Şimdi Ara

Yabancılar teharet musluğu olmadan nasıl pis kokmuyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
16
Favori
150.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Iyi olmedik bu gune kadar , daha da kimseyle tokalasmam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancilarin poposunu koklamadigim icin bilemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MutluPmyo kullanıcısına yanıt
    Aynen bu ülkede bırak 30 u 15 sene önce wc olmayan köy evleri, su bulamadığında taşla yaprakla silenleri gördüm.
    fransızlarda şemsiyeyi malum şeylerden korunmak için kullanıyorlarmış. Temizliği de biz öğrettik adamlara tm.
    Şu an adamlar çoğu konuda bizden çok ilerdeler
    İmkan olduğunda taharet musluğu ve sonra peçete kullanmak en hijyenik seçenektir. El falan fantaziye gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironcarbonom -- 26 Aralık 2016; 17:39:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theVerge

quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

Bende bunu bir türlü anlamam. Adamlar tuvalet kağıdıyla işi görüyor. Ben heme hemen hiçbir zaman tuvalet kağıdı kullanmam, belki arada iç çamaşırı ıslanmasın diye o an aklıma gelmişse o. Olmasa da aylarca hiç aramam çünkü musluk hedefi alırken gerek yok, musluk zaten temizleme görevi görüyor arada elinin kenarıyla darbe vurursun pislik kalmasın diye o kadar, üstüne de üç beş kat sabunlarım elimi tekrar tekrar.

Ama adamlara bakıyoruz filmlerde filan adamlar tuvalet kağıdıyla bitiriyor işi çoğu elini bile yıkamıyor hatta. Yahu sular kesildiğinde acilse durum ıslak mendille işimi görürüm de yine pis hissederim kendimi, bunlar nasıl kuru tuvalet kağıdıyla temiz kalıyor kokmuyor onu anlamıyorum?

Edit: taharet musluğu zaten olayın bütün kabasını önceden alıyor, yarım dakika tek başına hallettikten sonra suyla birlikte elin kenarı ile pislik kalınıp kalınmadığı teharet edilir olay bu ve dört beş kat el sabunlanır

20 gunluk bir avrupa turu yaptigim sirada 3 ulke 9 a yakin il gezdim. Hicbirinde musluk yoktu. Alaturka olsa kendin sise filan halledersin alaturkada yok. Sadece klozet ve sari tuvalet kagitlari. Kagit oyle sert ki agaci islatip koymusun gibi. 1 haftada pisik oldum. Totoyu yikama diye tum duslar tepeye sabit. Banyoda yikarim muhabbetide yok. Dus alman gerekiyor. Totomun ustune oturamaz oldum. Krem vs. buldukta iyi ettik allahtan.

Adamlar her sabah dus aliyorlar. Eger cok titizlerse gunde 2 kez. Orada sabah tuvalet sonrasi dus gece tuvalet sonrasi dus aliyorlar. Misler gibi parfum kokuyorlar. O bolgeleride temizdi gordugumuz kadariyla. Cogu kisi islak mendile benzer ama daha havlumsu seylerden aliyor. Bizde sonradan gorup aldik.

2 haftada bizim totolarda alisti. Uzun sure dayanilacak is degil ama. Ulkeme ayak bastigimda ilk kostugum sey havaalaninda tuvaletlerdi. Nasil ozlemisim anlatamam.

Hocam o bölgeleri de temizdi gördüğümüz kadarıyla derken

• hayatımda taharet muslugu kadar gereksiz saçma bir icat görmedim hayatımda 1 defa kullanmışımdır belki
  • Konu önemli.

Dini açıdan bakıldığında ( Bazı arkadaşlar nedense direkt önyargılı davranıyorlar ve reddediyorlar.)

Ki tıbbi olarak da faydası kesindir çömelerek su içmek gibi. Alaturka tuvalet mesane içi tam boşaltım sağladığı için (özellikle erkeklerde) en iyisidir. İleriki yaşlarda da prostat vb ne de yakalanmazsın kolay kolay.

1)Tuvalet kağıdı ile kabasını alırsın.

2)Önce elini ıslatırsın komple ki sonraki adımda yapacağın işlemde koku vb musallat olmasın eline & ter çıkan delikler kapanmış olsun ve SOL elle malum bölgenin temizliğini gerektiği gibi yaparsın.

3)Tuvalet kağıdı ile son kurulamayı yapıp el sabunlaması ile işlemi nihayetlendirirsin.

Dinimize göre kirle alakalı işler ( Anlattığım olay, burun sümkürme, ayak yıkama vb) sol elle, yemek yeme vb işler sağ elle yapılır.

Sadece kuru temizlik yapıldığında temizliği geçtim, yumuşak dokuda tahribat ve sonrasında da anal fissür olmanız olasıdır.

Not: Arabistan'da da bizdeki gibi taharat musluklu alafranga tuvalet görmedim hiç.
    Onlarda 50-60 cm uzunluğunda hortumun ve ucunda da asıl noktasal temizliği yapan minik bir duş telefonu olan klozet ler vardı.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean72 -- 26 Aralık 2016; 17:47:04 >

• Bidet shower olayı var yinede hocam
  • Ben deliğe el ile bikaç kere su tutuyorum, ellemezsem orda artık kalmış gibi geliyor takıntı. Sonra da elimi güzelce yıkarım.

• birader nerden açtın şu konuyu herkesin boku meydana dökülmüş
  • Arkadaş kendi bokunuzdan korkmayın la bu kadar :) sonuçta 'kendi' parçan o senin senden geliyo.

Susuz temizlik kesinlikle olmaz. Şöyle bi deney yapabilirsiniz, alın bi parça afedersin boku, (eldivenle olabilir) sürün bi kolunuza. Sonra bi kez düz kuru peçete ile silin bi kez de suyla yıkayın ve kokun. Bakın bakalım siz karar verin hangisi daha temiz geldi size daha az koktu?

Bunu her türlü iç çamaşırınızda da görebilirsiniz farkı.

Hatta olabildiğince makattan içerisini temizlemeye çalışın ki çamaşır temiz kalsın. Merak etmeyin ve korkmayın takıntılı değilseniz hiç bişey olmaz :))

Çıkınca da bol su sabun ile yıkarsınız , temiz ;) selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: filmlove

Arkadaş kendi bokunuzdan korkmayın la bu kadar :) sonuçta 'kendi' parçan o senin senden geliyo.

Susuz temizlik kesinlikle olmaz. Şöyle bi deney yapabilirsiniz, alın bi parça afedersin boku, (eldivenle olabilir) sürün bi kolunuza. Sonra bi kez düz kuru peçete ile silin bi kez de suyla yıkayın ve kokun. Bakın bakalım siz karar verin hangisi daha temiz geldi size daha az koktu?

Hatta olabildiğince makattan içerisini temizlemeye çalışın ki çamaşır temiz kalsın. Merak etmeyin ve korkmayın takıntılı değilseniz hiç bişey olmaz :))

aleyküm selam ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: ironcarbonom

Açılın konu uzmanı geldi

Efendim öncelikle

Alafranga tuvaletlerde ihitiyaç giderildikten sonra

1-önce kabasını al

2-taharet musluğunu aç ve hafifçe fışkırttır. (fazla tazyikli olursa etrafa dışkı sıçrar)

3-peçeteyle kurula

Garanti olsun diyorsanız 2 ve 3. adımları tekrarlayın.

Alaturka tuvalet ise;

Ya elle yıkayacaksınız yada peçeteyle önce kabasını alıp, sonra ıslattığınız peçeteyle silin birkaç defa en sonda tekrar peçeteyle kurulayın.

Genel olarak peçete rengi beyaz olana kadar bu adımları tekrarlamakta fayda var

Not:kıçını eliyle milimetrik silenler taşralı ve muhafazakar kesim çok fazla.

Merhaba hocam bu icat size mi ait acaba. Bende işe yaradı, patentini alın bence çok teşekkürlr

• Eliyle arkasini temizleyen adamlar cok garip lan dusunsenize onlarla selamlasiyorsun,yaptigi yemegi yiyorsun herifler bir de batililar su kullanmiyor demis komik misiniz lan siz pandikciler 😄
  • Allah'ım konuya bak.Hayır takip ederken çekirdekde yenmiyor :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: filmlove

Arkadaş kendi bokunuzdan korkmayın la bu kadar :) sonuçta 'kendi' parçan o senin senden geliyo.

Yav koli basili var koli basili. Sen elini goturdugunde o elini tuvaletten sonra 40derece suda 2 dk yikamadan gecmez o. Kendi parcamiz diye boktan tiksinmicekmisiz. Sen evinin ortasina sic madem bokundan tiksinmiyosan. Ne bicim millet olmusuz biz ya ulkeyi bok goturuyo derken hakkaten bok goturuyomus.

• Aus'ta california'lı bi abimiz vardı, bazı günler 2 kere duş alıyordu.

La ben hayatımda bunun kadar yıkanan adam görmemiştim.
  • Bizim tuvalet alaturka hacetimi giderdikten sonra peçeteyle bolca kabasını alıyorum sonra maşrafayla bolca şap şap deliğe etrafını elimle temizliyorum bazen domates kkabuğu yada fındık fıstık parçası kalabiliyor sonra ppeçeteyle kuruluyorum çok tuvaletkağıdı hharcıyorum ama olsun temizlik imandan gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: abooo01

Bizim tuvalet alaturka hacetimi giderdikten sonra peçeteyle bolca kabasını alıyorum sonra maşrafayla bolca şap şap deliğe etrafını elimle temizliyorum bazen domates kkabuğu yada fındık fıstık parçası kalabiliyor sonra ppeçeteyle kuruluyorum çok tuvaletkağıdı hharcıyorum ama olsun temizlik imandan gelir

• Bu nasıl bir konudur abi ya midem bulandı

• instance kullanıcısına yanıt
    Tamamıyla bana ait fikriyat. Bununla ilgili bir makale yazdıktan sonra Sağlık enstitüsüne götürüp gerekli testleri yaptırıp kanıtladığımda anahaber bültenine çıkmayı düşünüyorum

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.