Şimdi Ara

Yabancılar teharet musluğu olmadan nasıl pis kokmuyor (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
997
Cevap
16
Favori
151.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Doktor bey bile konuda sulu taharetin yanlış oldugunu batıdaki doktorlar ve hemşireler içşn kesinlikle yasak olduğunu mikropların antibakteriyel sabunla bile çıkmadığını söylemiş. Arabasını telefonunu tıbbını bilimini kullamdığın batı araştırma yapmış sulu taharet mikrop yuvası demiş sen hala aynı kafada git.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler olay yanlis anlasilmis bizde taharet muslugu klozette onlarin taharet muslugu klozetin hemen yaninda kucuk bir yer gorduyseniz filmlerde falan orasi taharet muslugu oluyor

• 2016 'da o kadar boktan mevzu dondu ki (Dunyaya malolmus insanlarin vefati, turlu musibetler, bitmeyen savaslar, ekonomik calkanti, Trumpin kazanmasi vs.... ) artik yeni acilan hicbir konu beni sasirtmaz olmustu. Ta ki bu konuyu gorene kadar.

Turk milleti dunyayi sasirtmaya her daim devam ediyor bre arkadas.
  • A517 A kullanıcısına yanıt
    bazıları g.tün suyla temizlenmesi gerektiğini öğrenince iğrendi o yüzden.
  • Yasagidim surece anladigim kadariyla onlar "tuvalet icin kolanyali mendil" ile temizliyorlar ki gercekten temizliyor. Tabi ben her seferinde temizlendikten sonra dusa giriyordum yinede hakkaten buyuk pislik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Loner

2-3 büyük peçete gayet iyi iş görüyor. Hiçbir şekilde b*ktan eser kalmıyor. Elle yıkamak ne birader. Oldu olacak her tuvalet sonrası duş al. Temiz olduğundan emin olacak kadar peçete ile temizleyin yeter.

Aslında peçeteyi ıslatmak en mantıklısı

• Herkese sıhhatli afiyetli günler dilerim. Belki konu biraz iğrenç ama bir o kadar da ehemmiyetli. Aslında temizlik yönüyle daha da üzerinde durmamız gereken bir konu. Tuvalet ve tuvalet temizliği konusu toplumdan topluma değişir. Tuvaletten sonra dışkının çıktığı yeri ve etrafını yıkamak daha ziyade Türk toplumuna özgü. Diğer müslüman ülkelerde ve diğer inanca sahip ülkelerde(istisnalar haricinde) direkt olarak el ile yıkamak yok sanırım. Eğer kişi tuvalletten çıktıktan sonra kendini ne ile temizlerse temizlesin, eğer o bölge dışkıdan ve kirden tamamen temizlenmişse sorun yok.

Benim öğrendiğim ve en temiz olduğuna inandığım usul şöyle
    1- İhtiyacımız giderdikten sonra peçete (ıslatarak olursa daha iyi olur) ile iyice temizlenirim
    2- Sonra elimi iyice su ile iyice ıslatırım (deri üzerindeki gözeneklerin kapanması için)
    3- Malum yeri ve etrafını iyice el ile yıkarım (sol el)
    4- İyice temiz olduğuna kanaat getirdikten sonra peçete ile iyice kurularım
    5- En önemli nokta ise ellerin temizliği. Çünkü temizlenme şekliniz ne olursa olsun, siz bir tuvaletten çıktınız. İsterek veya istemeyerek değdiğiniz
    yerlerde ne tür şeyler olduğunu bilemezsiniz. Son olarak ellerimi iyice sabunla (sıvı sabunları sevmiyorum ellere yapışıyor) yıkarım. İnternette "El
    nasıl yıkanır" diye aratın lütfen.

Hayırlı günler

• Donanım haber zor günler yaşıyor... Konu birinci sırada tebrik ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaju waffle

Doktor bey bile konuda sulu taharetin yanlış oldugunu batıdaki doktorlar ve hemşireler içşn kesinlikle yasak olduğunu mikropların antibakteriyel sabunla bile çıkmadığını söylemiş. Arabasını telefonunu tıbbını bilimini kullamdığın batı araştırma yapmış sulu taharet mikrop yuvası demiş sen hala aynı kafada git.

