Bildirim
Yakıt Tüketimi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Öncelikle hayırlı olsun diyorum, kazasız sürmeniz dileğimle.
1,6 motor bir araca göre, belirttiğiniz mesafeler dahilinde gerçekten çok yakıyorsunuz. Forumun genelini inceleme fırsatınız olursa; 1,6 motor Astra modellerin şehiriçi tüketim değerlerinin kış mevsimi için 8-11 lt/100 km aralığında olduğunu görebilirsiniz. Ortalamanız 13,50 lt/100 km gibi bir değere denk gelmektedir ki, gerçekten bu kalibrede bir motor için gayet fazla.
Bu fazla tüketimin çeşitli sebepleri olabilir. Her ne kadar 50 km mesafeyi 3 km lik maratonlar halinde gitseniz de, oldukça agresif bir sürüş tarzıyla (yüksek devirde vites değişimi, gereksiz ara gaz kullanımı, motoru bağırtma tabir edilen dip gaz kullanımı vb.) bu değerlere ulaşılabilir. Yada yolunuz sürekli bir çıkış eğimli olmalı ama, mutlaka inişi de olacak sonuçta inişte gaza yüklenmezsiniz.
Yada yakıt sistemindeki bir aksaklık (filtrenin kirli olması, karbüratörün kirli olması, benzin pompasının arızalı olması vb.) bu tarz yüksek tüketimlere sebep olabilir. Aracı alırken motorunu kontrol ettirmiş olmanızı dilerim, çünkü 17 lt neredeyse deponun %40'ı ve 126 km menzil demek araçta ciddi bir sorun olduğuna işaret etmektedir. Tanıdığınız bir sanayi motor ustasına aracı göstermenizi önerebilirim.
Yaklaşık 15 gündür aracımı düzenli takip ediyorum, 15 günlük yakıt ortalamam 8 lt'nin üzerine çıkmadı. Havaların daha da ısınmasıyla 7 lt alt limitine ineceğimi düşünüyorum.
-
Sağolun verdiğiniz bilg için. Aracı almadan önce gösterdim kaporta hariç temiz dediler. Zaten satıcıda kazalarından bahsetmişti. Bugünbakım yaptırdım. Ustanın tespiti:
1.Hava fitresinin kirli olması
2. Araca uyum süreci ilk defa otomatik kullanıyorum. 93 model samaradan buna geçtim.
aracın yakıt ortalamasını falan bugün sıfırladım yogun trafikte tamirciye götürdüm yakıt ortalaması 18 yazıyordu. Usta 2 km kullanmadan yakıt ortalaması 14 e düştü. Daha çok benim kullanma tarzımda sıkıntı var. Ladadan kalma alışkanlık dur kalklarda çok yükleniyorum gaza.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20ahmet -- 5 Mart 2014; 22:58:49 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X