Merbaba. İlk defa bu sorunu duyduğum için maalesef kesin bir çözümüm yok. Arka planda Windows Defender yamanın dosyalarına müdahale etmiş olabilir, böyle bir durum varsa dosyaları istisnaya almayı deneyin. Yama dosyalarıyla birlikte kolay font kurulum uzantısının da oyunun kurulu olduğu hedefte olduğundan emin olun. Çalıştırmadıysanız font kurulum uzantısını yönetici olarak çalıştırın ve ekrana onaylanma mesajı gelene kadar bekleyin. "mods" adlı klasörü tamamen kaldırıp manuel font kurulumu yöntemini deneyin ama başka bir mod kullanıyorsanız lütfen onun da silineceğini unutmayın. Başka bir mod kullanıyorsanız onu tekrar yüklemeden önce sadece Türkçe yamayı yükleyip oyunu açmayı deneyin, harici mod bir ihtimal Türkçe yamayla çakışma yapıyor olabilir. Aklıma gelen muhtemel çözüm yöntemleri bunlar, umarım bunlardan biri işe yarar. |
Grand Theft Auto V - 2024 Türkçe Yama (9. sayfa)
-
-
Aşağıdaki gibi ekran açılıyor saniyesinde kapanıyor. Daha sonra oyun açılmıyor. Oyunun dosyalarını doğrulattım tekrar denedim yine olmadı.
GÜNCELLEME: GTAV-TR-CriminaL-Deftones.asi isimli dosyayı oyunun kurulu olduğu dizine atınca bu hatayı veriyor. Dosyayı silince oyun normal ingilizce olarak açılıyor. Sorun GTAV-TR-CriminaL-Deftones.asi isimli dosyada sanırım. Ayrıca Z_GTAV-TR-CriminaL-Deftones.asi olarak ismi değiştirince de yine aynı hatayı veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aheyy -- 3 Ağustos 2024; 19:11:36 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: aheyyAşağıdaki gibi ekran açılıyor saniyesinde kapanıyor. Daha sonra oyun açılmıyor. Oyunun dosyalarını doğrulattım tekrar denedim yine olmadı.
GÜNCELLEME: GTAV-TR-CriminaL-Deftones.asi isimli dosyayı oyunun kurulu olduğu dizine atınca bu hatayı veriyor. Dosyayı silince oyun normal ingilizce olarak açılıyor. Sorun GTAV-TR-CriminaL-Deftones.asi isimli dosyada sanırım. Ayrıca Z_GTAV-TR-CriminaL-Deftones.asi olarak ismi değiştirince de yine aynı hatayı veriyor.
Sorunu işin teknik kısmına bakan dostum Deftones™'a ilettim, müsait bir zamanda bakmaya çalışacağız. Bir gelişme katedebilirsek konudan yazacağım. Yaşadığınız aksilik için üzgünüm.
-
hocam öncelikle eline sağlık. fakat ben yamayı hızlı kurulum seçeneğini indirdikten sonra yamanın içindeki "beni oku" da yazana göre yamayı kurdum. yamalı haliyle oyunu açarken anti virüsüm malwarex-gen trj vürüsünü tespit etti acaba bu hata benden kaynaklımı yoksa yamanın içinde casus yazılım mı var ?
-
Otomatik güncellenen ve şifre koruma yapısı olan dosyayı antivirüs yazılımları virüs varmış gibi algılayabiliyor. Sizden kaynaklı bir şey yok, RDR1 yamamızda da aynı durumu yaşayan çok kullanıcı oldu ve muhtemelen ileride yayınlayacağımız RDR2 ve hatta GTA 6 yamasında da aynısı olacak. Yapacak bir şey yok, dosya yapısı nedeniyle böyle algılanıyor ama güvenmiyorsanız kullanmayabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriminaL277_ -- 5 Ağustos 2024; 23:55:30 > -
selam kolay kurulum ve openıv olarak denedim oyun türkçe olmuyor ingilizce kalıyor nasıl çözülür
-
Kolay kurulum ve OpenIV kurulumu font için, sadece fontu yükleyip yamanın kendisini yüklemeyi unutuyor olabilirsiniz.
