Şimdi Ara

WP8 İN AKICILIK PROBLEMİ ( İos >Android >wp8 ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
3.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar akıcılığı ekrana basılı tutarak anlıyoruz çok faydalı konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf ne saçmalamış diye girdim konuya.

• Ne zamandır kullanıyorum cihazı sen diyince biraz uğraştım ve fark ettim . Fakat bu diğer platformlarla kıyaslama sebebi olamaz. Artı olarak alt seviye lumialar ile üst seviye bir android i karşılaştırıyorsunuz .

• saçma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS4

Arkadaşlar heryerde insanlar wp8 çok akıcı vs. diyor ama bu yorumları neye göre yapıyorlar bilmiyorum. Bendede L920 var daha önce , ios ve android 4.1 jb filan kullandım. Kıyaslamam gerekirse en akıcısı ios tu ondan sonra android jelly bean geliyordu. Şimdi ise wp8 kullanıyorum ama bana göre akıcı değil.

Wp8 in tek akıcı olduğu yer , hızlıca kaydırıp bırakınca oluyor. Ama devamlı kaydır bırak yapmak gözleri yoruyor , parmağımızı kaldırmadan sürükleyince görüntü titreye titreye gidiyor. Denediğim tüm wp 8 telefonlarda böyle oluyor . L720 L820 L9220 L925 vs Htc 8x denedim hepsindede parmağı kaldırmadan sürükleyince kutularda veya yazılarda titreyerek ekran kayıyor. Bu durum beni çok rahatsız etti forumdada çoğu kişi bu sorunu nedense dile getirmiyor.

Htc one ve bazı üst seviye andorid leride denedim. Emin olun onlarda bie sürüklerken titreşim olmuyor. Alt seviye androidler berbat onları hesaba katmıyorum.

Bu konuyu açmamda ki sebep birinin KRAL ÇIPLAK demesi gerektiği içindir. Konu ciddi bir sorunu dile getirmektedir lütfen konuyu sulandırmayın.

Sizin bahsettiğiniz dokunmatik ekranın tepki süresi mi acaba? Eğer öyleyse doğru olabilir. Bilinçli olarak fark edilmez ama yine de daha akıcı gelebilir tabi kullanırken. Şu linkteki tabloda karşılaştırma yapılmış;

http://www.macrumors.com/2013/09/21/iphone-5-touch-screen-twice-as-fast-as-android-touch-screen/

Edit: Tabloyu şimdi tekrar okudum ama o hesaba göre HTC One daha yavaş. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NightWatch71 -- 6 Mart 2014; 9:58:12 >

• Akıcılık derken o konuda laf etmen haksızlık olmuş fakat ekrana basılı tutarak aşağı yukarı kaydırırken yazılarda çok az bozulma oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Troll

• Bu zamana kadar farketmemiştim bile. Doğru arkadaşlar, basılı tutup sürüklediğimizde hafif titreşim oluyor. Ama ben bu zamana kadar fark etmemişsem ve sizin söylemeniz ile fark etmişsem bu öyle abartılascak bir sorun değildir derim.
  • bir ton android kullandım androidi ios dan sonra 2. sıraya koymak telefondan anlamamak demektir.
    ana ekranda sağa sola kaydırınca harika kayıyor ya deyip wp deki hafif titreşimi oda takılma değil yazılarda bir pır pır diyelim olması akıcılık eksiği değildir.
    al telefonu uygulama ile yükle oradan oraya geç arama yap mesaj at kaldığın bir oyuna yada videoya geri dön bakalım nasıl takılıyor bekletiyor android. ana boş ana ekran geçişleri üzerinden akıcılık yorumu yapılmasını da ilk defa gördüm
  • Lumia 920'nin ekranı en akıcı ekranlardan biridir. Ekran ile alakalı bir durum değil. Telefonun hızı ile de alakalı değil. Hız bakımından Windows Phone telefonlar en başarılı telefonlardan oluyor.

Ayrıca belirtmek isterim ki 1000 TL'lik telefonlar ile 2000-3000 TL'lik telefonları bu açıdan kıyaslamak ne kadar mantıklı? Animasyonların daha hızlı olması demek telefonun daha hızlı olması demek değildir. Yani basılı tuttum, sürükledim, bilmem ne yaptım, denedim, test ettimle olmuyor o işler. Bir verdiğim paraya, bir de günlük kullanıma bakarım. Benim telefonum uygulama dolu yine aynı şekilde uygulama doldurulmuş bir S4'ten daha hızlıysa ben derim ki bu işletim sistemi olmuş.

