< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Xiaomi Mi TV Stick 1080p [ANA KONU] (22. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetyildirim97Merhaba arkadaşlar,
Mi stick ve mi box arasında çok karasız kaldım. Evdeki modem 5 ghz yi destekliyor ve internet hızı 25 mbps. Youtube, netflix, iptv ve amazon dışında bir uygulama kullanacağımı zannetmiyorum. Sizce bu uygulamalar için mi stick yeterli gelir mi? Mi sticke ethernet bağlayamama, modem ve internet hızım göz önüne alındığında bana dezavantaj sağlar mı?
Birde bu ürünü mi stickte kullanabilir miyim?
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sağlıklı günler.
Bu ürün stickte kullanılması için USB dönüştürücü ve çoklayıcı gerekli .
USB dongle ile çalışıyor. Verimli olmaz. Sesli komut özelliğine de sahip değil.
Bu tür mini klavyelerin bazıları çok kalitesiz oluyor ve çabuk bozuluyor.
Stick e, IP Tv yi bulut üzerinden yada google drive üzerinden kurmak gerekiyor.
Sadece IP tv ile sınırlı kalınacağını sanmam.
Kullanan kişi tarayıcı ve diğer uygulamaları da kurmak ister.
MiBox S teki yetersiz bulduğumuz 1 adet USB 2.0 APK yüklemede çok işe yarıyor.
Ayrıca 3.5 mm. ses çıkışına sahip.
Mi Stick FHD nin fiyatının uygun olmasve mobil kullanılması avantaj.
Bu cihazları otel odasında, sistem kurup araçlarda kullananlar var.
Çipset çok önemli ram ikinci planda kalıyor desek te,
Mi Box S te gidiş geliş 2 şeritli yol var iken
stick te gidiş geliş tek şerit yol var benzetmesini yapabiliriz.
Mi Stick UHD de güçlü çipset ile birlikte 2 Gb ram çok farkedecek.
-
İlk mesaja video ekledim yetmez mi
Miki üstad ta bir video yayınlarsa onu da ekleriz.
Hernekadar videolar kadar etkili olmasa da
bulut üzerinden apk deposu nasıl oluşturulur
madde madde yazılırsa ilk mesaja yönlendirme yaparım.
Daha fazlasını isteyenler bu topiğe bakabilirler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: potente
mouse toggle aktif edemedim izni verdim volume- ,volume + ya da bastım olmadı,yapan varmı arkadaşlarBu program Mibox larda da çalışmıyor.
-
Mi Stick te ac standardında 5. nesil wıfı var.
5.0 GHz bandında bağlanıp bağlanmadığını kontrol edin.
WIFI analyzer gibi bir program kurup çekimi yüksek olan kanallara bakın.
-
Mi TV 4K mi varmış
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: LimanyakanBu ürün stickte kullanılması için USB dönüştürücü ve çoklayıcı gerekli .
USB dongle ile çalışıyor. Verimli olmaz. Sesli komut özelliğine de sahip değil.
Bu tür mini klavyelerin bazıları çok kalitesiz oluyor ve çabuk bozuluyor.
Stick e, IP Tv yi bulut üzerinden yada google drive üzerinden kurmak gerekiyor.
Sadece IP tv ile sınırlı kalınacağını sanmam.
Kullanan kişi tarayıcı ve diğer uygulamaları da kurmak ister.
MiBox S teki yetersiz bulduğumuz 1 adet USB 2.0 APK yüklemede çok işe yarıyor.
Ayrıca 3.5 mm. ses çıkışına sahip.
Mi Stick FHD nin fiyatının uygun olmasve mobil kullanılması avantaj.
Bu cihazları otel odasında, sistem kurup araçlarda kullananlar var.
Çipset çok önemli ram ikinci planda kalıyor desek te,
Mi Box S te gidiş geliş 2 şeritli yol var iken
stick te gidiş geliş tek şerit yol var benzetmesini yapabiliriz.
Mi Stick UHD de güçlü çipset ile birlikte 2 Gb ram çok farkedecek.
Alıntıları GösterHocam stickde donanım açısından bir kasma falan görmedim, epey apk kurdum stremio seyirturk falan bir kasma donma yok donanım açısından bir sıkıntı yok yani.. Eğer böyle bir sıkıntı olan varsa hdmi CEC ayarıni açsınlar. Aynı olayi box s başlığında da uyguluyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turbetfurzey -- 10 Ekim 2020; 10:7:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aliexpressten bluetooth kumanda aldim. Resmen urunun kullanilirligi 2 kat artti.
aliexpress.comUS $11.1 50% OFF|L8star G20S Bluetooth 5.0 hava fare jiroskop IR öğrenme BLE kablosuz uzaktan kumanda Xiaomi Nvidia Shield Android TV kutusu|Uzaktan Kumandalar| - AliExpresshttps://tr.aliexpress.com/item/1005001334486443.html
XC techsyoutubeG20BTS Bluetooth Air Mouse Remote - Unboxing And Reviewhttps://www.youtube.com/watch?v=tDogPVSCZ1U
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorky -- 11 Ekim 2020; 13:45:59 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Benim modem 2.4ghz hocam 5ghz yi desteklemiyor. Birde hocam bunun box s kutu olan modelinde 5. Nesil wifi var mı bilgi açısından soruyorum?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim kumandayla farkı ne hocam?quote:
Orijinalden alıntı: gorky
Aliexpressten bluetooth kumanda aldim. Resmen urunun kullanilirligi 2 kat artti.
https://tr.aliexpress.com/item/1005001334486443.html
https://www.youtube.com/watch?v=tDogPVSCZ1U
-
Mouse tusu var, bastiginizda mouse imleci cikiyor ve icindeki gyro sayesinde ekrani neredeyse dokunmatik ekran gibi kullanabiliyorsunuz. Ozellikle apk ile yukledigimiz android cep uygulamalarinda her derde deva.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorky -- 10 Ekim 2020; 17:20:17 >
Anladım ben onu programla halleymiştim ama kumanda daha pratik tabi.quote:
Orijinalden alıntı: gorky
Mouse tusu var, bastiginizda mouse imleci cikiyor ve icindeki gyro sayesinde ekrani neredeyse dokunmatik ekran gibi kullanabiliyorsunuz. Ozellikle apk ile yukledigimiz android cep uygulamalarinda her derde deva.
Ben de android air remote kullaniyodum ama bu cok pratik. Neredeyse kendi kumandasini hic kullanmiyorum. Tek eksisi "sesli arama". Onu da cok kullanmiyodum zaten.
Wifi hızında problem yaşayanlar için (bende dahil) şöyle bir program buldum fakat şu anda köyde olduğum için deneyemiyorum. WakeLock Revamp Adlı uygulamayı cihaza kurun programı açtıktan sonra orda wifi ile ilgili seçenekler var "wifi normal" ve wifi high performance" diye. Ikisinide ayrı ayrı deneyin bakalım download hızınız fark edecek mi? Yabancı forumlarda wifiye büyük etki ettiği söyleniyor. Önce programı kurmadan bir hız testi yapın sonra yukarıdaki seçenekleri uyguladiktan sonra test edin bakalım fark var mı? Köyde olduğum için deneme şansım şu an yok yarına kadar da sabredemiyorum sizden haber bekliyorum :) 1080 pixel videolarda donma takılma sorunuda ortadan kalkıyormuş yabancı forum linki de şöylehttps://www.reddit.com/r/MiBox/comments/dgcjrk/fixed_mi_box_lagging_or_wifi_issues/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turbetfurzey -- 10 Ekim 2020; 20:22:1 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mehmet177
Mi TV 4K mi varmışBahar aylarında duyuruldu. Ön sipariş alanlar oldu. Henüz piyasaya sürülmedi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TurbetfurzeyHocam stickde donanım açısından bir kasma falan görmedim, epey apk kurdum stremio seyirturk falan bir kasma donma yok donanım açısından bir sıkıntı yok yani.. Eğer böyle bir sıkıntı olan varsa hdmi CEC ayarıni açsınlar. Aynı olayi box s başlığında da uyguluyorlar.
Alıntıları GösterEvet HDMI CEC i açmak takılma sorunlarını çözüyor.
Daha önce de yazmıştım. Bu cihazların çipsetlerini gizliyorlar.
Bence nedeni aynı kategorideki rakiplerinden daha yüksek çipset koyamıyorlar.
Muhtemelen UHD modeli de bu yüzden gecikti.
Çeşitli kaynaklarda s805Y, s905 yazıyordu Mi nin sitesinde s905Y2 olduğu bilgisi vardı şuan göremedim.
Cihazda ya s905Y2 çipset var ve 1 Gb lik ram ile antutada MiBox s i geçiyor.
Ya da stick doğrudan HDMI portuna takıldığı için performansı artıyor.
Bir de şu var. Çevre birimleri ve düşük donanımları nedeniyle Xiamio nun akış cihazlarına önyagılı
yaklaşılıyor fakat bu cihazlar görevlerini fazlasıyla yerine getiriyorlar.
FHD ile UHD sticklerin karşılaştırması.
-
quote:
Orijinalden alıntı: TurbetfurzeyBenim modem 2.4ghz hocam 5ghz yi desteklemiyor. Birde hocam bunun box s kutu olan modelinde 5. Nesil wifi var mı bilgi açısından soruyorum?
Modemin değişmesi gerekiyor. Bu cihazların hepsinde 2.4 bandında wıfı performansı düşük olur.
Altıncı nesil yeni çıktı. Bu cihazlarda ethernet portu olmadığı için ac standardını kullanıyorlar.
MiBox S te de ac standardı var.
-
Normalde air kumandalarda bağlantı 2.4 Ghz de usb dongle kullanılarak sağlanıyor.
Bu ürün BT ile dongle sız bağlanıyor.
Kumanda da 6 eksenli jireskop özelliği var ve bilek hareketi ile kumanda ediliyor.
Öğretilebilir özelliği ile tv kumandasına tanıtılabiliyor.
En büyük kolaylığı imlecin çapraz haraket edebilmesi.
Android programlar telefon ve tabletler için dokunmatik olarak kumanda edildiği için
bu kumanda da aynı işlevi görüyor.
-
Bu cihaza ethernet ve usb çoklayıcılı hub takılabiliyor mu? Özellikle ethernet kısmı önemli?
S sport plus uygulaması kullanılıyor mu? Eğer varsa memnun musunuz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X