Şimdi Ara

Wireless sorunu (ağlıcam artık sinirden bıktım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hp 15-R103NT K1G23EA model laptopum var. Uzun zamandır kablosuz internet sorunum var. sürekli olarak internetim kopuyor ve sorunu çöz dediğim zaman çözemiyor. bilgisayarı baştan başlatıyorum bazen düzeliyor bazen 4-5 defa baştan başlatınca düzeliyor. aradan 1-2 saat geçiyor yine gidiyor internet. bazen sorunu çöz diyince tek seferde çözüyor bazen çok uğraşıyorum.

böyle bir simge çıkıyor sağ altta

aygıt yöneticisini açtığımda böyle gözüküyor

sağ tıklayıp özellikler dediğimde böyle yazıyor

sonra donanım değişikliklerini tara dediğimde o simge de tamamen gidiyor ve sanki hiç wireless kartım yokmuş gibi gözüküyor

lütfen bir çare bulun gerçekten çok moralim bozuk kırcam en sonunda laptopu :((

• laptopa bios update yap.hp sitesinde var. ve wifi aygiti icin guncel yazilimida yukle.bios update sonrasi pili sök tak yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

laptopa bios update yap.hp sitesinde var. ve wifi aygiti icin guncel yazilimida yukle.bios update sonrasi pili sök tak yap

Sağol dostum bi deneyeyim

• Wi-fi adapter aygıt kopya kimliğiniwww.devid.info sitesinden aratıp gerekli sürücüyü indirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agentwho -- 6 Eylül 2016; 10:34:17 >
  • muhtemelen sorun driver ile alakalı.aynı model cihazlarda farklı model wireless kartlar kullanılabiliyor.güncel driver ı kurup indirin.eski driver ile alakalı sürücüleri öncesinde silin

bir ihtimal modem arayüzünden wireless kanal ını değiştirip bir deneyin
  • arkadaşlar dediklerinizi yaptım hala aynı. acaba wireless kartı arızalı olabilir mi?
  • bilgisayar aygıtı bulamıyor yani wireless arızalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yarra Bandı

bilgisayar aygıtı bulamıyor yani wireless arızalı.

peki nasıl düzelir bu? yani bilgisayar tamircisine versem kaça yapar ne kadar sürer?
  • quote:

Orijinalden alıntı: perdono fotefatofatoyo

quote:

peki nasıl düzelir bu? yani bilgisayar tamircisine versem kaça yapar ne kadar sürer?

aygıt yöneticisinden driveri'i silip , bilgisayarı yeniden başlatıp wireless'in driverini yeniden kurmayı dene.

olmazsa format at. yine olmazsa wireless kart ölmüştür.

tamirci hakkında bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 6 Eylül 2016; 13:34:38 >
  • quote:

quote:

quote:

aygıt yöneticisinden driveri'i silip , bilgisayarı yeniden başlatıp wireless'in driverini yeniden kurmayı dene.

olmazsa format at. yine olmazsa wireless kart ölmüştür.

tamirci hakkında bilgim yok.

Teşekkürler dostum

• Ucuzundan bir wireless adaptör al ve kurtul

• quote:

Orijinalden alıntı: Mahir0606

Ucuzundan bir wireless adaptör al ve kurtul

nerden alcam onu dostum. nasıl takcam laptopa hiç bilgim yok??
  • quote:

quote:

Teknoloji mağazalarına giderek, wireless adaptör almak istiyorum de. Uygun fiyatlı bir şey alırsın. Gerekirse laptopunu da yanında götür, orada kurulumunu yapsınlar.

• quote:

quote:

quote:

Teknoloji mağazalarına giderek, wireless adaptör almak istiyorum de. Uygun fiyatlı bir şey alırsın. Gerekirse laptopunu da yanında götür, orada kurulumunu yapsınlar.

Teşekkürler. O aleti alınca o alet üzerinden mi bağlancam İnternete. Laptopun kendi kablosuzuna gerek kalmayacak mı.

• http://m.n11.com/tp-link-tl-wn725n-150mbps-usb-nano-wifi-adaptor-P41230258

Bu tarz urunler isinizi gorur
    Ama bence biraz daha kurcalayin

• quote:

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler. O aleti alınca o alet üzerinden mi bağlancam İnternete. Laptopun kendi kablosuzuna gerek kalmayacak mı.

Evet hocam doğrudur, gerek kalmayacak laptopun kablosuzuna.

• quote:

Orijinalden alıntı: rockerroll

http://m.n11.com/tp-link-tl-wn725n-150mbps-usb-nano-wifi-adaptor-P41230258

Bu tarz urunler isinizi gorur
    Ama bence biraz daha kurcalayin

teşekkürler arkadaşlar yarın alıcam teknosadan :)
  • Merhabalar,

Yaşadığınız sorun wireless kartıyla ilgili gibi durmuyor. Bilgisayarlarda yazılımlar da donanımlar da ihtimaller üstüne çalışmaz. 1 ve 0 mantığı vardır. Yani ya tam çalışır ya hiç çalışmaz. Tahminimce wireless kartınızın Windows 10 sürücüleri mevcut değil ya da doğru sürücü yazılımı yüklü değil. Diğer bir yandan modeminiz firmware güncellemesine ihtiyaç duyuyor olabilir. Benzer sorunu yaşayıp bu şekilde çözdüğümü biliyorum çünkü.

