Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi 9 - Mi 9 TE ★ Ana Konu (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.912
Cevap
45
Favori
212.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zafermtl

Evet çin versiyonunda band20 yok. Bugün tanıtımı yapılmış global versiyonun onda band20 var.
    https://mobile.mi.com/fr/mi9/#specs
    Peki hocam teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hicks kullanıcısına yanıt
    Hocam bildiğim kadarıyla su veya toz yüzünden oluşan hasarları garanti kapsamına alan bir marka bile yok. Yani IP67 veya IP68 sertifikaları olsa bile bunlar sadece telefonun suya ve toza dayanıklı olduğunu gösteriyor. Bir hasar oluşursa hiçbir marka garanti kapsamına almıyor yani.
  • Geçen seneki Mi 8 fiyatını hesaplayıp tutturan arkadaşın hesabına göre 8/128 Çin versiyon ithal ürün Migrosta 3499 TL'ye çıkacak.

0,818 Xiaomi kuru gibi bir şey hesaplamıştı. O günden bugüne TL yabancı para birimleri karşısında %30 değer kaybetmiş. Bu durumda Xiaomi kuru da %30 yükselecek ve 1,0634 olacak. 8/128 versiyonun Yuan fiyatı 3300 Yuan. 3300*1,0634= 3509 TL.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Ben bu telefonun 128lik versiyonunun 4500den asagi cikicagini dusunmuyorum. 500 euro avrupa satis fiyatiymis. O bile 3200 yapiyor. Ustune vergiler vs vs derken hayli artacak. Mi mix 3'te tahminim dogru cikmisti benim de. Umarim ben yanilirim arkadas hakli cikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 25 Şubat 2019; 4:13:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafermtl

Evet çin versiyonunda band20 yok. Bugün tanıtımı yapılmış global versiyonun onda band20 var.
    https://mobile.mi.com/fr/mi9/#specs
    Hm bu kotu oldu. Orda 20 var ama lte tdd fdd olayi nedir

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/145492/bf666147-70bc-408c-ab14-08fc4d63439c.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stjarna -- 25 Şubat 2019; 8:23:36 >

• WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    Mi mix 3'ün Avrupa satış fiyatı 500-550 euroydu, geçen ay çıkış fiyatı 4400 civarı idi, 1 ay geçmeden 3800'lü fiyatlara indi 6/128 modeli. Mix 3 ün mi 9 dan daha az üretildiği ve daha az ithalatçı tarafından getirildiği düşünülünce, mi 9 un fiyatı aşşağı yukarı ortaya çıkıyor.
    İlk çıkış fiyatı dediğiniz gibi 4500 civarı olur, 1 ay geçmeden ithalatçı sayısı artıp, stoklar yükselince, 1-2 ay sonra 3800 civarına yerleşecektir. Bugünkü kur devam ederse tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baveran -- 25 Şubat 2019; 10:25:22 >
  • stjarna kullanıcısına yanıt
    Çin versiyonunda band20 yok zaten bunu da çin için resmi sitesinin linkini vererek paylaştım. 4-5 gün önceki mesajda.
    Global versiyonda daha dün tanıtımı yapıldı onda band20 var onunda dün fransada tanıtımı yapıldığı için fransa resmi sitesindeki linkini attım.
    Bizim önemli olan fdd olanı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 6/128 olan versiyon için konuşursak Çin fiyatı 393€ ama Avrupa fiyatı 499€

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hicks kullanıcısına yanıt
    6/128 Mi 9 ile, 6/128 Mi 8'in

İspanya'da fiyatları aynı şu anda.

İtalya'da Mi 8 128 tam 80 Euro daha pahalı.

Fransa'da da Mi 8 128 50 Euro daha pahalı.

İthalatçıları bilemiyorum ama Evofone'un fiyatı muhtemelen Mi 8'in çıkış fiyatı olan 5000 TL'den daha bile ucuz olur 6/128 için görünüşe göre. 4500-4700 TL'ye falan Evofone'dan çıkar, indirim falan yapıp 4200 civarına verirler, ithalatçılar da 3700'e falan satar. Resmi kanalla erkenden(bence 10-15 güne türkiyeye bir parti mi 9 gelir) geleceği için önceki gibi ithalatçılar ve kaçakçılar karaborsa fiyattan satamaz artık.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Ben facebookda satan bir kaç kişiye sordum da ucuza gelmez dediler 4500 arası bir fiyattan gelebilir 128 olan model için. Daha belli değilmiş ne kadar zamanda getirecekleri evet senin dediğin gibi ithalatçı falan o fiyata 3700-3500 tarzı bir fiyata gelirse satış baya olur.
  • ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    Hocam Evofone 4500 liraya satıyorken kaçakçılar karlarından kısmak zorunda kalacaklar. Adam cihazı 2600 Liraya alıyor 4000 TL'den satarım diye plan kuruyor. Ama resmi garantili kayıtlı cihaz 4500'ken 4000'e satmaları mümkün değil. Bir kere 700 lira kayıt için düşülecek 3800, 500 lira da garanti vs. için düşer 3300. Evofone resmi olarak ürün getireceği için kaçakçı arkadaşlar tanesinden 600-700 Lira kazanarak satarlar ilk parti malı. İthalatçılar ürün getirdiğinde ise onlar da Evofone'dan 800 lira civarı düşük olur, 3700'e falan satarlar, bu durumda kaçakçılar karlarından daha da kırpıp fiyat kırarak satmaya başlarlar 2800'e satan dahi görebilirsiniz ithalatçı garantili ürünler geldikten sonra 1 ay içerisinde.
  • Baveran kullanıcısına yanıt
    Daha onceki mesajlarimda ben de benzer sekilde yazmistim hocam. 4500-5000 arasi cikar, birkac ay sonra da 3500-4000 arasi bi yere duser demistim :) katiliyorum yani size.

• Ben de tahminimi buraya bırakayım. Tutarsa beğeni yağmuruna tutup uyandırırsınız. Geniş ve ayrıntılı bir tahminde bulunacağım. Kesin ifadelerde bulunduğuma bakmayın. Tamamen masum bir tahmin.

Mi 9 model sayısı olarak 4 model olarak çıkacağı için 8 gb olan versiyonların Türkiye'de yaygın olmayacağını düşünüyorum. Belki bazı sahibinden mağazalarında bulunur ama fiyatları uçuk olur. Ama Hepsiburada gibi sitelerde bulunmayacak. 6/64 ve 6/128'lik modeller yaygın olarak satılacak. Ve fiyatlar sürpriz bir şekilde beklenenden daha ucuz olacak. 64GB olan model 4300 TL, 128GB olan model de 4800 TL civarında fiyatlarla satışa sunulacaklar. 3-4 hafta içinde de 64GB olan model 3900 civarına, 128GB olan model de 4300 TL civarına düşecek. Tabii söylediğim fiyatlar bugünün dolar kuruna göre. Ben şu anki dolar kuruna göre tahminlerimi yazayım. Siz bu yazdıklarımı gördüğünüz zaman çıkış fiyatını dolar kuruna bölersiniz.

Mi 9 64GB 6 GB RAM çıkış fiyatı: 810 dolar --- geldikten 3-4 hafta sonra ise: 720 dolar civarı
    Mi 9 128GB 6 GB RAM çıkış fiyatı: 910 dolar --- geldikten 3-4 hafta sonra ise: 800 dolar civarı

Not: Cihazı almayı düşünenler kenardaki parasını dolara çevirsin bence. Atilla Yeşilada'nın tahminine göre seçim zamanında dolar 6,5-7 seviyesini görecek. Yani büyük ihtimalle telefonun tam Türkiye'ye geldiği sırada dolar uçmuş olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erayaman2 -- 25 Şubat 2019; 23:6:7 >

• Selam arkadaşlar,

S10+ tasarımına hayran kalmış olsam da 7500 TL gibi bir parayı telefona vermek istemediğim için Mi9'a yöneldim. Yalnız sorun şu ki çok uzun zamandır telefon bakıyorum ve artık almak zorundayım bekleyecek çok zamanım yok.

Aklım Mi Mix 3'e gidip duruyor haliyle. Mi8 değil çünkü genel de Mi Mix3 ondan daha iyi bir cihaz olarak görünüyor.

Snapdragon 845'in günlük kullanımda 855'ten çok bir şey farketmeyeceğini düşünüyorum aslında aklımda kamera konusunda çok büyük bir fark var mıdır sorusu var, ekrandan parmak izi okutma hayalimin gidecek olması var tabii o giderken kızaklı ve çentiksiz havalı bir ekran artısı da gelmiş olacak..

Fiyat olarak aslında çok bir fark olmayacak çünkü Mi Mix şu an 4 bin'e yakın. Mi9 5 bin altında çıkacaktır.

Tek sorun hiçbir bilgi yok, ne zaman çıkar ne zaman eder..

Sizin fikriniz nedir?

• TheFormul kullanıcısına yanıt
    Dostum Xiaomi eskiden Türkiye'de çok yaygın olmamasına rağmen Mi 8 2 ay sonra gelmişti Türkiye'ye. Bence en fazla 2-3 hafta sonra Türkiye'ye gelir. Ben de seninle aynı durumdayım. Iphone 7 Plus'ımı sattım ve yaklaşık 1 aydır telefonum yok. Sana da biraz daha beklemen konusunda tavsiye verebilirim. Aldığımızda deneyimlerimizi ikimiz de paylaşırız burada :) Bu arada senin yazdığının bir üstünde yazdığım metnin son kısmını okumanı tavsiye ederim.
  • Uzun sureden beri note4 kullanıyordum bu hafta itibari ile paramparça oldu 1 ay içinde türkiye satışına girerse kesin alırım yanlız maxsimum verecegim rakam 3750 olur 😐

• Cihaz bugün itibari ile elime ulaştı...
    antutu skorunu asagiya bıraktım

★ Xiaomi Mi 9 - Mi 9 TE ★ Ana Konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düş_man -- 27 Şubat 2019; 0:40:1 >

• düş_man kullanıcısına yanıt
    az önce koyduğun görselleri neden kaldırdın?

gsmarena'dan aldığın için mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufo

az önce koyduğun görselleri neden kaldırdın?

gsmarena'dan aldığın için mi?
    imei gozuktugu için
  • düş_man kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam, zahmet olmasa kamerasını kısaca değerlendirebilir misin daha önce kullandığın telefonlara göre.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.