Şimdi Ara

Yaralamalı Trafik Kazası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
13.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün akşam 19.30 gibi ara sokakta ilerlerken cami inşaatı olan bölgeden arkasına bakmaksızın çapraz bi şekilde sağdan koşarak 40 lı yaşlarında bir kadın önüme fırladı ve bende sol tarafımda arkası yola bakacak şekilde dizilmiş araçlar ve tam ara noktada bir yerdede siyah çöp poşetlerinin birikmiş olduğu bayağıca alana kırdım aracı 3 ihtimal vardı ya düz bir şekilde kadına vuracağım ya araçlara vuracağım ya da çöpün içerisine gireceğim saliselik bir düşünce çöpe kırdım aracı ve resimlerdede görüldüğü gibi çaprazdan koşarak gelen kadın sağ ön kapıma aracın üzerine koşarak şiddetli bir şekilde çarptı kadını farketmem max 5 mt içerisinde oldu ve çok şükür ki benim hızımı çöp torbaları kesti ifadeler alındıktan sonra bayağı bir tantana alkoldü hastahane raporuydu gece 1 oldu saat ve ilk kadının ifadesi alındı hastaheneden gelir gelmez daha sonra beni aldılar olayı anlattım ve bana şikayetçi olup olmadıgımı sordular karşı tarafa bağlı oldugunu belirttim karşı tarafta olmamış idi.Daha sonra olay tatlıya bağlandı karakol çıkışında.

Ayrıca kadında herhangi ciddi bir fiziksel rahatsızlık oluşmadı çok şükür.

-Öncelikle belirtmek ve bilgi almak istediğim konu ilk defa kazaya karışıyor olmam.
    -Ve olay yerine gelen trafik ekiplerinin raporunun ne hususta olması.
    -Karşılıklı olarak şikayetçi olmama olayın gidişatını nasıl etkiler kamu daması vs.

Aracımın resimleri belirttiğim gibi dikiz aynası kapanmış ve sağ kapı içine çöktü

Yaralamalı Trafik Kazası
     Yaralamalı Trafik Kazası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat* -- 1 Kasım 2013; 17:46:48 >

• -Karşılıklı olarak şikayetçi olmama olayın gidişatını nasıl etkiler kamu daması vs.

tazminat davalarının önünü keser
  • peki bugun olmadı diyelim yarın gidip olma ihtimalini göz önüne alabilir miyiz yoksa konu kapandımı ilk kazam olduğu için konu hakkında hiçbir fikrim ve bilgim yok
  • hocam ben yardımcı olmaya çalışayım kendim ağar yaralanmalı bir trafik kazası içerisinde bulundum... şimdi sizin olayınızda 2 tarafta şikayetçi olmamış.

şimdi 1. olarak şunu söyleyim karakolda şikayetci olmasanız bile olay ' taksirle yaramala suçuna girer ' bu suçtan dolayı suçlusunuz....

ama olay kamu davası pozisyonunda degerlendirildigi için. olayın yaşandıgı ilçenin cumhuriyet savcılığına bildirilir..

savci evlakları inceler... eger karşılıklı anlaştıysanız ve sizin daha önceden bir suçtan dolayı infazınız felan yoksa TAKİPSİZLİK kararı verir ve dosyayı kapatır.....

bu evrakların hazırlanması savcının incelemesi iş yogunluguna göre degişir ama ortalama 2 ay sürüyor.. bu 2 ay içinde karşı taraf ifadesini değiştirip sizden şikayetci olabilir... şikayetci olmadı diyelim savcılık makamı takipsizlik kararını çıkarttıktan sonra bu kararın taraflara teblig edilmesi de 2 ay gibi bir süreyi bulur bu süre içinde taraflar dava ile ilgili sonuç bilgisini dava dosyasının kopyasını savcılık makamından bireysel olarak talep edebilir ve aslı gibidir onaylı kopyasını alabilir... bu kararı ögrendikten sonra 7 gün içinde itiraz süresi vardır itiraz etmezse konu bu noktada artık tamamen kapanmıştır.....

eger fadesini değiştirir yada kararı görünce itiraz ederse... yaralı kişinin saglık durumu olay yüzünden oluşan sağlık problemleri incelenir. ( iş gücü kaybı vs gibisinden ) eger mevcut iş gucu kaybı varsa bu iş gucu kaybından ötürü para cezasına çarptırılırsınız... miktar ise şu şekilde olur eger yaralı kişi bir yerde çalışmakta ise aldıgı maaşı üzerinden günlük maaşı hesaplanır ve kaç günlük iş gucu kaybı varsa o kadar güne tekabul eden miktarı siz ödemek zorunda kalırsınız......... eger herhangi bir yerde çalışmıyorsa bu tutar asgari ücretten hesaplanır.... eger bu mikatarı ödeyebilecek gücünüz yoksa.. ( taşınmaz mal varlıgı.. maaş v.b ) o zaman bu cezanız hapis cezasına cevirilir ancak başka bir suçtan dolayı infazınız mevcut değilse.. bu karar ertelenir.. taki başka bir suç oluşana kadar....

eger saglık acısından hiç bir sorun oluşmamış ve iş gücü kaybı yok ise karar yine takipsizlik ile sonuçlanır...

