Şimdi Ara

windows açılmıyor imdat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • spyhunter ile bir malware vs. taraması yaptım. tarama sonucunda bilgisayarı yeniden başlattı. başlatmadan önce root mu boot mu ne bir şeyler demiş saf gibi onaylamışım. şimdi pcyi açınca ms dos olarak bir takım yazılar var şöyle
    "verifying dmi pool data" ekranından sonra 30 saniyelik bir ekran geliyor en yukarda "booting debug (legacy)" yazıyor ve bir daha 30 saniye sayıyor ondan sonra ise ;

Options if your HDD is larger than 1 TB:

* Move your boot files to a smaller partition at the start of the HDD.
    * Format the HDD and allow Windows to create a 100MB boot partititon.
    * Shrink and move your partitions with GParted.

Press any key to read more...

yazıyor herhangi bir tuşa basıyorum

Options if you have an OEM/Recovery partition:
    *Format the whole HDD with Active@ Kill Disk.
    *If possible use EasyBCD to relocate the boot files.

ve altında bir çok şey daha yazıyor

format mı atmalıyım ne yapmalıyım başka türlü kurtuluşu yok mu. bios diyeceksiniz. bu bilinen xp deki gibi bir bios yok anlamıyorum. win7 var bende. hatta bilgisayar Dell optiplex 3010. size vereceğim bilgiler bunlar yardıma ihtiyacım var

• Tekrar yeniden başlat. Başlatınca aynı yazılar mı geliyor ? Aynı yazılar geliyorsa. Setup ayarlarına gir. Load default settings tıkla ardından save and exit yap bakalım sonuç ne olucak.
  • evet sonuç aynı ne yazık ki
  • Eğer HDD 1 TB daha büyük ise:

* HDD başında küçük bir bölümü için önyükleme dosyaları taşıyın.
    * HDD Format ve Windows 100MB önyükleme partititon oluşturmanıza olanak sağlar.
    * Shrink ve GParted ile hareket bölümleri.

Bir OEM / Kurtarma bölümü varsa Seçenekleri ise:
    * Active @ Kill Disk ile bütün HDD biçimlendirin.
    * Mümkün kullanımı önyükleme dosyaları taşınmaya EasyBCD edin.

Kabaca türkçesi bu şekil. Ve dediğine göre recovery varsa o şekil sıfırlayın diyor. Yoksa normal şekil formatlayın. Büyük ihtimal dediğin programlardan kaynaklı bir hata olsa gerek. Windows Cd takıp bide onarmayı dene istersen. Yine çözüm alamazisen eğer formatla. Zaten spyhunter ve malware gibi programlar kullandığına göre ya pcne virüs girmiş yada virüs girmiş şüphesindesin :) Yani format yararına olucaktır.

• el mecbur format başka çare yok gibi
  • Evet güzel bi format çek bitiminde gerekli programlarını ve oyunlarını kur. Sonrasında eğer destekliyorsa deepfrezeyi kur ne bilgisayarına artık virüs girer, ne windows herhangi bir hata verir ne bişey olur. Tabi desteklemeyebilir. Desteklemezse sistemin çok iyiyse kaspersky değilse nod32 önerimdir a.virüs programı olarak.
  • deepfreze kurulduktan sonra download edilen şeyler silinir ama dimi. bunu istemiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows uygulamaları açılmıyor
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kurarken C ve D diye seçenekler gelir C kısmı işaretlersin D kısmın tikini kaldırırsın D sürücüsünü himayesine almamış olur. Yani bu durumda bişey indirmeye kalkarsan D sürücüsüne atarsın reset çekince silinmez. Ama c sürücüsüne veya masaüstüne atarsan silinir çünkü masaüstüde C sürücüsüne bağlıdır. D sürücüsüne atman şart. Ek olarak Shift+Sol click(mouse) ile deepfrezeyi istediğin zaman açıp C sürücüsüne oyun, program falan kurmak istersen kurabilir ardından da kapatabilirsin. Deepfreze sayesinde 2 sene yakın pc ye format atmamışlığım olmuştu. Gerçekten şahane bir programdır. Misal çok eskiden elektirik giderdi bilgisayarı açardım hata pc açılmazdı tek çare format format çekerdim elektirik giderdi hop mavi ekran yine format. Sonrasınra bu deepfrezeyi kurunca bilgisayar banamısın demedi.

• deepfreze virali gibisin valla ama iyi fikir bu reklam yazılımlarına karşı. bıktırdı baya. peki bu tarayıcıdaki yer imleri default ayarlara dönermi restart edince
  • :) Abartmıyorum gerçekten öyle. Bu arada evet deepfreze kilitli iken yapılan ayarlamalar reset sonrası geçersiz olur. Al virüsü masaüstüne at :) ardından reset çek o bile kalmaz. Bunun için ya deepfereze kurulmadan önce bütün ayarlamaları yapıp deepfreeyi kurmak yada basit bir işlem olan kilidi açıp ayarları düzenleyip reseti çekmek. Arayüzü de çok basittir.
  • anlıyorum :) öncelikli işim format cdsi edinmem. win7ye ilk defa format atacağım umarım sıkıntı yaşamam
  • Usb yokmu ?
  • var
  • Netin de hızlı ve limitsiz ise herhangi bir yazılım ile alakalı bir siteden w7 iso dosyasını temin edebilirsin. Devamında rufus adlı programla indirdiğin isoyu usb yazdırabilir. Basit ufak tefek setup ayarlarıyla ilk okunuşu cdden değilde usb göre ayarlayıp cdden format atıyormuş gibi usbden de format atabilirsin.
  • hmm araştırdım da biraz meşakkatli görünüyor. olmazsa öyle yaparım
  • Setup ayarlarını yapabilirsen. İsoyu usb yazdırma konusunda yardımcı olurum. Sıkıntı yok. Genelde buralardayımdır.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_45892475/tm.htm buradaki işlemi uyguluyorum?
  • Evet burdaki de işe yarar. Bendeki w7 isoyu usb yazdırdım sorunsuz şekilde yazdırdı. Bu arada indireceğin w7 iso sisteminin msdn(orjinal) olmasına dikkat et. Piyasada entegre işletim sistemleri bir dünya. Entegre işletim sistemleri senin benim gibi kişiler tarafından keyfe göre program eklenip, keyfe göre sistem ayarlarıyla oynanıldığı sistemler olduğu için sorunlu oluyor. Bu sebeple birçok kişi format atar. Gelir derki ben daha yeni format attım işte yine de pc sorunlu diye :) İşte o sebepledir çoğunlukla. O yüzden sağlam bir link bulup indirmeye bak.
  • usbye yazdırırken "win7 usb/dvd download tool" %99 a gelince "we were unable to copy your files. please check your USB device and selected ISO file and try again" hatası veriyor. birden çok iso dosyası denedim sonuç yine aynı. internette benzer sorun yaşayanlar da varmış çözüm olarak çalıştır>cmd>diskpart ... vs. ordan formatlamışlar usb yi. herkesin problemi çözülmüş. bi benimki çözülmedi. her adımı doğru uyguladığımdan eminim. çıldırmak üzereyim

• Şunu indir kur usbye isoyu en iyi yazdırma programıdır bana göre.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.