Şimdi Ara

Windows 10 OEM Lisanslar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Windows 10 Home OEM lisans almayı düşünüyorum ama internette bir çok farklı fiyattan satılıyor. Güvenilir ve uygun fiyatlı bir satıcı önerebilirseniz çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba LoungeST, Windows 10 lisansı için en güvenilir satıcı Microsoft'tur. Ebay benzeri sitelerde satılan key'ler volume licencing keyleri de çıkabiliyor.
    20-30 liraya alınan bu keyler ilk etapta aktive edilebilmesine karşın uzun vadede kara listeye eklenebiliyor.

Bilgisayarınızın UEFI(Bios) içerisinde gömülü 8.1 lisansı var ise ücretsiz olarak bu yöntem ile Windows 10 lisansına sahip olabilirsiniz.

Windows 10 Home
    www.microsoft.com
    We are sorry, the page you requested cannot be found
    https://www.microsoft.com/tr-tr/store/d/windows-10-home/d76qx4bznwk4

Windows 10 Pro
    Microsoft Store
    Windows 10 Pro Satın Al - Microsoft Store tr-TR
    https://www.microsoft.com/tr-tr/store/d/windows-10-pro/df77x4d43rkt

• burakpadir kullanıcısına yanıt
    Burak Selam,

Gittigidiyor veye hepsiburada gibi sitelerde uygun fiyatlı key'ler mevcut, bunlarda da aynı şekilde sorun yaşayabilir miyiz?
  • Dostum ben 3 gün önce n11.com'da 14 liraya W10 pro key satın aldım ve hiçbir sıkıntı çıkmadı. Bu keyler tamamen yasal ve güvenilir. Satıcısı eğer güvenilirse düşünmeden 30 liraya felan alabilirsin. Benim masaüstü bilgisayarımda kullandığım key 2 senelik ve 30 liraya aldığım bir key. Bu süre içerisinde sadece ekran kartı değiştirdim ve bir çok kez format attım keyde sorun olmadı. Zaten Microsoft hesabı ile açılış yaparsanız key o hesaba bağlanıp sizi etkinleştiriyor ve daha güvenilir oluyor. Kısacası gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz.
  • LoungeST kullanıcısına yanıt
    Selamlar, belirttiğim gibi bu ucuz keyler kesinlikle kısa süre içerisinde karalisteye alınacak diyemeyiz.
    Yukarıda sorunsuz olarak kullanan forum kullanıcısında olduğu gibi sorunsuz da kullanabilirsiniz.
    Ebay'de 2,69 EUR'ya key satıyorlar. Ben şahsen bu keylerin birden fazla kez satıldığını ve Microsoft'un volume licencing keylerine karşın bir aksiyon almadığı için sorunsuzmuş gibi kullanıldığını düşünüyorum. Belki ilerde karaliste olur belki olmaz olursa da en fazla 2,69 euronuz gider.

Quora'daki deneyimli bir IT danışmanının yazısını birebir çeviriyorum faydası olabilir diye.

Sometimes cheap keys are created by buying a bulk pack of keys intended for use with an MSDN subscription, or a volume license, and sold off to make quick cash, but these keys tend to only activate once, and then become blacklisted, as they were never intended for individual resale.

If you find cheap keys on ebay, sold without the COA (Certificate of Authenticity) they are often fake, stolen, or shared keys, but not always. The real ones will send you a copy of the install media, with the key, or add the key to a Microsoft account and provide a digital download link to get the ISO file.

Bazen ucuz kodlar toplu paket satınalımlarında MSDN üyeliği ile kullanılmak üzere veya toplu lisanslama ve hızlı nakit ihtiyacından yaratılırlar ancak bu anahtarlar sadece bir kez aktive edilebilir ve karalisteye alınırlar, çünkü tekrardan kişisel satış için değillerdir.

Eğer Ebay'de COA(Certificate of Authenticity)'sız ucuz kodlar buluyorsanız. Genel olarak sahte, çalıntı veya ortak kodlardırlar, ancak her zaman böyle de olmayabilir. Gerçek kodlar, kod ile birlikte yükleme diski de gönderilir veya Microsoft hesabına eklenerek dijital indirme linki ile ISO dosyasını indirebilirsiniz.

