Şimdi Ara

★ Xiaomi Redmi 3 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★ (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.297
Cevap
25
Favori
26.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mustafa.sefa

1-S3 mini süper amoled ekrana göre kalitesi nasıl?

2-Şarj Süresi nasıl?

3-Hızlı şarj özelliği nasıl ?

4-Ram 2 GB olmasına rağmen kasma yapıyor mu?

5-İnceliği nasıl?

Şimdillik bunlar merak ettiklerim teşekkürler

1- Kullanmadım ama evde J5 var, J5 in ekranı daha kaliteli, parlak, gün ışığında daha okunabilir.

2- Şarj süresi ile ilgili paylaşımda bulunacağım. Şu an telefonum %43 şarjı var ve 3 gün 10 saattir açık.

3- Şarj süresini hiç ölçmedim, onu da ölçüp paylaşırım. Gece takıyorum, sabah çekiyorum.

4- Bazen kastığını hissediyorum ama donanımdan mı kaynaklanıyor yoksa üzerindeki romdan mı bilemiyorum. Şöyle düzgün bir rom çıkarsa bir de öyle denemek lazım. Çünkü eşimdeki 1080p ekranlı 2 gb ram li rn2 ile bile bu kadar kasma hissetmedim.

5- Dizayn olarak çoğu cihazdan şık, ideal ölçülerde. Çok ince değil ama kalın demekte haksızlık olur. Zaten nette ebatlarını bulmak mümkün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 15 Nisan 2016; 18:31:05 >

• Arkadaşlar aramızda kilidi açmayı başarabilen var mı? Unknown error 501 veriyor sürekli.

Hesap tanımlı ve cloud da online görüyorum. Herhangi bir sıkıntı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MIUI 7.2 ne zaman gelecek bu telefona?

Android 6.0 tabanlı?

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

Arkadaşlar aramızda kilidi açmayı başarabilen var mı? Unknown error 501 veriyor sürekli.

Hesap tanımlı ve cloud da online görüyorum. Herhangi bir sıkıntı yok.

Bana da bugün mesaj geldi. 12 gün önce başvuru yapmıştım. Ama kararsızım kiliti açayım mı açmayım mı diye. Şu anda kullandığım xiaomi. Eu 7.1.3.0 romu çok memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

MIUI 7.2 ne zaman gelecek bu telefona?

Android 6.0 tabanlı?

Uzunca bir süre 6.0 geleceğini sanmıyorum. Global romun dahi çıkacağı muallak.

• IMEI işi kolay mı arkadaşlar?
    Nasıl yapıyorsunuz?
    Malum MTK değil,Snapdragon.
    Ona göre almayı düşünüyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maholin79

IMEI işi kolay mı arkadaşlar?
    Nasıl yapıyorsunuz?
    Malum MTK değil,Snapdragon.
    Ona göre almayı düşünüyorum.
    Şimdiden teşekkür ederim.

https://akilli.be/forum/threads/snapdragon-cihazlarin-imei-tamiri-nasil-yapilir.750/
    Yukarıdaki siteye bir bak. Ben alırken satıcı halletmiş. Aslın da hiç uğraşma imei işlemi yapılmış cihaz satın almaya bak.

• Arkadaşlar bir soru sormak istiyorum....

600,00 TL civarları bir telefon arıyorum. Aslında bu telefonu, telefon arayana kadar hiç duymadım. Genelde telefon alıdım mı 3-5 sene kullanırım. Sürekli şu model çıktı bu model çıktı takip etmem... Bu civarlardaki telefonları araştırınca Xioami, meizu ve buna benzer diğer telefonları kullananların genelde çok memnun olduklarını gördüm...

Bana yetecek olan, kamera ve şarjın iyi olması onun harici çok önemli değil. Ha bir de ekran boyutu çoğunun 5,5" gibi. 5,0" den büyük olmasın istiyorum bir de. Bu telefon sanırım 5,0" o yüzden buraya yazayım dedim.

Bu fiyata windows telefonlar daha çok tercih edilebilir mesela. Zaten benim telefonda Htc 8x windows. 2 yıl kadar oldu alalı. Yani ben ben eksikliğini hissetmedim windows un... Şarj haricinde tabi. Artık telefondan mı, işletim sisteminden mi bilmiyorum. Zaten 1 günü zor çıkarıyordu. Şimdi telefonu karıştırmaya korkuyorum. Biraz karıştırırsam yarım gün ancak gidiyor...

Bu yazdıklarıma göre bu telefon benim aradığım telefon mudur? Yoksa bu civarda başka öneriniz olur mu? Aslında 3gb/32gb olsun istiyorum almışken ama onlarda hep 5,5" işte... Yardımcı olursanız sevinirim...

• quote:

1-S3 mini süper amoled ekrana göre kalitesi nasıl?

2-Şarj Süresi nasıl?

3-Hızlı şarj özelliği nasıl ?

4-Ram 2 GB olmasına rağmen kasma yapıyor mu?

5-İnceliği nasıl?

Şimdillik bunlar merak ettiklerim teşekkürler

Şarj süresini ölçtüm.

80. Dakikada %50
    120. Dakikada %85
    165. Dakikada %100 oldu.

Yani full şarj olması 2 saat 45 dakika sürdü.

Bu şarjdan önce tam 5 gün 2 saat açık kaldı. Bu sürede 6 saat 14 dakika ekran süresi, 1 saat 35 dakika görüşme, 1 saat 23 dk. Minecraft, 2 saate yakında net, twitter, mail hesaplarını kullanmıştım. Ekran gõrüntülerini alamadan telefon kapandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 17 Nisan 2016; 15:03:49 >

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Dostum emin misin hızlı şarj özelliği var diyor bu nasıl şarj süresi hayret ettim şuan
  • Arkadaşlar telefonu almak istiyorum ama herkes kamera kalitesinden dem vurmuş ön ve arka kameradan bolca örnekler koyabilir misiniz.

Bir de Türkçe olan romda stabilite sorunları var mı varsa çok kurcalamayan birini rahatsız eder mi?
  • Redmi3 pro beklesek 700 TL ye alabilir miyiz acaba
    Redmi3 şu an 600 TL forumda..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olasılıksız...

Arkadaşlar telefonu almak istiyorum ama herkes kamera kalitesinden dem vurmuş ön ve arka kameradan bolca örnekler koyabilir misiniz.

Bir de Türkçe olan romda stabilite sorunları var mı varsa çok kurcalamayan birini rahatsız eder mi?

Kamera profesyonel değil ama gündüz çekimi iyidir. 150 $ lık telefondan fazla birşey beklemek mümkün değil.

• Yakın zamanda redmi 3 pro getirir vatandaşlar. Yanlış hatırlamıyorsam fiyatı Çin de 180 $ filan dı.

• @ertemli Redmi 3 pro ilk zamanlar 750 tl civarında satılır muhtemelen. Bence bu seviyedeki telefon için 150 tl fazla vermeye şu an için gerek yok ama global rom çıkarırlarsa o modele ve biraz fiyat düşerse iyi olabilir.

Bende 1 hafta falan önce aldım Redmi 3'ü, öncesinde Lenovo p70 kullanıyordum. Redmi3'ü çok kullanamadım gerçi ama aynı seviyede olduğu için p70ye göre kıyaslayacak olursam, snapdragon olmasından dolayı şarj olayı oldukça iyi. P70 ile aynı kullanım senaryosunda wifi ile 1 saatlik ekran süresinde yaklaşık %13-14 giderdi, redmi 3 de %9-10. %20ye geldiğinde 8-8,5 saat ekran süresi, p70de 6 saate yakın veriyordu. 3g de daha test edemedim ama mtk ya göre çok daha iyi olacaktır.

Yalnız rom'dan mıdır nedir, bazı yerlerde hafif kasmalar hissediyorum (Vietnam rom' u yüklü). P70 ile hemen hemen aynı seviye işlemciye sahip olmalarına rağmen neden böyle anlayamadım. P70 yağ gibi akardı, hiç kasma hissetmemiştim.

Kamera kalitesini beğenmedim. Odaklanması güzel, p70den biraz daha iyi ama netlik kötü. Kulaklık ses çıkışı ise güzel, hoparlörü pek iyi değil ama beğendim yinede en azından p70den çok daha iyi.

Ekran biraz sarımsı gibi geldi, canlı değil. Birde çok hassas gelmedi, bazen tuş kilidini açarken yarıda kalıyor, birkaç kere uğraşıyorum. Belki takılı olan kırılmaz camdan dolayıdır tam emin olamadım, değiştireceğim yakında.

Arayüze diyecek birşey yok zaten, sanırım birdaha miui harici bir arayüz kullanmam. Renkli bildirim ışığı tutarlı çalışıyor, p70de çok sıkıntılı oluyordu. Uygulamadan çıkış butonunun bir tuşa ayarlanmasını sevdim. Geri tuşuna ayarladım, basık tutunca uygulamadan çıkıyor. Gerçi son uygulamalarda görülüyor ama androidin çalışma prensibini bilenler için bu özellik çok kullanışlı oluyor.

