Şimdi Ara

###YALOVA ÜNIVERSITESI 2015 GİRİŞLİLER###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
3.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mühendislik fakültesi
    Bilgisayar mühendisliği
    Elektronik haberleşme müh. 2016 yada 2017 öğrenci alabilir
    Endüstri müh
    Polimer müh
    Kimya ve süreç müh
    Ulaştırma müh
    Enerji sistemleri müh
    Iktisadi idari bilimler fakültesi
    Çalışma ekonomisi
    Uluslararası ilişkiler (ingilizce)
    İşletme (ingilizce)
    Iktisat
    Uluslararası ticaret
    Sosyal hizmet
    Islami ilimler fakültesi(Arapça)
    Hukuk fakültesi
    Sanat fakültesi
    İletişim
    Yalova Üniversitesi hukuk fakültesi puanları
    2010 lys: 465 12 bin-8bin
    2011lys: 452 19 bin-10bin
    2012 lys: 425. 18bin-12 bin
    2013 lys: 400. 27 bin-13bin
    2014 lys: 400. 29bin- 12bin
    2015 lys: 398 24bin-11bin tahmini

Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım. 23binle geldi. Taban puanı 398,6 küsür tavan puanı 420 büyük ihtimal 24bin ile 11bin arası öğrenci almış diye tahmin edîyorum. İstanbuldayım. Eve yakın olması iyi oldu. Yurt ev fiyatları üniversite kampüsü hakkında birçok şey araştırdım. Sonuç olarak kîralar 700 ile 1000 tl arasın da değîşiyor. Yurtlarda 500 600 civarı kyk yurdunu tam bilmiyorum Fiyat olarak. Kampüsü bu sene yapılmış yeni binalara bu sene geçiliyormuşhttp://www.yalova.edu.tr sitesine bakabilirsiniz Kampüs çok yeşilmiş Deniz manzarası yeni kampüste varmış.http://www.yalova.edu.tr/hukukfakultesi sitede 2 profesörün olduğu görülmekte doçent sayısı 6 tane gerisi yrd doçent ve araştırma görevlisi Yemi hukuk fakültesi binası güzel duruyor. Bu arada borçlar hukuku genel ve özel hükümlere istanbul hukuktan hocalar geliyormuş ayrıca icra iflas ve medeni usul derslerine marmara hukuk profesörü geliyormuş. Anayasa hukuku hocasıda marmara hukuk profesörüymüş. Dışarıdanda iyi hocalar gelmekte umarım iyi bir 4 yıl olur. Bir yandan ikinci üniversitesi olarak Istanbul Üni Iktisat okumayı düşünüyorum. Ikisini aynı anda bîtirmeye çalışcam. Yalnız okulun bazı dersleri zormuş usul ve icra iflas gibi yaz okuluna kalan çokmuş umarım erken bitiririz. Yalova spora önem veren bir şehirmiş yeni kampüste tenis kortu basketbol voleybol futsal sahaları varmış. Yelkencilikle kulübü çk revaştaymış Ayrıca dalgıçlık kulübü ve su sporları kulübeleri faaliyetteymiş. Yalova nüfusu az olan illerden biri ama yazın mükemmel bir şehir olduğunu duydum. Kışım gerçekten öğrencilerin sıkılıyormuş. Negatîf yönleri baya var. Leman kültür gibi cafelerin olduğunu duydum. Cafesi bol dîyorlar. Kışın öğrenciler cafelerde takılıyorlarmış. Yazın armutlu termal çınarcık esen köy gibî güzel ilçeleri kasabalarını ziyaret edebiliriz. Henüz 7 8 yıllık üniversite hukuk fakültesi 2 kez mezun vermiş 7 kişi hakîm savcılık sınavını kazanmış Bu arada üni yemekleri iyiymiş yalnız ücretler 2,5 tl Bu arada kampüs şehre uzakmış otobüsle öğrenci 1,5 tl îmîş yani git gel 3 tl miş Bildiklerinizi burada paylaşabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskisayfalar120 -- 19 Ağustos 2015; 3:05:53 >

• Bende yalova hukuk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar bende yalova hukuk kazandım baska yalova hukuk kazanan varsa yazsın buraya watsapp grubu acalım
  • 2. Sinifa gectim cok fazla umutlanip gelmeyin diyeyim simdiden :)

Ikinci donem anayasa hukukuna Marmara'dan hoca geldi olarak gozukse de hoca donem boyu gelmedi ve ogrenciler magdur oldu. Tabii bu sene nasil olur bilemem.

Kampusun ise donem basina yetisip yetismeyecegi muamma. Hala insaat halinde yetisir umarim. Eger yetismezse ilk sene avm konferans salonunda koltukta oturup ders goreceksiniz

Erkekler icin kyk yurdu buyuk bir nimet. 199 lira aylik ucret ve gunluk 5.50 yemek fisi, 2.50 kahvalti fisi yardimi var. Yurt yepyeni sistemi oturdu bu sene. Merkezden uzak termalde. Merkeze gitmesi 25 dakika suruyor ama kampusun kurulacagi tigem arazisine uzakligi 15 dakika. Kampus bitince yurdun kampus icine tasinacagi soylentisi de var. Kesinlikle kyk termal yurdunu yazin cikarsa cok sanslisiniz.

Diger hukuklara kiyasla biraz daha kolay sinavlara gireceksiniz. Ama medeni hukuk, hukuk baslangici, siyaset bilimi ve hukuk metodoloji derslerinde zorlanma olasiliginiz yuksek.

Sahilin manzarasi harikadir. Canin sikildiginda git ve izle etrafi. Insanlari cok iyidir ve aile havasi vardir. Herkes birbirine selam verir, minibuste herkes birbirini tanir. Sakin bir kent. Bu bakimdan guzel gunler gecireceginizden emin olabilirsiniz. Ozellikle minibusculerin cogu yardimsever insanlar. Idoya giderken bavulum minibuste kalmisti ve minibuscu abi bavula 1 hafta goz kulak olmustu.

Varsa sorulariniz yardimci olmaya calisirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moral Veren Adam -- 25 Temmuz 2015; 14:49:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocalarin kalitesi vs nasil? Sınavlar daha kolay oluyor dedin diger hukuklara gore. Zor kaliteli olmasini isterdim. Hocalar in diyalogu naasil? Bu sene büyük ihtimal yeni binaya tasinacakmis hukuk. Ve yeni kampuste olcakmis öyle okudum. Sen 2.sinifsin rica etsem bilgi verebilir misin? 4 yil sonra pisman olur muyuz bu hukuktan mezun oldugumuza? Umarim olmayiz zaten kimse hukukta tahmin ettigi yerleri alamadi asiri yukselmis yine de şükür hukuk hukuktur ki kazandik :)

• Moral Veren Adam kullanıcısına yanıt
    Çok iyiymiş güvenlik konusunda avmde ders görmeyiz inş. bu arada çok teşekkürler bilgi verdiğiniz için yalova istanbul arası 45 dakikaymış feribotla Anadolu'daki birçok hukuk fakültesine göre üniversitenin puanları yüksek bana Trabzon Samsun Kırıkkale Hukuk gelmesine rağmen Istanbula yakın diye Yalova Hukuk tercih ettim.

• Üniversite ortamı nasıl Yalova üni Hukuk Fakültesi mezunlarının işleri hakkında bilgisi olanlar var mıdır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yalovada oturuyorum yazları yalova üniversitesi yeni gelişmeye başladı eskiden kampüs diye birşey yoktu şimdi bütün fakülteler topladılar tabi bu seneye yetişirse yalovanın en değerli bölgesi olan tigemde kampüs denizin hemen yanında dekanı çok iyidir üniversite gelişsin diye gitmediği kapı yoktur diyolar yalova sakin bir şehirdir güvenli bir şehirdir 2 tane ünlü kafe hariç bütün bütün kafeler bulunmakta 3 tane alışveriş merkezi var zamanızı gecirebilceğiniz istanbul avrupa yakasına 1 saat 15 dk anadolu yakasına ise gemi ile 45 dk bu da çok büyük avantaj yazın nüfus 500 binlerde iken kışın 200 binlere düşüyor turistik bir şehirdir kısacası YALOVA.
  • furkan1677 kullanıcısına yanıt
    Yazın istanbul Yalova'ya akıyor o zaman bu arada yalova 1990lı yıllarda Istanbulun ilçesiymiş yeni bir il belkide il olmaya bin şahit ister çünkü kime sorsam yalova ilçe diyorlar Istanbulun ilçesi olarak kalsaydı daha iyi olurdu

• yalovanin zamanında istanbulun bir ilçesi olmasıda mantıksızdı zaten yalova türkiyede en fazla bursaya yakındır bursanın ilçesi olsa yeriymiş yani, neyse yalova üni. nin yarısı bursadan gelen öğrencilermiş böyle birsey duymustum zaten sehır bursanın ılcesı gemlıge benzıyor bursaya arabayla50 dk falan otobus 1 saat 1 saat 5 dk falan
  • YALOVA sakin bir yer kalması benim için daha iyi türkiyenin yüzölçümü bakımından en küçük ili kalabalığı kaldıramaz bu il yazın sahilde yüreyemezsin kalabalıktan 1999 depremi olmasa idi yalova dahada kalabalık olucaktı o zaman çok göç verdi 3 tarafı büyük şehirlerle çevrili o yüzden sanayi şehri yerine kafa dinleme yeri olması dahi bence kocaeli istanbul ve bursaya hepsine 1 saat uzaklıkta konumu bu yüzden çok iyi bu 3 şehirdede arkadaşlarım var telefon ediyorum yemeği hazırla diye 2 saatte hepsinin evine rahatca gidebiliyorum güzelliği burda işte YALOVAnın
  • Puaninin bazi fakultelerden yuksek olmasinin tek sebebi istanbula yakin olmasi. Zaten ankara istanbul marmara vb fakultede okumadiktan sonra universiteden ziyade is sende bitiyor.

