Şimdi Ara

Windows 7 geriye dönük uyumluluk konusunda daha iddialı olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Redmond merkezli yazılım devi Microsoft'un merakla beklenen yeni işletim sistemi Windows 7 için dikkat çekici haberler gelmeye devam ediyor. Windows Vista'nın yerini alması beklenen ayrıca hemen her platformda Winows Vista'dan daha iyi, hızlı ve dayanıklı olacağı dile getirilen Windows 7'nin yazılım uyumluluğu noktasında kayda değer bir gelişim göstermesi bekleniyor.

Özellikle lanse edildiği günlerde Windows Vista'nın geriye doğru uyumluluk başarımı tartışmalara neden olmuş hem uygulamalar hem de sürücüler bazında çeşitli sorunların gözlemlendiği sık sık gündeme getirilmişti. Arka arkaya yayımlanan güncellemeler ve Servis Paketiyle daha olgun bir kimliğe kavuşan Windows Vista'nın koltuğunu emanet etmeye hazırlandığı Windows 7 ise uygulamalarla daha iyi anlaşacak.

MSDN'de yayımlanan yeni bir dökümana göre, Microsoft'un 7. jenerasyon işletim sistemi Windows 7, geriye doğru uygulama uyumluluğu noktasında Vista'dan çok daha başarılı olacak gibi görünüyor. Zira yapılan açıklamaya göre, geliştirme çalışmaları devam eden Windows 7, yerini alacağı Windows Vista ile çalışmayan 30 farklı uygulamayı çalıştırabildiği belirtilirken daha fazlası içi çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtiliyor. Özellikle aynı uygulamayı yıllarca kullanan kurumlar için oldukça önemli olan geriye doğru uyumluluk noktasında Windows 7 selefinden daha başarılı olacak gibi görünüyor.

• kanımca bir işletim sistemindeki en önemli noktalardan birisi bu. örneğin dos uygulamaları için xp bile çoğu zaman yetersiz kalıyor.
  • geriye uyumluluk beta halinde baya kötü ama inş full sürümünde düzelecektir.
  • vistada öyleydi ama full çalışana kadar 7 geldi
  • bence buda fos çıkar :b
  • windows 7 çok başarılı bir işletim sistemi tam olarak çıktığında bunu microsoft mu yazdı? diye sorucaz kendimiza o derece yani :P
  • xp deki gibi bir atak yapacaklarını sanıyorum vistadaki gibi olmasında
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vista açgözlülüğün eseriydi acı şekilde cevabını aldı microsoft w7 mecbur iyi olmak zorunda Korsanlar programcılar onlardan daha çok çalışıyor.
  • Vistanın ne kadar kötü olduğununun en büyük ispatı sanırım, microsoftun W7yi çıkarmakta bukadar acele etmesidir. Daha önce 2010 için planlanan, 2009 sonuna çekilen çıkış tarihi için şimdilerde 2009 3. çeyrek ( yaz ortası gibi) konuşulmaya başlandı. Çünkü XP'nin artık azalan hardware, sürücü, program desteğini yeniden canlandırmayacaklarına göre, biran önce kullanıcılara adam gibi bir işletim sistemi sunmak zorundalar. Bunun Vista olmadığıda kesin.
  • öncelikle windows 7 icin herkez hersey söyleyebilir normaldir vistada olanlardan sonra; ama bende herkez gibi microsoftun bütün isletim sistemlerini kullandim. Size bir kac örnek vereyim yeterli olur. Windows 7 oyunlarda xp den iyi vistadan kat kat iyi overcock konusunda xp ile nereye kadar variyorsaniz windows 7 ilede varabilirsiniz. Bende q6600 intel islemci var windows 7 7048 versiyonu yükledim crysis gibi bir oyunu vistada high kalitede takilarak oynuyorum ama windows 7 very high kalitede takilmadan oynayabiliyorum. Ve islemci voltajini 0.90 volta cekip 2,4 ghz hizda 1 watt i bile görüyor islemci yinede bilgisayar kapanmiyor. Bu yaptiklarimin aynisini Windows vista üzerinde yapamazsiniz. Hele hele birde 64 bit versiyonu ile.

Bende vista cdmi satacagim ve Windows 7 cikinca alacagim. Yalniz bir sorun var oda suan icin internet tarayicisinda onuda firefoxu yükleyerek hallettim.
  • evet windows 7 baya güzel gözüküyor windows vistadan iyi oldugu beta haliyle bile kesin ve şunuda söyleyeyim xp nin yeniden düzenlenmişi gibi birşey olacak sanırım xp gibi oturacak daha hızlı daha güzel görüntü daha iyi performans sunacaktır xpdeki ram kullanamama gibi sorun burda olmayacaktır muhtemelen
  • nolur w7de vista gibi olmasın ya nolur. hem hız hem görsellik istiyorum o yüzden hem xp hem vistam var ama umarım w7 çıkınca sadece tek bir işletim sis. kullanacağım
  • hadi bakalım çok güzel haberler bunlar.
  • Kime baksam Vista şöyle böyle. Bana sanki herkez ezbere VİSTA da sorun var muhabbeti var yapıyor gibime geliyor.Vista sorunlu demek moda oldu.

Merak ediyorum gerçek anlamda kaç kişi vistada problem yaşıyor hala.Ve ezbere konuşmuyor.

Yoksa benim evdeki Vista özel sorunsuz üretimmi, onuda anlayabilmiş değilim.

Eğer vistayı donanımınız kaldırmıyor diye kötülüyorsanız hiç Windows 7 övmeyin bence. O donanımlarınızın suyunu çıkartacağı kesin.

Yani windows 7 çıkacak benim takoz kesin kaldıracak diye ümitlendirmeyin kendinizi.En az arkadan 1.5 gb ram yer emin olun.fİNAL SÜRÜMÜ.Vista bile 800 900 yerken. HAA nerden biliyorum.Microsoft RAM ve yeni işlemci sattırmak ve piyasayı hareketlendirmek için elinden geleni tarihte yapmıştır bundan sonra da yapacaktır.Yani Microsoft yeni işletim sistemi çıkarcak ve daha az ram isteyecek yada intelin çıkardığı yeni işlemciye ihtiyaç duymayacak HAYALLERİNDEN HEPBERABER VAZGEÇELİM

YANİ YENİ İŞLETİM SİSTEMİ DAHA FAZLA RAM VE İŞLEMCİ.BU KONUDA EMİN OLABİLİRSİNİZ
    Bence Windows 7 yi baştan kötüleyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 13 Mart 2009; 23:57:19 >

• o kadar övülüyor ki dayanamayıp ben de kuracam bu 7'yi. gerçi vistada bir sorunum olmadı şimdiye kadar, millet neler yaşamış hayret.
  • Microsoft kendine iyi dersler çıkarmış hakaten. Kullandığım ve gördüğüm kadarıyla Windows7 gerçekten iyi bir işletim sistemi olacak. Birçok yönden Vista'nın açıklarını kapatmakla İşletim sistemini kususrsuz bir hale getiriyorlar. Tuttum bu windows7'yi! :D
  • Bu vistadan şikayetçi olmayan bir ben varım galiba 64 bit sp1 hızlı stabil :)

herhalde sıkıntı çıkaran bir uygulama kullanmyorum oyunda oynama merakım yok ondan bana sorunsuz geliyor olsa gerek :)
  • w7 64 bit beta sürümünü laptopunda kullanıyorum gayet iyi çalışıyor, bir eksisini göremedim şimdiye dek eski oyunları da çalıştırdı sorun yaratmadan, programlarda da fazla sorun görmedim

driver konusunu çok güzel halletmiş bu sefer microsoft çoğunu zaten kendi buluyor internetten indiriyor, bazen de ekran kartının driveri eski deyip güzelce hallediveriyor

denemenizi tevsiye ederim link olarak şu konuya bakabilirsiniz
    http://forum.donanimhaber.com/m_28814911/mpage_8/key_//tm.htm#30394821

7. sayfada kendi yüklediğim linkler mevcut
  • quote:

Orjinalden alıntı: cihad34

windows 15 çıksın isterse...
    ben yinede XP kurarım şayet çağın getirdiklerini karşılayamayana kadar..
    XP de biyere kadar tabi ama daha uzun yıllar sorun yaratmicanı düşünüyorum XP yeterli kalacaktır..

tamam sen torununun bilgisayarına da xp kur ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Teacher

Kime baksam Vista şöyle böyle. Bana sanki herkez ezbere VİSTA da sorun var muhabbeti var yapıyor gibime geliyor.Vista sorunlu demek moda oldu.

Merak ediyorum gerçek anlamda kaç kişi vistada problem yaşıyor hala.Ve ezbere konuşmuyor.

Yoksa benim evdeki Vista özel sorunsuz üretimmi, onuda anlayabilmiş değilim.

Eğer vistayı donanımınız kaldırmıyor diye kötülüyorsanız hiç Windows 7 övmeyin bence. O donanımlarınızın suyunu çıkartacağı kesin.

Yani windows 7 çıkacak benim takoz kesin kaldıracak diye ümitlendirmeyin kendinizi.En az arkadan 1.5 gb ram yer emin olun.fİNAL SÜRÜMÜ.Vista bile 800 900 yerken. HAA nerden biliyorum.Microsoft RAM ve yeni işlemci sattırmak ve piyasayı hareketlendirmek için elinden geleni tarihte yapmıştır bundan sonra da yapacaktır.Yani Microsoft yeni işletim sistemi çıkarcak ve daha az ram isteyecek yada intelin çıkardığı yeni işlemciye ihtiyaç duymayacak HAYALLERİNDEN HEPBERABER VAZGEÇELİM

YANİ YENİ İŞLETİM SİSTEMİ DAHA FAZLA RAM VE İŞLEMCİ.BU KONUDA EMİN OLABİLİRSİNİZ
    Bence Windows 7 yi baştan kötüleyelim

bence bosuna kotuluyorsun cunku adamlar zaten yeterince islemci ram vs sattirdilar vista sayesinde bir cok sikayetin cikmasida sirf bundan olmadi aslinda vista gercekten stabillik konusunda ii ama mukemmel diil xp de elle yaptigimiz herseyi otomatige bagladi adamlar ama bunu yaparken fazla urasmamis olsa gereklerki cok fazla ram ve islemci kullanimi gerekti tabik cok iyi makinelere hic koymadi sonuc olarak bu kullanim windows 7 da azaltildi ve giderildi sayilir...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.