Şimdi Ara

Wizard Rehberi ve Wizard Toplanma Noktası (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.459
Cevap
16
Favori
182.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: azzek

@Fabrice 'nin de dediği gibi gerçekten herkes kendi alıştığı build daha iyi gibi...Konuyu uzun süredir takip etsemde ilk defa yazıyorum..

Hemen hemen tüm paylaşılan build'leri denedim ama en son hell act 3e e başadıkdan sonra pek değiştirmedim...Biraz yakın vurur kaçar uzaktan vururum diyenler için

Build:http://eu.battle.net/d3/en/calculator/wizard#WiSXOm!aYf!cbZcYc

Not: Şuan infernodayım ve sk' ya ilk gittiğimde 2-3 dk içinde kesmiştim ''arcon coolddown süredi o kadardı '' ...Eliteler konusunda ise sadece sarı olana atak yapıp yanındakiler immune olanlar da sorun var onun dısında haritayı tek başıma full temizledim ve eliteler dısında diğer moblardan yanıma yaklaşabilen olmadı ve söylendiği gibi zor gelmedi tabiki bu bölümde şimdilik değil :D

Hp:44k, Dps:18k Armor:2400 civarı falan ama 55 lvl itemleri kullandığım için genelde armor düşük kaldı...

Tavsiyeler üzerine mirror image'yi energy armor yerine kullanmak istedim bir ara ama yakanıp infernoda tek yiyebildiğim için geri eski buildime döndüm :)

Builde, özelliklede runelere yorumu tavsiyeleri olan arkadaşlar varsa sevinirim....

Passive'lerden Galvanazing Ward yerine Critical Mass'i kullanıp bir deneme yapılabilir. Critic vuruşlar tüm büyülerin cooldown'unu 1 saniye düşürme şansına sahip. Hem Diamond Skin hem de Archon için cooldown'ları düşürebilirsiniz. Doğrusu ben kendim denedim de çok başarılı buldum diye söylemiyorum, bir fikir olarak denemek istersiniz diye yazdım.

Electrocute'un Hell olsun Inferno olsun bayağı iş yapacağını düşünüyorum. Mob'dan sıçrama özelliği sayesinde ekranın köşesindeki mob'a attığınızda göremediğiniz kadar uzaktakilere de sıçrayarak hasar veriyor. Elite - champion pack'lere bir işe yaramaz tabi, onlar dan dun dalıyorlar ama ite kopuğa karşı bayağı başarılı. Bir de critical mass ile birleşince cooldown'ları hissedilir mertebelerde düşürüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

Infernoda archon nasil kullaniyorsunuz? Elitlerdn kacmaktan en fazla 5sn kullanabilisiniz onda da hareket kabiliyetinizi sinirlar. 2 dk da 5sn dusunuldugunde faydadan cok zarari var bosu bosuna skill slotunu dolduruyor.

Archon'u sadece sağ tuş skill'ile kullanınca evet 5 sn faydalanabiliyor ama kesinlikle eliteler içinize geldiğinde kaçmak yerine sol tuş skillini deneyin...

Tek vuruşda 65 k damege verdiği gördüm ve acrhon süresi birinceye kadar olabildiğince vurabiliyorsunuz...Zincirli olanlarda işe işe yaramadı araya aldıkları an öptüler onun dışında güzeldi :)

Nedenini bilmiyorum kullanılan runemi yokse itemlermin bonuslardan dolayımı bakmadım ama sol skill pata-küte yere vurdukca nerdeyse yüzde 20-30 olan hp bir anda full doluyor...