Herkesin hocalar hakkinda farkli gorusu bulunabilir.

Birinci donem hukuk baslangici ve ikinci donem siyaset bilimi derslerine giren dekan yardimcimiz Yıldırım Torun hocamizdan gayet memmnundum.

Medeni hukukta gerek teorik gerekse pratik olarak pek bir sey elde edemedik. Ozellikle teori kisminda sinif mevcudu 30u gecmezdi ve dersin sonunda 10 kisi bile kalmazdi. Hocanin anlatis tarzidir saygi duymak gerekir ama derse konsantire olmak imkansiz. Cunku derste insanin uykusu geliyor derse girince anlarsiniz :)

Anayasa tam bir muamma. Hangi hoca gelir bilmiyorum. Buyuk bir sikinti var akademisyen konusunda.

Iktisat hocasi 3 hafta gelmez 1 hafta gelir ve sinavi test yapar

Yani arkadaslar isiniz zor. Verebilecegim en iyi tavsiye kitaplariniza iyi calismaniz ve arkadaslarinizla bol bol tekrar yapmaniz olacaktir. 2.sınıfta daha kaliteli bir egitim verildigini dusunuyorum ama 1.sinifta anayasa ve medeni hukuk disinda gunumuz hukukunu ilgilendiren bir ders bulunmadigi icin biraz laylaylom ve ortalama kasma derdiyle gececektir.

Verdiğin bilgiler içimi rahatlattı okuldaki hocaların zorladığını duymuştum hukuk felsefesi gibi dersler yüzünden okul uzatan varmış CMK Deniz Ticareti Ticari İşletme Hukuku ve Borçlar Hukuku derslerinin zor olduğunu duydum Sürekli yaz okulu açıldığını ve öğrencilerin yaz okulunda bile dersleri geçemediğini duydum ama bu dediklerinden sonra inan içim rahatladı teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskisayfalar120 -- 25 Temmuz 2015; 18:01:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskisayfalar120

Verdiğin bilgiler içimi rahatlattı okuldaki hocaların zorladığını duymuştum hukuk felsefesi gibi dersler yüzünden okul uzatan varmış CMK Deniz Ticareti Ticari İşletme Hukuku ve Borçlar Hukuku derslerinin zor olduğunu duydum Sürekli yaz okulu açıldığını ve öğrencilerin yaz okulunda bile dersleri geçemediğini duydum ama bu dediklerinden sonra inan içim rahatladı teşekkürler

Yalniz ben 1. Sinif icin konustum, senin dediklerinle daha karsilasmadigim icin yorum yapamiyorum. Ben cok severim ama Yildirim hocanin verdigi derslerden kalan sayisi cok fazla olur. Hukuk baslangici, siyaset bilimi, hukuk felsefesi, hukuk sosyolojisi derslerini veriyor Yildirim hoca. Ama bu sene belki ayrilabilir fakulteden.

Hukuk metodoloji dersini ticaret kursusu veriyor. Bu sene bayagi kalan oldu metodolojiden. Diger ticaret dersleri de bayagi zor duydugum kadariyla. Ama 1.sinif gayet kolay .

Ortalama kasarız o zaman ilk sene napalım

• Merhaba arkadaşlar ben de sosyal hizmet ikinci öğretimi kazandım yani kafamda birçok soru var ama en önemlisi ikinci öğretim saatleri ve kyk çıkmaz ise iibfye yakın yurtlar fikri zikri var olup bilgilendiren olursa sevinirim teşekkürler
  • Sosyal Uzman S kullanıcısına yanıt
    İibfler safran yerleşkesinde eğitim görüyorlarmış yurtlar çok yakınmış okula ama okul merkeze denize biraz uzakmış ikinci öğretim ders saatlerini tam bilmiyorum ama akşam saat 5 6 gibi dersler başlar heralde

• aslında deniz falan pek önemli değil sonuçta kuru soğuktan konyadan geliyorum dersler 5-6da başlıyorsa muhtemelen 10dan önce bitmez gibi görünüyor yani 10dan sonra gidip de direk yurda girmek de olmaz kyk veya özel yurtların giriş çıkışları nasıldır çok sorun olur mu ? teşekkür ederim
  • Sosyal Uzman S kullanıcısına yanıt
    Tam bilmiyorum bende umarım yeteri kadar yurt vardır bende yurt arıyorum bakalım ne olacak

• umarım sıkıntı olmaz bir de ön kayıt yapmamıza gerek yok değil mi e kayıttan sonra 7-11 eylülde belgelerimizi getirsek yeterli oluyor ? şu konuları çıkıp adam akıllı acıklayan yok ya ne berbat bi durum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.