• burakpadir kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Bir alışveriş sitesinden key aldım, şu an için sorunsuz zaten çok ucuz bir fiyata aldım ileride sorun çıkarsa da üzücü olmaz :)
  • LoungeST kullanıcısına yanıt
    pm den link alabilir miyim ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba. Çok merak ettim konuyu. N11 den aldiginiz Key için herhangi fatura vs. aldınız mı? Neye göre yasal oluyor bu keyler? Ileride bilgisayarınız lisans uyarısı vermeye başlarsa hakkınızı nasıl arayabilecek siniz?

• Fatura vs almadım ancak o bilgisayardan Microsoft Yardıma bağlanıp hem telefonla hem de programla Microsoft Türkiye Müşteri Hizmetleri bana yardımcı oldu hatta orjinal ürün kullanımımdan dolayı 1 aylık Office uzatması yaptılar. Size yeterli gelir mi bilmem bu ama ben memnunum. Kullanmayın endişeniz var ise, bu daha basit bir yöntem bence sizin için.
  • Yaw kardeş yanlış anlamayın, ben şunu idrak edemiyorum.

Hepsiburada.com da bu ürünün orjinali 1200 tl ye satılıyor, ancak siz 30 tl ye aldığınız ürünü YASAL ve ORJINAL olarak lanse ediyorsunuz. Kafam oraya takılıyor.

25 yıldır bilişim sektöründeyim ve Bsa ve Microsoftun lisanssız kullanımı nasıl denetlediğini işyerimde bizzat yaşadım, adamlar hem fatura istiyor, hem de ürünün kutusunu görmek istiyor. Ev kullanıcılarını denetlemiyorlar şu anda.

Open lisans denilen bir lisanslama modeli var. Aynı key ile bir çok cihaz lisanslaniyor sorunsuz. Microsoft belirsiz zamanlarda bu lisanslarin karşısında kaç kişilik para ödendiğine bakıyor ve o sayıdan fazla miktarda lisanslama yapıldıysa, ilgili anahtarı kara listeye alıyor. Size denk gelmemiş olabilir, ancak bu da demek olmuyor ki 30 liraya alınan lisans yasal ve orijinaldir. Inşallah cihazınızi lisans sorunsuz kullanmaya devam eder siniz. Ben sadece yanlış bilgi vermemeniz konusunda size açıklama yapmak istedim.

Lisansın ne olduğunu bilmeyen insanlar sizin yorumunuzu dikkate alarak yanılabilirler ve hüsran yaşadıklarında sizin kulağınızı çınlatirlar. esen kalın

• 1200 tl / 30 tl = 40 adet lisans yapar ve her lisansın patlama süresi 1 yıl olsa 1 yıl X 40 lisans = 40 sene eder :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efebora06 -- 22 Haziran 2018; 0:53:9 >
  • efebora06 kullanıcısına yanıt
    40 senemi? benim aldigim lisans 3 ayda patladi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubo -- 9 Ocak 2020; 21:14:17 >
  • Donanım değişikliği sonrası key iptal olunca aynı benzer konuyu bende açmıştım. En güvenilir lisansın KMS-CMD olduğunu gözlemledim. Fiyatı da çok uygun. Beleş la beleş Sorunu sonradan hallettim yine orjinal key kullanıyorum ama win10 performansı o 1000 tllik rakamları hiç haketmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 10 Ocak 2020; 6:43:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bulkathos

Dostum ben 3 gün önce n11.com'da 14 liraya W10 pro key satın aldım ve hiçbir sıkıntı çıkmadı. Bu keyler tamamen yasal ve güvenilir. Satıcısı eğer güvenilirse düşünmeden 30 liraya felan alabilirsin. Benim masaüstü bilgisayarımda kullandığım key 2 senelik ve 30 liraya aldığım bir key. Bu süre içerisinde sadece ekran kartı değiştirdim ve bir çok kez format attım keyde sorun olmadı. Zaten Microsoft hesabı ile açılış yaparsanız key o hesaba bağlanıp sizi etkinleştiriyor ve daha güvenilir oluyor. Kısacası gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz.
    30 liraya satilan windowsdan hayir gelmez oyle olsa herkes gider 100 lerce dolarlik lisansi 30 liraya alir kullanir bu n11 mi nedir milletin dolandirilmasina izin veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: RElS

