merhaba arkadaşlar ben 18 yaşındayım bundan 1 yıl önce falan harçlık çıkarmak için hesap satış işine girmiştim(itemsatış ve gamesatış) itemsatışa 2023 ağustos ayında üye olmuştum totalde 34 başarılı işlemim var toplam kazanç miktarı 3800 olarak gözüküyor fakat 100 tl çekerken 5 tl falan kesiyordu yani bana gelen para 3500 tl diye düşünüyorum bunu 365e bölünce günde 8 tl oluyor sanırım benim düzenli bir satışım ve gelirim yoktu bu yüzden gelir vergisi ödeme olayı hiç aklıma gelmemişti bu aralar canımı sıkıyor e devlet ve dijital vergi dairesini sorguladıgımda bir şey çıkmıyor bu gamesatışda aynı şekil o siteyede 1 yıldır üyeyim ilk satışım kendi hesabımdı 25 tl falan satmıştım bana kalan 20 tl gidip o parayla başka hesap alıp 25 tlye satıyordum karım çok yüksek değildi yani 1 yılda max 4 5kdır kazandıgım parayıda harcamadım + orada toplam 141 satışım var canlı desteğe sordugumda yetkili muhasebe ile konuşun diyip geçirdiler ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz 4 5 yıl sonra başımın yanmasını istemem eğer vergim varsa ödemek ödemek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim! |
Bildirim