İyi günler arkadaşlar, Lenovo Legion Y520, 16 RAM, 1050Ti, NVMe PCi-Exp 128GB SSD laptopum var. Yazılımla uğraşıyorum ancak SSD hafızam yetmiyor son zamanlarda ve bu yüzden yeni SSD alacağım ancak Lenovo'nun kendi sitesinde cihaz ile uyumlu donanımlar kısmında en fazla 500GB'lik SSD'ler gözüküyor ancak ben 2TB 3K Okuma/yazma hızı olan bir SSD almak istiyorum.Önceden ben SSD'yi direk tak çalıştır sanıyordum ancak sitede gördüğüm bu durum beni düşündürdü, yanlış bir şey almak istemiyorum. Şimdi sorularım şu şekilde; -Cihazların veya anakartların, SSD'ler için belirli bir destek aralığı söz konusu mu? -Tam olarak düşündüğüm gibi değilse nasıl? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. İyi forumlar. |
Yardım, Laptop'uma SSD alacağım ancak donanım uyumluluğu ilgili kafam karıştı.
-
-
Merhaba,
Firma test departmanları ürünün çıktığı dönemki ürünler ile testleri gerçekleştirdiği için genel olarak denemiş oldukları ürünleri önerilenler kısmında listelerler.
Çok nadir durumlar haricinde NVMe PCi-Exp formatındaki tüm bellek boyutları cihazınız tarafından desteklenir.
Ancak samimi olarak şunu söyleyebilirim; boşuna 3K hızındaki SSD'lere para vermeyin, çoğu zaman o okuma yazma hızının farkına varamıyorsunuz bile. Teorik test değerleri ile organik kullanım senaryoları malesef pek fazla örtüşmüyor.
SSD dediğimiz parça tak çalıştır mantığında bir parça ancak eski SSD'nizi çıkarıp, yenisini taktığınız zaman mecburen Windows, sürücü ve program yüklemelerinizi tekrar gerçekleştirmeniz gerekiyor.
-
Format mevzusunu göze aldım zaten, tek merak konum alıp herhangi bir SSD takıp takamayacağımdı ve sizde yeterli bilgilendirme yaptınız. Teşekkür ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X