Şimdi Ara

Yanlış Tüv Türk kaydı nasıl düzeltilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
33.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bizim bir arabamız (ilk sahibiyiz) şu an 130 binde ve devamlı yetkili servise girdi. Hatta 0'dan itibaren tüm kayıtları yetkili serviste mevcut. Biliyorsunuz artık 5664'e mesaj gönderdiğinizde Tüv-TÜrk'deki kilometre kayıtları da gönderiliyor. Ama ne yazık 34.000 bindeki muayeneyi 134000 bin diye gösteriyor mesaj. Bir sonraki de 80 bin diye... yani bariz kilometre düşürülmüş izlenimiveriyor. Halbuki araba 34 binde girmişti muayeneye... şimdi aracı satmak istiyorum, ama karşımdakine bunun yanlışlık olduğunu, elimde yetkili servisin bile yazısı olduğunu anlatamıyorum... ne yapacam? Kaydı nasıl düzelttirebilirim? Nereye başvurmam gerekiyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yanlış Tüv Türk Kaydı Nasıl Düzeltilir?

Araç Muayenesi Sırasında Yanlış KM Bilgisi Kaydedildiğinde Ne Yapmalısın?

Araç muayenesi sırasında "muayenede km yanlış yazılmış" bir durumla karşılaşabilirsin. Bu durumda, doğru KM bilgisinin sisteme kaydedilmesi için hemen harekete geçmelisin. İşte bu sorunu düzeltmek için izlemen gereken adımlar:

• TüVTürk ile İletişime Geç: Yanlış KM bilgisini ilk olarak TüVTürk yetkililerine iletmen gerekir. İlgili şubeye giderek veya çağrı merkezini arayarak durumu bildirebilirsin.
    • Hatalı Muayene Belgesini Sakla: Yanlış KM bilgisiyle düzenlenen muayene belgesini saklaman önemlidir. Bu belge, düzeltme işlemi sırasında kanıt olarak kullanılabilir.
    • Araç Ruhsatını Götür: Araç ruhsatın, aracının doğru KM bilgisini içerir. Bu nedenle, düzeltme işlemi sırasında ruhsatı da yanında götürmelisin.
    • KM Düzeltme Talebi Ver: TüVTürk yetkilisine yazılı olarak bir KM düzeltme talebi vermen gerekir. Talebinde, hatalı KM bilgisini ve doğru KM bilgisini açıkça belirtmelisin.
    • Belgeleri İbraz Et: Talebine ek olarak, hatalı muayene belgesi ve araç ruhsatı gibi ilgili belgeleri de ibraz etmelisin.
    • İnceleme ve Onay Süreci: TüVTürk yetkilileri, talebini inceleyecek ve doğru KM bilgisini sistemlerine kaydedeceklerdir. Bu süreç, yoğunluğa bağlı olarak birkaç gün sürebilir.
    • Güncellenmiş Muayene Belgesi: KM bilgisi düzeltildikten sonra, TüVTürk tarafından güncellenmiş bir muayene belgesi sana verilecektir.

Bu adımları izleyerek, "tüvtürk yanlış km nasıl düzeltilir" sorununun çözümüne ulaşabilirsin. Unutma, araç muayenesi sırasında "km yanlışlık" tespit edildiğinde, hızlı bir şekilde harekete geçmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • %100 güvenmemek gerekiyor Tramer'e. Şase numarasından sorgulatıldığında arabanın sicili temiz çıkacaktır. Bir işi de doğru yapsalar şaşarım zaten.
  • AYnı dertten ben de mağdurum. 52000 deki km, 152000 de diye yazılmış. Ve ben aracımı tanıdığım bir arkadaşımdan almıştım ve aracın km sinden kesinlikle eminim. Ama TÜV' ün bana yaklaşımı "biz nerden bilelim km yi değiştirmediğinizi " idi. Ne yapabileceğimi bilmiyorum...
  • Yok mu başına böyle birşey gelen???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

Merhaba arkadaşlar,

Bizim bir arabamız (ilk sahibiyiz) şu an 130 binde ve devamlı yetkili servise girdi. Hatta 0'dan itibaren tüm kayıtları yetkili serviste mevcut. Biliyorsunuz artık 5664'e mesaj gönderdiğinizde Tüv-TÜrk'deki kilometre kayıtları da gönderiliyor. Ama ne yazık 34.000 bindeki muayeneyi 134000 bin diye gösteriyor mesaj. Bir sonraki de 80 bin diye... yani bariz kilometre düşürülmüş izlenimiveriyor. Halbuki araba 34 binde girmişti muayeneye... şimdi aracı satmak istiyorum, ama karşımdakine bunun yanlışlık olduğunu, elimde yetkili servisin bile yazısı olduğunu anlatamıyorum... ne yapacam? Kaydı nasıl düzelttirebilirim? Nereye başvurmam gerekiyor.

