Şimdi Ara

Yabancı ülke çalışma saatleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selam, epeydir konu acmiyordum, bazi gercekleri gun yuzune vurmak istiyorum, bu sir icimde kalmasin, herkes bilsin :D:D:D

Meslek hayatima ilk Kuzey Afrika'da basladim, o zamanlar gunde 17 saat calisiyordum ve aylik calisma saatim 28 gun x 17 saat = 476 saatti

Sonra Rusya'ya gectim ve calisma saatlerim biraz iyilesti, gunde 14 saatten ayda 28 gun calisiyordum, yani 392 saate dustu.

Sonra Azerbaycan'da Baku'de calismaya basladim, orda simdiye kadarki en mutlu gunlerimi yasadim (Baku Havalimani isini saymayalim cunku orda 6 ay gece gunduz, her cumartesi pazar dahil calistim, hatirlamak bile istemiyorum), calisma saatlerim gunde 10 saat ve ayda 24 gundu yani 240 saat.

Cumartesi ve Pazarin tatil olabilecegini ilk Azerbaycan'da gordum hayatimda (Baku havalimani isinden sonra Turk firmalarinda calismayi biraktim) :)

Derken Amerika'ya geldim, suanki hayatimda gunde 12 saat ve ayda 25 gun calisiyorum yani 300 saat.

Sonuc itibariyle Baku'den daha zor bir ortam var ama ilk yillarima baktigimda calisma surem yine de bayagi iyilesmis.

Meslek: Insaat Muhendisi

Pozisyon: Senior Project Manager

Toplam tecrube: 17 yil

Konsantre tecrube (170 yil diyebiliriz :D, cunku bir insaat projesindeki 100 kalemin her kaleminde tecrube sahibiyim maasallah, digerleri gibi yok ben hakedisciyim, yok ben sozlesmeciyim, yok ben mudurum, yok ben kaliteciyim, yok ben logistikciyim, yok ben yoneticiyim, yok ben satin almaciyim, yok ben planlamaciyim demem, her is benden sorulur :)

• Avrupa daha iyi bu konuda. Bir de yurtdışında Türk firmasında çalışılırsa, bizim firmalar kanını emiyor çalışanların.
  • Turk firmaları bu saatten sonra ancak çer çöp çalıştırsın hocam. Kimse Türk firmalarında çalışmak istemiyor, adam bulamıyorlar yurtdışında :)

• 12 saatte çok uzun bir süre az değil bizim burda 7-8 çalışan dolu hafta sonuda full yatış hemde özel sektörde.

kariyer,eğitim,meslek statü deneyim çok kişisel bu olay bu ülke ülke derlemek biraz saçma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Mayıs 2024; 19:7:30 >
  • Navi kullanıcısına yanıt

Tam tersi de geçerli. İsveçli bir firmada çalışıyorum. İsveçteki çalışanlarına mesai saatleri dışında mesaj bile atmıyorlar ama İstanbul ofisine saat, gün fark etmeden sürekli yükleniyorlar. Sahipleri yarı isveçli yarı türk şahıslar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satoshi. -- 21 Mayıs 2024; 21:25:15 >
  • Satoshi. kullanıcısına yanıt
    Nedeni basit hocam. Ucuz işçilik! İstanbul'daki adamın yapabileceği işi İsveç'teki adama yaptırmak firmaya zarar ettirir. Saatiine 250 lira vermek mi yoksa sattine 25 euro vermek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 22 Mayıs 2024; 1:41:8 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.