-
steam orjinal sürüm türkçe yamayı kuruyorum lakin oyun yine ingilizce kalıyor
-
Steam ve Epic versiyonlarında denedim, sorunsuzca çalışıyor. Türkçe fonttan harici olarak kurulan yama dosyasını kurduğunuzdan ve Windows Defender veya varsa antivirüs yazılımınızın dosyaya müdahale etmediğinden emin olun.
-
Tekrardan selamlar hocam. Hatırlarsın yama için blogda bir sayfa ve bir rehber videosu hazırlamıştım. Çok fazla şikayet geliyor. Daha önce konusu açıldıysa kusura bakma, biraz bakındım göremedim.
Yanlış anlama ama yamanın bazı dosyaları için çok fazla virüs programı sorun çıkarıyor. Microsoft Defender'ın neredeyse kendine bile virüs diyecek kapasitede olduğunu biliyorum. Ama OpenIV ile kurulum yolu seçilse bile asi uzantılı dosyalar; Avast, AVG, McAfee, ESET gibi ciddi programlar tarafından engelleniyor gördüğüm kadarıyla. Normal olarak insanlar güvenemiyorlar.
Senin için çok da sorun olmayacaksa insanlar için oyuna gelecek güncellemelerde tekrardan indirip manuel güncelleme yapmak çok sorun olmaz diye tahmin ediyorum; virüs endişesi yaşamaktansa. Veya tanıdığın yazılımcı varsa şu işe bir el atabilir Sağlıcakla kal.
-
Merhaba. Konudan da görülebileceği üzere bazı kişilerde yamanın düpedüz çalışmama ve pek çok kişinin başına gelen virüs uyarısı sorununu Deftones™'e ilettim. Dosyanın virüs olarak algılanmaması ve uyumluluk sorunu olmaması için müsait bir zamanda bütün dosya yapısını baştan hazırlayıp tüm RAGE motoru kullanan oyunlar için ortak bir yapı oluşturacağını söyledi. Bir süreliğine herkesin idare etmesini rica ediyorum. Hem bu sorun çözülebilirse 2025 başlarında Beta olarak çıkışını yapacak olan yeni ve font sorunu olmayan RDR2 yamamızda da güncel dosya yapısı kullanılacağı için onda bu virüs uyarısı sorunu GTA 5 yamasının aksine baştan hiç yaşanmayacak bile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriminaL277_ -- 28 Ağustos 2024; 15:59:0 >
-
Aynı sıkıntı bendede var.Çözüm bulundu mu ?
-
Oyuna battleye anti cheat eklemişler.
-
Merhaba.
Bugün gelen güncellemede Online moduna BattlEye koruma sistemi eklendi ve bu yamanın çalışmamasına neden oluyor.
Bu sorunu çözmek için yapmanız gerekenler oyunun kurulu olduğu klasördeki "mods" adlı klasörü silip Türkçe fontu kolay veya OpenIV yöntemiyle yeniden yüklemek ve ardından Rockstar Games Launcher'da "Settings\General" hedefindeki "BatllEye" seçeneğini devre dışı bırakmaktır.
Zip dosyaları içindeki "Beni Oku" adlı metin belgelerini ve konudaki Notlar bölümünü güncelledim, artık Online modunu oynamak için Türkçe yamayı kaldırmanın yanı sıra BattlEye'ı da yeniden etkinleştirmeniz gerekmekte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriminaL277_ -- 17 Eylül 2024; 22:54:17 > -
19 Eylül 2024 Güncellemesi:
Deftones™ , 28 Ağustos tarihinde bahsini geçtiğim güncellenmiş dosya alt yapısını hazırladı ve pek çok kişide meydana gelen, yama dosyasında virüs algılanması sorunu çözüldü. Şu anda Windows Defender ile tarama yapınca 0 tehdit bulunmakta, VirusTotal'de de sadece "false positive" uyarısı vermekte. İlerleyen zamanlarda algılanmada değişiklik olur mu, orasını bilmiyoruz.
