Şimdi Ara

Yağ Seçimii ?? (HDI sı olanlar buraya)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
54.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2006 model Peugeot 206 HDI (dizel 30.000km de ) için motor yağı seçimi ne olmalıdır.

Ben CASTROL MAGNATEC DIESEL 10W-40 düşünüyorum uygunmudur.???
    Ömümüz kış olduğu için motora kalınmi gelirmi?? Ortalama 6 ayda 10.000km yol yapıyorum. İstanbulda ikame ediyorum.

Saygılar.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Tuncay -- 5 Eylül 2009; 12:47:22 >

• en iyi yağ 5w-40 castrol edge'dir..yalnız biraz pahalıdır.ben bizzat servise danıştım 5-40 yağ kullanılabilir,güvenemedim castrol ü aradım kesinlikle 5-40 dediler.ayrıca bu yağ tam sentetiktir ve en iyi koruma sağlar yaz kış.10-40 da iyi koruma sağlar,bu yağın kullanılmasının sebebi ucuz olmasıdır.yani arabamızı seviyosak castrol 5-40.farketmez diyosak 10-40 total quartz 7000..ya da total quartz 9000 (5-40)..benim aracımda 2006 hdi 206
  • quote:

Orijinalden alıntı: koraycan677

en iyi yağ 5w-40 castrol edge'dir..yalnız biraz pahalıdır.ben bizzat servise danıştım 5-40 yağ kullanılabilir,güvenemedim castrol ü aradım kesinlikle 5-40 dediler.ayrıca bu yağ tam sentetiktir ve en iyi koruma sağlar yaz kış.10-40 da iyi koruma sağlar,bu yağın kullanılmasının sebebi ucuz olmasıdır.yani arabamızı seviyosak castrol 5-40.farketmez diyosak 10-40 total quartz 7000..ya da total quartz 9000 (5-40)..benim aracımda 2006 hdi 206

Neye göre,kime göre en iyi yağ?

En iyi yağ diye birşey yoktur, en uygun yağ vardır.

Mobil1 NewLife 0w-40 iyidir.Sizin aracınız HDI olduğu için,yani turboşarjlı, motor yağınızın tam sentetik olması çok önemli.

Tam sentetik bi yağ modeline bakmanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desci

quote:

en iyi yağ 5w-40 castrol edge'dir..yalnız biraz pahalıdır.ben bizzat servise danıştım 5-40 yağ kullanılabilir,güvenemedim castrol ü aradım kesinlikle 5-40 dediler.ayrıca bu yağ tam sentetiktir ve en iyi koruma sağlar yaz kış.10-40 da iyi koruma sağlar,bu yağın kullanılmasının sebebi ucuz olmasıdır.yani arabamızı seviyosak castrol 5-40.farketmez diyosak 10-40 total quartz 7000..ya da total quartz 9000 (5-40)..benim aracımda 2006 hdi 206

Neye göre,kime göre en iyi yağ?

En iyi yağ diye birşey yoktur, en uygun yağ vardır.

Mobil1 NewLife 0w-40 iyidir.Sizin aracınız HDI olduğu için,yani turboşarjlı, motor yağınızın tam sentetik olması çok önemli.

Tam sentetik bi yağ modeline bakmanızı tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    5-40 yağ tam sentetik yağ diye biliyorum,bende araştırmış biriyim arkadaşım,kesinlikle kullanılmaması gereken yağ içinde 0-40 var.kullanma klavuzunda yazmakta,tavsiye olunan 10-40,5-40,5-30.0-30,0-40 için aksi durum belirtilmiş.neye göre iyi yağ denince,birincisi kullananlar vuruntuda azalma olduğunu söylediler,ikincisi ise performans ve yüksek devir seven motorlar için yazılmakta.zaten 5-40 tam sentetik

• quote:

5-40 yağ tam sentetik yağ diye biliyorum,bende araştırmış biriyim arkadaşım,kesinlikle kullanılmaması gereken yağ içinde 0-40 var.kullanma klavuzunda yazmakta,tavsiye olunan 10-40,5-40,5-30.0-30,0-40 için aksi durum belirtilmiş.neye göre iyi yağ denince,birincisi kullananlar vuruntuda azalma olduğunu söylediler,ikincisi ise performans ve yüksek devir seven motorlar için yazılmakta.zaten 5-40 tam sentetik

