Şimdi Ara

Yağ pompası arızası ve kafamı karıştıran konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
8.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar 2001 model seat ibiza arabam var aracımda kazıntı sesi var ustaya gittim yağ basıncın düşük dedi motor tam yağlama yapmıyor ve tapetler ses yapıyor dedi yağ basıncını ölçelim dedi ama inanmadım neden inanmadım yağ basıncı düşük olsa yağ lambası yanmaz mı arkadaşlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yanar göz kırpar

benim başıma geldiği gibi yağda eskiltme yapmadığı halde 2000 km sonra yatak sarar

• basınç izin verilen tolerans aralığındaysa yanmaz. bence manometre ile ölçtürün aklınızda kalmasın. yağ basıncının azalması ciddi sorunlara yol açar, özellikle krank yataklarında ve eksantrik milindeki oluşabilecek sorunların yanında test için küçük bir ücret ödemek daha makuldur. bu arada araç soğuk iken çalıştıktan sonra yağ lambasının sönme zamanı da sağlıklı olmasa da pompa basıncı için fikir verebilir.
  • Tapet neymiş yaw

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

yanar göz kırpar

benim başıma geldiği gibi yağda eskiltme yapmadığı halde 2000 km sonra yatak sarar

Benim arabamda hiç yağ lambası yanmıyor ama buna rağmen usta yağlama zayıf motorda dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: babapars

Tapet neymiş yaw

Egzantrik kupaları

• Matheas kullanıcısına yanıt
    Otomobil terimlerine vakıf olduğumu sanırdım bende demek daha cok.şey varmiş öğrenecek eyvallah

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Otomobillerdeki sensorlere cokta guvenmemek gerek arkadaslar aklinizin bi kosesinde bulunsun

• Motor yağını değiştir. Kaliteli tam sentetik bir yağ kullan. Bu subap sesini uygunsuz kalitesiz yağ yaptırıyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Motor yağını değiştir. Kaliteli tam sentetik bir yağ kullan. Bu subap sesini uygunsuz kalitesiz yağ yaptırıyor olabilir.

En kaliteli 3 yağ denedim ama ses sürekli var motor soğukkende sıcakkende var yağ pompasından şüpheleniyorum artık

• Başka ustaya gittim önce yağ pompası değişmesi gerekir dedi iticiler sonraki iş dedi

• Pompa suzgeci tikaliysa tam basinc yapamaz. Haklilik payi var ustanin

• quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Pompa suzgeci tikaliysa tam basinc yapamaz. Haklilik payi var ustanin

Öyle dedi zaten yağ pompasının süzeği tıkalı olabilir dedi peki bu süzek tıkalıysa yağ pompasımı değişmesi gerekiyor komple

• Yağ pompası arızalı olsa lamba yanmaz mı çok saçma geldi bana

• quote:

Orijinalden alıntı: Matheas

Yağ pompası arızalı olsa lamba yanmaz mı çok saçma geldi bana

Acaba yağ pompası süzgeçi tıkalı ondan mı yanmıyor yağ lambası iyice korkmaya başladım motora yatak sardırmayım

• Usta doğru.

Yağ lambası 3~6 psi arasında yanmaya başlar. Yani yağlama neredeyse tamamen durduğunda uyarı amaçlıdır. Motoru durdur anlamındadır. Ama sağlıklı çalışma için devrine göre en az 30~60 psi basınca ihtiyaç olur. Eskimiş, yüksek devirde basıncı yükseltmeyen, 15 psi'larda çalışan pompa hiç bir arıza uyarısı vermeden motoru bitirebilir.
  • Adam iki ustaya götürmüş. Motordan ses geliyor. Yağ pompası değişmesi gerekiyor. Nasıl cahil cesareti varsa o şekilde kullanarak hala "usta yağ pompası arızalı diyor" diye konu açıyor. Bir şeylerden anlıyorsanız devam edin. Kusura bakmayın. Anlamıyorsanız biraz bilen adamları dinleyin. Elinize motoru aldığınızda üzülecek olan siz olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Usta doğru.

Yağ lambası 3~6 psi arasında yanmaya başlar. Yani yağlama neredeyse tamamen durduğunda uyarı amaçlıdır. Motoru durdur anlamındadır. Ama sağlıklı çalışma için devrine göre en az 30~60 psi basınca ihtiyaç olur. Eskimiş, yüksek devirde basıncı yükseltmeyen, 15 psi'larda çalışan pompa hiç bir arıza uyarısı vermeden motoru bitirebilir.

O zaman benim yağ pompası yavaş yavaş ömrünü tamamlıyor yağ basıncını ölçtüreyim bi

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Adam iki ustaya götürmüş. Motordan ses geliyor. Yağ pompası değişmesi gerekiyor. Nasıl cahil cesareti varsa o şekilde kullanarak hala "usta yağ pompası arızalı diyor" diye konu açıyor. Bir şeylerden anlıyorsanız devam edin. Kusura bakmayın. Anlamıyorsanız biraz bilen adamları dinleyin. Elinize motoru aldığınızda üzülecek olan siz olursunuz.

Ne demek istiyorsun arkadaşım sen cahil falan

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Adam iki ustaya götürmüş. Motordan ses geliyor. Yağ pompası değişmesi gerekiyor. Nasıl cahil cesareti varsa o şekilde kullanarak hala "usta yağ pompası arızalı diyor" diye konu açıyor. Bir şeylerden anlıyorsanız devam edin. Kusura bakmayın. Anlamıyorsanız biraz bilen adamları dinleyin. Elinize motoru aldığınızda üzülecek olan siz olursunuz.

Al ustanın yazdığı yazıya bak çok sağlam motor ustası bu

Yağ pompası arızası ve kafamı karıştıran konu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.