< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
XL yanak lastiğin konfora etkisi?

-
-
Yakııten feragat edin derim. 91 h 91 v hız endeksi bile konfora etkisi varken XL cidden hissedilir emin olun. Binek araçlar için extra load yanak yapmazlar zaten aynı ebatı kullanan hafif ticari fiorini doblo connect dokker caddy gibi araçlar için yapılıyor. Hız ve yük endeksi artması için lastik iç iskeltini oluşturan çelik tellerin ya sıklığı ya kalınlığı artması lazım ki yüksek hız veya yükte kaucuğu tutabilsin 👍🏻
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 7 Haziran 2021; 23:9:29 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Egea'da kullanıyorum XL lastik, normal lastikle deneme fırsatım olmadı ama eski aracıma göre epey konforsuz hissettim çukurlarda falan ki eski aracım da yol tutuşu iyi bir araçtı öyle yumuş yumuş bir araç değildi.
-
Runflatlerle kıyaslayınca XL lastikler baya normal lastik kalıyor aslında. bariz hissedilecek bir fark zannetmiyorum. Runflatler bile bir çok markada kullanılıyor ki bu markalar konfor odaklı araçlar üretiyor. Ama aynı araçta denemek lazım kesin konuşabilmek için
-
Görüşleriniz için teşekkürler hocamquote:
Orijinalden alıntı: Mhmmd.239
Yakııten feragat edin derim. 91 h 91 v hız endeksi bile konfora etkisi varken XL cidden hissedilir emin olun. Binek araçlar için extra load yanak yapmazlar zaten aynı ebatı kullanan hafif ticari fiorini doblo connect dokker caddy gibi araçlar için yapılıyor. Hız ve yük endeksi artması için lastik iç iskeltini oluşturan çelik tellerin ya sıklığı ya kalınlığı artması lazım ki yüksek hız veya yükte kaucuğu tutabilsin 👍🏻
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Egea'nın kendi konforsuzluğu olabilir mi acabaquote:
Orijinalden alıntı: goodorevilEgea'da kullanıyorum XL lastik, normal lastikle deneme fırsatım olmadı ama eski aracıma göre epey konforsuz hissettim çukurlarda falan ki eski aracım da yol tutuşu iyi bir araçtı öyle yumuş yumuş bir araç değildi.
Şaka bir yana iki lastiği de aynı araçta denemiş biri ancak net bir şey söyleyebilir sanırım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: BPG2004
Egea'nın kendi konforsuzluğu olabilir mi acaba
Şaka bir yana iki lastiği de aynı araçta denemiş biri ancak net bir şey söyleyebilir sanırım.
Alıntıları GösterO da olabilir.
-
Astra j de normal lastik de xl lastik de kullandım. Oldukça memnundum, konfor olarak belirgin bir fark yaratmıyor. Ancak yanaklarda en ufak bir balon yapmadı. Ülkemizin yolları için biçilmiş kaftan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanak inceyse XL avantaj. Konfora da yazıldığı gibi çok fazla etkisi yok. Runflat olursa o zaman kütük gibi oluyor.
Ölçü 245/45/17. Yazlık lastiklerim XL yanak, kışlıklarım Runflat. Kışlıkları takınca konfor bariz düşüyor.
-
Ben mondeoda kullanmıştım. Çok konforsuz gelmişti. 30 psi da bile araç sert geliyordu. Sonra normal lastikte 34 psi bile daha konforluydu.
-
XL lastik balon oluşmasına daha dayanıklı. Konfor arıyorsanız kesinlikle uzak durun.
Yine bilen de bilmeyen de yazmış
XL lastikler dar yanaklı lastiklerde tercih edilir, balon yapmanın önüne geçilir. Sanıldığı gibi yük lastiği değildir.
Yük lastikleri C grubu lastiklerdir.
Hyundai i10, Kia Picanto gibi araçlarin dahi fabrika çıkış lastikleri XL'tır. Transporterla falan ilgisi yok
33-35 psi ile conti 195/50/15 xl kullanıyorum, daha evvel kullandığım nokian ve goodyear'dan daha iyi olduğunu söyleyebilirim
-
Xl lastik daha yuksek basınca dayanabilecek malzeme ve yapıya sahip. Bu demek değilki daha yüksek basınçta kullanılmak zorunda. Standart basınçta konfora olumsuz etkisi yok gibi bir sey. Buna karşılık çukura düşmeye, kaldırıma sürtmeye, yarılmaya vs cok daha dayanıklıdır. Ayrica yanağı sert olmayan lastik modelinde kalın yanağın konfora olumlu dahi etkisi dahi olabiliyor. Zira yanağın kendisi de bir süspansiyon unsuru.
Bizim 240'lık passatta 235x45x18 XL lastik mevcut.
XL lastiğin avantajı yüksek hızlarda daha güvenli ve yanak kısmı güçlendirildiği için daha fazla yük taşıyabilmek sanırım.
-
XL = eXtra Load
Bir etkisi yok. Yanak yumuşaklığı markayı geçtim, aynı markanın farklı modellerinde bile fark eder. XL'i RFT ile karıştırmayın. Onun karkas yapısı çoook farklı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X