Şimdi Ara

Yabancılar teharet musluğu olmadan nasıl pis kokmuyor (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
16
Favori
151.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 3 dk güldüm aklıma geliyor şuan bile gülüyorum eline sağlık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asevim69

Önce kendi kıçını yalayıp sonra sonra sahibinin yüzünü yalayan kedi köpek çok gördüm özellikle mikrop konusundan dem vuranlar evde hayvan bakıyorlarsa bu durumu gözden geçirmeli

Karnıma ağrılar girdi yeminle bu nedir ya :)))

• bir gün koreye japonya ya ya da tayvana yolunuz düşerse

ısıtmalı şu tuvaletlerden görme ihtimaliniz yüksek

adamlar tuvaletin bile teknolojik yapmışlar

bu video daki tuvaketin biraz daha mekaniğini gördüm ama yine bir sürü düğme vardı ve ısıtmalıydı

oturdunuz mu zaten kalkmak istemiyorsunuz bir de yurt dışında böyle bir şey bulmak gerçekten çok mükemmel bir şey. Çünkü taharet musluğu yoksa ardından hemen duşa giriyorum. Dışarı çıkacaksam ve uzun süre gelmeyeceksem olmasa bile tuvalete gidip yapmaya çalışıyorum.

ilk defa bu aletle tanıştığımda dedim şu düğmeleri ne işe yarıyor. Düğmenin tekina bastım 1:34 deki o cam da yoktu. Direk o su tavanı sırılsıklam yaptı. O kadar tazyikli.

• Tuvalet kağıdı kullanıyorum ve yeterince hijjendir.

Öncelikle pisliği Tuvalet kağıdı ile temizliyoruz sonra popomuzu ıslattıgımız tuvalet kağıdı ile siliyoruz.Son işlem olarak tuvalet kağıdı ile kuruluyoruz.

Anüsümüze ve Popomuzun yanaklarına Arko NEM Body böğürtlenli krem sürüp yanaklarına yediriyoruz. Hem çok güzel kokuyor hemde şekerli hoş bir tadı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asevim69

Bu kıçını tam olarak yıkamayıp kağıtla yetinenler bir gün boşaltım sisteminiz tam olarak görevini yerine getiremezde makatın ucunda kalan veya iç kısmında kalan dışkının külota bulaşması sonucu akabinde dağılan o kokuyu siz anlamayacaksınız ama etraftakiler çevreden bir bok kokusu geldiğini anlayacaklardır.

Bu su ile mutlaka yıkanması gerekli diyen taraf bende aynı fikirdeyim ancak Kıçınızı Elbette tuvalet kağıdı ile silin ama ardından elinizle gidipte parmağı takıp bokla birebir temas etmeyin.

Yahu Senden Allah razı olsun Gümrük vergisi ödediğim ve aşırı derecede sinirle geçirdiğim şu günün gecesinde beni böyle güldürdüğün için ellerine sağlık,

Elini sürmeyen kısım evinde şu full otomatik klozetlerden mi kullanıyor acaba Çin'de CIP salonda kullandım makine süper düğmeye dokunuyorsun temizliği yapıyor soğuk sıcak ılık su istediğin gibi ayarlıyorsun o arkadaşlar bu tip özel ürünler kullanıyor sanırım yoksa şu yoruma kesinlikle katılıyorum, eskiden okuduğum bi haber geldi aklıma onu burada paylaşayım da sadece tuvalet kağıdı ile temizliğin aslında medeniyet olmadığını görsünler arkadaşlarımız,

03.03.2012 21:34
    Avrupa taharet musluğunu yeni keşfetti

Dünyaca ünlü Belçika firması Avrupa'nın tuvaletine el attı. 'Suyu seviyorum!'

Belçika merkezli bir firma, otomatik taharet musluklu alafranga tuvalet geliştirdi. Geberit firması, tuvalet kağıdına ihtiyacı ortadan kaldıran klozetleri Belçika'da piyasaya sürmeyi planlıyor.

Lavabo, tuvalet ve fayans sektörünün önde gelen firmaların başında gelen "Geberit", Belçika genelinde "Suyu seviyorum" sloganıyla başattığı reklam kampanyası ile Avrupalılar için yeni bir tuvalet anlayışı getiriyor.

Avrupa içina adeta devrim denilebilecek sistemde otomatik taharet musluğu bulunuyor. Belçika'nın en büyük inşaat ve ev dekorasyon fuarı Batibouw'da yeni ürünü tanıtan Geberit Satış Menajeri Jose Wyns, taharet musluğunu nasıl keşfettiklerini anlattı. Taharet musluklu tuvaleti geliştiren şahsın babasının özürlü biri olduğunu ve asıl çıkış noktasının burası olduğunu aktaran Jose Wyns, sonrasında bu ürünün sadece özürlülere değil bütün insanlığa sunmayı düşündüklerini belirtti. Wyns, insanların kağıt yerine suyla temizlenmesinin çok daha hijyenik olduğunu ifade etti.

