Degerli arkadaşlar, kısmet olursa cuma günü hayatımın ilk citroenine sahip olacağım. Araç 2003 model citroen xsara 1.6 SX 16 V otomatik ve benzinli. satıcının söylemine göre sınıfın en donanımlısı imiş. Bu arabayı almandan önce bende herkes gibi bi servise gidip göstereceğim ama sizlerin bilgi birikimini gözönünde bulundurarak sormak istiyorum; en çok nelre dikkat etmeliyim bu markada? bana en pahalı masrafı nerelerden çırabilir? her ne kadar 2003 model olsa da hangi durumda veya arızada almamamı tavsiye edersiniz? umarım bir sorunu çıkmaz ve bende bu platformda klubünüze kaydolma şerefine nail olurum Kapadokyadan En derin saygılarımla Bilal Coşkun
Aslında Xsaralar en sorunsuz araçlardan biridir. Dikkat edin diyebileceğim tek nokta torsiyon rulmanlarının durumu. arabanın arkasına basdığınızda (el freni inikken) gıcırtı yapıyorsa 300-400 tl lik bir masraf var demektir. iç Plastik aksamın kondisyonuna bakın. yıpranmış mı diri mi? Aklıma başka birşey gelmiyor. Belki diğer arkadaşların gelir.
Sayın Alper Beyin söylediklerine katılıyorum. Ayrıca ön takımı (dikmeler, taşıyıcılar, ve biriketler) da kontrol ettirin. Boşluk, sapma ve ses gelmemesine dikkat edin. Bunlar masraf demektir. Aracı test ederken otomatik şanzımanın geçişlerine dikkat edin. İlk harekette vuruntulu kalkarsa, aynı vuruntuyu vites geçişlerinde yaparsa bu şanzımanın sıkıntılı olabileceğini gösterir. Çok yüksek faturalar önünüze çıkabilir. Aracı kesinlikle ve kesinlikle cihaza bağlattırın. Citroen servislerindeki lexia cihazında aracın tüm raporu önünüze gelecektir. Küçük bir ücret karşılığında süprizlerle karşılaşma oranınızı asgariye indirmiş olursunuz. Aracı kaporta-boyacıya götürdüğünüzde sadece boyalı parçaları görebilirsiniz. Fakat değişen parçaları kaportacı anlayamayabilir. Çünkü tüm kaporta aksamı orjinal terasonlu gelir. Bu da maalesef bazı durumların ortaya çıkmasını engeller. Bunu engellemek için aracı yetkili citroen servisine götürün. Belki oradan hasar geçmişi çıkar. Servisteki kayıtlara da çok inanmayın. Çünkü hasarlar dışarıda yapılmış olabilir. Bu hasarı en iyi anlayabilecek kişiler Citroen servisindeki kaportacılardır. Aracın tüm ekipmanlarını çalıştırarak kontrol edin. Araçta masraf olmadığından emin olun...
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Farklı birşey gelirse ekleme yaparım...