Şimdi Ara

Yabancılar teharet musluğu olmadan nasıl pis kokmuyor (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
16
Favori
151.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: goldi

Her iki sistemide araştıran ve bilen bir hekim olarak cevap veriyorum.
    Öncelikle Amerika yada Avrupa ülkelerinde hastanelerde çalışacak olanların doktor ve diğer sağlık personeli kesinlikle el ve su ile taharetlenmemesi konusunda uyarı yapılır.
    Nedenine gelince işte burada bizim sulu taharet uygulamasının yanlışları ortaya çıkıyor !
    1. Kuru olarak yapılan taharette mikropların yayılma olasılığı daha azdır.Tuvalet Kağıdı ile temizlenir su ve el değdirilmez.
    - Normal koşullarda büyük tuvalet sıklığı günde bir kez dir. Düzenli yaşayan insanlarda bu bir ritm halini alır. Örneğin Sabah Kahvaltı sonrası eğer böyle düzenli bir ritm yok ise o zaman mide barsak sisteminde sıkıntı var demektir zaten.
    - Aslında günde bir kez yapılan büyük tuvalet sonrası DUŞ almak en sağlıklısıdır, zaten modern bir insanın düzenli hergün yada çok özel durumlarda en çok iki günde bir DUŞ alması şarttır. Öyle bırakın haftada biri yıkanmayı 2 günü geçiriyorsanız tuvaletin bir önemi yok zaten pislik içindesiniz,kesin koku olurda siz alamazsınız hassas burunlar anında alır.
    2. Sulu ve birde el ile yapılan taharette her tarafa mikrop yayılmaktadır. Nasıl?
    -Taharet musluğunu açtınız ve su ile yıkadınız ve hedefide tutturdunuz diyelim öncelikle poponuzun büyük bir bölümünü ıslattınız ve o bölgelere gözle görülmeyen mikropları yaydınız,devamında klozetin her tarafına sıçrayan su ile Oray'da mikropları yaydınız, eğer elinizi kullandıysanız eliniz mikroplandı, ne kadar tuvalet kağıdı vesaire kullansanızda tam kurutmanız mümkün olmaz ve direkt iç çamaşırınıza su ile geçer ve kurusa bile mikrop ve işte asıl koku nedenidir.
    -Sonra ellerinizi lavaboda yıkadınız sabunladınız tüm lavabo ve akşamları mikropladınız. Hiç kimse ama hiç kimse mikropların %100 ünü yok edemez ( zaten sabun reklamlarında bile %99 terimini kullanırlar!)
    -Sonuçta aslında tabiri caiz se sulu taharet ile mikrop yayılmayan yer kalmaz!

Bir kere klozet olacak diğer bizim alaturka dediğimiz tuvaletler hijyen sağlaması mümkün değildir.
    Her gün yada gün aşırı duş alma alışkanlığı olacak bu şart.
    Çok zorunlu olmadıkça (hastalık ishal vs) büyük tuvalet evden çıkmadan yada gece dönünce ritmine uygun evde gidilecek ve arkasından DUŞ alınacak.
    Su ve el kullanılmayacak !
    Eğer su el kullanıyorsanız, iç çamaşırınız ıslanıyorsa, gün yada günaşırı duş almıyorsanız, İnanabilirsiniz ki o Avrupalıdan fazla kokuyorsunuz ve ayrıca mikrop topu gibi geziyorsunuz!
    Saygılar....

Normal şartlarda günde 1 dır olayını anlamadım ben çok yiyen ya da kilolu biri değilim oldukça zayıfım ve tuvalete 2-3 günde bir çıkıyorum, nadiren günde 1 olduğu oluyor ama çoğu zaman 2.5 gün minimum süresi var. Yani kendimi bildim bileli hep böyle, bazen 3-4 günü bulduğu bile oluyor nadiren. Fakat dediğim gibi çocukluktan beri her zaman böyle giden bir olay bu. Hiç de rahatsızlık hissetmedim öyle, yine de normal olmayan bir şey midir her gün tuvalete çıkmamak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 22 sayfa bunu mu tartıştınız
  • Insan kendisinden bir parca olan bokundan igrwnir mi ya enteresan..sonucta yedigin seylerin ise yaramayan kisimlari.nyse by
  • Gerçekten efsane olacak bir konu En iyisi s.çmayın beyler
  • Vücutta koku sadece tuvalet kağıdıyla temizlenme yüzünden olmaz..

Doğulu müslüman toplumlar allah korkusu olmasa neredeyse duş almayacak..

Allahtan ilişki sonrası gusül şartı var da sevişmeden sevişmeye su yüzü görüyo vücut..

Allah emretmese, cehennemle korkutmasa onu da yapmayacak adam..

