Şimdi Ara

Windows 8 tanıtıldı; 26 Ekim 00:01'den itibaren satışta ! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.375
Cevap
12
Favori
45.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • XP var orijinal ama kullanmıyordum. 40 $ ile Win8e geçebiliyorsak geçeceğim. En azından korsandan kurtulurum
    Yalnız Win8 uyumluluk konusunda sorun çıkarmaz inşallah.
  • Arkadaslar bilgisi olan varsa su soruma cevap verebilir mi ?

2002 yilinda sakarya universitesinde okurken bize windows xp pro + office orjinal cd vermislerdi, yanliz lisanslar ortak key ile oluyordu, simdi ben bu key ile win 8 e terfi edebilirmiyim ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xcalibure

Evet arkadaşlar bi yarım saat denedikten sonra ilk izlenimlerimi aktarayım. Öncelikle ürünü satıl alma işlemi verilen linkten yapılıyor. Ben ocakta aldım laptopu ama eylül dedim promosyon kodunu aldım. Daha sonra gelen mailde işlemleri yaptıktan sonra kredi kartı bilgilerini de girip en son promosyon kodunu yazan bölümde kodu giriyoruz.Dikkat o alana kadar 79 lira görünüyor fiyat. O alanda promosyon kodunu girdiğimizde 29 liraya düşüyor. Daha sonra işlemleri gerçekleştirip windows 8 in inmesini bekliyoruz.

İnme işlemi tamamlandığında program size iso dosyası olarak mı kaydediyim, dvd yemi basayim yoksa direkt kurayımmı diye soruyor. Burda ben önce iso yaptım bir yere kaydettim daha sonrada kurulumu gerçekleştirdim. Sorunsuz şekilde windows 8 e geçtim. Gerçi windows 8 i kurmadan önce visual studio 2010 uyumlu değil dedi ama kurulumdan sonra visual studio 2010 da gayet normal çalışıyordu.

Kesinlikle şunu söylemeliyimki eğer tablet yada dokunmatik bir pc varsa bu windows 8 bir harika dostum diyeceksiniz orası net. Mükemmel bir iş çıkartılmış bence. Özellikle başlangıç ekranı süper. Bu ekrandaki mesajlaşma kısmında hotmail, facebook, twitter gibi sosyal paylaşım alanlarını ekletebiliyoruz. Daha sonra bu alanlarda mesaj gelirse direkt buraya düşüyor tek tıkla bu mesajlara ulaşıyoruz. Fakat şu anda face ve twitter da sorun var daha sonra giderilecekmiş.

Bu windows tuşumuzun masa üstünde olmaması kafamı çok karıştırdı. Sürekli onu arıyorum. Şu anda tek sıkıntım o. Denetim masasına girmek 10 dakikamı aldı.
    Edit: Birde 7 ye göre ramden çok daha fazla yiyor gibi geldi bana. Mesela mesajlaşmayı açıyorum, hava durumu harita app lerini açıyorum, kapattıktan sonra task manager da gene görünüyor. Kapatmak için masaüstünde sol tarafa geldiğinizde arka planda çalışan ürünler görünüyor. Ordan kapatınca tamamen gittiler. Daha pratik bir yolu varmı daha bulamadım. Sanki 7 ye göre biraz daha yavaş gibi.

Toparlamak gerekirse bence windows 8 mükemmel olmuş. Yakın zamanda bütün pc ler bu win 8 ge geçiş yapar demedi demeyin. Heleki hibrit pc lerden alırsanız bu işletim sistemi mükemmel uyum sağlayacak. Şimdilik bu kadar. Bu da bonusumuz olsun.

Windows 8 tanıtıldı; 26 Ekim 00:01'den itibaren satışta !

Denetim masasına girmek çok kolay eski başlatın olduğu yere gelip sağ tıkla :)

denetim masasından fazlası var acemilik olduğu için başta sıkıntı çekersin hepsi bu.

Metro uygulamlarını kapatmak için 2 yol biliyorum 1.si programın yukarısına gelince el işareti çıkar tıklayıp aşşağı sürüklüyorsun.2.yol ise solda mause ile gelince menü açılır oradan da kapatibilirsin.

windows 7den daha yavas asla değil.şuan bende windows 8 kullanıyorum metroya alıştım direk metroya geçip özelleştirdiğim yerlere hemen girebiliyorum.Buda normal başlatdan daha iyi.

• 29 liraya almş bulunuyorum :) pcyi subatta aldm ama kaytta farklı tarih verdm yaşasn kötülük :)

