Bundan önceki telefonum Mpx 200 dü telefonumu çok sevmeem rağmen pil sorunu yüzünden satmıştım. Şimdi Panasonic X700 aldım. Panasonic x700 gerçekten güzel bir telefon. Ancak bu pil problemi mpx den çok daha kötü olarak devam ediyor. Pek telefonunu kurcalamayan biri olmama rağmen 1 gün bile gitmiyordu şarjı. Panasonic servisine götürdüm bana aynen şöyle dediler "Sim kartınız eski tip bir sim kart ise bu kartlar çok fazla enerji tükettiği için pilinizi çabuk bitiriyor olabilir" dediler. Başlangıçta pek mantıklı gözükmedi ama başka bir arkadaşım nokia 6600 da da aynı prblemi yaşayıp sim kartı değiştirdikten sonra pil ömrü 2 kat arttı deyince acaba mı diye düşünmye başladım.
Bu konuda fikri olan varmıdır acaba... Bu X700 de pil olayını çözen varmı
selamlar
ilk defa duyuyorum tuş ışığını kapat. şarjı tamamen boşaldıkta sonra kapalı vaziyette pil dolana kadar şarj et. 3-4 kez bu işlemi tekrarladığında şarjın 2 gün rahat gider.
telefonu açık şarj etmekle kapalı şarj etmek arasında bir fark varmıdır. Kapalı şarj edince pil ömrü daha mı uzun oluyor.
bu telefonun pili sabit 2 gün gidiyor,eğer fazla karıştırılmazsa.
valla bende 2 gün gidiyor kurcalamıyorum
Selam
Kurcalamayacaksak niye böyle bir telefon alıyoruz ki ; Bu telefonun işletim sistemli bir tel olması , mp3 çalması , kamerası olması v.s. ne işe yarayacak o zaman ? Ben bu telefonu iade edeceğim anlaşıldı
selamlar ve mutlu yıllar.
arkadaşlar, pc suite ile tele bağlanamıyorum.. sistem trayinde çalışan router programında usb seçeneği var infrared seçeneği var. bluetooth seçeneği diye bir şey yok. o yüzden bir telefonu gösteremedim siz bluetooth ile nasıl bağlanıyorsunuz? router programında bluetooth diye ayrı bir seçenek çıkıyor mu?
Arkadaşlar merhaba :)
Forumda ki bu başlığı okuyup gaza geldim bende bir adet edindim Panasonic x700 den , şimdi sıra aksesuarlarına geldi kulaklık ve masaüstü şarz cihazı gibi aksesuarlar almayı düşünüyorum , hadi masaüstü şarz cihazını geçtim de orjinal kulaklığını bulabilen oldu mu henüz???? Bide bu cihaz sıteyro mudur ???
Teşekkürler :D
arkadaşlar bidaha topic açmıyayım dedim x800 Tr ye gelecekmi kesin bir bilgi varmı bu konuda
panasonic x700 ü iade ettim ve kurtuldum. Oh be ...... olmadık yerde pilinin bitmesi çok can sıkıcıydı. Telefona diyecek birşey yok ama pil problemi gerçekten bu telefonu mahfediyor. Neden birden bire fiyatının yarıya düştüğünü şimdi daha iyi anladım
yaw alacam bu tel.i. pili az gitse de alacam. nasıl olsa az pilli telfona alıştım bundan önce de siemens c65 kullandım da yani 1 gun anca dayanıyodu. ya bi de philips xenium 909i mi ne var bu telefonun şarjı 14 gun gidiyomuş biliyomusunuz? çok ilginç geldi ama tel.de bluetooth yok
quote:
Orjinalden alıntı: blue_night
arkadaşlar bidaha topic açmıyayım dedim x800 Tr ye gelecekmi kesin bir bilgi varmı bu konuda
gelecek, yakındır piyasaya girmesi..
quote:
Orjinalden alıntı: face01tr
quote:
Orjinalden alıntı: blue_night
gelecek, yakındır piyasaya girmesi..
