Şimdi Ara

Windows 7 Vistadan daha mı hızlı? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
0
Favori
28.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birde şu anda oturmuş, sorunsuz ve hızlı bir vista varken daha yeni çıkmış bir işletim sistemi kurmak pek mantıklı olmaz.

Şunu demek istiyorum.VİSTA çıktı sorunları vardı haliyle ilk çıkan bütün işletim sistemlerinde olduğu gibi. Sonra service pack 1 çıktı . Sonra service pack 2 çıktı , sistem tam mükemmel oldu yerine oturdu , çıktı mı sana daha WİNDOWS 7.BÜTÜN SÜRECİ ŞİMDİ BİRDAHA YAŞA.BENCE AYNI ŞEYİ YAŞAMAYA HİÇ GEREK YOK. Şu anda hemen Windows 7 ye geçmek yanlış oluyor.Service pack 1 ' i beklemek lazım windows 7 için.Yada benim gibi çift işletim sistemi kurmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 15 Ağustos 2009; 23:02:40 >
  • Wista Hızlımı ki ?
  • hocam işin erbabı deilim.pek bilmem.ama nette uzman yorumlarını falan araştırdım.xpnin üzerine performans veren sistem yokbi kere diolar.güvenlik istiorsanız vista diyorlar.7yi boşverin görünümü sizi aldatmasın daha oturmamış bir sistem diyorlar.ama en az sistem gereksinimi isteyen en az ram işlemci vs. yiyen xpmiş.oyun oynayacaksanız xp kurun.nette gezincekseniz daha güvenli vista.temalar zaten xpye indirilebiliyor bildiğim kadarıyla.ayrıca şahsi fikrim xpnin sade temasını daha hoş buluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rabbitweed

quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

2. Hala XP den en az 10-15 fps yavaş oyun oynatıyor.

sallama ya.yok oyle birsey.seninki psikolojik kardesim.butun dunya windows7 onerirken ancak XP onermek turklere mahsus bisi olsa gerek

http://www.guru3d.com/article/windows-7-vs-vista-vga-game-performance/1

testlerde 1-3 fps arasi hep w7 onde.bi kac yerde dahada far var.Windows7 vistanin olmasi gerektigi gibi..Hala xp kullananlari anlamiyorum

Kendi yazıdğına kendin inandınmı, vista vs win7 diyosun, vista vs win 7 vs XP olarak bulda bak bakalım ne kadar basmış XP. Neyse sen sallamaya devam et.

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

/>

Bu kadar yeter sanırım.

• Win 7 forever Açılış ve kaapanışı bile yeter. XP yi yapan aynı insanlar neden şimdi daha kötüsünü yapsınlarki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cüneyt Aykaç -- 15 Ağustos 2009; 23:58:27 >
  • resimler görüntülenemiyor bi daha verirmisin linkleri
  • ben uzman yorumuna bakmam kendi deneyimime bakarım vista çok yavaş kimse aksini kanıtlayamaz bana , xp çok hızlı ancak bir takım sorunlar çıkarabiliyordu , win 7'nin betası bile mükemmel hem hızlı hem güvenli.
  • Bence vistadan kötü , belkide beta olduğu için bana öyle gelmiştir , biraz hantal ve sorunlu gibi geldi bana ama bilmiyorum ?
  • İstediğiniz kadar kınayın ama bana göre en iyisi XP kardeşim. Birde SP3 yüklerseniz tamamdır. Vista ve Windows 7 yi kullanmadım ama bana göre böyledir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @dministrator

Bence vistadan kötü , belkide beta olduğu için bana öyle gelmiştir , biraz hantal ve sorunlu gibi geldi bana ama bilmiyorum ?

Sisteminle alakalı olabilir.

Windows 7'yi kullanmayanlar yorum yapmasa iyi olacak..
  • Windows 7 Vistadan daha mı hızlı?
  • @kanaryakatili9 noktayı koymuşBu arada nickinde çok enteresan
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeNaN-AsLaN

quote:

Orijinalden alıntı: TrMhMt

Gecen hafataya kadar imzamdaki makina ile Vista kullaniyordum ultimate 64x, ondan sonra Win7 ultimate 64 kurdum guya vistadan daha az gereksinim istiyor diye. vistada genellikle aldigim mavi ekran hatasini simdi her oyun oynayisimda aliyorum acik soylemek gerekirse her yarim saat 15 dk. da bir mavi ekran hatasi ve reset sorunu ile bogusuyorum !!! Cildirtacak duruma getirdi acaba sorun nedir ?? donanimsal mi yoksa yazilimsal mi ??
    yardim ederseniz cok sevinirim arkadaslar....

Nedir bu makinanin derdi ???

Bios Ayarlarıyla Oynadınızmı O.c Yaptınızmı. Veya Tozlanmışda Olabilir Fanları Kontrol Edin Sıcaklıkdan Olabilir.

Yok bilader bios ayarlari otomatikte + kasa ici havalandirma cok iyi sicaklik sorunum yok ... gidince eve birdaha kontrol edeyim .. Bu arada bir arkadaslar ramleri voltajsiz calistirdigim icin olabilir demisti 1066mhz remlere manuel voltaj vermek lazim mis dogrumudur ??