Alıntıları Göster
    206 1.4 HDi dv4td motor için castrol un sitesindede önerigi motor yagı costrol edge 5w-40 dır ve tam sentetik yag yarı sentetik yaga göre çok daha iyidir

• quote:

Orijinalden alıntı: LordMayros

206 1.4 HDi dv4td motor için castrol un sitesindede önerigi motor yagı costrol edge 5w-40 dır ve tam sentetik yag yarı sentetik yaga göre çok daha iyidir

Alıntıları Göster
    Servisi TOTAL öneriyor ama seçim sizin.

Keyifli sürüşler......
  • quote:

Orijinalden alıntı: login35

Servisi TOTAL öneriyor ama seçim sizin.

Keyifli sürüşler......

Alıntıları Göster
    total in de 5-40 yağı var,quartz 9000
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

total in de 5-40 yağı var,quartz 9000

Alıntıları Göster
    bende onceden total kullaniyordum ama simdi gastrol a gectim hdi 2.0litre 10-40 kullaniyorum yag cabuk isindi icin arac hemen aciliyor guzel mistavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: candan25

bende onceden total kullaniyordum ama simdi gastrol a gectim hdi 2.0litre 10-40 kullaniyorum yag cabuk isindi icin arac hemen aciliyor guzel mistavsiye ederim

Alıntıları Göster
    ben 5-40 castrol edge kullanıyorum. daha önceki mesajlarımda anlatmıştım. güzel bir yağ değil sadece mükemmellllll.... aracımın sesi, yakışı, gidişi değişti... arabaya eziyet çektirmişiz. kesinlikle bir daha başka yağ kullanmam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wings35

ben 5-40 castrol edge kullanıyorum. daha önceki mesajlarımda anlatmıştım. güzel bir yağ değil sadece mükemmellllll.... aracımın sesi, yakışı, gidişi değişti... arabaya eziyet çektirmişiz. kesinlikle bir daha başka yağ kullanmam...

Alıntıları Göster
    2 günde 750 km yol yaptım,yakıtım yaklaşık yarım litre düştü,ayrıca sessizlik tork artışı herşey çok iyi.gittiğim servis ısrarla 5-30 koyalım dedi ama açıkçası çekindim
  • quote:

2 günde 750 km yol yaptım,yakıtım yaklaşık yarım litre düştü,ayrıca sessizlik tork artışı herşey çok iyi.gittiğim servis ısrarla 5-30 koyalım dedi ama açıkçası çekindim

Alıntıları Göster
    tek kelime ile 5-40 castrol edge...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocco86

tek kelime ile 5-40 castrol edge...

Alıntıları Göster
    selam arkadaşlar.
    307 hdi aracımın yağını değiştirmeyi düşünüyorum..araştırmalarım sonunda castrol e karar verdim fakat castrolun kendi sitesinde benm aracıma 0w 40 uygun görünüyor,burdaki yorumlarda da genelde 10w40 geçiyor.yaşadığım bölge de kışları çok soğuk olmuyor buna göre hangisini tavsiye edersiniz ve acaba 0w40 kullanan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mabolla

selam arkadaşlar.
    307 hdi aracımın yağını değiştirmeyi düşünüyorum..araştırmalarım sonunda castrol e karar verdim fakat castrolun kendi sitesinde benm aracıma 0w 40 uygun görünüyor,burdaki yorumlarda da genelde 10w40 geçiyor.yaşadığım bölge de kışları çok soğuk olmuyor buna göre hangisini tavsiye edersiniz ve acaba 0w40 kullanan var mı?

selam bende serviste daha önce 10-40 motor yağını kullanan bir hdi sahibiyim..

bizim aracın motoruda sizinki ile aynı bende bir yağ araştırması yaptım ve castrol ile mobil 1 daha da öne çıktı.
    bundan önceki mesleki kariyerimde Ankarada biltek firmasının düzenlediği bir yağ eğitimine katıldım.