iyi, oran mikrop yuvası olup hasta olunca doktora, doktor bey böyle diyormuş dersin. neye göre araştırılmış ve nedir kaynağın ? skolastizm iyi birşey değildir. ayrıca "bu kafalar" engizisyon mahkemlerinde kaldı. sen o mendiille eline temas olmadığına nasıl bu kadar eminsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 27 Aralık 2016; 14:34:33 >
  • Haftada bir kez banyo yapan adamlar musluğu kullanmayanlara pis diyor.
  • Olum nasil Müslümansınız siz. Suyu acarsın sol elinin serçe yuzuk ve orta parmak3 lusu ile yıkarsin. Sonra ya suyu suzulene kadar beklersin yada varsa tuv. Kagidi ile kurularsin. Sonra cikar elini 2 dk boyunca sabunlarsin. Geri geri laflar var elini arkana nasil goturuyorsun filan ha bu arada sol elin o 3 parmagi en az is yaptigin parmaklarindir. Ayrica sag elle tokalasmak . Sag elle yemek yemek gibi kurallarda onlem amaclidir. Kicindaki onca kıla ragmen tuv kagidi ne kadar kullansanda elinle temizlemezsen cikmaz. Gotunde mokla gezip burada konusan cahiller ya.
  • benimde merak ettiğim bir konuydu bu cidden teknoloji haberlerinden sıkılmıştım iphone 8 çıkacak çıkıyor çıktı çıktı çıkacak 5 dk ya geliyor gibi haberler yerine

bu konu bence daha önemli
    bu arada ben elle yıkanır diye biliyorum eğer hafif varsa tuvalet kağıdı iş görür eğer kuruysa mecbur ya elinle işini göreceksin ıslatıp yada tuvalet kağıdını ıslatıp halledeceksin
  • Eski tip wc bile olsa el sürmeden temizlenebilirsiniz.

Bunun için 50 cm uzunluğunda bir hortum yeterli. Musluğu iyice açıp kontrollü bir şekilde temizlik yapılır sonra kurulanır. Alışınca çokta ustalık gerektirmiyor.

Ben köyde çocuk iken bile bu şekilde yapıyorduk.

Sene olmuş 2016. Elle teharet çok gereksiz.

Yeni tiplerde ise zaten düzenek hazır. Kurulama kağıdı temiz gelene kadar tekrarlanır. Tek sorun düzeneğin suyu isabetli vermemesi olabiliyor.

Eski tip wc kullananlar lütfen hortum kullansınlar.

• yabancılar hergün sabah akşam duş aldıkları için gerek duymuyorlardır.
  • 20 kusur ulkeye gittim.

Uzak dogu ulkelerinde:
    Singapur-Malezya-Filipinler

Tuvaletin yaninda musluk veya hortum var.

Arap ulkesinde (BAE):

Uzak dogu ile ayni sistem var.

Akdeniz ulkesinde karisik sistem var. Yunanistanda dogru duzgun bir sistem yokken, italya'da bidet standart.

Geriye kaliyor bati avrupa ulkeleri ve anglo ulkeler. Iste bu ulkelerde anca cok elit kesim japon tuvaletlerini kullanir. Mesela google'in silikon vadisindeki ofisinde japon tuvaletleri vardir:
    http://www.trover.com/d/Fxeo-google-android-building-mountain-view-california

Kisacasi o filmlerde gordugun cogu sey aslinda anglo kulturune ait. Tum yabancilar oyle degil. Onun disinda bazi tipler vardir kisisel bakimini yapmaz bazisi vardir yapar. Bunu gunumuzde anlamanin en iyi yontemi klavyesine bakin. klavyesi kirliyse o insanla tokalasmazsin.

• Beyler konu çok saçma. Ulan o taharet musluğu denilen şey zaten ne sizin elinize iş yaptırıyor ne de tuvalet kağıdına. Açın mötün deliğine nişan alın tertemiz yapıyor talzikliyince. Sonrasında kurulayın, bu kadar basit her şey lan.
  • çok boktan bi konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stan Marsh

Beyler konu çok saçma. Ulan o taharet musluğu denilen şey zaten ne sizin elinize iş yaptırıyor ne de tuvalet kağıdına. Açın mötün deliğine nişan alın tertemiz yapıyor talzikliyince. Sonrasında kurulayın, bu kadar basit her şey lan.

Denedim, tertemiz yapmadı. Artık tuvalet kağıdı mı kullanırsın, ıslak mendil mi, elini mi illaki müdahale etmek zorundasın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drofsyaf

Milletinden tiksindiysen, seni Trump'ın yanına gönderelim&#128521;.

Reyiz beni gondersene ya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancılardan kasıt kuzeyimizdeki, Avrupa'daki ülkeler vs. ise çoğu tuvaletten sonra imkanı varsa duş alıyor.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.