asus P4V8x anakart (galiba oyleydi:asus olduu kesinde...) p4 2.40 işlemci 256 ddr 400 mhz ram fx 5200 ekran kartı otesini soylemenin reset le bi alakası yok heralde onun için gereği yok bilgisayarda işlem yaparken boyle biraz zorllansa hemen reset atıyo, misal bilgisayar acılıyo daha tüm açılış programları calışmaya başlamadan (saatin orda gorunen programlardan bahsediyorum) msn i açmak istiyorum reset atıyo msn de biri ile sohbet edrken goruntulu konusma başlatıyoz ;başlayamadan reset atıyo dun bi cd cekeyim dedim 3 tane cd yi harcadım yinede cekemedim cd cekerken reset atıyo ben ramden kaynaklanıyo die tahmin ediyorum ama bir de uzman gorusu alayım deedidm burda bole bi konu actım inşallah konu hakkında bi bilgisi olan wardır ewet alimler yardımınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
işlemcinin ısınmasından olabilir. ve dediğin gibi ramlar den de olabilir.
power supleyden yapabilir yada hdd
quote:
Orjinalden alıntı: metehan13
asus P4V8x anakart (galiba oyleydi:asus olduu kesinde...) p4 2.40 işlemci 256 ddr 400 mhz ram fx 5200 ekran kartı otesini soylemenin reset le bi alakası yok heralde onun için gereği yok bilgisayarda işlem yaparken boyle biraz zorllansa hemen reset atıyo, misal bilgisayar acılıyo daha tüm açılış programları calışmaya başlamadan (saatin orda gorunen programlardan bahsediyorum) msn i açmak istiyorum reset atıyo msn de biri ile sohbet edrken goruntulu konusma başlatıyoz ;başlayamadan reset atıyo dun bi cd cekeyim dedim 3 tane cd yi harcadım yinede cekemedim cd cekerken reset atıyo ben ramden kaynaklanıyo die tahmin ediyorum ama bir de uzman gorusu alayım deedidm burda bole bi konu actım inşallah konu hakkında bi bilgisi olan wardır ewet alimler yardımınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Yüzde 90 işlemcinin aşırı ısınması o anda seninde load yapman yani yüklenmen sonucunda reset atıyor. CPU ısı değerlerini kontrol et.
2 sebebi olabilir ya işlemci fanı takılmamış,termal macun sürülmemiş yani aşırı CPU ısınması yada PSU ölmüş.Anakartta olabilir ama ihtimali daha düşük.
işlemci ısınması
beyler cpu sıcaklığı 50 dereceyi bulmuyor fan takılı power supply konusunda fieecem bişi yok bi test e tabii tutmadım onu
beyler cpu sıcaklığı 50 dereceyi bulmuyor fan takılı power supply konusunda fieecem bişi yok bi test e tabii tutmadım onu
Ama unutma sen bir işlem yapınca reset atıyor demiştin, işlem yaptığında dereceyi ölç öyle bak.
bunu nası yapabileceğim konusunda da bi fikrin war mı mesela kasayı acıp termometre mi tutayım işlemciye
sen bios tan baktın herhalde sıcaklığa.macunlamadıysanda olabilir.yok eyer macunda varsa PSU yada anakart olabilir.yani PSU anakarta yeterli güç gelmiyorsa işlem esnasında güç çekemiyorsa yapabilir.bende 6600 gt var ve PSU yetersiz olduğu için arada bi uyarı verip ekrankartı frekanslarını düşürüyor.Başka bi PSU dene.olmazsa başka bir ankart dene.Bunları yapacak imkanın yoksa buraya yaz yardım edecek biri mutlaka vardır.
cok saolasın soqo bunları bi ddeneyeyim ondan sonra bensize yine bilgi veririm yardım eden herkes cok teşekkur ederim
quote:
bunu nası yapabileceğim konusunda da bi fikrin war mı mesela kasayı acıp termometre mi tutayım işlemciye
HWiNFO32 bu programı yükle bunun ile sıcaklık değerlerini windows ortamında takip edebilirsin.
ramleri kontrol etsen iyi olur.
quote:
Orjinalden alıntı: sirneo
quote:
HWiNFO32 bu programı yükle bunun ile sıcaklık değerlerini windows ortamında takip edebilirsin.
speedfan,everest home edition lada görebilirsin
arkadaşım bana da bi seferinde böyle birşey olmuştu,bende ethernet kartı wardı bozukmuş haberim yoktu bi saat falan geçiyodu bilgisayar kapanıyodu.Sonradan bozuk olduğunu öğrendim çıkartınca düzeldi,sende de sornadan takdığın bi aygıt warsa ondan kaynakklanıyo olabilir
AYNI SORUN BAŞKA 2 TOPİC ALTINDA DA VAR. GENELDE İŞLEMCİ ISINMASINDAN KAYNAKLANIR. BENDE DE OLUYOR BAZEN. ŞİMDİYE KADAR Bİ BUNDAN Bİ DE VİRÜSTEN DOLAYI GÖRDÜM BÖYLE BİŞEY. YANLIŞ SİTELERDE Mİ DOLAŞIYORSUNUZ YOKSA!!!
işlem yaparken kapanıyorsa buyuk ihtimal fazla ısınmadan fakat işlemcide ısı sensorü yoksa programlarla nasıl ogrenecek arkadaşlarrrr
Büyük bir ihtimalle işlemciden kaynaklanıyor..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme