Şimdi Ara

XpertVision 9600GT teknik yardım istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Anakart : Asus M2A-MX
    (http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=1909&l1=3&l2=101&l3=583&l4=0)

İşlemci : Amd Athlon 64x2 Dual-Core 5200+ (2.7x2 Ghz/2mb)

Ekran Kartı: Geforce 9600GT(256Bit) GDDR3 512Mb
    (http://www.xpertvision.com.tw/main/vgapro.php?id=80)

Ram : 2 GB DDR2 800mhz

Bu sisteme sahibim ve dx10 gereği vista + driver kurulumdan sonra XpertVision default ayarları;

Bu ayarlarda değişikliğe gitmeme gerek warmı? veya ilerde gerekirse ne kadar arttırabilirim?
    Şuan için oyunlarda bi problem yaratmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.meseli -- 6 Eylül 2008; 2:00:18 >

• Değişiklik yapıp yapmamak size kalmış.Sıcaklık gayet iyi.Yavaş yavaş arttırarak hızları + stabiliteyi sağlamaya bakın eğer isterseniz tabii
  • quote:

Orjinalden alıntı: KiLLeD By l HuNTeR

Değişiklik yapıp yapmamak size kalmış.Sıcaklık gayet iyi.Yavaş yavaş arttırarak hızları + stabiliteyi sağlamaya bakın eğer isterseniz tabii

bu arada power supply ne marka ve modeli nedir kartın üstündeki fan stok fanmı yoksa harici fanmı aldınız
  • fan 100 de 100 de.Hmmm.Sıcaklık gayet iyi.Yani soğuk.core clocku 700 e memory i 1000 shader ı ise 1750 de çalıştırabilirsiniz
  • Kartın stabil çalıştığı hızları deneyerek siz bulabilirsiniz. Üstteki arkadaşın da bahsettiği gibi gpu:700, shader:1750, ram:1000(x2) sorunsuz çalışır tahminen. Ama kesin birşey söylemek doğru olmaz. Her kartın çıkabileceği değer farklıdır.
  • Dostum hemen yardımcı olayım bendede aynı karttan var

Ayarlarımı en stabil buraya kadar arttırdım memory hızını 10 arttırsam bile direk ekran birbirine giriyo ramlerden hiç hayır yok anlıyacagın.Su ayarlarda 3d06 olsun crysis gpu benchmark olsun hiç hatasız bitirebiliyor.Daha fazlasında 3dmark06 da olmasa bile crysis benchmark ta donup kalıyo.
    Fan hızınada gelince bende sürekli %50 de Fixed speed de.sıcaklık olarak 4 saatlik crysis sonucu max 65 gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derhce -- 6 Eylül 2008; 8:27:29 >
  • @derhce

Hocam senin kart benimkinden de kötüymüş ram olarak. Düz Xpertvision var bende de 935 civarında her oyunda stabil, 945-950 arasında ekran kartına çok yüklenmeyen oyunlarda ancak stabil. Palit'in alt firmasının bu kadar kötü ram kullanmasına anlam veremiyorum, bir ihtimal ramler açıkta olduğu için ısınıyor diyeceğim ancak abartı bir oc'de söz konusu değil.
    OC konusunda memnun kalmadım karttan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Tavsiye AcilL lütfen
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: tsk

@derhce

Hocam senin kart benimkinden de kötüymüş ram olarak. Düz Xpertvision var bende de 935 civarında her oyunda stabil, 945-950 arasında ekran kartına çok yüklenmeyen oyunlarda ancak stabil. Palit'in alt firmasının bu kadar kötü ram kullanmasına anlam veremiyorum, bir ihtimal ramler açıkta olduğu için ısınıyor diyeceğim ancak abartı bir oc'de söz konusu değil.
    OC konusunda memnun kalmadım karttan

Hey Allah'ım yinemi beni buldu bu dandik şeyler
    Valla dostum 950 yapıp 3d06 gecıyorum ama crysis benchmark da yada cs sourceyi 1 saat falan oynayınca grafikler birbirine giriyo.Gpu hızı max 760 stabil shaderi salla gitsn :DAma bu ram hızını sanki Xpertvison tool dan değilde riva tunerden arttırınca misal xpert toolda 930 da hata verıyosa riva tunerde daha stabil gibi.Hocam sen hangi hızlarda kullanıyorsun kartı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derhce -- 6 Eylül 2008; 10:14:29 >

• @derhce

Hala tam olarak anlayamadım kartı, amper değeri (9600GT için sanırım 13.3A gerekiyor) 10A olan kanaldan besliyorum suçu bunun üzerine atıyordum senin yazdıklarını okuyana kadar :D

Kartı 740/940*2 olarak(shader 1900) kullanıyorum ancak dediğim gibi oyunlardan oyunlara farkediyor.

Mesela;
    -Crysis 935*2 (sağlıklı oynamak için,daha fazlasında da çalışıyor ama ne yapacağı belli olmuyor)
    -Bioshock 950*2 (birkaç gündür oynuyorum hiç sorun vermedi, sıcaklık değerleri Crysis ve WiC'den daha az oluyor sebebini buna bağlıyorum)
    -Wic 930*2'nin üzerinde genelde hata alıyorum
    -3dMark06 935*2nin üzerinde bazen sağlıklı bazen saçmalıyor 930*2 ideal gibi

edit: neredeyse tüm oc programlarını denedim bu arada :) Anakartımın EasyTune6 programını kullanıyorum, programlar arasında pek fark göremedim ben
    Stabilite testi için AtiTool hata testini, ekran kartının oyun içi kullanımı için RivaTuner'i kullanıyorum ekstra olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsk -- 6 Eylül 2008; 10:35:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: High Vision

quote:

Orjinalden alıntı: KiLLeD By l HuNTeR

Değişiklik yapıp yapmamak size kalmış.Sıcaklık gayet iyi.Yavaş yavaş arttırarak hızları + stabiliteyi sağlamaya bakın eğer isterseniz tabii

bu arada power supply ne marka ve modeli nedir kartın üstündeki fan stok fanmı yoksa harici fanmı aldınız

High Power (HPC-430-P12S) marka power kullanıyorum. Ekran kartı üzerindeki fan kendi fanı değişmedim ama kasanın hava sürkülasyonu iyi.

• Pehh ben 12 v kanalından 18 amp veren psu dan besliorum xD.950 de 3dmark06 da hiçbirsorun yok fakat crysis te birbirine giriyo 920 yda 925 dolaylarında bende sorun yoktu.Ama palitin çakması oldugu için pekte özen göstermemişler :D.Gönül isterdiki zotac falan alalım şeklimiz olsun ama f/p arayışı :D
  • Arkadaşlar kartın fazla oc olmamasının sebebi voltaj istemesi.Bakın benim kart fabrikadan yüksek voltajlı olduğundan bu değerlerde stabil kalabiliyor.

• @emreonal69

Haklısın onu da araştırdım, ancak adam gibi bir anlatımlı BIOS edit yada mod bulamadım(pmode falan var, tahminimce onu da arasıra tazelemek gerekir)
    V artırımı yapacağımız bir program yada ilgili bir link biliyor musunuz?

(bu arada şahane değerler almışsın)
  • quote:

@emreonal69

Haklısın onu da araştırdım, ancak adam gibi bir anlatımlı BIOS edit yada mod bulamadım(pmode falan var, tahminimce onu da arasıra tazelemek gerekir)
    V artırımı yapacağımız bir program yada ilgili bir link biliyor musunuz?

(bu arada şahane değerler almışsın)

Kardeş sana bios ayarları yapacağın programların ve bios dosyalarının bulunduğu bir link vereyim(orada msi 9600gt oc nin bios dosyasıda mevcut onu yükleyebilirsen benimle aynı değerleri alabilirsin):

http://www.mvktech.net/component/option,com_remository/Itemid,26/func,selectcat/cat,2/

• Valla gözümü kararttım deniyecem bugün yarın, olmassa bir de kart masrafı çıkacak :D Fakat msi'in (red moon oc modeli sanırım) volt değeri daha yüksek değil mi?
  • Kartın rahmetli olma ihtimali garanti dışı kalması vs vs olabilir mi ?
  • quote:

Valla gözümü kararttım deniyecem bugün yarın, olmassa bir de kart masrafı çıkacak :D Fakat msi'in (red moon oc modeli sanırım) volt değeri daha yüksek değil mi?

ewt. voltajlar arttırılmış geliyor.Ama daha da yüksek değerlere çıkmak istersen biostan arttırılmıyor onun için voltaj reğülatörü ile vmod gerekiyor.(Asus 9600GT matrix in fabrika çıkışında reğülatörlü geliyor (800/2000/2200) de stabil kalabiliyor.).Bu arada oc yaparken SHADER/CORE oranı 2,5 yapmaya çalışın daha stabil oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreonal69 -- 6 Eylül 2008; 11:15:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: derhce

Kartın rahmetli olma ihtimali garanti dışı kalması vs vs olabilir mi ?

Pek zannetmiyorum öyle bişey olacak olsa MSİ fabrikadan bu voltajları verip göndermezdi zaten.
  • Herşey tamam da BIOS'u uygulamak için disket sürücü gerekiyor :S Usb bellekle veya başka bir yolla yapılabiliyor mu ona bakıcam şimdi.

Bu arada msi oc edition için de nibitor 1.1V gösteriyor, yani benimkiyle aynı. Voltajı kendim artırıcam artık, sanırım 1.2V yeterli olur?
  • quote:

Herşey tamam da BIOS'u uygulamak için disket sürücü gerekiyor :S Usb bellekle veya başka bir yolla yapılabiliyor mu ona bakıcam şimdi.

Bu arada msi oc edition için de nibitor 1.1V gösteriyor, yani benimkiyle aynı. Voltajı kendim artırıcam artık, sanırım 1.2V yeterli olur?

nibitor da max 1.1v var diye biliyorum eğer benimkiyle aynı volt varsa seninde bu değerlere çıkabilmen gerekir.Çünkü ben ekstradan bişey yapmadım biosla oynamadım.USB bellekle de yapabilirsin "hp format tools" programı ile flaş diski biçimle (bootable seçenegi işaretli olsun).Sonra disket için ne yapacaksan aynısını yap.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.