Güncellenen dosya yapısı ve koruma sisteminin büyük oranda hafifletilmesiyle birlikte bazı kişilerde yamanın çalışmama sorunu da muhtemel olarak düzelmiş olabilir. Bizim denediğimiz farklı bilgisayarlarda yama sorunsuzca çalıştı.
Hem çok yüksek ihtimalle çıkacak olan RDR1 PC versiyonunda hem de bir aksilik olmazsa yeni yılın ilk ayları gibi Beta versiyonunu yayınlayacağımız font sorunu olmayan, tarafımca sıfırdan yerelleştirilmiş RDR2 yamasında aynı dosya alt yapısı kullanılacağından bu yamaların yayınlanmış hâli GTA 5'in aksine daha sorunsuz olacaktır.
Yama zaten yüklüyse Türkçe yamanın zip dosyası içindeki "GTAV-TR-CriminaL-Deftones.asi" adlı güncellenmiş dosyayı oyunun kurulu olduğu yere atıp dosya değişikliğini onaylamanız yeterlidir. Herkese iyi oyunlar.
-
Ellerinize sağlık hocam. Cidden çok büyük emekleriniz var. Rockstar oyunlarına yama yapmanız benim gibi birçok insanı çok memnun ediyor. Rdr1 pc ye çıkınca onu da yapacağınızı şimdiden ilan etmenize de ayrıca sevindim. Elleriniz dert görmesin cidden 🙂 -
Merhaba öncelikle yama için teşekkürler. Bugün yamayı kurmayı denedim fakat ne yaptıysam çalışmadı, dediklerinizi harfiyen uyguladım. Dosyaları karıştırırken bir şey dikkatimi çekti. GTA 5 Dosya dizininin içinde asiloader adlı text dosyasını açtığım zaman "Loading "S:\SteamLibrary\steamapps\common\Grand Theft Auto V\GTAV-TR-CriminaL-Deftones.asi" "GTAV-TR-CriminaL-Deftones.asi" failed to load" ifadesi yer alıyor. Anladığım kadarıyla bir şey kurulmasını engelliyor. Antivirüsü devredışı bırakıp kurmayı denedim gene olmadı. Yardımcı olabilir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaschares -- 30 Eylül 2024; 21:55:1 > -
@yaschares Merhaba. ASI Loader'ın çalışmama hatasını ilk defa sizden duyuyorum. Yama dosyasındaki virüs algılama sorununu çözmüştük ama yine de Defender veya kullanıyorsanız anti virüs programındaki korumayı devre dışı bırakmayı, yamayı ve fontu tekrar indirmeyi, oyunun kurulu olduğu hedefteki "mods" adlı klasörü silmeyi ve hem Türkçe yamayı hem de fontu yeniden yüklemeyi deneyin. Sorun hâlâ devam ederse oyunun kurulu olduğu diskteki izin ayarlarını kontrol edin. Sorun yine çözülmezse özelden yazabilirsiniz, adım adım gideriz. Yamadan kaynaklı veya herkesin başına gelebilecek bir durum varsa konuya da yazarım, bilgilendirici olur.
-
Merhabalar hocam. Modunuzu severek kullanıyorum. Yeni PC'ye de yükleyeyim dedim ama olmuyor malesef. Mods klasörünü defalarca silmeme rağmen olmuyor. Hatta battle eye klasörünü sildim. Launceherden de tiki kaldırıp denedim ama yok. Zaten başlangıçta sizin yamanın bir ekranı çıkıyordu; bakıyorum o da gelmiyor. :(
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X