< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leonozgur35 -- 17 Ocak 2025; 12:46:45 > |
Mi 14T Pro / Mi 14T Ana Konu
-
-
Hayırlı olsun konu. :) Xiaomi 14T dikkatimi çekti. Sanki tam f/p cihazı olmuş gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
22 24 k lara düşerse 14t almayı düşünürüm görünüş süper gibi.
amazonda 12 taksitle 35k'ya geliyor 14T Nakiti olmayanlar değerlendirebilir
-
Şarj cihazları kutudan çıkmış. Bunlarda katıldı konvoya...
-
World karta peşin fiyatı 29k ya 6 taksit yapıyor bende.
-
6 taksit ile nereden alabiliyorsunuz?
-
Amazon.com.tr
-
teknoloji haberleri - logXiaomi 14T serisi Türkiye'de şarj cihazlarıyla satılıyorhttps://www.log.com.tr/xiaomi-14t-serisi-turkiyede-sarj-cihazlariyla-satiliyor/amp
Bende amazondan 3 taksitle 512 gb 14t pro aldım. Hayirlisi olsun arkadaşlar.
Türkiye'ye özel şarj makinesi cihazla birlikte verilecekmiş mukemmel bir haber.
4 sene mi10t pro kullandıktan sonra yine aynı seriden devam etmek istedim, umarım ayni performansı alırım 🙏
Tek merak ettiğim konu mi10t lerde kronik olan telefonla yüzle konusurken ekranın açılması durumunu halletmislerdir diye ümit ediyorum 😅
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleric03 -- 27 Eylül 2024; 14:38:32 >
Hayırlı olsun. Yakın bir arkadaşımda sizin gibi 10t pro dan 14t pro 512 gb geçiş yaptı. Gelmesini bekliyoruz.
Xiaomi online mağazasından peşin kredi kartına Watch 2 hediyesi ve kupon ile 41,5k aldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkocaer -- 27 Eylül 2024; 14:48:27 > -
+1
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkocaer -- 27 Eylül 2024; 14:57:21 > -
İşte bu çok iyi haber
-
Yakın zamanda ablama düz 14T siparişi vereceğim.
Ya tablet ya da monitör almayı planlıyorum. Bakalım
-
Yine sanırım portre video yani cinematik modda 4k desteği yok. Çok ilginç ya , full hd kalmamışken neden bu şekilde geliyor anlamak zor.
-
Eminmisiniz hocam?Ne anlamı var ki o zaman,alanları enayi yerine koymanın mantığı yok ki?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
14t proyu önce mavi renk sipariş verdim, sonra vazgeçtim titan gri rengini aldım, şimdi ondan da vazgeçtim siyah sipariş verdim :)) çok kararsız kaldım ama siyah iyidir sanırım :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
14t ile prosu arasında 10Bin fiyat farkına değecek bir durum var mıdır yorum alabilir miyiz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben işlemci odaklı bakıyorum, bu şekilde düşünürsek 14t ile poco x6 pro aynı işlemcilere sahip ve x6 pro yaklaşık 12-13 bin tl daha ucuz, 14t yerine x6 pro tercih ederdim
14t pro'yu ise işlemci kaynaklı f/p ürün olarak görüyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
mi 14 ultra da bile o özellik ful hd olarak var , emin miyim değilim.. Ama ülkemizin güzel inceleme kanalları tüm özelliklerini incelerse , emin olabiliriz. Ama sanmıyorum, işlerini üstün körü yapıp geçeceklerdir yine.
Konu dışı ve kişisel tartışma içeren mesajlar silinmiştir. İyi forumlar, |
Telefonun yanlış anlaşılan bir özelliğine açıklama getirmek isterim. Xiaomi 14T serisi telefonlarda kullanılan ekranın renk desteği en üst seviyede; 12bit (ki bu da 68 milyar renk tonu demek). Evimizde standart kullandığımız monitörler 8 bittir ve 16 milyon renk desteği sunar. Samsung'un Galaxy S24 Ultra modeli bile sadece 8 bit 16 milyon renk destekli kısaca RGB bir ekrana sahiptir. Öte yandan telefonda kurulan uygulamaların ikonları, internette açtığımız herhangi bir jpg resim gibi birçok materyal RGB renk uzayı için hazırlanmış olup çok daha yüksek sayıda renk destekleyen ekranlarda olduklarından çok daha soluk görünürler. Bu nedenle Xiaomi 14T'nin ekranını genel kullanım için RGB renk uzayında kullanmanızı öneririm. Bunun dışında P3 de kullanılabilir ancak P3 daha çok HDR için kullanılan renk uzayıdır ve yine RGB için hazırlanmış materyallerde fazla renkli görünebilir. Ancak telefonun ilk açıldığında seçili gelen Orijinal Renk Pro'yu hiçbir şekilde önermiyorum, bu mod Xiaomi'nin tablet, PC monitörü gibi çeşitli diğer türde cihazlarında birebir aynı rengi vermesi için önceden kalibre edilmiş renk tonlarına sahiptir. |
Tartışma içeren ve konuyu dağıtan mesajlar silinmiştir. İyi forumlar, |
Selamlar, kaldırılamayan uygulamaları telefon üzerinden root vb. gerekmeden kaldırmak için bir rehber hazırladım. Videoda nasıl yapıldığını izleyebilirsiniz. İşinize yarar umarım.
