Şimdi Ara

Yağ ve Filtre Değişiminden Sonra Jazzın bilgisayara Bağlanması Normalmidir.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar geçen gün 2004 jazzımın yağ+Filtresini değiştirdim. Değiştirdiğim yer honda servis değil sanayide normal bir yağsatıcısı+onbakım dükkanı idi. Değişimden sonra aracı bilgisayara bağladılar. Nedenini sorduğumda parca ve yağ deşimini araca bildirip hata kodlarını silmemiz lazım dediler. Bu işlemin 2000 modelden sonraki bütün araçlarda standar yapıldığını söylediler. Ve daha önce jazz ı bilgisayara bağlamıdıkları için bilgisayar bağlantı soketinin yerinide bulamadılar. Sonra Honda servisi arayıp yerini öğrendiler. ve Bilgisayara bağladılar.

Fakat bu olaydan sonra sanki yakıt tüketimi arttı gibi geliyor. gerçi yakıtı herzaman aldığım yerden almadım farklı yerden aldım.

Acaba bu yapılan bilgisayar bağlantısı ile hata kodlarının silinmesi dedikleri işlem aracın ayarlarında değişiklik yaparak tüketimi etkiler mi. Teşekkürler.

• hiç duymamıştım böyle bir uygulama
  • Bende duymamıştım bayada kıllanmıştım ama servisi arayıp servis soketin yerini söyleyince herhalde normal diye düşündüm.
  • iyide serviste öyle birşey yaptıklarını hiç duymadım, o soket arıza durumunda arızanın nerede olduğunu bulmak için kullanılır, yağ değşiminden sonra neden ihtyaç duyulsunki, sen en iyisi servisi bir ara sor, bende kıllandım şimdi bu işe
  • Kıllandıysan;

Çözümü kolay:

Saat bejbujuk, biter mi bu nöbeeet??????????

• bu kıllı resimden sonra benim mesajım gelmese iyi olurdu.
    ancak normal bir önbakım istasyonunda telefon ile yetkili servisi arasalar dahi o soketinnerede olduğunu söylemezler kanaatindeyim.

ayrıca oradaki alınan bilgi olası arıza kodlarını almak ve gerekli çözüm üretilmesi için bilgisayar aracılığı ile müdehale etmek içindir.
    yağ dğeişimine alakaaa anımsayamadım.
    en güzeli bu ön bakım servisine bir daha önünden bile geçilmemesidir.
    o alınan bilgi neticesinde yazılımdaki yakıt tüketim miktarlarını yeniden gözden geçişmiş olabilirler.

bu neticede artması normaldir.

ancak bu yapıldı mı yapılmadı bilinmiyor.

saygılarımla..
  • Arkadaşlar ortada anormal birşey yok bence. Servis ışığının sönmesi için bunun yapılması gerekiyor. Çoğu servis buna dikkat etmiyor ( yetkili servis haricindekiler ) ve bakımı yaptırdığınızda servis ışığı yanmaya devam ediyor. Ama umarım gittiğiniz servis sadece servis uyarısı için işlem yapmıştır.
  • yağ değişiminde servis ışığı neden yansınki
  • aaa işte burasıda bozukmuş demek için bahane aramışlar, ama ECU herhangi bir arıza kodu kaydetmediği için birşey diyememişlerdir, kıllanmaya gereNk yokkk
  • rutin bakım zamanı geldiğinde bütün araçlarda servis ikaz ışığı yanar. Her bakımdan sonra araç bilgisayara bağlanarak bu ikaz lambası yanıyorsa sönmesi sağlanır, yanmıyorsa da bir sonraki rutin bakım zamanına kadar ötelenir.
    Bu uygulama normal birşeydir. aracın fazla yakmasıyla ilgisi yoktur.
  • bazı araçlar belirli km lerde bakıma girmek zorundadırya buda arabanın beyninde işlenmiştir. km ilerledikçe bi nevi geri sayıyo bu. o km geldiginde servis ışığı yanar ve bakıma gitmesini söyler. bi çok araçtata yağ değişimi 10.000km de birdir. yağ değişimi yapılınca aracın beyni programlanır 10.000km sonra otomatik oalrak yağ değişim vakti geldi diye servis uyarı ışığı yanar. bahsi geçen araçta bu varmı bilmiyorum ama yakıtla bi alakasi olmadigina eminim.
  • Hondalarda bu tür bir uyarı sistemi olduğunu sanmıyorum, hiç duymadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.