Şimdi Ara

Yağ seviyesi normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Micra K11 aldım geçtiğimiz ay bir sürü sorun çıkardı? Hepsini hallettik en son hararet yaptığı için her gün yağ ve suyunu kontrol ediyorum. Yağ seviyesi bana fazla geldi? Fikir verebilecek olan var mı? Yağ değişimi yapılalı 1500 km olmuş.Yağ seviyesi normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asemihc -- 29 Ekim 2018; 16:14:3 >

• Fazla, tırtıklı alan içinde olması lazım.
  • Kullanım kılavuzuna bakin, fazla yağ basıncı düşük yağ basinci kadar tehlikelidir.
  • Araç 96 model klavuz yok üstad
  • quote:

Orijinalden alıntı: asemihc

Araç 96 model klavuz yok üstad
    Fazla şırıngayla çek biraz keçeleri patlatın yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 29 Ekim 2018; 17:23:37 >
  • Aracın yağı fazla. Büyük bir şırınga ve serum lastiğini şırıngaya takarak fazlalığı çekin.

Edit: serum lastiğinin uzunluğu en az yağ çubuğunun uzunluğunda olması lazım yetişmesi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Energetic -- 29 Ekim 2018; 18:40:19 >
  • Fazla hemde yarım lt filan fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZETEC SE -- 29 Ekim 2018; 18:22:34 >
  • Normal görünüyor iki girintinin arasinda olacak

• Örnekte kalın ve sığ yerler var. Örnek doğru alınmamış gibi görünüyor.

Motor durduktan sonra en az birkaç dakika geçmeli, yağ çubuğu bezle silindikten sonra tek seferde yerine takılıp çıkarıldıktan sonra bakmak gerekir. Çubuğun ucunda nispeten homojen bir yağ filmi görülmeli.
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 12 saat düz zeminde beklettim.
  • Bu yag cubugu biraz farkli geldi bana
  • 250-500ml den birşey olmaz, kullanmaya devam edin, vüyük ihtimal eksiltme yapacagı için zamanla eksilir
  • Benimle aynı sorunu yaşayanlar için yazıyorum;

Araç soğukken yani sabah ilk ölçümde yağ seviyesi fazla çıkabiliyor, dolayısı ile arabayı ilk rölantide çalıştırıp hararet ibresi çeyreğin üstüne çıkınca kontak kapatıp 10 dakika düz zeminde bekletince en doğru sonuca ulaştım aracımın yağ seviyesi normal taşma fazlalık yok. 1996 K11 Micra aracımın yabancı forumlardan ulaştığım ingilizce kullanma klavuzundan bu yönteme ulaştım.
  • Yağ seviyesi normal mi?

bugün bu halde görünce tedbiren 2 sene evvelden artık kalan castrol edge 5-40 yağdan 250 ml daha ekledim
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    ölçümü nasıl yaptınız?
  • quote:

ölçümü nasıl yaptınız?

zokup çıkardım
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Bunu tahmin etmek zor olmadı? Motor sıcak mı? Soğuk mu? Rölantiden bekelettiniz mi? Yağın süzülmesini beklediniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

quote:

ölçümü nasıl yaptınız?

zokup çıkardım

Alıntıları Göster
    Adamın dibisin ya .Seviliyorsun bunu bil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.