatik algılayacaktır. Ama olur da algılamaz ise ProduKey programından aldığınız Lisans Anahtarı ile aktivasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Herkese iyi forumlar.
ben de yukseltme yaptım 8.1 den..
eski windows klasörlerini silmemiş, yenisini yaratmış
$Windows.~BT $Windows.~WS Windows.old
Bunları silelim mi? eskiden bir şey olmuyordu ama Bayağı zamandar işlt sistemi kurmadım unuttum valla.
TiSKE
kullanıcısına yanıt
Windows.old içerisinde eski Program Files, eski kullanıcı dosyaları falan var. Orada işinize yarayacak bir şey yoksa silmenizde bir sakınca yok. Hatta C: diskine Diski Temizle dedikten sonra hesaplamasını bekleyin ve sol aşağıda Sistem Dosyalarını Temizle seçeneği ile yükseltme kalıntılarını silebilirsiniz. Ayrıca burada bir arkadaşımız olayı açıklamış.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme