Şimdi Ara

Windows 7 Vistadan daha mı hızlı? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
0
Favori
28.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xp ye direct x 10 versinler windows 7 den sonra çıkacak işletim sistemine kadar Xp yi sistemimden silmem. Win7'yi çok beğendim ama Xp nin yeri bir başka.
  • Arkadaslar yaklasık 4 aydır wıın7 kullanıyorum. Gercekten memnunum vıstadan daha gorsel, xp kadar hızlı.. bunu yanında artıları var.. oyunlarda da suana kadar bırsorun yasamadım. COD ve racedriver Grid oynuorum bu gunlerde..
  • Durmak yok XP ye devam..
  • http://www.tweaktown.com/articles/2869/windows_7_final_oem_vs_windows_vista_vga_performance/index.html

kısa bir süre 64 bit rc kullandım.ama nedense 64 bit vista performansını bulamadım.sp2 li vista 64 bite geçtim çokta memnunum.

win 7 görece olarak güçsüz sistemlerde daha iyi çalışıyor olabilir ama benim sistemde rc için daha kötü sonuç aldım.rtm sürümde

var elimde ama yukardaki testtede görülen minik farklar için format kastıgıma degmez.belki ilerde çok daha iyi olacaktır win 7

• Windows 7 7600 RTM diye bahsedilen sürüm, Vista ve XP'yi hepsini denedim.

Bana sorarsanız,

-RAM'iniz 2 GB'tan azsa Vista ve Windows 7'den iyi bir performans alamazsınız. Çünkü kendileri daha fazla RAM tüketiyor. Birçok oyun sistem gereksinimlerine de bakarsanız Vista'da XP'den 512 Mb fazla RAM isteyecektir.

- Windows Vista dosya kopyalama konusunda hepsinden biraz daha hızlı gibi geldi bana. (SP ile)

-Microsoft, Vista'yı birçok konuda (Görünüm, Daha Güvenli Bir Sistem vb.) yenilik oluşturması için yarattı. Ancak bazı sorunlar ve bilgisayarı yavaşlatması nedaniyle Vista pek tutmadı. Bu yüzden Windows 7'yi geliştirdi.

-Windows 7, Vista'nın geliştirilmiş sürümü olduğundan Vista mı Windows 7 mi diye sorarsanız Windows 7'yi tercih ederim. Çünkü ikisi de hemen hemen aynı. Ancak 7, Vista'nın eksik ve hantal taraflarının düzeltilmiş hali.

-Görsel efekt için işletim sistemi değiştirilmesine katılmıyorum. Önemli olan stabilite, güvenlik ve bilgisayar donanımını rahat bırakmasıdır benim için. Çok efektli pencere geçişleri falan istiyorsanız KDE 4'ü tavsiye ederim.

- DirectX 10 ve 11, XP'ye yüklenebiliyor. Hatta torrent sitelerinde gamer edition altında bunların yüklü geldiği xp kopyaları dağıtılıyor.

- Vista sürücülerinin büyük çoğunluğu Windows 7 ile çalışabiliyor. XP'den Vista'ya geçerken ki kadar sürücü sorunu yok.

-ReadyBoost tarzı performans arttırma araçları çok başarılı değil. Hani bunlara kapılıp 1 GB'lik RAM ile 4 GB flash diskimi kullanırım Vista'da olur 5 Gb falan demeyin.

Sonuç: Bana göre eğer benim için hız önemli, donanımım orta seviyeli diyorsanız Windows XP en iyisi olacaktır. Yani Vista'da ya da Windows 7'de çalışıp da XP'de çalışmayan program yok. O yüzden çok büyük bir eksiklik hissetmezsiniz. Ama daha yeni bir sistem olsun, daha güzel görünsün, belirli yanları daha kolay olsun o zaman Windows 7'yi öneririm size. Çıktığında son sürümünden bir tane alıp yükleyin. Yok ben hiç birini istemem diyorsanız, sistemi daha az yorsun, ben internette dolaşırım, messengerda yazışırım, birazda Office kullanırım diyorsanız size tavsiyem Linux kullanmanız olacaktır. Örneğin Pardus bu tarz kullanıcıların ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayabilir nitelikte. Ama dediklerimin dışına çıkıyorsanız Linux biraz uğraşmalı gelebilir size.

Sonuçta işletim sistemi kişisel tercihtir, burada ne kadar tartışsak da kimse kullandığından vazgeçmeyecek. Ama hepsini deneyip düzgün bir karar vermeniz önemli, 7 yeni diye atlamayın hemen. Denemeden yazılan yorumları da saçma ve gereksiz buluyorum. Çünkü gördüğünüz reklam videoları ya da screenshotlara göre bir işletim sistemini değerlendiremezsiniz.

• quote:

SÜRÜ PSİKOLOJİSİ İLE HARAKET EDENLER KENDİLERİ İLE ÇELİŞİYORLAR FARKINDA DEĞİLLER.
    ----->>> WİNDOWS 7 HIZLI DİYENLER FARKINDA DEĞİL .SİZ ASLANDA VİSTA HIZLI DİYORSUNUZ.ÇÜNKÜ TESTLERDE PERFORMANSLARI NERDEYSE AYNI.YANİ WİN 7 HIZLI İSE VİSTA DA HIZLI. YAAA işte sizin senelerde ordan burdan duyma bilgilelerden dolayı yüklemediğiniz VİSTA bu kadar hızlı işte.

Süslü Vista WİNDOWS 7 hepimize hayırlı olsun

Ben Vista'yı 2 küsür senedir kullanıyorum arkadaşım..Abuk subuk laflar edip beni beni güldürme..Ayrıca o testlerin hiç birine inanmıyorum benim için doğru olan kendi gözlemimdirBen ne dediğimin farkındayım.. onca senedir vista kullanıyorum vista'nın performansını bana mı anlatıyosun?Win 7 vistadan çok çok DAHA HIZLI...
    Win 7 'de;
    1-Oyun,program kurulum süresi vista'ya göre %70 daha hızlı..
    2-Oyunlardaki performans daha iyi..
    3-açılış kapanış süresi daha kısa..
    4-Görsellik hat safhada..
    5-Güvenlik muazzam..(Kurduğum sürüm win 7 7600 rtm 64 bit)

Bence kendi sistemini tekrar test et win 7 yi sen daha tam tanımamışsın eğer win 7 sende vistaya'göre daha hızlı değilse sorun win 7'de değil sendedir

quote:

YANİ WİN 7 HIZLI İSE VİSTA DA HIZLI

tabi canım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 18 Ağustos 2009; 2:00:08 >

• Win 7 görsellik ve performans açısından bence bir numara bir işletim sistemi
  • vista kullanıyorum ama hiç sevmiyorum ya yeni çıkanımı kullansam acama 4 cgbyt ramle
  • Win 7 RC 7100 kullanıyorum.RC olmasına rağmen Vistaya her yönden fark atar bence.Hızı,kurulumu,herşeyi her yönüyle vistadan daha iyi.
  • hoyda da bre beylerbeyi...
    quote:

Orijinalden alıntı: kanaryakatili9

Windows 7 Vistadan daha mı hızlı?

• Yıllar geçti XP hala en sağlam sistem olma özelliğini koruyor.

Windows7 Vista'nın düzeltilmiş hali, ama işte o kadar. Kesinlikle bir devrim falan değil, XP'yi piyasadan ezip geçecek bir sistem de değil. İnsanlar şimdiden Windows7 sonrasını merak etmeye başladı bile.

MS, Vista'yla kaybettiği itibarını Win7 ile biraz toparlamak istedi. Ama bence bunun adı "Windows 7" olmamalıydı (zaten versiyon 6.1) "Vista Second Edition" falan olabilirdi. Güya "çok satsın" diye bir pazarlama stratejisi yapmış oluyor adamlar.
  • win xp sp3 denenmiş, uyumluluğu artırılmış ve sorunları(bugları) önemli ölçüde çözülmüş ve aynı zamanda da kararlılığı(stabilitesi) zamanla yükselmiş bir sistem.

Vista yeterince beta testi yapılmadan acemice pazarlanmış olması ve gerekli forumlar ve siteler yeterince yağlanmadığı için yerden yere vurulmuş bir sistem. Şu ana kadar üstteki postlarda vista için yazılan şeylerin çoğu kulaktan dolma ve eski ezberlere dayalı. Vista çıktığından beri çok yol aldı ve testlerde de yeni X7 64 ün Vista 64 den hızlı olmadığı görülüyor.

Win 7, bir sürü fanboyu olan bir sistem ama ne XP den ne de Vistadan daha hızlı değil.

Ayrıca eski bir siteminize yeni bir sistem almak maliyet demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lastpaladin

win xp sp3 denenmiş, uyumluluğu artırılmış ve sorunları(bugları) önemli ölçüde çözülmüş ve aynı zamanda da kararlılığı(stabilitesi) zamanla yükselmiş bir sistem.

Vista yeterince beta testi yapılmadan acemice pazarlanmış olması ve gerekli forumlar ve siteler yeterince yağlanmadığı için yerden yere vurulmuş bir sistem. Şu ana kadar üstteki postlarda vista için yazılan şeylerin çoğu kulaktan dolma ve eski ezberlere dayalı. Vista çıktığından beri çok yol aldı ve testlerde de yeni X7 64 ün Vista 64 den hızlı olmadığı görülüyor.

Win 7, bir sürü fanboyu olan bir sistem ama ne XP den ne de Vistadan daha hızlı değil.

Ayrıca eski bir siteminize yeni bir sistem almak maliyet demek.

Şu cümleyi söyleyenler şakamısınız ? Size bir tek soru soracağım ve cevabını istiyorum.

Windows 7 7600 RTM 64 Bit kullandınız mı ?

• Okuyalım inceleyelim, öğrenelim, postlarımız objektif olsun, gerçeklere veya bilgiye dayansın, kişisel bakış açımıza değil.
    Ayrıca seviyeli yazalım, fanboy tribi yapıp bir forumda bizimle ilgisi olmayan bir işletim sistemini takım tutar gibi tutmayalım.

Sonuç olarak yeni işletim sistemi 200 Dolar, orijinalini alıp kullanabilecek misiniz, yoksa cracked mi kullanacaksınız?

http://www.firingsquad.com/hardware/windows_7_gaming/
  • Bakın ben üç işletim sistemini de kullanmış biriyim. Xp - Vista - Windows7.

Xp'ye lafım yok.

Vista'yı ilk kurduğum zaman hatalar, yavaşlılık, performans düşüşleri aldım ve 1 saat dayanamadan tekrar XP'ye döndüm.

Şu an Windows 7 7600 RTM 64 Bit kullanıyorum. Xp ile aynı ayarda olduğunu rahatça söyleyebilirim. Diyeceksiniz Xp ile aynı ayarda niye xp kullanmıyorsunuz ? Söyleyeyim, görsellik farkı, işletim sistemini kullanırken verdiği kolaylık, özel hazırlanmış kısa yollar ve ikonlar.. Bunlar Windows 7'yi kullanmak için yeterde artar bile.

Şunu da belirteyim; Derler ya "daha iyisi çıkana kadar en iyisi bu" işte Windows 7 aynen öyle.. 2003te çıkan XP mi tercih edilir ? Yoksa 2009'da çıkan xp ile hız,performans bakımından aynı görselliği daha üstün olan Windows 7 mi ?

İnanıyorum ki tam sürümü çıktığı zaman yeni işletim sistemimiz Windows 7 olacak.

Sorunuza cevap vermeden geçemeyeceğim. Şu ana kadar hiçbir işletim sistemini paralı almadım,almamda. Niye o kadar para vereyim ki ? 200 doları çöpe atamam malesef. Tabi ki cracked..

Gayet objektif bir yazı olmuştur umarım..

• quote:

Orijinalden alıntı: lastpaladin

Okuyalım inceleyelim, öğrenelim, postlarımız objektif olsun, gerçeklere veya bilgiye dayansın, kişisel bakış açımıza değil.
    Ayrıca seviyeli yazalım, fanboy tribi yapıp bir forumda bizimle ilgisi olmayan bir işletim sistemini takım tutar gibi tutmayalım.

Sonuç olarak yeni işletim sistemi 200 Dolar, orijinalini alıp kullanabilecek misiniz, yoksa cracked mi kullanacaksınız?

http://www.firingsquad.com/hardware/windows_7_gaming/

Windows 7 64 bit veya 32 bit en çok kazanan işletim sistemi.
    Adam bile söylemiş xp kullanan kişinin hemen 7 geçmesine öneriyorum diye.
    Ama sadece bu GAMERLAR için yapılan bir test.

• ''After all, it is fundamentally just a highly polished extension of Vista. Instead I’d spend that money on a better graphics card or CPU.''

işletim sistemine para vermedigimizden pek birşey ifade etmiyor bu yorum ama bazı arkadaşların belirttigi süslü vista tanımlamasını

destekliyor.

en azından vista x64 sp2 den win 7 ye geçmek için acele etmeye gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 19 Ağustos 2009; 14:45:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kènan

Bakın ben üç işletim sistemini de kullanmış biriyim. Xp - Vista - Windows7.

Xp'ye lafım yok.

Vista'yı ilk kurduğum zaman hatalar, yavaşlılık, performans düşüşleri aldım ve 1 saat dayanamadan tekrar XP'ye döndüm.

Şu an Windows 7 7600 RTM 64 Bit kullanıyorum. Xp ile aynı ayarda olduğunu rahatça söyleyebilirim. Diyeceksiniz Xp ile aynı ayarda niye xp kullanmıyorsunuz ? Söyleyeyim, görsellik farkı, işletim sistemini kullanırken verdiği kolaylık, özel hazırlanmış kısa yollar ve ikonlar.. Bunlar Windows 7'yi kullanmak için yeterde artar bile.

Şunu da belirteyim; Derler ya "daha iyisi çıkana kadar en iyisi bu" işte Windows 7 aynen öyle.. 2003te çıkan XP mi tercih edilir ? Yoksa 2009'da çıkan xp ile hız,performans bakımından aynı görselliği daha üstün olan Windows 7 mi ?

İnanıyorum ki tam sürümü çıktığı zaman yeni işletim sistemimiz Windows 7 olacak.

Sorunuza cevap vermeden geçemeyeceğim. Şu ana kadar hiçbir işletim sistemini paralı almadım,almamda. Niye o kadar para vereyim ki ? 200 doları çöpe atamam malesef. Tabi ki cracked..

Gayet objektif bir yazı olmuştur umarım..

Bu çok güzel ve objektif olmuş, 2000 nin üzerinde postu olan birisine gerçekten yakışmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: SAMASRA

quote:

SÜRÜ PSİKOLOJİSİ İLE HARAKET EDENLER KENDİLERİ İLE ÇELİŞİYORLAR FARKINDA DEĞİLLER.
    ----->>> WİNDOWS 7 HIZLI DİYENLER FARKINDA DEĞİL .SİZ ASLANDA VİSTA HIZLI DİYORSUNUZ.ÇÜNKÜ TESTLERDE PERFORMANSLARI NERDEYSE AYNI.YANİ WİN 7 HIZLI İSE VİSTA DA HIZLI. YAAA işte sizin senelerde ordan burdan duyma bilgilelerden dolayı yüklemediğiniz VİSTA bu kadar hızlı işte.

Süslü Vista WİNDOWS 7 hepimize hayırlı olsun

Ben Vista'yı 2 küsür senedir kullanıyorum arkadaşım..Abuk subuk laflar edip beni beni güldürme..Ayrıca o testlerin hiç birine inanmıyorum benim için doğru olan kendi gözlemimdirBen ne dediğimin farkındayım.. onca senedir vista kullanıyorum vista'nın performansını bana mı anlatıyosun?Win 7 vistadan çok çok DAHA HIZLI...
    Win 7 'de;
    1-Oyun,program kurulum süresi vista'ya göre %70 daha hızlı..
    2-Oyunlardaki performans daha iyi..
    3-açılış kapanış süresi daha kısa..
    4-Görsellik hat safhada..
    5-Güvenlik muazzam..(Kurduğum sürüm win 7 7600 rtm 64 bit)

Bence kendi sistemini tekrar test et win 7 yi sen daha tam tanımamışsın eğer win 7 sende vistaya'göre daha hızlı değilse sorun win 7'de değil sendedir

quote:

YANİ WİN 7 HIZLI İSE VİSTA DA HIZLI

tabi canım

Seviyeyi düşürme bence cevap vereceksen doğru düzgün ver.Sen git o gözlerini muayene ettir.Bizde kullanıyoruz.Kendini kandırdın bari milleti sal. Testlere inanmıyormuş.YESİNLER. Biz zaten sadece senin gözlemlerine güveniriz canım
    SİTELERDEKİ TESTLER HEP AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR VİSTA WİNDOWS 7 ARASINDA ÖYLE KAYDE DEĞER FARK YOK.SENİN NE ÖZELLİĞİN VAR TESTLERE DEĞİL DE SANA İNANALIM.

Daha final sürümü çıkmamış işletim sistemini sanki vistayı ikiye katlamış gibi övüyorsun.Git bütün siteleri dolaş performans karşılaştırmalarına bak .Doymadın YOUTUBE da gerçek zamanlı oyun fps karşılaştırmalara bak.1 -2 fps fark var bazı oyunlarda bazen o bile yok bazen vista geçiyor. Körü körüne bağlanma diye buna derim ben .Sanki babanın işletim sistemi.

Söylediğim şeyide iyi anla.Windows 7 ye geçmeyim demiyorum kimseye.O VİSTANIN GELİŞMİŞİ.SADECE DAHA GÖRSEL İÇİN BİLE GEÇİLEBİLİR.BENCEDE ADI VİSTA SECOND EDİTİON OLMALIYDI WİNDOWS 98 GİBİ.
    AMAAAA VİSTA ASLA YAVAŞ VE SORUNLU İŞLETİM SİSTEMİ DEĞİL ŞUANDA.WİNDOWS 7 service pack1 çıkana kadar da hala 1 numaradır benim için. BAKINIZ TESTLER
    VİSTAYA LAF YOK

/>

/>

/>

/>

/>

/>

Diğer windows masaüstü performans için bakınız 1. sayfa

-------------------------------------------------------------------

Final Thoughts

If you're happy with the overall graphics card performance you receive from Windows Vista, but think it's time to jump on the new Windows 7 bandwagon, you can know that you're not going to be disappointed with low frame rates in the newly released operating system. TWEAKTOWN.COM

Yani eğer şimdi windows 7 yeni ve hızlı diye ona geçerseniz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz diyor.

-------------------------------------------------------------
    @SİNAN

Microsoft 6-7 senede bir yeni bir NT çekirdeği ortaya çıkartır ve buna alıştırmak için geçiş sistemi yapar (bknz. Win 2000, Vista) daha sonra yeni bir işletim sistemi çıkartır aynı çekirdekle ve hataları giderilmiş olarak herkes buna aşık olur (bknz. XP, Win 7) zaten sürüm numaralarındanda anlaşılıyor

Win 2000 - 5.0
    XP - 5.1
    Vista - 6.0
    Win 7 - 6.1 (Hala W7 Vistadan çok farklı mı diyorsun.Evet farklı 0.1 kadar )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 20 Ağustos 2009; 2:12:12 >

• Win 7 ile vistanın ortalama aynı hızda olduğunu iddia eden arkadaşlara bi tavsiyem var. gidip 512 ramli bi makineye hem vista(tabi kurabilirseniz) kurun hemde win 7.ondan sonra değerlendirin. kardeşimin 512 ramli külüstür makinasına geçen hafta win 7 rtm 7600 sürümünü kurdum ve ağzım açık kaldı. aero glass efektler çatır çatır hiç kasmadan çalışıyor. kardeşim hala bu şekilde kullanmakta. laptopu ilk aldığımda vista yüklüydü.2gb ram vardı bu rağmen kasıyordu. bu ne lan diip xp kurdum. sonra 4gb yükselttim. dedim bir vista kurayım.inanılmaz bişey ama 4gb ramde bile kastı.oha yuh artık.direk vista kurulum cd sini kırıp çöpe attım. uzak dursun....
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.