oarada İTÜ de görev yapan bir profesör piyasadaki yağ hammaddelerini piyasaya sadece mobil 1 firmasının verdiğini söylemişti ve bulabileceğiniz mobil 1 marka bir yağın kalite ve spesifikasyonlarının dünyada ki normlara fazlasıyla uyduğunu söylemişti.

ancak bu firma reklam yönleriyle biraz sakin takılıyor malum ülkemizde de reklemın iyisi kötüsü yok olsunda..

castrol de güzel bir yağdır fakat bende aracıma yeni yağ koymak istiyorum tercihimi mobil 1 tam sentetik 0-40 dan yana kullanacağım,bence daha kaliteli ve kalitesini formula 1 de ispatlamış bir marka herşeyden önce f1 motorlarının çalışma şartlarını bir düşünün..

ve asla katkı maddesi kullanmayın size tavsiyem ve yılda bir kere mutlaka yağ filtresi ve yağı değiştirin km yapsanızda yapmasanızda yoksa motora kalıcı zararlar verebilirsiniz saygılarımla..

• quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

Orijinalden alıntı: mabolla

selam arkadaşlar.

selam bende serviste daha önce 10-40 motor yağını kullanan bir hdi sahibiyim..

bizim aracın motoruda sizinki ile aynı bende bir yağ araştırması yaptım ve castrol ile mobil 1 daha da öne çıktı.
    bundan önceki mesleki kariyerimde Ankarada biltek firmasının düzenlediği bir yağ eğitimine katıldım.

oarada İTÜ de görev yapan bir profesör piyasadaki yağ hammaddelerini piyasaya sadece mobil 1 firmasının verdiğini söylemişti ve bulabileceğiniz mobil 1 marka bir yağın kalite ve spesifikasyonlarının dünyada ki normlara fazlasıyla uyduğunu söylemişti.

ancak bu firma reklam yönleriyle biraz sakin takılıyor malum ülkemizde de reklemın iyisi kötüsü yok olsunda..

castrol de güzel bir yağdır fakat bende aracıma yeni yağ koymak istiyorum tercihimi mobil 1 tam sentetik 0-40 dan yana kullanacağım,bence daha kaliteli ve kalitesini formula 1 de ispatlamış bir marka herşeyden önce f1 motorlarının çalışma şartlarını bir düşünün..

ve asla katkı maddesi kullanmayın size tavsiyem ve yılda bir kere mutlaka yağ filtresi ve yağı değiştirin km yapsanızda yapmasanızda yoksa motora kalıcı zararlar verebilirsiniz saygılarımla..

Alıntıları Göster
    castrol veya mobil öneririm arkadaşlar.. tercihen 0-40

* Pahallı demeyin, aracınız için kaliteli yağ kullanımı herşeyden önemlidir desem abartmış olmam..
    * Sakın ama sakın servislerde bulunan açık yağlardan koydurmayın aracınıza..
    * Her yağ değişiminde yağ filtresini de mutlaka değiştirin..
    * Yağlar ile birlikte katkı maddesi asla kullanmayın, bu yağın kimyasal yapısını bozar.. Alacağınız kaliteli bir yağın içerisinde zaten en iyi koruyucu karışımlar mevcuttur..

• quote:

Orijinalden alıntı: edilhan

castrol veya mobil öneririm arkadaşlar.. tercihen 0-40

* Pahallı demeyin, aracınız için kaliteli yağ kullanımı herşeyden önemlidir desem abartmış olmam..
    * Sakın ama sakın servislerde bulunan açık yağlardan koydurmayın aracınıza..
    * Her yağ değişiminde yağ filtresini de mutlaka değiştirin..
    * Yağlar ile birlikte katkı maddesi asla kullanmayın, bu yağın kimyasal yapısını bozar.. Alacağınız kaliteli bir yağın içerisinde zaten en iyi koruyucu karışımlar mevcuttur..