Donanım değişikliği sonrası key iptal olunca aynı benzer konuyu bende açmıştım. En güvenilir lisansın KMS-CMD olduğunu gözlemledim. Fiyatı da çok uygun. Beleş la beleş Sorunu sonradan hallettim yine orjinal key kullanıyorum ama win10 performansı o 1000 tllik rakamları hiç haketmiyor.
    windows 10 simdiye kadar uretilmis en ustun isletim sistemidir ne mac os, ne linux hicbir yonden windows 10 ile yarisamaz linux un birkac avantaji olsa da 15 20 yillik olmayan bir makinede masaustu sistem olarak kullanmaya gerek yoktur. sadece virus ve zararli yazilimlarin hedefi olma konusunda windows sorunludur fakat yuzde 90 seviyesinde kullanilan isletim sisteminden bahsediyoruz gayet guclu guzel programlanmis az kaynak tuketen kullaniciyi rahatsiz etmeden yakaladigini karantinaya gonderen ve kucuk bir popup gosterip gecen antivirus programlari da mevcut ustelik bedava

ben hepsini kullandim ve windows 10 diyorum windows 7 daha hafif olabilir ama artik eskidi microsoft yapmis diyorum en ucuz sandisk ssd ile super performans aliyorum

ustelik makinem i3 2100 8 gb ram sata 2 arabirimine sahip yani 8 yillik makine modern bir cihazda sata 3 ssd ile jet gibi calisir diye de ekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draken 24 -- 27 Ocak 2020; 21:6:32 >

• Draken 24 kullanıcısına yanıt
    Hala kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım key ile ilgili. Mail hesabımla ilişkilendirilmiş halde kullanıyorum.
  • quote:

Hala kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım key ile ilgili. Mail hesabımla ilişkilendirilmiş halde kullanıyorum.
    Kullanırsınız kullanmaya da Microsoft iş yerinize falan bir şekilde gelirse, onun faturasını sorarlar. Fatura gösteremezseniz, lisansı geçerli saymazlar. Ben OEM Windows 7 lisansı almıştım 2 yıl önce iş yerimde kullanmak için. İnternette ucuz Windows 7 lisansları vardı hep hepsi OEM DVD idi ama faturası yoktu fakat ben olayı bildiğim için ne yaptım ?

Elimdeki bilgisayar parçalarını 2. el almış gibi Windows 7 OEM DVD yi satan adamdan tek tek fatura ettirdim. Fatura eden de zaten toplama bilgisayar satıcısı firmaydı

Mesela Anakart 30 dolar
    İşlemci 10 dolar
    HDD 10 dolar

gibi adam bana her parça için kasa dahil fatura kesti ve bilgisayarı kendisi toplamış ve bana satmış gibi faturaya yansıtıp, OEM DVD yi de o faturaya dahil etti Ben de adama o zamanın parasıyla 240 TL ödedim böylelikle BSA gelirse faturayı gösterip OEM DVD bilgisayarla birlikte satıldı diyerek başımdan yollamak için bunu yaptım. Eğer isteseydim 50 100 TL ye de Windows 7 lisansı alırdım ama bir geçerliliği olmazdı çünkü OEM lisans sadece yeni satılan bilgisayarla birlikte verilir. Tabii ne BSA geldi ne birşey

Daha sonra o bilgisayarın anakartı gümleyince lisans da uçtu orjinal oem DVD şu an elimde duruyor ama lisansı yok sayılır çünkü ilgili anakart yani bilgisayar gümledi gerçi anakart gümledi bende başka anakart aldım fatura budur diğer parçalar da şudur desem kabul ederler mi? o konuda bilgim yok ama zaten de ihtiyacım kalmadı çünkü iş yeri de artık yok

Dolayısıyla OEM DVD toplanan ve bana satılan bilgisayarın yanında gelmiş gibi faturada gösterildi.

