Merhaba arkadaşlar 2023 BAYON elite aracımı Mart 2024te aldım tanıdığım bir al satcıdan yalnızca 35km de aldım bayiden alınıp yatan bir araç yani. Tescil tarihi Ekim 2023. Şuan km 6500de Periyodik bakıma Ekim ayında girmeli miyim tescil tarihi baz alarak yoksa aktif kullanıma başladığım Mart ayında mı yaptırmalıyım ?? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
(Yardım) Hyundai BAYON Peiyodik Bakım
-
-
Yıl veya km hangisi dolar ise bakım yaptırmak gerekiyor. En azından yağ - filtre değişimi lazım. Kilometre yapılmasa bile bekleyen yağın viskositesi zamanla bozulabilir. Ben de Hyundai aracımın 15000 km olan periyodik bakımına 13. ayda 10000 km'de girdim. Yetkili servis km dolmadıysa periyodik bakımı 1 ay erteleyebileceğimi ve bu durumun garantiyi bozmadığını belirtmişti.
-
Yani tescil tarihini baz alarak Ekim ayında bakımı yaptırmam gerekiyor doğru mudur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet.
Bu doğrumudur bence değil. Periyodik bakım kilometre bazlı olmalıdır kilometre dolmuyor ise 2 yılda bir olmalıdır. Ama bu tamamen ticari. Servislerde para kazanmalı, kazanmalı ki ayakta kalabilsinler başka türlü dükkan dönmez.
-
Evet doğrudur. Yalnız servis ile görüşün derim. Kilometre dolmadığı için bakımı 1 ay erteleyebilirsiniz muhtemelen. Ben 2 senedir 1 ay geciktirmiştim. Bu sene de 1 ay geç gireceğim. Normalde 45000 km bakımı olacaktı. Yıl sebebiyle muhtemelen 30000 km'de gireceğim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X