Birde anlamadığım birşey var steame giriş yaparken ekrana bildiri gelmiyor. İstek listesi bildirimleri geliyorda steam guard şifre bildirimi nedense gelmiyor, uygulamaya girmek zorunda kalıyorum. İzinleri de ayarladım, otomatik başlata da izin verdim ama aynı yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asriell -- 17 Nisan 2016; 21:17:47 >

• quote:

Dostum emin misin hızlı şarj özelliği var diyor bu nasıl şarj süresi hayret ettim şuan

Quatro s1453+ konusuna baktım az önce. O telefonda da 4800 mah pil var, 4-4,5 saatte şarj oluyor yazılmış. 4100 mah için 2 saat 45 dak. kötü değil. Redmi Note2 var eşimde 3060 mah sanırım o da 2,5 saat civarı şarj oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olasılıksız...

Arkadaşlar telefonu almak istiyorum ama herkes kamera kalitesinden dem vurmuş ön ve arka kameradan bolca örnekler koyabilir misiniz.

Türkçe romda (Benim kullandığım vietnam rom) stabilite sorunu tamamne yok diyemiyorum, anlamsız takılmalar oluyor bazen. Birde %100 Türkçe değil.

Bolca örnek yok elimde ama sizin bu mesajın üzerine birkaç çekim yaptım, hafta sonu daha bol, çiçekli, böcekli, manzaralı fotolar çekerim.

★ Xiaomi Redmi 3 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★

HDR açık;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 18 Nisan 2016; 10:00:10 >

• Asriell kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayırlı olsun telefonunuz;

Şarjı dediğiniz gibi sıkıntısız. 5 gün şarj gördüm ben. Kısmadan kullanımla 2 günü çok rahat çıkarır gibi. Normal kullanımla 3-4 gün kullanılır.

Vietnam rom yüklü bende de ve dediğiniz gibi anlamsız takılmalar oluyor, hiç takılmaması gereken yerlerde.

Baştan beri (eşime aldığım redmi note2 ile başladı bu durum) kamera kalitesini ben de beğenmiyorum, tamam hızlı odaklanıyor ama varsın yavaş odaklansın ama net fotoğraflar çeksin isterdim.

Dokunmatik ile ilgili bir sıkıntım olmadı, ekran kilidini açmak için belli bir seviyeye kadar ekranı yukarı kaydırmak gerekiyor sadece. O seviyeye kadar kaydırmassanız tekrar kilit ekranına dönüyor.
  • İzlediğim 1-2 incelemede Pro modelinde kameranın az da olsa daha iyi olduğundan bahsetmişler. Almayı düşünenler Pro modeline yönelebilirler. Ayrıca yapıca biraz daha iyiymiş Pro modeli. Redmi 3 de arkadaki alt ve üst parçalar ile düğme kısmında hafif oynama hissedebiliyorsunuz. Pro'da pek yokmuş bu.

Beklentileri ayarlamakta fayda var bu telefon en alt seviye telefon. Normalde Türkiye'deki satıcılar hariç 3. parti satıcılardan bile alsanız 500 liraya alıyorsunuz. Kamerası kötü de olsa fiyat/performans açısından tavan bir telefon.

Hızlı şarj yok Redmi 3'de. Bu halde şarj olma süresi hiç fena değil.

Bildirimler konusunda miui'da sürekli sıkıntı var. Bütün izinleri verseniz de, uygulamayı kilitleseniz de bazen bildirimler gelmiyor.

Vietnam romu yerine bootloader açıp xiaomi.eu romunu kurmanızı öneririm.

Xiaomi haricinde meizu m3'de duyuruldu biliyorsunuz. Redmi 3 Pro'ya rakip olacak. İşlemcisi mtk p10. Sanıyorum mtk'nin yeni işlemcileri arasında en az enerji tüketimine sahip modeli bu. İmei konusunda avantaj sağlar. Ayrıca kamera'da biraz daha iyi olabilir. Henüz güzel bir inceleme göremedim ama bu modelde ucuz telefon almak isteyenler için güzel bir alternatif.

• Merhaba,
    Yakın zamanda Yurdışından alıp gümrükten sorunsuz geçiren var mı? Siz nerden temin ettiniz ürünleri?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.