Kablosuz modemler radyo sinyalleri yayarak çalışır. Türkiye'de wireless modem ile 14 farklı kanal üzerinden yayın yapabilirsiniz. Teorik olarak 1, 6 ve 11 nolu kanallar birbirlerinden herhangi bir karışma olmayacak kadar geniş aralıklarla ayrılmışlardır. Modeminiz eski ise kanal sayısı 11 olarak gözükebilir, problem değildir çünkü en çok kullanılan kanallar 1,6 ve 11'dir. Çevrenizde bulunan diğer wireless cihazlardan daha baskın bir ayar yapmak isterseniz modeminizin ayarlarını yalnızca 2.4 GHz bandında yayın yapacak şekilde, 802.11 N standartında (özellikle dikkat çekmek istiyorum, a/b/g/n tarzı çoklu seçimler yapmayın, sadece N olsun) ve 20 MHz aralığında çalıştırın. Belki bu da sorununuzu çözmeye yardımcı olacaktır. Bu ayarlardan sonra modeminizin daha çok çekim gücü sergilediğini ve evinizin daha uç köşelerinden internete girebildiğinizi göreceksiniz.

Sonuç olarak yukarıdaki şekillerde sorununuz düzelmezse ekstra anten almayı deneyebilirsiniz. Alacağınız antenin Windows 10 sürücülerinin mevcut olduğuna emin olunuz. Aksi takdirde aynı sorunu yaşayabilirsiniz.

Son bir tavsiye olarak Dark RangeMax 300Mbps Çift Antenli Wireless-N USB Adaptör ürününü önerebilirim. Fiyat olarak uygun ve 300 Mbps'lik bir antendir.
    http://www.hepsiburada.com/dark-rangemax-300mbps-cift-antenli-wireless-n-usb-adaptor-dk-nt-wdn300hp2a-pm-bd100767

• quote:

Orijinalden alıntı: pltrsn

Merhabalar,

Yaşadığınız sorun wireless kartıyla ilgili gibi durmuyor. Bilgisayarlarda yazılımlar da donanımlar da ihtimaller üstüne çalışmaz. 1 ve 0 mantığı vardır. Yani ya tam çalışır ya hiç çalışmaz. Tahminimce wireless kartınızın Windows 10 sürücüleri mevcut değil ya da doğru sürücü yazılımı yüklü değil. Diğer bir yandan modeminiz firmware güncellemesine ihtiyaç duyuyor olabilir. Benzer sorunu yaşayıp bu şekilde çözdüğümü biliyorum çünkü.

Kablosuz modemler radyo sinyalleri yayarak çalışır. Türkiye'de wireless modem ile 14 farklı kanal üzerinden yayın yapabilirsiniz. Teorik olarak 1, 6 ve 11 nolu kanallar birbirlerinden herhangi bir karışma olmayacak kadar geniş aralıklarla ayrılmışlardır. Modeminiz eski ise kanal sayısı 11 olarak gözükebilir, problem değildir çünkü en çok kullanılan kanallar 1,6 ve 11'dir. Çevrenizde bulunan diğer wireless cihazlardan daha baskın bir ayar yapmak isterseniz modeminizin ayarlarını yalnızca 2.4 GHz bandında yayın yapacak şekilde, 802.11 N standartında (özellikle dikkat çekmek istiyorum, a/b/g/n tarzı çoklu seçimler yapmayın, sadece N olsun) ve 20 MHz aralığında çalıştırın. Belki bu da sorununuzu çözmeye yardımcı olacaktır. Bu ayarlardan sonra modeminizin daha çok çekim gücü sergilediğini ve evinizin daha uç köşelerinden internete girebildiğinizi göreceksiniz.

Sonuç olarak yukarıdaki şekillerde sorununuz düzelmezse ekstra anten almayı deneyebilirsiniz. Alacağınız antenin Windows 10 sürücülerinin mevcut olduğuna emin olunuz. Aksi takdirde aynı sorunu yaşayabilirsiniz.

Son bir tavsiye olarak Dark RangeMax 300Mbps Çift Antenli Wireless-N USB Adaptör ürününü önerebilirim. Fiyat olarak uygun ve 300 Mbps'lik bir antendir.
    http://www.hepsiburada.com/dark-rangemax-300mbps-cift-antenli-wireless-n-usb-adaptor-dk-nt-wdn300hp2a-pm-bd100767

Merhaba. uzun cevabınız için öncelikle teşekkür ederim :) modem ile ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum çünkü evde 3 bilgisayar 4 telefon kullanıyoruz interneti. hiç birinde sorun yok sadece benim laptopta var. ben de önerdiğiniz ürüne benzer bir wireless adaptör aldım dün. Tp Link marka flash bellek gibi küçük antensiz bir şey ama mükemmel. gerçekten internet çok iyi çekiyor ve oldukça hızlı. hiç kopma olmadı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.