@Fabrice, saolasın akşam mutlak denicem critical mass'ı...Sol tuşa spectral blade yerine ise henüz daha iyi bişi bulamadım...Electrocute'yi hangi rune ile kullanıyorsunuz ? Zaten elite dışındakiler max. blade menziline geldiği an bir çizik atmak yeterli ama tabi ilerde riskli olabilir yakın durmak zorunda olduğum için ölmedikleri an gelip çizerler, zombi bile 15 vuruyor denk getirince )

• quote:

Orijinalden alıntı: Fabrice

quote:

@Fabrice 'nin de dediği gibi gerçekten herkes kendi alıştığı build daha iyi gibi...Konuyu uzun süredir takip etsemde ilk defa yazıyorum..

Hemen hemen tüm paylaşılan build'leri denedim ama en son hell act 3e e başadıkdan sonra pek değiştirmedim...Biraz yakın vurur kaçar uzaktan vururum diyenler için

Not: Şuan infernodayım ve sk' ya ilk gittiğimde 2-3 dk içinde kesmiştim ''arcon coolddown süredi o kadardı '' ...Eliteler konusunda ise sadece sarı olana atak yapıp yanındakiler immune olanlar da sorun var onun dısında haritayı tek başıma full temizledim ve eliteler dısında diğer moblardan yanıma yaklaşabilen olmadı ve söylendiği gibi zor gelmedi tabiki bu bölümde şimdilik değil :D

Hp:44k, Dps:18k Armor:2400 civarı falan ama 55 lvl itemleri kullandığım için genelde armor düşük kaldı...

Tavsiyeler üzerine mirror image'yi energy armor yerine kullanmak istedim bir ara ama yakanıp infernoda tek yiyebildiğim için geri eski buildime döndüm :)

Builde, özelliklede runelere yorumu tavsiyeleri olan arkadaşlar varsa sevinirim....

Passive'lerden Galvanazing Ward yerine Critical Mass'i kullanıp bir deneme yapılabilir. Critic vuruşlar tüm büyülerin cooldown'unu 1 saniye düşürme şansına sahip. Hem Diamond Skin hem de Archon için cooldown'ları düşürebilirsiniz. Doğrusu ben kendim denedim de çok başarılı buldum diye söylemiyorum, bir fikir olarak denemek istersiniz diye yazdım.

Electrocute'un Hell olsun Inferno olsun bayağı iş yapacağını düşünüyorum. Mob'dan sıçrama özelliği sayesinde ekranın köşesindeki mob'a attığınızda göremediğiniz kadar uzaktakilere de sıçrayarak hasar veriyor. Elite - champion pack'lere bir işe yaramaz tabi, onlar dan dun dalıyorlar ama ite kopuğa karşı bayağı başarılı. Bir de critical mass ile birleşince cooldown'ları hissedilir mertebelerde düşürüyorlar.

Dediğin skili aksam deniyeceğim hocam yanlız critik vurusu artırmak için nasıl itemler bulmamız lazım silah harici hangi itemlerde critik var

birde ah den bu offhand sourcelerin dmglerine göre arama yapmak istiyorum varmı öyle bi seçenek ah de

• quote:

Orijinalden alıntı: 3ddark

quote:

Orijinalden alıntı: Fabrice

quote:

Dediğin skili aksam deniyeceğim hocam yanlız critik vurusu artırmak için nasıl itemler bulmamız lazım silah harici hangi itemlerde critik var

birde ah den bu offhand sourcelerin dmglerine göre arama yapmak istiyorum varmı öyle bi seçenek ah de

Alıntıları Göster
    quote:

aynı şeyi bende araıyorum ama bu akşamki düzenleme ile getirecekler sanırım damage adını bonus damage olarak değiştirecekler silah harici itemlardaki bu sayede ah da arayabileceğiz.