Müslümanların taharet musluğunu çok eski zamanlardan bu yana kullandıklarını, İsviçre'de de bu sistemin 35 yıldır kullanıldığını anlatan Wyns, şöyle devam etti: "Belçikalılar kağıt kullanarak büyüdüler. Hatta gazete kağıtları kullandılar. Belçika'daki ilk devrimi gazete kağıdından daha yumuşak bir kağıda geçerek yaşadık. Bu adım ise daha büyük bir adım. Şimdi insanlar daha fazla konfor ve hijyen istiyor."

"TUVALET KAĞIDI KULLANDIKTAN SONRA KENDİLERİNİ TEMİZ HİSSETMİYORLAR"
    Belçikalıların temizliğin önemini geç fark ettiklerini belirten Jose Wyns, "Bu yüzden yeni otomatik taharet musluklu tuvaletlerimizin reklamını bu denli dikkat çekici hale getirdik." dedi.

Ürünü Belçika piyasasına sunmadan önce bir kamuoyu araştırması yaptıklarını ifade eden Wyns, şunları söyledi: "Vatandaşlara, tuvalette tuvalet kağıdı kullandıktan sonra kendilerini temiz hissedip hissetmediklerini sorduk. Yüzde 63'ü bu soruya 'hayır' cevabı verdi. Ayrıca, her üç kişiden birinin tuvaletten sonra ıslak peçeteler kullandığını öğrendik. Islak peçeteler aslında tuvalet kağıdı ve suyla temizliğin arasında bulunan bir çözüm. Ayrıca her iki Belçikalıdan biri de tuvalet sonrasında iç çamaşırlarında kalan izlerden çok rahatsız olduklarını belirtti. Artık vatandaş eskisine göre kendisiyle daha çok ilgileniyor. Kendi temizliğine daha fazla önem veriyor. O yüzden bu tuvaletlerin kullanılması gerekir diye düşünüyorum."

Jose Wyns şu an için yeni ürünü sadece Avrupa ülkelerinde pazarlamayı düşündüklerini belirtirken, Almanya'da 2 yıl önce satışına başlandığını ve talepten mutlu olduklarını da ifade etti.

Geberit firması şu an otomatik taharet musluğu bulunduran 3 farklı tuvalet modeli üretmiş. Hepsinde farklı opsiyonlar bulunuyor. Evine bu tarz bir tuvalet almayı düşünenlerin ise en az 700 euroyu gözden çıkarması gerekiyor.

Haber link
    [simage]http://img.timeturk.com/resim/tr/2012/03/03/avrupa-taharet-muslugunu-yeni-kesfetti.jpg[/simage]
    http://www.timeturk.com/tr/2012/03/03/avrupa-taharet-muslugunu-yeni-kesfetti.html

• Biri de her gün duş alıyorlar demiş. Demek ki sıçtıktan sonra direk duş alınıyor. Evde ofiste misafirlikte, yav bırak.

Bildiğin dötü moklu dolabıyor çoğu haha pisler.
  • kokmadığını kim söyledi yurtdışında yaşayan biri olarak şu diyeyim kokuyor

ko
    ku
    yor

hemde çok pis kokuyo.üstelik iç çamaşarıda bi şekilde bulaşıyor çünkü iiyi temizlenmiyor ne kadar iyi temizlersen temizleye yarım rulo bitiyo yine aynı.sadece ben de değiş yani hatunda kokuyor yani tüm abd kokuyor tabi günlük duş alınca sıkıntı olmuyor ama bazı günler oluyo duş alamıyosun.

kısa herşeyin başı suben

• HaciTTOR kullanıcısına yanıt
    Alaturka da daha rahat sıçılır doğal poziyon o dur çünkü 10000 bin yıl önce insanlar alaturka tarzda doğada şey yapıyordu
  • Abi makatı direkt elle yıkamak nedir? Hiç mi iğrenmiyorsunuz mideniz kalkmıyor? Bir de birbirini destekleyen kaç pislik herif varmış. Lan ne iğrenç insanlarsınız o iğrenç bölgeye nasıl elinizi direkt sürüp b*kları temizliyorsunuz? Hiç mi içiniz kalkmıyor? Tırnaklarınızın arasına b*k kaçsa ne olacak? Yahu peçeteyi ıslatıp silersiniz sonra da kurularsınız. Ya da taharet musluğu kullanırsınız. Direkt elle dalmak nedir ya? Şaka gibi cidden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 27 Aralık 2016; 2:54:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

