Windows 10 22H2 Rehberi | 10 EYLÜL 19045.4894 | Resimli Anlatımlar | Araçlar [EFSANE KONU] (2087. sayfa)

-
-
USB portunda sorun olabilir flash bellek takınca çalışmayan usb port var mı?
-
Aygıt yöneticisine bakın. Orada Usb root hub aygıtlarını tek tek özellikler sekmesinden kontrol ederek güç çeken aygıtları belki saptayabilirsiniz. Bağlı aygıtlar varsa (Usb) tek tek söküp denemeniz de mantıklı olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
PC açılırken, BIOS benzer bir uyarı vermiyor mu?
Çok büyük ihtimalle, konektörü anakarta yanlış yönde taktınız.
-
@mito1172 hocam tüm usbler 3.0, malum sıkıntı görseldeki kırmızı olanlarda var bunlar anakarta bağlı olanlar, yeşil olanlarda sıkıntı yok, kırmızı olanların biri PowerShare diğeri normal, usb takınca PowerShare olanda hiç tepki yok ama diğerinde sadece usb ışığı yanıyor yine de okumuyor, güç yüklenmesi hatasını almak için ise portlara hiç bir şey bağlamaya gerek yok kafasına estiğinde veriyor
@programmer_onur hocam sebebini bilmiyorum ama usbler arızalı o kesin, bu 2 portu en kolay nasıl pasif edebilirim videosu var mıdır, pasif edince hata devam eder mi acaba
@cafyon hocam notebook olduğu için montajda bir sıkıntı olamaz anakarta bağlı olanlar ex olmuş tümden iptal edeceğim yapabilirsem
-
TNTCR diye bir grupta Win10 başlığı altında IOT içerikli bir sürümleri var. ciddi manada hızlı . dün kısa sürede kurdum ufak test ettim acılıs kapanıp muhteşem hızlı... denediğim bilgisayarda m3-8100y işlemcili bir mini pc.
-
İlk kez sizden duymak suretiyle az önce girip baktığım epey aktif bir site gibi duruyor hocam. Yalnız buradaki ISO'lar modifiye hep sanki. Öyle mi?
Link varmı hocam ISO' nun ?
-
Anladım laptop fazla eski değilse kolay bozulan bir şey değil ama olabiliyor belki bağlantı lehimleri zayıflamış olabilir. Benim de 12 yıllık masa üstü pc de anakart arka usb ler tanımamaya başladı 2 0 olanları az oynatınca düzeliyordu (sende usb bellek falan takıp dene az oynatıp) ama 3 0 olanlar bir cihaz takılıyken gidip geliyordu sonuçta anakartı yeniledim malum bu devirde tamirci bulmak dert parası ayrı bir dert. Varsa iyi bir tamirci göster belki halleder yada servise danış.
NOT onlar kapatılır mı bilmiyorum ama aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıp dene pc yeniden başlarken yine açılır mı fikrim yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Mart 2025; 19:34:10 > -
2015 model 4. nesil i5 bir cihaz hocam hoş bir cihaz ama tamir ile uğraşmam sanırım diğer 2 usb yeter günlük lazım olursa kullanılıyor yeni model var bir tane daha
içini açıp usbleri tümden koparıp atmadan devre dışı bırakabilirsem iyi olacak en azından hata vermesin :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
18 senelik çok eski bir Acer laptopumda da aynı sıkıntı var. Bağlı cihazı ve soketi oynatınca USB sinyal gidiyor geliyor. Cihazı görmüyor, sapıtıyor. Başta soketteki kir/korozyon sandım ama tahmihim soket ayaklarının anakarta lehimlendiği yerin yani lehim ayaklarının zamanla ayrışması ve zayıflaması. Genelde sorun lehim/kapasitör temassızlığı oluyor bu problemlerde. İyi bir lehim ustası düzeltir ama gerek yok bile bence zira cihaz acayip eski, müzelik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 3 Mart 2025; 19:59:35 >
Aynen öyle benim kartta öyleydi büyük ihtimal. Bu işi yapan arkadaşım vardı ama artık yaşadığım yerden ayrıldı yolla bir sürü iş anca yakınında varsa böyle bir tanıdık yaptırılır yoksa yabancıyla olmaz o iş
Bu arada yukarıdaki Windows evet oynanmış alt linkteki sanırım ve evlerden ırak 24h2 w11 de var
Windows 11 Iot Enterprise Ltsc 24h2 | Güncel + Defender + Edge Pasif | - Windows 11 - TNC-TR
-
Bu olması lazım
W10
tnc-tr
Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 X64 19044.5487 TR | Vip Plushttps://www.tnctr.com/topic/1254027-windows-10-iot-enterprise-ltsc-2021-x64-190445487-tr-vip-plus/page/4?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaberW11
tnc-tr
Windows 11 Iot Enterprise Ltsc 24h2 | Güncel + Defender + Edge Pasif |https://www.tnctr.com/topic/1254077-windows-11-iot-enterprise-ltsc-24h2-g%C3%BCncel-defender-edge-pasif
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 4 Mart 2025; 21:2:32 >
-
Aynen üstte yazdığım gibi yakınında tanıdık arkadaş varsa olur o iş
koparmak sakat olabilir bence
-
tnc-tr
Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 X64 19044.5487 TR | Vip Plushttps://www.tnctr.com/topic/1254027-windows-10-iot-enterprise-ltsc-2021-x64-190445487-tr-vip-plus/page/4
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ok laptop ise sizden karşılık gelir zaten diye düşünmüştüm.
Üç ihtimal var.
Kuvvetlisi, diğer arkadaşların da değindiği gibi. Anakartta yahut anakart modülünde lehim sıkıntısı var.
En istemeyeceğim, o USB portunun gerilim kaynağı sorunlu.
Zayıf ihtimal, bağladığınız cihazda bir sorun var, standarttan daha fazla akım çekiyor.
-
Benim anladığım boştayken uyarı veriyormuş zaten yani cihaz takınca değil
-
Nasıl indiriyoruz, üye oldum ama indirme bağlantısını göremedim.
Tamam buldum. Gözümün önündeki bağlantıyı görmemişim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ring -- 5 Mart 2025; 13:1:40 > -
-
Sistem kurulu diski görmüyor olabilir boot menüsünde disk ilk sırada mı ona bakın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X