bende acaba nasıl olacak bu archonda adamlar dibimize girince diye düşünüyordum çok denemeden önce. ama arcon sadece ofansif değil armor ve resistleri de arttırıyor aynı şekilde mause sol tık tışı çoğu canavarı zıplattığı için dibinize girselerde vuramıyorlar. uzaktan gelene kadar sağ tık sonrada sol tık ve q ile alayını kesiyorsunuz önünüze serilen leşlerden gelen health golbelarda cabası. aynı zamanda archona geçmeden önce enery armor basarsanız energy armor aktif kalıyor sanırım. ki uzunca verdiğiniz damageden sonra ölseniz bile ölene kadar verdiğiniz damage başka hiçbir şeyle veremeyeceğiniz kadar fazla oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: thsn_can

quote:

aynı şeyi bende araıyorum ama bu akşamki düzenleme ile getirecekler sanırım damage adını bonus damage olarak değiştirecekler silah harici itemlardaki bu sayede ah da arayabileceğiz.

bende acaba nasıl olacak bu archonda adamlar dibimize girince diye düşünüyordum çok denemeden önce. ama arcon sadece ofansif değil armor ve resistleri de arttırıyor aynı şekilde mause sol tık tışı çoğu canavarı zıplattığı için dibinize girselerde vuramıyorlar. uzaktan gelene kadar sağ tık sonrada sol tık ve q ile alayını kesiyorsunuz önünüze serilen leşlerden gelen health golbelarda cabası. aynı zamanda archona geçmeden önce enery armor basarsanız energy armor aktif kalıyor sanırım. ki uzunca verdiğiniz damageden sonra ölseniz bile ölene kadar verdiğiniz damage başka hiçbir şeyle veremeyeceğiniz kadar fazla oluyor.

Suana kadar edindiğim izlenimlere göre, archon skillinden önce yaptığınız ve aktif olan diamond skin, armor skilleri, damage buff'lar aktif olarak archon ile kullanılabiliyor ama mirror image kullanılamıyor...

* bu arada archonun sol klik taktiğini bu aksam deneyeceğim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim wizard 41 lvl ama masllah ayakta duramiyor. Itemlari hep int verenlerden kastim int 835 falan oldu. Ama gelen öldürüyo giden öldürüyor. hp 3800 civari. 2. zorluk seviyesinde kalede soul eater geliyor 3 tane gecemedim onlari bir türlü. Iceri girmem ile ölmem bir oluyor. Yanlis skillei falan mi kullaniyorum anlamadim. tornado,elmas skin, frost nova, energy armor,u kullaniyorum. Varmi bir fikri olan ne yapmliyim?
  • Pasifler:

Critical Mass
    Reduce Cooldown %15 Pasifi
    20 Arcane Power + Saniyede 2 AP Pasifi

Diğerleri:

Frost Nova (%15 chance to critical hit rune'u ile birlikte)
    Diamond Skin (iki kat damage reduction arttıran rune)
    Meteor (Meteor Shower Rune'u)
    Blizzard (AP gereksinimini 20'ye düşüren rune)
    Energy Armor (20 AP veren Rune)
    Shock Pulse (ilk sıradaki rune)

---

Bu şekilde ne oluyor? Diamond açıp dalıyorum ortama, 6 saniye geçmeden Frost Nova, Blizzard ve allah ne verdiyse Meteor yardırıyorum. Meteordan zaten zebellah gibi ateş topları yağıyor. Bunlar illaki critical hit yapıyor ve hop Critical Mass pasifi sayesinde Frost Nova ve Diamond birden sıfırlanıyor. (Normalde ikisinin dolmasını beklersen öldün gittin). Hemen vuruyorum frostu diamondı, yine yardırıyorum shock pulse blizzard meteor allah ne verdiyse, hop yine sıfırlanıyor. Karşınızdakiler ölene kadar bu yönteme devam. Ayrıca bu skillerle tam bir efekt şöleni oluyor, şiddetli vuruşlarla etrafa dağılıp parçalananlar mı dersin, meteor sayesinde ortamın cehenneme dönmesi mi dersin ne ararsan var kan gövdeyi götürüyor.

Olay budur bence arkadaşlar. Hadi geçmiş olsun. Hell'de pek duramıyorlar karşımda.