bir gün koreye japonya ya ya da tayvana yolunuz düşerse

ısıtmalı şu tuvaletlerden görme ihtimaliniz yüksek

adamlar tuvaletin bile teknolojik yapmışlar

bu video daki tuvaketin biraz daha mekaniğini gördüm ama yine bir sürü düğme vardı ve ısıtmalıydı

oturdunuz mu zaten kalkmak istemiyorsunuz bir de yurt dışında böyle bir şey bulmak gerçekten çok mükemmel bir şey. Çünkü taharet musluğu yoksa ardından hemen duşa giriyorum. Dışarı çıkacaksam ve uzun süre gelmeyeceksem olmasa bile tuvalete gidip yapmaya çalışıyorum.

ilk defa bu aletle tanıştığımda dedim şu düğmeleri ne işe yarıyor. Düğmenin tekina bastım 1:34 deki o cam da yoktu. Direk o su tavanı sırılsıklam yaptı. O kadar tazyikli.

Yalnız Çin çok pis adamların tuvaletlerinde bazı yerlerde bildiğin kapı yok alaturka ama onlarda su kullanmıyor ve en pisliği de tuvaletten sonra elini dezenfekte edebileceğin sabun yok, çok iğrenç 25 gün kalıyorum gittiğimde ve tuvalet ihtiyacımı sadece otelde hallediyorum sonrasında hemen duş zaten yoksa kendimi iğrenç hissediyorum, Havalimanında gördüm sadece sabunu ve şu sizin paylaştığınız videodaki tuvaleti onu da dediğim gibi CIP Salonda görmüştüm kullanmıştım :)

• Adamlar parfumü boşunamı icat etmişler fransızlar kokmasınlar diye

Artı şimdi taret oturakları var ayrı birinde mıçıyon
    Diğerine geçip yıkanıyorsun dügmeye basınca fırça cıkıyor
    Makatını temizliyor suyla birlikte o fırça diş fırçası gibi
    Her aile bireyinin ayrı ayrı naylona sarıp saklyosun fırçayı
    Nasıl hayal gücüm ama

La evladım herkes gibi elinle taretleniyorsun bol suyla
    Sabun zararlı sürülmez makat yanar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafkaslı57 -- 27 Aralık 2016; 2:56:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • amerikada yaşamış biri olarak cevabı veriyorum.

alışma süreci:

ilk gittiğimde bune oğlum bağırmasıyla çağırmasıyla gördüğüm manzara beni şok etmişti, ulan nasıl yapıcam falan derken ilk çareyi ıslak mendillerle aradım ama nafile çünkü yara yapabiliyor, sonuçta kimyasal bir madde içeriyor ve bu sizi otururken rahatsız ediyor. ondan sonra günde bir kere çıkmaya karar verdim oda şöyle; tuvalete çıktıktan hemen sonra duşa girmek oldu bu biraz daha iyi bir çözümdü ama 2 ay zamanımı aldı bu durum.

alıştıktan sonra:

neyseki 2 ay bir süre dötü güzelce götürdük ama çok rahatsız oluyordum her seferinde, 2 aydan sonra fark ettim ki; jilet gibi s*çmak terimini kendime yer edindim. evet arkadaşlar jilet gibi s*çıyordum 2 ay sonunda ve alışmıştımda.

onu anladıktan sonra hayatım boyunca aslında ben s*çmamıştım.

CEVAP: "jilet gibi s*çıyorlar."

• The Loner kullanıcısına yanıt
    İğrenç
  • Lütfen arkadaşlar, rica ediyorum şu götünüze elinizi sürmeyin bak yemek yerken aklıma gelecek midem bulanacak şimdi. Klozet denen bir olay var, bunun musluğu zaten o bölgeye göre ayarlıdır. Açtığınız zaman götünüzün her yerini pürüpak yapar, sonra da tuvalet kağıdıyla kurularsınız. Lütfen şu çağ dışı uygulamaya son verin artık rica ediyorum sizden.
  • Yahu zaten ishal gibi durumlarda haric göte tazyikli suyy verince %99 u temizleniyo bide el attın mı tamamdır millet bokmu avucluyosunuz deyip abartmıs bu dediklerim klozet icin gecerli allah alaturkaya düşürmesin
  • Islak mendil diye bir şey var. Tuvalet kağıdı, ıslak mendil, tuvalet kağıdı sırasını izleyebilirsiniz. Duşta da daha kapsamlı temizlik yaparsınız. Dışkıyla direk temas olur mu ya? Avuçlamaya bahane mi arıyorsunuz?
  • İş görüldükten sonra musluğu ful tazyikli bir şekilde açarım. Ardından bahsi geçen bölge iyice tazyiği yedikten sonra peçete ile kurularım baktım pislik hala var yine dayarım tazyikli suyu.
  • Taharet temizliktir. Tuvalet kağıdı su gibi temizlemez. Ayrıca bu forumda bunu garipsiyenler var ben de bunu garipsiyorum. Sanki Fransa'da bir forum. Türküz ve müslümanız.