Alıntıları Göster
    gunde 100km yol yapiyorum 1.4 tdci(hdi) icin 5-30 1.6 hdi icin 5-40 yag kullaniyorum en ucuz olan markayi seciyorum ve her 20 000 km de filtreyle birlikte kendim degistiriyorum benim marka tavsiyem Petrol Ofisi kullanin para yabanciya gitmesin iki aracim var ikiside 100 bin km yi gecik simdiye kadarda hicbir problem yasamadim yasayanida duymadi

• Bulabilirseniz partikul filtremi araçlar icinen iyisi 5-40 esp formül mobil 1 ama mobil bunu ithal etmiyor sanırım o zaman ikinci alternatif castrol Edge 5 40 turbo dizel
    partikul filtresiz 1.4 hdi için elf evolation srx 5-40 benim tercihim bu yonde oldu digerlerinden 20 tl pahalı ( castrol Edge - mobil )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doenitz -- 6 Ocak 2010; 1:17:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doenitz

Bulabilirseniz partikul filtremi araçlar icinen iyisi 5-40 esp formül mobil 1 ama mobil bunu ithal etmiyor sanırım o zaman ikinci alternatif castrol Edge 5 40 turbo dizel
    partikul filtresiz 1.4 hdi için elf evolation srx 5-40 benim tercihim bu yonde oldu digerlerinden 20 tl pahalı ( castrol Edge - mobil )
    ben simdiye kadar bütün araçlarıma kışın 15w40 Gulf Tam Sentetik Yağ Yazları 10w40 GULF Tam Sentetik Yağ Kullanıyorum 15.000km ve daha fazlasını cok rahat yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper_cakan

ben simdiye kadar bütün araçlarıma kışın 15w40 Gulf Tam Sentetik Yağ Yazları 10w40 GULF Tam Sentetik Yağ Kullanıyorum 15.000km ve daha fazlasını cok rahat yapıyorum

Alıntıları Göster
    Eğer Yanlış Yazmadıysanız

Kışın 15W40
    Yazın 10W40 ????

Bence tam tersi olması lazım. Kışın Soğuk olduğu için daha ince yağ kullanmanız gerekir.
    Ayrıca 15W gibi değerlere gerek yok bence turbo disel için...
  • quote:

Kışın daha düşük viskoziteli yağ konulur,yanlışınız var.

Bir de araçlarınıza baktım,gulfün sitesinde 1,6 hdi'li 307 peugeotlara Gulf Formula LEF 5W-30 önerilmiş.

Kaldı ki gulf max 10w-40,15w-40 için mineral bazlı yağ, GULF TEC PLUS
    5W-40, 10W-40 için ise yarı-sentetik motor yağı denmiş...Aracınıza koydugunuz yağ tam sentetik değil bence.

Yağ bidonunun üzerinde ne yazıyor ?
    syntetic blend,syntetic based filan yazıyorsa bu tam sentetik olmadığını gösterir.Fully syntetic yazıyorsa TAM SENTETİKTİR diyebiliriz.

Bir de turbo dizel motorlarda turbonun iyi yağlanabilmesi için düşük viskoziteli tam sentetik yağ öneriliyor; 5w30,5w40,0w40 gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: tubul

quote:

Kışın daha düşük viskoziteli yağ konulur,yanlışınız var.

Bir de araçlarınıza baktım,gulfün sitesinde 1,6 hdi'li 307 peugeotlara Gulf Formula LEF 5W-30 önerilmiş.

Kaldı ki gulf max 10w-40,15w-40 için mineral bazlı yağ, GULF TEC PLUS
    5W-40, 10W-40 için ise yarı-sentetik motor yağı denmiş...Aracınıza koydugunuz yağ tam sentetik değil bence.

Yağ bidonunun üzerinde ne yazıyor ?
    syntetic blend,syntetic based filan yazıyorsa bu tam sentetik olmadığını gösterir.Fully syntetic yazıyorsa TAM SENTETİKTİR diyebiliriz.

Bir de turbo dizel motorlarda turbonun iyi yağlanabilmesi için düşük viskoziteli tam sentetik yağ öneriliyor; 5w30,5w40,0w40 gibi

Alıntıları Göster
    Pardon Yalnış Yazmışım "Kışın 10W40
    Yazın 15W40" ve tam sentetik yağ ben gulf"un 2006dan beri yağ,yakıt ürünleri bayiisiyim bu malları millete tam sentetik diye satıyorum şatış müdürümüzde görüştüm tam sentetik oldugunu onayladı ...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.