Aslında bu yöntem sayesinde Archon da kullanmak istiyorum ama Archon'un cd'si anasının nikahı kadar, critical mass bile kurtarmıyor. O dolana kadar işim biter zaten.

Sonuç olarak: Critical Mass candır. Wizard'ın çekirdeği, can noktasıdır bu pasif.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 30 Mayıs 2012; 17:39:13 >

• Electrocute ile ya Chain Lightning (6 mahlukata vuran) ya da Surge of Power (her hasar verdiğin mob başına 1 AP veren) rune'u kullanıyorum.
    quote:

@Fabrice, saolasın akşam mutlak denicem critical mass'ı...Sol tuşa spectral blade yerine ise henüz daha iyi bişi bulamadım...Electrocute'yi hangi rune ile kullanıyorsunuz ? Zaten elite dışındakiler max. blade menziline geldiği an bir çizik atmak yeterli ama tabi ilerde riskli olabilir yakın durmak zorunda olduğum için ölmedikleri an gelip çizerler, zombi bile 15 vuruyor denk getirince )

• aranızda wizard açtığından pişman olan ya da iyi ki wizard açmışım diyenleriniz var mı
  • Beyler sadece göz atın, kafanıza yatarsa kullanmak isterseniz farkı görüceksiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_61485297/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: macgdestor

Beyler sadece göz atın, kafanıza yatarsa kullanmak isterseniz farkı görüceksiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_61485297/tm.htm

Şuan hangi hangi bölümdesiniz bilmem ama infernoda life regen falan yalan olursun eliteler geldiğinde :)

Gerçi ilk köye girmeden yoldaki zombi bile 15 k yı koyunca 300-500 life artsın diye gezelerim dersen sorun yok...Bu nedenle bonus olarak damage+hp veren itemler kesinlikle öncelikli tercih benim için...

İnfernodaki arkadaşlar malum item olmadan gelen geçen pas pas yapıyor, öncelikli olarakda iyisinden bir staf alsak act 3 e kadar bize yetecek ne olabilir ?

Fiyat olarakda bir kaç milyon goldu geçmicek ne olabilir, sizler neler kullanıyorsunuz ? Dps ler ne kadar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

Pasifler:

Critical Mass
    Reduce Cooldown %15 Pasifi
    20 Arcane Power + Saniyede 2 AP Pasifi

Diğerleri:

Frost Nova (%15 chance to critical hit rune'u ile birlikte)
    Diamond Skin (iki kat damage reduction arttıran rune)
    Meteor (Meteor Shower Rune'u)
    Blizzard (AP gereksinimini 20'ye düşüren rune)
    Energy Armor (20 AP veren Rune)
    Shock Pulse (ilk sıradaki rune)

---

Bu şekilde ne oluyor? Diamond açıp dalıyorum ortama, 6 saniye geçmeden Frost Nova, Blizzard ve allah ne verdiyse Meteor yardırıyorum. Meteordan zaten zebellah gibi ateş topları yağıyor. Bunlar illaki critical hit yapıyor ve hop Critical Mass pasifi sayesinde Frost Nova ve Diamond birden sıfırlanıyor. (Normalde ikisinin dolmasını beklersen öldün gittin). Hemen vuruyorum frostu diamondı, yine yardırıyorum shock pulse blizzard meteor allah ne verdiyse, hop yine sıfırlanıyor. Karşınızdakiler ölene kadar bu yönteme devam. Ayrıca bu skillerle tam bir efekt şöleni oluyor, şiddetli vuruşlarla etrafa dağılıp parçalananlar mı dersin, meteor sayesinde ortamın cehenneme dönmesi mi dersin ne ararsan var kan gövdeyi götürüyor.

Olay budur bence arkadaşlar. Hadi geçmiş olsun. Hell'de pek duramıyorlar karşımda.

Aslında bu yöntem sayesinde Archon da kullanmak istiyorum ama Archon'un cd'si anasının nikahı kadar, critical mass bile kurtarmıyor. O dolana kadar işim biter zaten.