işte bu çok gusel haber bitiyorum o telin tasarımına yaw
Merhaba, ben de bu forum sayesinde bu telefonu aldım. şu bir gerçek ki nokia telefonlar türkiyede gereginden fazla destek gordukçe bu tip fiyat/performans açısından tatmin edici telefonlar kullanılmamaya mahkum. telefon gerçekten çok güzel ama eksik yanları yok deil . mesela mp3 olayının olmaması cok kotu. zil sesini mecburen mid olarak seçmek zorundasın. cut olaylarına girmek işin icinden çıkılmaz bir hal alıyor. bir de kulaklık olayına gelince orjinal kulaklığı yok bunu kabul edin. tekofakstan oyle soylediler ve cııkış mono. forumu dikkatli okuyanlar telefonun kapağı kapalıyken birisi aradıgında zil sesini nasıl keseceklerini sormuşlar yandaki düğme bu işe yarıyor. şimdilik bu kadar.
quote:
Orjinalden alıntı: ykaratepe
Merhaba, ben de bu forum sayesinde bu telefonu aldım. şu bir gerçek ki nokia telefonlar türkiyede gereginden fazla destek gordukçe bu tip fiyat/performans açısından tatmin edici telefonlar kullanılmamaya mahkum. telefon gerçekten çok güzel ama eksik yanları yok deil . mesela mp3 olayının olmaması cok kotu. zil sesini mecburen mid olarak seçmek zorundasın. cut olaylarına girmek işin icinden çıkılmaz bir hal alıyor. bir de kulaklık olayına gelince orjinal kulaklığı yok bunu kabul edin. tekofakstan oyle soylediler ve cııkış mono. forumu dikkatli okuyanlar telefonun kapağı kapalıyken birisi aradıgında zil sesini nasıl keseceklerini sormuşlar yandaki düğme bu işe yarıyor. şimdilik bu kadar.
.ogg play yüklersen, zil sesi yapabiliyorsun.. Benim nişanlımda şu anda arayınca normal mp3 çalıyor. Ama .0gg formatında tabi
teşekkürler . ogg yi cebemi kurucam. peki mp3 leri ogg yapmak icin program varmı? mümkünse free. bi de cut ettikmi tamam herhalde
quote:
teşekkürler . ogg yi cebemi kurucam. peki mp3 leri ogg yapmak icin program varmı? mümkünse free. bi de cut ettikmi tamam herhalde
Ogg play var ve Imtoo Mpeg Encoder ile çevirebilirsin.
bu sorunu hallettim yardımlar icin tesekkur ederim. buarada telefonun hafızası dikkatinizi cektimi 16 mb gosteriyor bende. her yerde 8mb oldugu soyleniyor ama anlamadım.
quote:
Orjinalden alıntı: Revolver40
quote:
.ogg play yüklersen, zil sesi yapabiliyorsun.. Benim nişanlımda şu anda arayınca normal mp3 çalıyor. Ama .0gg formatında tabi
arkadaş şu ogg yi zil sesi yapma olayını açıklarmısın bizde yapalım. nasıl oluyormuş bu iş.
arkadaş lar bi de ben şey diycem :D
Şimdi telefon elime ulaşınca nette ne kadar symbian program varsa hepsini indirdim denedim ama şu an için sadece oggplayer , fileexplorer ve ultramp3 çalıştırabildim . Telefonu kullanan artık x700 konusunda ustalaşmış arkadaşlar telefonlarıyla uyumlu yani telefonlarımızla uyumlu :D olmazsa olmaz programları burda yayınlayabilirlerse çok makbule geçecek. Mesela kızılötesi üzerinden kumanda programı , photocute , eticamcorder , agilemessenger , aveqradio gibi olmazsa olmaz programları bile çalıştıramadım ben benim telefonda ????
Uyumlu program versiyonlarını yayınlayarak tüm x700 cülere yardımcı olursanız minnettar kalırız kısacası :D
Arkadaşlar ben de x700 sahibiyim peki neler yapıyorum bu telefonla film izliyorum smartmoive programını kullanıyorum.(tüm mini sd kartları destekliyor 512 mb dan aşasını almayın yetmeyecektir. ) mp3 dinliyorum ultramp3 kullanıyorum gayet iyi . Dosyalarımı FExplorer ile kullanıyorum gayet iyi bir program.FsCaller ile arayanın resmini ekranda görebiliyorsunuz. Bloetooth için EPOX marka aldım fakat dosya gönderip alabiliyorsunuz ama PC Suite içindeki çipten dolayı çalışmadı. Bende Bloetooth markalı bir Bloetooth cihazı aldım PC Suite gayet güzel çalışıyor. Bu telefonun tek eksiği o da eksik değil çünkü işletim sisteminden kaynaklanan kısa pil ömrü diğer aklınıza gelecek her türlü uygulamaları çalıştırabiliyorsunuz.