Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi 9 - Mi 9 TE ★ Ana Konu (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.912
Cevap
45
Favori
212.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Eyvallah hocam da o eskidendi. Önceleri girmiyorlardı pazara. Artık pazardalar. Çok fazla zaman alacağını sanıyorum raflara gelmesinin.
  • Mi9 DxOMark'ta 3. sırada 1 gün kalabildi artık 3. S10+ 109 puan almış...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ne_demek kullanıcısına yanıt
    bir ara da (mi5 dönemi) üretim sıkıntısı nedeniyle mal yetiştiremiyorlardı. Fiyatlar uçmuştu. Şimdi yine tedarik problemi yaşatmazlar umarım
  • Valla xiaomi yapmaz da. Bizim satıcılar stok nedeni ile yapabilir
  • Ailemde 4 adet Mi8 mevcut :) Xiaomiyi severim. Mi9dan tabiki aşağıdakileri hemen beklemiyordum ama olmasını istediğim özellikler artık amiral gemi standartı ve xiaomi de yapmalı bunları.

Su geçirmezlik sertifikası halen yok. Artık gelmeli bu özellik.

Kablosuz şarj (geldi).

Başka cihazı kablosuz şarj etme. Bu ciddi anlamda işe yarar bir özellik artık. Mutlaka koyulmalı tüm telefonlara.

4000mah a yakın bir pil (pilde gerileme var 3500mah beklerken daha da düştü) yeni nesil snapdragon işlemci verimli diyorlar ama mi8le kafa kafaya verecektir gerçek hayat performansında.

Mi8 ilk yazılımlarla 8-9 saat ekran açık süresi veriyordu. Bu son çıkan yazılımlarla 6-7 saate düştü. Android 9 çoğu cihaza yaramadı pil anlamında. Umarım yeni yazılımlarla düzelir.

Mi9 kameralar güzele benziyor testlerde de bu kanıtlanmış. Ama mi8in gece çekimlerinde zorlanması mi9da da olacaksa hiç iyi değil. Mi8deki mikrofon kalitesi mi9da da olcaksa gelmesin daha iyi. Kaç yazılım çıktı mikrofonu hala adam edemediler. 60fps modu hala gelmedi gelecek diyor xiaomi ceosu.

Mi9 test vidyolarında Eis de mevcut ve bu ciddi anlamda iyi çalışmış. Gopro 7ler gibi. Crop oranı nekadar bakmak lazım tabi geldiğinde.

Sonuç olarak mi8i olanın geçmesine gerek olmayan bir model. Ama telefon ihtiyacı olan mutlaka mi9a bakmalı hatta direk alıp kullanmalı. Xiaomi iyidir iyi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• zafermtl Z kullanıcısına yanıt
    cons (eksiler) kısmında band eksikliği yazıyordu bir incelemede.

Mi 6'da da band 20 yoktu, Tcell dışındakilere sıkıntıydı. Gerçekten yoksa facia olur.

şimdilik eksileri:

- ip68 olmaması
    - sd kart olmaması
    - stereo ses çıkışı olmaması
    - 3.5 jack olmaması
    - hızlı şarj adaptörü çıkmaması
    - band sıkıntısı (Limited LTE bands)
  • ne_demek kullanıcısına yanıt
    Karaborsamı yoksa ithalatçı olarakmı diyorsunuz? Karaborsa olarak daha ucuz olur bakmak lazım.
  • ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    karaborsa derken??

karaborsa piyasada gizlice fahiş fiyatla satılan ürün demek??
  • ufo U kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle ama öyle fahiş fiyatlarda olmuyor her zaman normal ithalatçı garantili olanlara göre daha çabuk düşüyor fiyatları.
  • ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    Yok hocam telefonculardan bahsediyorum
  • mutu07 M kullanıcısına yanıt
    hocam benim de 3 aylık mi 8'im var, geçsem mi geçmesem mi derken bu yazınızı okuduktan sonra geçmemeye karar verdim.

mi 8 ile çok büyük bir fark yok. kaldı ki mi 9 piyasaya çıktığında fiyatı en az 3750-4000 bandında olur (ilk aylardan sonra uzun süre sabitleneceği fiyat aralığı bence böyle olacak, tahminen ağustos eylül gibi bu banda yerleşir fiyatı)

elimdeki mi 8'i de o sıralarda en fazla 2300 falan satabilirim muhtemelen.