Sonuç olarak: Critical Mass candır. Wizard'ın çekirdeği, can noktasıdır bu pasif.

Bu aksam bu buildi deneyeceğim gercekten cok mantıklı duruyor. Özellikle critical mass ve frost nova ortak kullanımı var!!!
    Ayrıca Blizzard ve meteor kullanarak daha fazla critical vurma şansı arttırılmış.
    Zaten pasif olarak da cooldown düşürme yani daha fazla skill kullanma olayına gidilmiş dengeli ve üzerinde düşünülmüş bir build...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: xwq

Benim wizard 41 lvl ama masllah ayakta duramiyor. Itemlari hep int verenlerden kastim int 835 falan oldu. Ama gelen öldürüyo giden öldürüyor. hp 3800 civari. 2. zorluk seviyesinde kalede soul eater geliyor 3 tane gecemedim onlari bir türlü. Iceri girmem ile ölmem bir oluyor. Yanlis skillei falan mi kullaniyorum anlamadim. tornado,elmas skin, frost nova, energy armor,u kullaniyorum. Varmi bir fikri olan ne yapmliyim?

HP en az o yüzden sorun yaşıyorsun. Ben de 41. lvl wizardım ama 10k üzeri hp var. Sadece int veren itemları kullanmamalısın, bütün itemların hem int hem vitality vermeli.
    Eğer paran varsa auction housedan bütün itemlarını yenile derim. Bu oyun başka türlü oynanmıyor. Eğer sadece kendi bulduğum itemlarla oynamaya kalksaydım şu an hala 3k hp 300-500 de dps im olurdu.
    AH sayesinde 1500 üzeri dps ve 10k üzeri hp var. Nightmare de rahat ilerliyorum artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: NaturaLweeD_

aranızda wizard açtığından pişman olan ya da iyi ki wizard açmışım diyenleriniz var mı

İyi ki wizard açmışım diyorum ama 60 level ve itemlerde nirvanaya ulaştıktan sonra tabii ki diğer karakterlere geçeceğim. Wizard çok güçlü. Öyle böyle değil baya bi güçlü. Ama build seçimi diğer sınıflardan daha çok önem taşıyor.

@syalcin1907, Sağolasın, Shock Pulse ile ilgili güncelleme yaptım onun yerine Electrocute + Chain Lightning Rune u denenebilir. 6 moba birden vuruyorsun Chain Lightning ile ve crit şansın artıyor. Ama shock pulse'da da knockback özelliği var. İkisi de güzel ama ben şu an Electrocute deniyorum Shock Pulse yerine.

Ayrıca attack speed %'si arttıran silahlar önemli bu konuda. Ne kadar hızlı vurursan o kadar çabuk sıfırlanacak çünkü Diamond ve Frost Nova. Bu detaya da dikkat etmek gerek.

• yahu şu frost novaya birtürlü alışamadım :))
    Bi iki kere dedim kullanayım şunu sevmedim efektif kullanamıyorum novayı rangesi düşük geliyor bana zira mob onun rangesine girdiği bölge benim için tehlike sınırı oluyor
    Ben tek atak skili gidiyorum çokta başarılı buluyorum.

http://eu.battle.net/d3/en/calculator/wizard#ZPXmOS!YgW!bZZbcZ

Arcane yetermi demeyin rahat rahat yetiyor çokta güzel dmg yaslıyor.

Critiki dün konu açan arkadasın tavsiyesi üzerine aldım
    yanlız iki sorum var.
    1-Critik şansı artırmak için ne yapmak gerekli hangi itemlerde critik özelliklere abanmak lazım.

2- Critik vurdugunu göstermiyor değilmi oyun critik vurdugun zaman sadece dmg 30sa 60k yani 2 katı gösteriyor.