Bu arada yardimlar icin cok tesekkurlr arkadaslar !!!

• @2smoke
    testlerı yapılan donanımı alabılır mıyım hocam senden..

eylulde ılk dırect x 11 lı oyunlar cıkacak o zaman destekleyen bır ekran kartında sanırım xp vista wın 7 testı----wın7 vısta xo seklını alır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: lyldz

@2smoke
    testlerı yapılan donanımı alabılır mıyım hocam senden..

eylulde ılk dırect x 11 lı oyunlar cıkacak o zaman destekleyen bır ekran kartında sanırım xp vista wın 7 testı----wın7 vısta xo seklını alır..

Buyur arkadaşım

Mid-Range

AMD Athlon X2 5000+ Black Edition
    Gigabyte GA-MA790FX-DS5
    2GB OCZ Reaper DDR2 OCZ2RPR8002GK
    EVGA GeForce 8800 GTS 640MB
    Seagate 320GB 7200RPM SATAII ST303204N1A1AS-RK

High-End

Intel Core i7 965 Extreme Edition
    Asus P6T Deluxe
    3GB Kingston HyperX KHX14400D3K3/3GX
    HIS ATI Radeon 4870X2 2GB
    Western Digital VelociRaptor 300GB 10,000RPM SATAII WD3000GLFS

Daha evvel dediğim gibi, şu an için beni tatmin etmedi, zaten tek yaptığım XP de oyun oynamak. Onun dışında kopyalama/taşıma/silme işlemleri de hala yavaş XP ye göre, hala ölçüyor biçiyor bişeyler yapıyor 2k lık dosyayı silmek için.

• Vista'nın performans sorunları birçok yerde birçok kullanıcı tarafından dile getirildi.Yapılan birçok testten başarısız çıktı.Birde şu varki Windows 7'nin çıkacağı tarih, zamanlama açısından bakıldığında Vista'nın beğenilmediği başarısız olduğu görülebilir. Siz beğeniyor ve kullanıyorsanız eyvallah saygımız var.Windows 7 final sürümü henüz çıkmadı.Eğer bilgisayarınızın performansını maximum kullanmak istiyorsanız Xp kullanın.Windows Xp eski bir işletim sistemi olmasına rağmen halen dünyada en çok kullan windows sürümüdür.Halen en hızlısıdır.Herkese saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last_Requiem -- 16 Ağustos 2009; 15:16:00 >
  • Testlere hiçbir zaman inanmadım ve inanmayacağım da ben kendi gözlerime inanırım ve vistaya göre win 7 'de crysisde aynı ayarlarda daha çok fps alıyorum benim için olay bitmiştir!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KeNaN-AsLaN

quote:

Gecen hafataya kadar imzamdaki makina ile Vista kullaniyordum ultimate 64x, ondan sonra Win7 ultimate 64 kurdum guya vistadan daha az gereksinim istiyor diye. vistada genellikle aldigim mavi ekran hatasini simdi her oyun oynayisimda aliyorum acik soylemek gerekirse her yarim saat 15 dk. da bir mavi ekran hatasi ve reset sorunu ile bogusuyorum !!! Cildirtacak duruma getirdi acaba sorun nedir ?? donanimsal mi yoksa yazilimsal mi ??
    yardim ederseniz cok sevinirim arkadaslar....

Nedir bu makinanin derdi ???

Bios Ayarlarıyla Oynadınızmı O.c Yaptınızmı. Veya Tozlanmışda Olabilir Fanları Kontrol Edin Sıcaklıkdan Olabilir.

Yok bilader bios ayarlari otomatikte + kasa ici havalandirma cok iyi sicaklik sorunum yok ... gidince eve birdaha kontrol edeyim .. Bu arada bir arkadaslar ramleri voltajsiz calistirdigim icin olabilir demisti 1066mhz remlere manuel voltaj vermek lazim mis dogrumudur ??

Bu arada yardimlar icin cok tesekkurlr arkadaslar !!!

Mavi ekran ya ram den yada harddiskten kaynaklanır.

• Win 7, Xp ye ve Vistaya göre çok iyi bir sistem. Biraz ince ayardan sonra süper oluyor. Rami daha az kullanıyor. Hızlı açılıyor herhangi bir problem çıkarmıyor(donma , sürücü problemleri)

2gbram ve dualcore dengi veya üstü işlemciye sahip arkadaşlara win 7'yi tavsiye ederim. Xp hızlı ama güvenlik çok zayıf hemen virüs kapıyor. Vistada sorunlu bir işletim sistemi ama vista da fena değildi bana göre :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 16 Ağustos 2009; 16:23:01 >
  • kendı sıstemımde kı senın yazdıgın hıg end den daha ıyı gıbı gorunuyor win7 puanım vistadan fazla..xp kurmadıgım ıcın denemedım.
    sagol hocam

@2smoke ne kadar xp cıyse bende o kdar vistacıyım
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.