Şimdi Ara

Windows 10'da 12TB HDD kullanılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar, WD 12TB Elements harici diskim bulunmakta. Bu ürünün içindeki diski masaüstü bilgisayarımda kullanmak için gerekli şekilde monteledim. BIOS ve Windows sürümlerim güncel, anakart sürücülerim de güncel ama bir türlü çalıştıramadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Sistem Bilgilerim;

Gigabyte Z390 Aorus Master BIOS F11

WD 12TB Elements GPT

• Merhaba, o diskler genelde sunucular için dizayn edildiğinden bağlantı noktaları farklı olabiliyor. Modele göre değişebilmekle birlikte sata girişindeki bazı temas noktalarını yalıtmak gerekebiliyor.

Bant yapıştırıp kapatabiliyorsunuz. Harici satılan özel sata bağlantı aparatları da bu işi görebiliyor. Yani o diskleri çıkarıp direkt masa üstü diski gibi kullanamıyorsunuz...

• Cevabınız için çok teşekürler.

Diskin modeli WD120EMFZ. Bu disk için hangi ürün ya da metodla çalıştırabilirim ?

• sorununuzu biraz daha açıklarmısınız ?

1)hdd kasada güç kablosunu takınca çalışmaya başlıyor mu ? başlamıyorsa psu yetersiz kalıyor olabilir

2) hdd çalışıyor biosta görmüyor ise bios güncellemesi veya anakart desdeklemiyor olabilir bütün sata girişlerini deneyin

3) eğer bu şıkların ikiside çalışıyorsa win 10 disk yöneticisine bakın görünüyor mu ve sata sürücülerini kontrol edin

• Cevap için teşekü ederim,

Psu EVGA 850W gold bir model. HDD usb ile görülüyor kullanılabiliyor, GPT formatta. Bios güncelledim ama Biosa girince HDD görünmüyor SATA da bağlı iken.

• armagan_60 A kullanıcısına yanıt

Tüm sataları denedim çalışmadı. Sata güç bağlantısını takınca hdd dönmüyor zaten.

• yabgufurkan Y kullanıcısına yanıt

Diskin modeline göre değişebilir, ancak diskin sata girişindeki en soldaki 2 pine bant yapıştırıp/yalıtıp masa üstü olarak kullanabiliyorsunuz. Ben de daha önce 8 TB diski bu şekilde çalıştırmıştım.

Bu iş için hazır aparatlar da var, araştırmanız lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ona yapmaniz gereken bir SATA power splitter tarzi bir sey bulmaniz.

Ben 8TB disk ile yaptim WD Elements' ten soktum, arastirirken bulmustum bazi power supplylarda sata konektorlerinde bir farklilik varmis bu diskleri calistirtmayan. 3.3V piniyle alakali bir durum. Hele usb kutusunda calisirken pcye direk sata ile takinca calismiyorsa sebebi budur yuksek ihtimalle.

Bios, windows 10, vs bunlarla alakasi yok yani. Buna en ucuz cozum, sata power splitter takmak - ugrasip pinleri bantlamak gibi bir yontemi de var fakat ben usendim 3-5 dolarlik kabloyu taktim 2 sene olacak bu kasimda. :)

https://www.reddit.com/r/DataHoarder/comments/7fx0i0/wd_easystore_8tb_compendium/ -- buradan okuyabilirsin. En ucuz/kolay yontemi o.

• @Zenohsama @armagan_60 @gamblerbarbo Her birinize ayrı teşekür ederim, şu şekilde çalıştı ;

• yabgufurkan Y kullanıcısına yanıt

Windows 10 ile ilgili değil ki bu

• Biosdan ayarları ahic yapmanız lazım sata değil. Bu kadar bitti diskinizi kullanabilirsiniz hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Molex to SATA kablo da iş görür. Kaliteli olmasına dikkat edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.