Birinci sorum önemli benim için critik build üzerine oynayan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim

• quote:

yahu şu frost novaya birtürlü alışamadım :))
    Bi iki kere dedim kullanayım şunu sevmedim efektif kullanamıyorum novayı rangesi düşük geliyor bana zira mob onun rangesine girdiği bölge benim için tehlike sınırı oluyor

yanlız iki sorum var.
    1-Critik şansı artırmak için ne yapmak gerekli hangi itemlerde critik özelliklere abanmak lazım.

2- Critik vurdugunu göstermiyor değilmi oyun critik vurdugun zaman sadece dmg 30sa 60k yani 2 katı gösteriyor.

Birinci sorum önemli benim için critik build üzerine oynayan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim

Itemlarda farketmez Critical özelliğini arttıran her itemi kullanabilirsin. Ama bundan da önemlisi Frost Nova'yı %15 Critical şansını arttıran rune'u ile kullanmak.

Şöyle yaparsın, Diamon açıp mobların arasında dalarsın, dalar dalmaz frost novayı koyarsın (5'den fazla mob bu skilli yediğinde bu moblar donmuş haldeyken onlara vurduğunda %15 critical chance'ın arttıyor), donduklarında da diğer güçlü skillerini yardırırsın üzerlerine.

Tek dezavantaj var, elitlerde frost nova 1 saniye anca etki ediyor, sonra çözülüyorlar geri. Onlara daha çözüm bulamadım :) Kaça kaça öldürüyorum artık.

Bu arada dün hell'de skeleton king'i bu build ile neredeyse HP yarıya düşmeden kestim. HP 17k civarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 31 Mayıs 2012; 10:26:34 >

• Bu da benim wizard buildim şu an 50 lvlim nightmare act4 yeni geçtim şunu belirtmek isterim hydra skilli gerçekten benim vazgecilmezim oldu benden çok o vuruyor moblara tabi bosslarda onu diamond skin ile değiştiriyorum buda build

http://eu.battle.net/d3/en/calculator/wizard#acYRSO!cXf!aYZbZb
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

yahu şu frost novaya birtürlü alışamadım :))

yanlız iki sorum var.

Itemlarda farketmez Critical özelliğini arttıran her itemi kullanabilirsin. Ama bundan da önemlisi Frost Nova'yı %15 Critical şansını arttıran rune'u ile kullanmak.

Şöyle yaparsın, Diamon açıp mobların arasında dalarsın, dalar dalmaz frost novayı koyarsın (5'den fazla mob bu skilli yediğinde bu moblar donmuş haldeyken onlara vurduğunda %15 critical chance'ın arttıyor), donduklarında da diğer güçlü skillerini yardırırsın üzerlerine.

Tek dezavantaj var, elitlerde frost nova 1 saniye anca etki ediyor, sonra çözülüyorlar geri. Onlara daha çözüm bulamadım :) Kaça kaça öldürüyorum artık.

Bu arada dün hell'de skeleton king'i bu build ile neredeyse HP yarıya düşmeden kestim. HP 17k civarı.

Mobların içine girmeyi sevmim :)) benim işim uzaktan yanıma yaklaşan olursa çekiyorum gölgeleri ölmezse ardına diamond zaten kesin ölüyor ölmezse pot basıyorum yine ölmezse yapacak bişey yok kaçışşşşş

• Spectral Blade kullanan bir Ben miyim acaba?
    Melee takılmak hoşuma gidiyor.
  • http://us.battle.net/d3/en/calculator/wizard#bRlXSO!YgW!bbbaYY

Buda benim kullandığım build hell deyim şuan ve eski build göre cok işe yaradığını gördüm.İnfernoda ne olucak görücez ama itemler çok önemli ve dps abanıp armor takviyesi yaparak aynen devam edebilirim diye düşünüyorum.

hp 22k
    dps 6500(artması gerekiyor .. )
    armor 4500

Yorumlarınızı alabilirmiyim.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.