Eğer bu şekilde olmazda OEM DVD yi faturasız olarak alıp yeni satılan bilgisayarla alakasız bir şekilde alıp yüklerseniz Microsoft o lisansı kabul etmiyor

O durumda kutulu ürün almanız lazım ki fiyatı 1000 TL falan

Sizin aldığınız 30 liralık Windows 10 lisansının artık ne lisansı oem mi education mı yoksa başka birşey mi ne şartla ne şekilde satıldı onun Microsoft için hiçbir anlamı yok eğer sizin bilgisayarınızla alakasız ise faturanız falan yoksa, sizinle ilgisi alakası olmayan, sizin almaya hakkınızın olmadığı bir lisans türü ise mesela k12 akademik kurum falan ya da o lisans bilgisayar donanımınızla alakasız fakat kutulu ürün değilse korsan kullanımdan farksız görüyorlar ha etkinleşir falan belki telefonla destek bile alırsınız ama o lisansa nasıl sahip olduğunuzu araştırırlarsa onu iptal ederler ve lisanssız sayılırsınız yani ilgili lisansı izin verilen şekilde temin etmediğiniz ortaya çıkarsa işte BSA falan lisanslı sayılacağı anlamına gelmiyor

Lisanslı olabilmesi için ya dediğim gibi fatura kesilecek ve OEM lisans alacaksınız ya da Kutulu Lisans alıp kutulu ürünün faturasını göstereceksiniz kutulu ürün aldığınız zaman onu 1 bilgisayara yüklemek şartıyla istediğiniz her tarz cihazda kullanabiliyorsunuz bir bilgisayardan silip diğerine falan kurabiliyorsunuz fiyatı da 949 TL

İlgili lisans budur

www.hepsiburada.com
    Microsoft Windows 10 Fqc-09127 Pro 32/64 Bit Tr (Box)-Usb Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/microsoft-windows-10-fqc-09127-pro-32-64-bit-tr-box-usb-p-HBV0000065W89?magaza=Ronin_Bilgisayar

Bu arada BSA nın Türkiye de faaliyet izninin iptal edildiğine dair haberler vardı ayrıntıları bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draken 24 -- 28 Ocak 2020; 20:53:42 >

• İş yerinde değil kişisel ev için kullanıyorum ve hala kullanıyorum sıkıntı çıkarsa bir 20-30 liraya daha alır kullanırım. Kutulu 900 lira vermem. Hiç olmadı kurar sağ alt köşede etkinleştirin görürüm o kadar. Bence bu iş çok abartılıyor.

İyi forumlar diliyorum.
  • quote:

İş yerinde değil kişisel ev için kullanıyorum ve hala kullanıyorum sıkıntı çıkarsa bir 20-30 liraya daha alır kullanırım. Kutulu 900 lira vermem. Hiç olmadı kurar sağ alt köşede etkinleştirin görürüm o kadar. Bence bu iş çok abartılıyor.

İyi forumlar diliyorum.
    İş yerleri için abartılmıyor. İş yerinde baskın olursa o lisans parasının 10 katını ödetiyorlar. Düzgün bir faturan yoksa yandın derdini anlatamazsın. Genellikle şikayet üzerine baskın oluyor ve avukat + polis + bsa cılar geliyor. Bunu çok insan yaşadı Türkiye de eskiden. Özellikle 1990 - 2008 civarında çok adamın başı Adobe ve Microsoft programlarından derde girdi. Hatta Türk oyun geliştiricisi meşhur Cevat Yerlinin Almanyadaki ofisini bile basmışlardı

www.gamesas.com
    CryTek actually committed piracy themselves once upon a time : Crysis
    http://www.gamesas.com/crytek-actually-committed-piracy-themselves-once-upon-time-t141505.html

Yani yurtdışında da oluyor. Evde zaten lisansa bile gerek yok iki komutla etkinleşiyor ve ev kullanıcısını da umursamıyorlar fakat iş yerleri için madem para kazanıyorsun hakkımızı vereceksin diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draken 24 -- 28 Ocak 2020; 23:47:38 >

• Draken 24 kullanıcısına yanıt
    Ticari alanda dediklerinizde haklısınız, bilgilendirme için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.