0850 222 88 88 numaralı telefonu arayıp durumu net olarak anlatın,
    yada yanlış yaptığını iddia ettiğiniz istasyona, elinizdeki servis raporlarıyla birlikte gidip durumu istasyon amirine anlatın, yardımcı olacaktır. Ben hallederim diyenlerden medet ummayın, işin yapıldığı yere gidin yetkililer sorununuzu çözerler.

• b

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fizikci_47 -- 30 Ağustos 2012; 0:47:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizikci_47

benimde buna benzer bi sıkıntım var. samand lx otomobilim 5 kişilik olduğu halde ruhsata 6 kişilik diye yazılmış.trafik şubesine başvurduğumda bana makina müh.odasından bilirkişi yoluyla çözülebileceğini söylediler.buda yaklaşık 500-600 tl gibi bir külfet getirir.bunun için bilirkişi olarak otomobili ithal eden firma veya yetkili servis atanamazmı

ithal eden firmadan aracın uygunluk belgesini isteyin. uygunluk belgesinde 5 yazıyor ve araç 5 kişilikse sorun yoktur. ruhsatınızı değiştirirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı km sorunu bendede var 2009da 813bin yazmışlar 2012 de ise 152bin. bunu nasıl değiştirebilicem nereye başvurmam gerekiyor.
  • sorunu çözdünüzmü aynı sorun bende de var
  • olaya bak ya.. sattığım aracın ilk muayensi 29 bin yazacağı yere 101.500 yazmışlar. herif beni arıyor sen bizi kazıkladın km sini sıfırlamışsın. gel de ayıkla pirincin taşını. git dedim beni mahkemeye ver. TÜVTÜRK senin gelmişini geçmişini...
  • Arkadaşlar 2005 Model Ford Focus C-MAX TDCİ aracımı Haziran 2011 de aldım. Araç aldığımda 110.000 Km idi. Ben aracı akldıktan sonra şu ana kadar iki defa muayeneye soktum. Ancak aracı aldığım yıl olan 2011'deki muayenede TÜV Kilometreyi hatalı girdi. Aracımın muayene tarih/Km bilgileri şu şekilde oluştu:
    08/07/2009 - 93.870 Km
    08/07/2011 - 11.141 Km (Gerçek Km 111.141 idi)
    08/07/2013 - 137.587 Km
    O zaman yanlış Km bilgisini çok önemsemedim. Sattığım arkadaşa durumu izah ederim demiştim. Ancak bildiğiniz gibi Km bilgisi ile oynanmış araçlar piyasa da çok fazla olunca ister istemez yanlış anlaşılmamak için TÜV ' ün yolunu tuttum. Tabi yanımda 2011 Yılına ait servis kayıtlarını ve 2011-2013 yıllarına ait muayene raporlarını da alarak. Evrakları TÜV istasyonunun yetkililerine sundum ve onlarda incelediler, baktılar ve sistemden herhangi bir değişiklik yapamıyoruz. Ancak size aracın Km bilgisinin şehven yanlış yazıldığını, Km bilgisi için servis kayıtlarının esas alınması gerektiği şeklinde bir yazı vereceklerini söylediler. Bende yazıyı aldım ama sistemdeki Km bilgisi kaldı. Tüv Türk'ün hatalı Km bilgisi sorununu çözme şekli bu, benzer sorunu yaşayanların bilgisine...

• Arkadaşlar aynı sorun bendede vardı elimde Tüvtürkten alınan km bilgisinin sehven yanlış yazılmıştır şeklinde bir belge vardı bu belgeyle Karayolu düzenleme genel müdürlüğüne bir dilekçe yazdım tramer bilgisi orjinal km ile düzelttiler.
    Bu şekilde madur olan herkese duyurulur..
  • yassinn Y kullanıcısına yanıt
    hocam bana bi yardımcı olur musun 5464510008 çağrı atsan yeter hocam
  • aracın km bilgisini düzeltmek için tuvturke dilekçe veriyorsunuz. arişvden sizin kağıtları çıkarıyorlar. o kağıtlarda muayene esnasında memurun kağıt üzerine yazdığı gerçek km bilgisi var. fakat sisteme girerken yanlışlık olabiliyor. eğer o kağıttaki bilgi ile sistemdeki farklı ise yanlışlık olduğuna dair yazı veriyorlar. bu yazıyla ulaştırma bakanlığına dilekçe veriyorsunuz ve 5664 deki kayıt değişiyor.

ha kim uğraşacak derseniz o ayrı. bakanlığa dilekçe falan bir sürü iş. tuvturkten yazı alın yeterli bence.
  • Benim km muayene de yanlış yazılmıştı. O dönemki egzoz testi, servis kaydı vs. belgelerle Tüvtürk'e başvurdum. Onlar şehven hatali olduklarına dair belge verdiler o belgeyi Ulaştırma düzenleme karayolları genel müdürlüğüne dilekçe ile gönderdim sistemden duzelttiler. Yardım için blue206@windowslive.com mesaj atabilirsiniz. Ben çok uğraştım umarım size yardımcı olabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.