Edit : yazım hatam varsa kusura bakmayın umarım anlatabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeVaLieR -- 1 Kasım 2013; 19:12:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CeVaLieR

hocam ben yardımcı olmaya çalışayım kendim ağar yaralanmalı bir trafik kazası içerisinde bulundum... şimdi sizin olayınızda 2 tarafta şikayetçi olmamış.

şimdi 1. olarak şunu söyleyim karakolda şikayetci olmasanız bile olay ' taksirle yaramala suçuna girer ' bu suçtan dolayı suçlusunuz....

ama olay kamu davası pozisyonunda degerlendirildigi için. olayın yaşandıgı ilçenin cumhuriyet savcılığına bildirilir..

savci evlakları inceler... eger karşılıklı anlaştıysanız ve sizin daha önceden bir suçtan dolayı infazınız felan yoksa TAKİPSİZLİK kararı verir ve dosyayı kapatır.....

bu evrakların hazırlanması savcının incelemesi iş yogunluguna göre degişir ama ortalama 2 ay sürüyor.. bu 2 ay içinde karşı taraf ifadesini değiştirip sizden şikayetci olabilir... şikayetci olmadı diyelim savcılık makamı takipsizlik kararını çıkarttıktan sonra bu kararın taraflara teblig edilmesi de 2 ay gibi bir süreyi bulur bu süre içinde taraflar dava ile ilgili sonuç bilgisini dava dosyasının kopyasını savcılık makamından bireysel olarak talep edebilir ve aslı gibidir onaylı kopyasını alabilir... bu kararı ögrendikten sonra 7 gün içinde itiraz süresi vardır itiraz etmezse konu bu noktada artık tamamen kapanmıştır.....

eger fadesini değiştirir yada kararı görünce itiraz ederse... yaralı kişinin saglık durumu olay yüzünden oluşan sağlık problemleri incelenir. ( iş gücü kaybı vs gibisinden ) eger mevcut iş gucu kaybı varsa bu iş gucu kaybından ötürü para cezasına çarptırılırsınız... miktar ise şu şekilde olur eger yaralı kişi bir yerde çalışmakta ise aldıgı maaşı üzerinden günlük maaşı hesaplanır ve kaç günlük iş gucu kaybı varsa o kadar güne tekabul eden miktarı siz ödemek zorunda kalırsınız......... eger herhangi bir yerde çalışmıyorsa bu tutar asgari ücretten hesaplanır.... eger bu mikatarı ödeyebilecek gücünüz yoksa.. ( taşınmaz mal varlıgı.. maaş v.b ) o zaman bu cezanız hapis cezasına cevirilir ancak başka bir suçtan dolayı infazınız mevcut değilse.. bu karar ertelenir.. taki başka bir suç oluşana kadar....

eger saglık acısından hiç bir sorun oluşmamış ve iş gücü kaybı yok ise karar yine takipsizlik ile sonuçlanır...

Edit : yazım hatam varsa kusura bakmayın umarım anlatabilmişimdir.

Savcının bu doğrultuda kararını merak ediyorum açıkcası hay Allah razı olsun güzel kardeşim.Birde pazartesi günü öğleden sonra karakola gideceğim raporu almak için onun içeriği hakkında bir bilgin varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat* -- 1 Kasım 2013; 21:28:04 >

• amin cümlemizden allah razı olsun... savcının kararı dedigim gibi karşılıklı olarak ifade değişikliğine gidilmez ise takipsizlik kararı verir.. yani kovuşturmaya gerek yok kararı çıkar.....

karakoldan alacağın rapor bişey değil ya olay yerini çizili olan gösteren olayı anlatan ve olaya karışan şahısların bilgilerinin yazılı oldugu 1 yada 2 sayfa bir evrak... bir bakıma şöyle bişey sigortacıların ver digi kaza tespit tutanakları varya onun gibi bişey..
  • kazada sizin kusurunuz çıkmazsa karşı taraf istediği kadar şikayetçi olsun. size bir şey çıkmaz.
  • hocam kadın size çarpmış sanırım. Eğer durum bu ve hız sınırını ihlal etmediyseniz her ifadede üzerine basarak bunu belirtin. koşarak benim aracıma çarptı diyin.

olay buysa hiç bi şekilde başınız agrimaz. içiniz rahat olsun. umarım tutanağı da bu şekilde tutmuşsunuzdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Bu aşamada şikayette bulunmadıysa ileriki zamanlarda da bulunmaz. Bulunsa bile hiç bir şey kazanamaz merak etmeyin hocam.
  • Allah nasip ederse yarın öğleden sonra rapor çıkacak bakalım yorumla ve bilgi paylaşımı teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: -alize-

hocam kadın size çarpmış sanırım. Eğer durum bu ve hız sınırını ihlal etmediyseniz her ifadede üzerine basarak bunu belirtin. koşarak benim aracıma çarptı diyin.

