Merhaba arkadaşlar, şuan kullanmakta olduğum masaüstü bilgisayarım 2007 yılına ait ve xp yüklü artık 7 yapmak istiyorum. google chrome bile xp için artık güncelleme yapmayacak diye sürekli mesaj geliyor sağ üstten :) sistem özelliklerini resim olarak paylaşıp kaldırıp kaldıramayacağını öğrenmek istiyorum. işlemleri nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum.var olan dosyaları yedekleme ve win7 yi kurma gibi. aşama aşama anlatacak arkadaşlar olursa çok memnun kalırım.
sistemin w7 yi kaldırır. öncelikle w7 nn iso dosyası lazım sana daha sonra iso dosyasını usb yada dvd ye yazdırman lazım. sonra boot ekranında usb yada dvd yi seçmen lazım sonrası kolaydır.
veri yedekleme işine gelince bilgisayarımda hdd kaç bölüm c ve d varsa c deki önemli verilerini d ye yedeklersin sonra c ye w7 yi yüklersin d ye bişey yapmazsan dosyaların d de kalır.
yada işini garantiye almak için dvd yada harici disk gibi bi aygıta verilerini yüklersin. dahili diskini sıfırdan format atıp sistemini kurarsın.
zeki1981
kullanıcısına yanıt
biraz araştırdığım kadarıyla bir sitede win7 profesyonel 32bit olan kurulum dosyasını iso şekilnde buldum ancak indirmedim emin olamadığım için.doğruysa onu indirmelimiyim? bilgisayar kapasite bölümlerim şu şekilde: c 146gb(104gb dolu) d 319 gb (25.6gb dolu) özel belgelerim ve verilerim d'de. sistem ve bilgisayar dosyaları c'de sanırım c'dekileri d'ye aktarımından bahsettiniz. harici aygıtım malesef yok bu yöntemi yapabilirim.