bu da en az 1000-1500 tl üste koymak demek mi 9'a geçebilmek için. mi 8 ile mi 9 arasında müthiş bir fark yok. performans olarak günlük kullanımda fark olmaz. mi 8'in kamerası da yeterince iyi zaten, gcam ile daha da iyi oldu. açıkçası düşünüyorum düşünüyorum, mi 8'den mi 9'a geçmek için bu fiyat farkını verebilecek kayda değer bir gerekçe bulamıyorum.seneye bu zamanlar mi 10 çıktığında onu düşünürüm :)

ama dediğiniz gibi telefon değiştirme ihtiyacı olanların kesinlikle değerlendirmesi gereken bir model. f/p olarak yine zirveye oynayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 23 Şubat 2019; 0:6:39 >

• Arkadaşlar cihaz 27W QC 4.0 destekliyor fakat kutudan çıkan adaptör 18W. 27W bir adaptör nasıl bulabiliriz? Xiaomi kendisine ait bir 27W'lık bir adaptör satışa sunacak mı yoksa farklı bir markadan mı almamız gerekiyor? Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • erayaman2 kullanıcısına yanıt
    27 W adaptör ve 20 W kablosuz şarj cihazı bir paket olarak 20 dolar karşılığında telefonla birlikte alınabiliyor. Sadece şarj cihazı ayrıca satılmıyor ama. Telefonla birlikte alabiliyorsunuz o paketi ancak.

Tabi Türkiye'ye geldiğinde onu ayrı mı satarlar, birlikte mi satarlar bilemiyoruz.
  • WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    satarlar yahu niyte satmasınlar_?

20$ yani 499 TL'ye evofone'dan alabiliriz
  • Fiyatlandırma konusunda Evofone'un çok dikkatli olması lazım. Mi9'un Samsung S10'lara tercih edilebilmesi için bu çok önemli.

S10 6600 TL. ve 800'liralık kablosuz kulaklık ayrıca 600 lira hediye çeki veriyor. 5200 lira gibi bir fiyata mal oluyor kabaca.

S10+ ise 7500 TL. ve 800'liralık kablosuz kulaklık ayrıca 750 lira hediye çeki veriyor. 5960 lira gibi bir fiyata mal oluyor kabaca.

Eğer Mi9 3500 lira gibi bir fiyata satılmazsa bu telefonlar karşısında çok fazla şansı olmaz...

S10 için konuşursak yurt dışı satış fiyatı 900$ yani 4750 lira, Türkiye fiyatı 5200 liraya geliyor.

Ayrıca değişim kampanyası ile özellikle iPhone modellerini çok iyi fiyata geri alıyorlar, iPhone kullanan biri geçiş yapacaksa çok avantajlı oluyor...

Xiaomi'nin de benzer bir şey yapması lazım ki bu cihazlarla rekabet edebilsin. 4500-5000 gibi fiyatlarla çıkarsa kullanıcı gider S10 alır geçer...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ben MI9 SE sini gözüme kestirdim

evet batarya değeri düşük olmasına rağmen SD712 ve nfc-irda olması oldukça dikkat çekici benim açımdan.. buna fm radyo yu da eklemiş olsa idiler oldukça harika bir teknik özellik olacak idi
    lansman fiyatının 300euro olduğunu yazıyor... aslında selefine göre biraz yüksek fiyat

imei konusu sorun olmayacaktır diye düşünüyorum.

cihazı gözüme kestirdim. normal de mi8 se hedefimde idi ama sabretmenin avantajı oldu sanırım

getirecek kişiler var ise aramızda, tercihen mavi renk 6-64 benim için yeterli benim için

lütfen koruyucu vede bait de olsa silikon kılıf iyi olur
  • WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    Sağ ol cevabın için. Birkaç hafta içinde Aliexpress'e gelir o paket herhalde. Oradan alırız. 2 dolar indirimle birlikte 80-90 TL'ye gelir herhalde.
  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    ben de beğendim de yeni nesil şarj yok bunda da :/

27w hızlı şarj ciddi fark yaratacaktır
  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    dediklerine ek olarak lte band olarak 20 desteklemesi ve yazilim olarak global rom umarim cikar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: paldov

dediklerine ek olarak lte band olarak 20 desteklemesi ve yazilim olarak global rom umarim cikar.
    lte 20 kesin olacaktır... ayrıca ilk ay global olmaması gayet normal... adamlar hint lilere yaptırıyor bedava olsun diye... her lansman her ürün ilk satışı çinden bile önce hindistanda oluyor
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.