Şimdi Ara

yağ değiştikten sonra mavi duman?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 94 kartal slx aracımın yağını castrol 20W 50 lpg modeli ile değiştirdim ve tabiki filtreyide.Yağ değişiminden birkaç gün sonra araca çok gaz verince mavi duman atmaya başladı.Önceden böyle bir problem yoktu.Sizce sorun nedir?

• Daha önce hangi viskozite değerindeki yağı kullanıyordunuz?

Bu duman başladığından beri motorun çalışmasında bir gariplik görüyor musunuz?

Aracın yağ eksiltmesi ne seviyede?

Bunları bilmeden tahminim kısa süre önce yağ segmanlarınızın bozulduğu veya kırıldığı yönünde olur.
  • aracın yağ yaktığı kesinde... O.B.K. arkadaşın dediği gibi gerekli bilgilr olmadan tam bi açıklama yapamayız.
  • aracı yeni aldım.Aldığımda hiç mavi duman görünmüyordu.Sahibinin hangi marka ve ne viskozite yağ kullandığını bilmiyorum.aracı aldıktan 2 hafta sonra yağ ve yağ filtresini değiştirdim.Araca yağı koyduktan sonra motor sesi ve titresim azaldı.Çekişi arttı.Kısaca arabanın yürürü olumlu yönde değişti.Yağ cubuğuna bakıyorum eksilme yok.Ama dumanı görünce moralim bozuluyor.Sizin söylediğiniz yağ segmanlarının bozuk olması önemli bir arızamı.Birde maliyeti nekadardır?

Edit:Nette araştırırken tam hatırlamıyorum ama söyle birsey okumuştum "her marka yağın pistonlar üzerinde olusturduğu yararlı kurumlar vardır.Yağ markası değiştirilince önceki yağın olusturduğu yararlı kurumlar silinir ve yeni marka yağın pistonlar üzerine kurumları olusturana kadar yağ yakar" gibi birşeydi.Doğruluk payı varmıdır acaba?
  • Aracınız hayırlı olsun.

Her yağın kalıntıları vardır. Ama bu kalıntılar hemen yağ değişimiyle motordan sökülüp atılmaz. Viskozite düşürüldüğünde bir süre yağ yakması doğaldır ama siz kullanılabilecek en kalın yağlardan birisini kullanmışsınız zaten.

Beyaz duman atıp da yağı eksiltmemesi garip. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali, beyaz duman yağın yandığını gösterir. Biraz daha vakit geçince kendini belli edebilir.

Şu aşamada herhangi birşey yapmayın. Zira söylediğinize göre motorun çalışmasında bir anormallik yok.

Yağ seviyesini sürekli takip edin. Eğer yağ hızlı bir şekilde azalıyorsa segman değiştirirsiniz. Segman değiştirmek de öyle çok maliyetli bir iş olmasa da sonuçta işçiliği kabarık bir tamirdir.
  • @O.B.K hocam araç mavi duman atıyor.Siz beyaz duman yazmışşınız.Yanlış anlaşılma olmasın yani

Arkadaşlar hepinize değerli bilgileriniz için teşekkür ediyorum
  • Tofaş, kullanma kılavuzunda ve motor bölümündeki stickerlarda yazıldığı üzere 20 50 yağ öneriyor. Tercihiniz doğru fakat aracınız büyük ihtimal yağ yakıyor. Şimdilik sadece yağ seviyesini kontrol edin. Yağda eksilmeyi tespit ettikten sonra çözüm için iyi bir usta bulmanız gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ES3NT -- 20 Nisan 2010; 15:21:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam siz yinede hararetten gözünüzü ayırmayın nolur nolmaz. Daha önceki yağ çok mu eskiydi? Belki yağ kalitesini kaybetmiş olup içinde tortu bırakmış olabilir bunlarda yeni yağ ile parçalardan çözünüp silindir bloklarına taşınmış olabilir buradanda yakılıp atılabilir. Bu herhangi bir sorun teşkil etmez. Büyük ihtimal böyle bişey vardır bu da bi sorun değildir. Hatta sorun değildir. Motorda kalmasındansa yakılıp atılması daha iyi.
  • tesekkürler arkadaşlar.Bir müddet yağ seviyesini kontrol edeyim size bilgi veririm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.