• Kim derdi ki birgün herkes orjinal windows sahibi olacak. :) Microsoft başta yapacaktı bunu öncekiler neydie öyle 300-400 liraya lisanslar. Bak şimdi ne güzel 29 olmazsa 79. Böyle olursa herkes orjinal alır ve değerde.
    Bende yükledim bu arada windows 7 içeriğimi eskisi gibi aynen aktardı tüm programlarım sorunsuz çalışıyor. Hem laptopa hem masaüstüne aldım birertane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nucLear -- 26 Ekim 2012; 4:19:49 >
  • Arkadaşlar bu arada satın aldığımız Windows 8 PRO içinde Media Center paketi yok. Ekstradan eklemek için 10€ veya 20 lira gibi bir para istiyor. Fakat kısa bir süre içinhttp://windows.microsoft.com/tr-TR/windows-8/feature-packs bu adresden email adresinizi verip ücretsiz media center kodu alabilirsiniz. Bunuda kaçırmayın bence.
  • Ne zaman malum ortamlara düşer?
  • 29 liraya herkes alabiliyor mu? Normalde belli bir tarihten sonra alanlar için ama sanki millet alıyor gibi geliyor bana Sitedeki bilgileri doldurdum. kurulum asistanını çalıştırdım windows 8 üzerinden ama bulunduğunuz bölgede alınamıyor dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 26 Ekim 2012; 5:02:55 >
  • Kurulum tamamlandiktan sonra pc yi yeniden baslatinca isletim sistemini secmemi istedi. Bende windows 8 sectim ve daha sonra su hatayi verdi. buradan sadece bios a gecis yapabiliyorum. windows8 cd sini yada windows 7 yi takip enter deyince hicbir sey olmuyor siyah ekranda kaliyor.
    Ne yapmam gerek?

Türkçe karakter kullanamadim pek mesajda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherleon -- 26 Ekim 2012; 5:53:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• az önce aldım bende. satın alma sebebim arasında güncel yamaları artık w8 in alacağını düşünüyorum ve 29tl uygun bir fiyat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nucLear

Arkadaşlar bu arada satın aldığımız Windows 8 PRO içinde Media Center paketi yok. Ekstradan eklemek için 10€ veya 20 lira gibi bir para istiyor. Fakat kısa bir süre içinhttp://windows.microsoft.com/tr-TR/windows-8/feature-packs bu adresden email adresinizi verip ücretsiz media center kodu alabilirsiniz. Bunuda kaçırmayın bence.

bu iyi oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: nucLear

Arkadaşlar bu arada satın aldığımız Windows 8 PRO içinde Media Center paketi yok. Ekstradan eklemek için 10€ veya 20 lira gibi bir para istiyor. Fakat kısa bir süre içinhttp://windows.microsoft.com/tr-TR/windows-8/feature-packs bu adresden email adresinizi verip ücretsiz media center kodu alabilirsiniz. Bunuda kaçırmayın bence.

2 saate yaklaştı ve bana kod gelmedi hala. (ilki gelmeyince tekrar denedim ve yine gelmedi mailime. spam kutusunda da yok.)

• Sallayarak promosyon kodu alıp 29 lira win8 pro aldım .Bu işte bişi var 29 liraya windows sahibi oldum :D hayırlısıııı

Şuan download oluyor indirdiğim 32 bitmi 64 bitmi oluyor? bi seçenek sormadı hiç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatabo -- 26 Ekim 2012; 7:19:27 >
  • Arkadaslar bende win 8 i 29 tl ye almak istiyorum fakat orj win 7 KEY yok pc de. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hatabo

Sallayarak promosyon kodu alıp 29 lira win8 pro aldım .Bu işte bişi var 29 liraya windows sahibi oldum :D hayırlısıııı

Şuan download oluyor indirdiğim 32 bitmi 64 bitmi oluyor? bi seçenek sormadı hiç

Harbi mi

• quote:

Orijinalden alıntı: Mentalist Zihinbaz

quote:

Orijinalden alıntı: hatabo

Sallayarak promosyon kodu alıp 29 lira win8 pro aldım .Bu işte bişi var 29 liraya windows sahibi oldum :D hayırlısıııı

Harbi mi

Pc de ne yüklü ise ona göre iniyormuş

• * Windows 8 Media Center Paketi, yalnızca Windows.com adresindeki bu promosyon sayfası aracılığıyla ücretsizdir.

Promosyon sayfasını nerden bulcaz.

• Tarih yada model felan sallayın yinede tutuyor. promosyon kodunu kredi kartı bilgilerini girdikden sonra giriceksiniz. Tekrar geri gitmeyin..

• quote:

Orijinalden alıntı: xhromex

Kurulum tamamlandiktan sonra pc yi yeniden baslatinca isletim sistemini secmemi istedi. Bende windows 8 sectim ve daha sonra su hatayi verdi. buradan sadece bios a gecis yapabiliyorum. windows8 cd sini yada windows 7 yi takip enter deyince hicbir sey olmuyor siyah ekranda kaliyor.
    Ne yapmam gerek?

Türkçe karakter kullanamadim pek mesajda

Aynı sorunla bende karşılaştım. Çözümü basit.

ilk olarak

http://www.plop.at/en/bootmanagers.html sayfasına gidip Plop Boot Manager v5.0'i indir. İnen rar dosyasının içinde 500kb lık bir iso dosyası var. Bunu CD'ye yazdır ve pc açılırken bu cd den boot et. Yeni bir boot ekranıyla karşılaşacaksın. Bu sayfada yukarıda ki partition ları dene. 1 tanesiyle windows 8 açılacak. Açıldıktan sonra Disk yönetimine gel. Nasıl gelmeyeceğini bilmiyorsan sol alt köşeye geldiğinde metro arayüzünün simgesi çıkıyor ona sağ tıklaman yeter. Daha sonrasında Disk 0 alanında "System Reserved" ifadesi ni göreceksin. 100 ve 350mb kadar birşey. Bu alana sağ tıklayıp "Bölümü etkin olarak işaretle" demelisin. Sonrasında sorunun düzelir.

• herkese hayirli olsun gule gule kullansin vede hayirli bayramlar.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.