Namaz kılmadan abdest alma zorunluluğu var diye 'güya' temizlik için ayak yıkar..ama işte kitapta ıslak ayağa çorap giyme yazmadığından, yazın kırk derecede ıslak ayağa çorap giyip, ya da ıslak ayağı direkt ayakkabıya sokup camiye kadar gidince içerisi dayanılmaz hal alır..

O gavur arkadaşlar ise temizlenmenin duş almanın bilincine vardıkları için, cehenneme gideriz diye değil, seviştikten sonra terledik diye, karşısındaki insana saygıdan ilişki öncesi sonrası, sabah, akşam duş alır..

Niye? Çünkü bunun gerekli olduğuna düşünerek ulaşmışdır..

Biri emrettiği için değil..

Temizlik imandan gelirmiş bi de..o zaman o gavurlar alayından imanlı.

• odb.odb kullanıcısına yanıt
    Gudubetliklerini marifetmiş sanıp uydurarak savunan bir cahilin yaptığı pislikçe yorumlar.Bu ve bunun gibi mikropların elini sıkmayın,söylediklerine itibar etmeyin.Sağlık diyor ya bi de höykürdüm.
  • bence darbe vurmayı resimli anlat panpa
  • Kanada da yaşayan biri olarak konuya açıklık getireyim. Adamlar temiz sıçıyor. Önceki sayfalarda arkadaş demiş jilet gibi böyle. Bizdeki gibi ortalığı batırmadan. Bu arada 2017'ye giricez hala götünü eliyle temizleyenler varmış. Yapmayın arkadaşlar o bakteriler sabunla suyla geçmez..

• quote:

Orijinalden alıntı: MutluPmyo

Konu dışında takılan kişilerin yaşı 15'i geçmediğinin kanıtıdır bu konu.

- kimseyle tokalaşmam

- medeniyet bitmiş

-elimi arkaya götürmem öggg

-2017 olmuş alaturka tuvalet mi kaldı

- peçete ile daha temiz diyenler

-her tuvaletten sonra banyo yaparım diyenler vb...

Sanırım bütün arkadaşla rezidanslar da oturuyor ve dışarı hiç çıkmıyor. Bundan 30 yıl öncesine kadar alaturka tuvalet bulmak bile zordu. Köy yerinde, tarlada çalışan adam nerden bulacak peceteyi, peçeteyi geçtim su bulmak bile zor. Arkadaşlar hiç kıraathaneye gitmemiş ya da internet kafeye. Çok merak ediyorum nerede yaşıyor bunlar. Medeniyet diyen arkadaşlara hatırlatırım, Avrupa'ya sabunu Osmanlı götürmüştür.

Oturdugum bina 1976 senesinde İnşa edilmiş ve alafranga tuvalet var abartma.

• işleri bitince direk duş alıyorlar , bunu bir belçikalıya sormuştum. Adam ne kadar meraklısın demeden cevaplamıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnılReyiz

Elini oraya nasil goturebiliyosun abi?

Bu temizlik yöntemini savunduğumdan değil ama elini oraya götürmekte ne var, sonuçta kendi vücudumuz? Takım değiştirmekten mi korkuyorsunuz?
  • Hay sizin actiginiz ve cevapladiginiz konuyu, cahil olmak boyle bir sey olsa gerek.
  • Bi kere zaten en doğal sağlıklı ve rahat olanı çömelerek mıçmak, o yüzden alaturka tuvalet daha iyi onda da zaten mecbur elini kullancan.
  • Bu hafta forumda gundem; taharet ve imam hatip.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yillarca amerika rusya da yasayan biri olarak soyluyorum ,taharet muslugunun eksikligini ilk gunler ve haftalar his ediyorum sonrasinda nemi oluyor, tuvalet ihtiyacini genellikle dustan hemen once gordugunden pek musluk ihtiyaci olmuyor

yani yabancilar cogu oyle yapiyor , her gun dus alirlar
  • Tuvalet kağıdı silmek icin değildir

Kurulamak içindir.

Susuz temizlik olmaz...
  • alito kullanıcısına yanıt
    Birde insanin aklina disarda yemek yerken gelecek simdi bu yAzilanlar. Hadi gelde ye baskasinin elinden.

• Genelde her gün temizlendikleri için kokmuyor ayrıca o bölgeyi banyo yaparken yıkıyorlar. Bende tuvalet kağıdıyla temizlerim 2-3 günde bir banyo yapıyorum hayatımda bir kere bile koktugunu hatırlamıyorum. Ayrıca onlarda bir rahatlık Danimarka'da yüzme istasyonuna gittiğimde erkek soyunma odalarında herkes çıplak geziyordu vücudunun heryerini yıkamak gerekiyordu havuza girmeden önce.

Ayrıca bi sorum var beyler siz o bölgeye elinizi vurduktan sonra nasıl yemek yiyebiliyorsunuz? Sonuçta el la bu el neredeyse en temiz olması gereken yer..
  • Hayret çağırmamışlar
  • Baska biseyi merak etseydin keske
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.