Windows Phone 8.1 ile işler değişirse bilemem tabi.
  • Allah taş yapar taş.

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

beyler arkadaş haklı siz dikkat etmemiş olabilirsiniz. ekranda sürükleme yaparken titreme oluyor bizim cihazlarda. bu wp7.5 larda çok daha belirgindi. androidi tam bilmemde özellikle ios 7 ile aşağı yukarı bitti gibi. fakat elini çekerek kaydırmalar bizim cihazlarda çok daha güzel oluyor. bence yinede wp8 çok daha güzel.

Sorunu gorup destek verdiğin için sağ olasın arkadaşım , varolan bir sorunu dile getirdik diye tefe konulduk. Burada wp tarikatı oluşmuş haberimiz yok.

Sadece benim cihazda olan değil denediğim tüm wp8 yüklü telefonlarda oluyor. Belkide bu işin en iyi tekniğine Apple firması sahiptir belki de patentini ms ye kullandırtmıyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS4 -- 6 Mart 2014; 11:31:09 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Tamam kötüleyip görevini tamamladığına göre şimdi gidebilirsin.

• FRAPS i ciddiye alan kaldi mi forumda

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mstfakar1

Akıcılık derken o konuda laf etmen haksızlık olmuş fakat ekrana basılı tutarak aşağı yukarı kaydırırken yazılarda çok az bozulma oluyor.

3 tane güncelleme çıktı ama bu problem aşılamadı , diğer sistemlerde olmazken bunda neden olsun.Reklamı akıcılık üzerine yapılan bir işletim sisteminden bahsediyoruz.

O kadar para veriyoruz sonra boşver ekran titreyerek kaysada olur mu diyeceğiz ?

Tabiki bunlar 1000tl civarındaki cihazlarda olmamalı. Kendi cihazlmda 550tl civarında olduğu için normal karşılıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

beyler arkadaş haklı siz dikkat etmemiş olabilirsiniz. ekranda sürükleme yaparken titreme oluyor bizim cihazlarda. bu wp7.5 larda çok daha belirgindi. androidi tam bilmemde özellikle ios 7 ile aşağı yukarı bitti gibi. fakat elini çekerek kaydırmalar bizim cihazlarda çok daha güzel oluyor. bence yinede wp8 çok daha güzel.

Sorunu gorup destek verdiğin için sağ olasın arkadaşım , varolan bir sorunu dile getirdik diye tefe konulduk. Burada wp tarikatı oluşmuş haberimiz yok.

Sadece benim cihazda olan değil denediğim tüm wp8 yüklü telefonlarda oluyor. Belkide bu işin en iyi tekniğine Apple firması sahiptir belki de patentini ms ye kullandırtmıyor olabilir.

sorunu görüp derken çoğu insan için sorun olmayabilir. ben takıntılı bir insanım. android de bu durum yok gibi ama akıcılıkta her zaman stabil olmuyor. android. apple güzel parakla kaydırırken ama normal akıcılıkta wp8 gibi değil. iphone 5 ios 7 ile baya güzel oldu ama akıcılık yinede wp8 kadar güzel değil ios da. dahası kaydırırken sallanmalar bazı yerlerde de olabiliyor.

genel olarak bakarsak. lumia 520 ile 920 arasında bu manada akıcılıkta bir fark yok. bu çok büyük bir başarıdır bana göre. iphone 5 in donanımı l920 den çok yüksek olmasına karşın kafa kafaya gelmesi sistemin bence çok iyi olduğunu gösterir. wp8 hiç sevmeyen mesut çevik bile l1520 için tama bir konsol demişti. 5s i de solluyor. bu arada o titreme olayı l1520 de çok az. bunun bu şekil olmasının nedenini düşük donanım ile yüksek donanımda aynı çalışması gerektiği için yapılmış bir ayar olabilir.

• 520 kullanıyorum 1000 liralık android cihazlara kafa tutabilecek derecede iyi, konu çok gereksiz kendini tatmin etmek amaçlı açılmış!

• Android jely beandan sonra okumadım.

• Wp8'i KRAL ilan eden ilk konu

• Eğer bu sorun 8.1 ile düzelmezse , bu wp den bir cacık olmaz deyip lumia 920 mi başka telefonla takaslamayı düşünüyorum. Beni bu kadar rahatsız eden bu sürüklerken oluşan titreme sorununu neden insanlar pek önemsemiyor onuda anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRAPS4 -- 7 Mart 2014; 0:31:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.