Telefon üzerinden Rootsuz kaldırma yöntemi. |
Samsung avrupa ameriga pazarında snapdragon satarken bizi yıllarca exynos'a mahkum etti. Yalan yok bende en çok samsung kullandım. Note3, Note5 derken ipin ucu kaçtı daha da amiral gemisi alamaz olduk. Hatun Turkcell bayisinde çalışırken oppo reno4 12 ay kampanyaya girdi, onu alalım sana dedi. iyi dedim alalım. Telefon bir harika çıktı, şarjı, performansı, yazılımı tahminimden çok çok iyiydi. Sonra gittik 5G tantanasına galaxy m34 5g aldık. Ömrümde bu kadar dandik telefon hiç kullanmadım, kılıf içinde kasada tuhaf tuhaf boya atması gibi şeyler oldu, batarya sözde 6000 mah günü zor çıkarıyordu. Sürekli bir kasma durumu, wifisi çekmez, mobili çekmez illallah edip telefon arayışına başladım. Benim önceliğim her zaman WiFi, mobil hızları ve performanstır. Bu paralara WiFi 7 destekli 120W şarjı olan bir seçenek bulamadım açıkçası. 14T Pro gerçekten hakkını veriyor bu paraların. Lansmandan yanında watch3 saat hediyesi ile aldım. Toparlayacak olursam kendi açımdan; - Harika bir WiFi ve Mobil performansı var. WiFi ile evde 1gbit'e yakın hızı sorunsuz alabiliyor, Mobil tarafında ise ofiste samsung ile kullanamadığım Turk Telekom hattımı artık sorunsuz kullanıyorum. - Ekranı kötü diyenler var, bizde ilk başta öyle dedik. Ancak ayarlarını P3'e çekince anlıyorsun gerçek kabiliyetini. Standart ayarı çöp. 12bit renk derinliği var, S24+'da bile yok. - Bataryası kağıt üzerinde 5000mah ancak ben çoğu zaman 40+ saat kullanım süresi alıyorum. Oyun oynayan birisi değilim. Çok bızıkladığımda bile yatarken hala iyi bir şarjı kalmış oluyor. - Sabah alarm çalar, telefonu şarja takarım. Ben hazırlanana kadar şarjım %100 olur. 1'den 100'e 18dk şarj mükemmel bir olay. - 120W şarj aleti Türkiye pazarında kutu içinde çıkıyor bu arada. Avrupa pazarında dahil değil. Bu da TR'ye verilen değerdir benim için. - Resim konularından pek anlamam. Ben çeker geçerim. Portre modunu aşırı beğendim. - MTK 9300+ cpu var alette, çıktığı gün daha üstü yoktu. Nasıl işlemcisi dandik derler. 2m üzerinde antutu puanı çıkıyor. Ki bence bu performansından dolayı işlemler sırasında fazla batarya harcamıyor. - Tasarım olarak gayet premium seviye bir hissiyatı var, tasarımını çok beğendim. - Kocaeli merkez'de 5G deneyimledim, Her 5G'si olan telefon şu anda kullanamıyor, TR için yazılım olarakta desteklemesi gerekiyor. Samsung'da kullanamıyordum 5G olmasına rağmen. - Yakında Android 15 gelecek sanırım - WiFi 7 cayır cayır zaten. - Çift stereo hoparlörler, su geçirmezlik, hızlı çalışan ekran için parmak okuyucu, çift sim. Benim için telefondaki tek problem (aslında genel olarak tüm xiaomi'ler için geçerli) reklam olayı gerçekten var. Ancak ben kapattım veya programları kaldırdım. Yazılım olarak geride. Bu konuda Samsung'u tek geçerim. HyperOS 2.0 ile baya geliştirme olacaktır ama tahminim. |
50 mm Portre modu, Telefon üzerinde biraz filtre oynadım. 14T |
30 sayfa anlattık hala dalga geçer gibi yorumlar çıkıyor. Yok şu daha iyi, bu daha iyi diye.