Bir de dünya sağlık örgütünün el temizliği hakkında bir araştırması vardı. Ellerin çok kirli olduğu, mikrop dolu olduğu ve el yıkama alışkanlığı diye. % 60 70 gibi bir rakamla en çok el yıkayan millet olduğumuz çıkmıştı. Hatta çok şaşırmıştım tuvaletten çıkıp elini sabunlamayan % 30 40 gibi aşırı yüksek pis insanlar mı var diye. Avrupa da bu oran tuvalet sonrası el yıkama % 15 20 gibi. Adamlar resmen pis.

Başkasını geçin arkadaşlar kendinizde mi tiksinmiyorsunuz. Tuvaletten el yıkamadan çıkmak nedir. Lan tuvaletin kapısını tutayım elimi sabunlarım. Kahvede okey, batak atayım o el yıkamayan pislikler gelir aklıma hemen ellerimi yıkarım. Otobüse binince demirleri tutuyorum elimi ilk fırsatta yıkarım. Para mı tuttum elimi yıkarım.

Milleti boş verin siz kendiniz bu pislikten iğrenmiyor musunuz?

• Her iki sistemide araştıran ve bilen bir hekim olarak cevap veriyorum.
    Öncelikle Amerika yada Avrupa ülkelerinde hastanelerde çalışacak olanların doktor ve diğer sağlık personeli kesinlikle el ve su ile taharetlenmemesi konusunda uyarı yapılır.
    Nedenine gelince işte burada bizim sulu taharet uygulamasının yanlışları ortaya çıkıyor !
    1. Kuru olarak yapılan taharette mikropların yayılma olasılığı daha azdır.Tuvalet Kağıdı ile temizlenir su ve el değdirilmez.
    - Normal koşullarda büyük tuvalet sıklığı günde bir kez dir. Düzenli yaşayan insanlarda bu bir ritm halini alır. Örneğin Sabah Kahvaltı sonrası eğer böyle düzenli bir ritm yok ise o zaman mide barsak sisteminde sıkıntı var demektir zaten.
    - Aslında günde bir kez yapılan büyük tuvalet sonrası DUŞ almak en sağlıklısıdır, zaten modern bir insanın düzenli hergün yada çok özel durumlarda en çok iki günde bir DUŞ alması şarttır. Öyle bırakın haftada biri yıkanmayı 2 günü geçiriyorsanız tuvaletin bir önemi yok zaten pislik içindesiniz,kesin koku olurda siz alamazsınız hassas burunlar anında alır.
    2. Sulu ve birde el ile yapılan taharette her tarafa mikrop yayılmaktadır. Nasıl?
    -Taharet musluğunu açtınız ve su ile yıkadınız ve hedefide tutturdunuz diyelim öncelikle poponuzun büyük bir bölümünü ıslattınız ve o bölgelere gözle görülmeyen mikropları yaydınız,devamında klozetin her tarafına sıçrayan su ile Oray'da mikropları yaydınız, eğer elinizi kullandıysanız eliniz mikroplandı, ne kadar tuvalet kağıdı vesaire kullansanızda tam kurutmanız mümkün olmaz ve direkt iç çamaşırınıza su ile geçer ve kurusa bile mikrop ve işte asıl koku nedenidir.
    -Sonra ellerinizi lavaboda yıkadınız sabunladınız tüm lavabo ve akşamları mikropladınız. Hiç kimse ama hiç kimse mikropların %100 ünü yok edemez ( zaten sabun reklamlarında bile %99 terimini kullanırlar!)
    -Sonuçta aslında tabiri caiz se sulu taharet ile mikrop yayılmayan yer kalmaz!

Bir kere klozet olacak diğer bizim alaturka dediğimiz tuvaletler hijyen sağlaması mümkün değildir.
    Her gün yada gün aşırı duş alma alışkanlığı olacak bu şart.
    Çok zorunlu olmadıkça (hastalık ishal vs) büyük tuvalet evden çıkmadan yada gece dönünce ritmine uygun evde gidilecek ve arkasından DUŞ alınacak.
    Su ve el kullanılmayacak !
    Eğer su el kullanıyorsanız, iç çamaşırınız ıslanıyorsa, gün yada günaşırı duş almıyorsanız, İnanabilirsiniz ki o Avrupalıdan fazla kokuyorsunuz ve ayrıca mikrop topu gibi geziyorsunuz!
    Saygılar....

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.