olay buysa hiç bi şekilde başınız agrimaz. içiniz rahat olsun. umarım tutanağı da bu şekilde tutmuşsunuzdur.

kadın ısrarla benim hızımı vurguluyor ara sokakta o kadar hız yapılır mı felan birkaç tanede görgü tanığını yoruma dahil etti 50 mt uzaklıktaki bakkalın ordaydımda ben bile irkildim hızdan felan gibisinde
  • İfadenizde kendi aleyhinize bir şey söylemediyseniz takipsizlik kararı verilecektir karşı taraf da fikrini değiştirip şikayetçi olmazsa.Ben de daha önce buna benzer bir olay yaşamıştım,bana yeşil yanarken duyma ve görme kaybı olan yaşlı bir bayan ana yola atladı.Hızım kurallar dahilindeydi kaza yapmamak için üstün çaba sarf ederek sadece sıyırdım geçtim,arabada bir şey yoktu polis ekiplerinin önünde yaşandı olay.Standart prosedürü geçirdim,ifademi vs. verdim karşılıklı olarak şikayetçi olmadık takipsizlik kararı verildi.Bayanın omzu kırılmış idi,bir süre hastaneye götürüp getirdim ziyaretine gittim tatlıya bağladık.İşinizi sağlama alın kişiyi bulup ziyaret edin,konuşun iyi ilişkinizi sürdürün.Yoğunluğa göre ortalama üç-dört ayda sonuçlanacaktır kamu davası.Dert edecek hiç bir şey yok,sadece bundan sonra trafikte daha dikkatli seyredin.Zor işler bunlar,suçlu dahi olmasanız hoş olmayan olaylar yaşayabilirsiniz,en çok korktuğum şeydir yayaya çarpmak.

• Cihat* kullanıcısına yanıt
    size hızlı gelmeyebilir fakat ara sokaklarda yapabileceğin hız çok düşüktür.

bunun sebebi de işte böyle aniden biri önünüze çıkarsa son anda bile farketmiş olsanız hızının durabilecek seviyede olmasıdır.

siz çarptığınıza göre muhtemelen bu hız eşiğini aşmışsınızdır.

bu tarz olaylarda kimse objektif davranmaz zaten karşıdaki kadın geldi üstüme çarptı der siz de o geldi koşa koşa benim arabama çarptı dersiniz.

fakat bir çarpışma olduğuna göre muhtemelen hızınız o duracak seviyenin bir miktar üstündeydi ya da sağdan soldan gelenlere dikkat etmiyordunuz.

çünkü ara sokaklardaki dikkat etmesi gereken kişi yayalar değil sürücülerdir. suç da onlara kesilir avrupada yaya ayağını attığı anda ise sürücü durmak zorundadır.

ben kişisel yorum katmadan anlatıyorum eğer siz o bahsettiğim hız sınırı içinde bile çarpmış olsanız suç yine size kesilir mesken mahalde hele hele evlerin olduğu sokak arasında yayaya çarpmak tamamen sürücünün suçudur.

bence bu doğru değil tabi ki ama durum böyle ben başınıza geleceklerden haberdar olun diye söylüyorum.

kadın şikayetçi olmadıysa sorun yok fakat eğer şikayetçi olursa yavaş gidiyodum yok o koşarak bana çarptı falan hiç bir anlam ifade etmez.

suç size kalır.

kadınının herhangi bir masrafı çıktıysa karşılayın bir iki gün de evine telefon edin halini hatrını sorun özür dileyin olsun bitsin. aksi halde haklı da olsanız yayaya çarpma suçundan kurtuluş çok çok zor.

• Çok şükür bugun raporu teslim aldım bu şekilde yazılmış.Tam olarak ne denmek istediğini bilen abiler üstadlar fikirlerini esirgemesinler.Ve de kamu davası sürecini etkiler mi
    acaba bu rapor.
    . Yaralamalı Trafik Kazası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat* -- 5 Kasım 2013; 16:37:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue spirit

size hızlı gelmeyebilir fakat ara sokaklarda yapabileceğin hız çok düşüktür.

gerçekten sokak aralarında yasal hız sınırı nedir? bilgisi olan paylaşabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: flonky

Buna eşşek oğlu eşşek denir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihat*

Çok şükür bugun raporu teslim aldım bu şekilde yazılmış.Tam olarak ne denmek istediğini bilen abiler üstadlar fikirlerini esirgemesinler.Ve de kamu davası sürecini etkiler mi
    acaba bu rapor.
    . Yaralamalı Trafik Kazası

hayır hocam süreci etkilemez.. polis raporuna göre asli kusur yayada. tali kusur sizde.. karşı taraf şikayetci olmadığı taktirde hiç bir sorun çıkmaz...

• Cihat* kullanıcısına yanıt
    öncelikle geçmiş olsun rapora göre asli kusurlu yaya yani 100 de 75 yaya 100 de 25 siz kusurlusunuz hatta aracınızdaki hasarın 100 de 75 ini çarptığınız kadından alabilirsiniz saygılar....
  • İlgi için yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim özellikle CeVaLieR kardeşime.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.