İşlemcisi çok iyi. Ekran çözünürlüğü kötü diyenler ne yaşıyor zaten anlamadım, ayar yapmaktan acizler sanırım. Bir P3 veya RGB'ye çektin mi daha canlı ekran yok neredeyse hiçbir telefonda. Pwm Dimming değerleri çok iyi. Çözünürlüğün yanı sıra Hz değeri çok iyi. Hem bataryası hem şarj olma süresi çok iyi. Kamerası tamam premium değil belki ama gayet iyi, s23-s24 ile ben de kıyasladım, DXO puanları benzer olmasına rağmen bence daha iyi. S23U kamerası bir tık daha canlı gösteriyor orası ayrı. Zaten o özelliği de s23U'dan iyi olsa s24U'dan da iyi olurdu, fiyatı bırak hiçbir özellikte rakibi kalmazdı. Çok seri ve stabil bir telefon. Fiyatının hakkını fazlasıyla veriyor. Aynı eleştirileri başa sarıp sarıp yapmaktan bıkmadılar. Özelliklerinden bahseden adam da reklam yapıyor, boş övüyor vs. Beğenmeyenler niye gelip sayfalarca yazıyor onu da anlamadım. |
Şarj için deneyip verim aldığım ayarları paylaşıyorum.
- Mümkün oldukça telefonu wifi ile kullanmaya çalışın. - Kullanmıyorsanız bluetooth, konum, nfc vb. uygulamaları kapatın. - Daha fazla bağlantı seçeneği/Yazdırma kısmından yazdırma hizmetlerini kapatın. - Karanlık modu tercih edin. - Ekran & Parlaklık/Yenileme hızı/Özel/Yüksek yenileme hızı kullanan uygulamalar kısmından yüksek hertz kullanmasını istemediğiniz uygulamaları kapatın. Sonra tekrar varsayılan ayara dönebilirsiniz. - Duvar kağıdı & Kişiselleştirme kısmından her zaman açık ekranı kapatın. - Uygulamalar/Uygulamaları yönet/Arka planda otomatik başlatma kısmından hepsini kapatın. - Uygulamalar/Uygulamaları yönet kısmından telefon-mesajlaşma, bankacılık, mail, sık kullanıp bildirim almak istediğiniz sosyal medya uygulamaları, takvim-saat uygulamaları dışında hepsine tek tek tıklayıp Pil tasarrufu/Arka plan etkinliklerini kısıtla seçeneğine getirin. - Pil/Ek özellikler/Cihaz kitlendiğinde önbelleği temizle seçeneğinden kullanımınıza göre aktif hâle getirin. Ben 5 dakikayı tercih ettim. Yine aynı yerde programlı açma/kapama seçeneği mevcut. Ya bunu dilediğiniz bir saat diliminde aktif edin ya da yatmadan önce telefonu uçak moduna alın. - Ek ayarlar/Bellek uzantısı kısmına gelip kapalıyı tercih edin. Telefonlar zaten 12 GB ram ile geliyor bu özelliği kullanma ihtiyacınız olmayacaktır. Arkada onlarca sekme açık tutmuyorsunuz diye tahmin ediyorum o yüzden hem depolamadan tasarruf sağlarsınız hem de şarjdan. Edit: Hocam bunu da ilk mesaja sabitle sana zahmet yeni gelenler sorup duruyor. |
Bende biraz yazayım :) 14t kullanıyorum. 2004 den beri amatör fotoğrafçiyim. Arkadaşımda s23 ultra da var. %100 crop da 14t belirgin olarak daha iyi detay vermekte. Fotoğraf konusunda başka bir deneyim dememe gerek yok sanırım. Yaş gelmiş 44, fan boy filan değilim. Kişisel görüşümü yazdım. Samsung camiasına sırf pwm dimming düşüklüğü nedeni ile bile girmem. Ama alana da laf etmem. |
Benzer içerikler
- ronaks mobile
- direnç kayıt nedir
- xiaomi bluetooth kulaklık ses az çıkıyor
- xiaomi volte açma
- powerbank şarj etmiyor
- telefon kdv oranı
- yurtdışında yaşayanların telefon kaydı
- hyperos 2.0 güncellemesi ne zaman gelecek
- miui 14 özellikleri
- format nasıl atılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X